X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczko od rana. A tu trzeba niedługo do pracy wychodzić.

missy83 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam sporo pytań, a jestem tu nowa.

Od września br. z mężem postanowiliśmy starać się o dziecko. 15 września wyjęłam ostatni krążek nuvaring i zaczęliśmy działać. 19 września miałam krwawienie z odstawienia (brązowe skrzepy - jak zawsze przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej). Obserwowałam siebie i miałam wrażenie (śluz,szyjka, bóle jajników), że 30 września miałam owulacje. Nie uważaliśmy wtedy więc zrobiłam testy ciążowe - ale wyszły negatywne. W dniu 15 października dostałam lekkiego plamienia (brązowy), który trwał tydzień. Wyglądało to jakbym plamiła po dwie/trzy kropelki dziennie na brązowo. Dodam, że od 15 do 30 października byłam na wakacjach (zmiana czasu o około 7 h). Uznałam to za miesiączkę. Po ustaniu plamienia zaczęły strasznie boleć mnie piersi i sutki - były wrażliwe na każdy dotyk. 2 listopada rano zobaczyłam blade plamki na majtkach brązowe więc od razu zapisałam się do lekarza. Zrobiłam także test ciążowy dla pewności - wyszła albo mi się wydaje blada bardzo kreseczka. Lekarka powiedziała, ze nie stwierdza żadnych objawów ciąży. Wskazała także, że zaczyna mi się owulacji, dlatego to plamienie. w dniu wczorajszym, 3 listopada wieczorem zauważyłam większą plamę, w nocy miałam już krwawienie...

Czy ktoś jeszcze tak miał?

Pewnie mam zaburzenia hormonalne po odstawieniu antykoncepcji, ale generalnie martwię się i wolę się podpytać.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bezimienna ;-) Według mnie to będzie efekt odstawienia anty lecz ten test pozytywny dalby do myslenia .

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ruszyło na forum ... ;-)

Zuzannka - to pozytywna aura :-), dodaje energii. Ja to muszę dodać sobie właśnie do działania, zaraz coś w kuchni porobić, sprzątanie itp.
    Miłego dnia w pracy :-* .

bezimienna - witaj :-). Ja bym chciała bardzo pomóc, ale nie miałam takiej antykoncepcji, praktycznie w ogóle z antykoncepcji nie korzystałam. Kiedyś tylko raz brałam tabletki anty na trądzik, po odstawieniu lekarz gin mówił,że można w okresie po odstawieniu zajść szybko w ciążę.
    Może musisz podpytać na forum odnośnie antykoncepcji?
    Może któraś inna dziewczyna z tego forum natomiast coś wie na ten temat.

Powodzenia

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    coś ruszyło na forum ... ;-)

Zuzannka - to pozytywna aura :-), dodaje energii. Ja to muszę dodać sobie właśnie do działania, zaraz coś w kuchni porobić, sprzątanie itp.
    Miłego dnia w pracy :-* .

bezimienna - witaj :-). Ja bym chciała bardzo pomóc, ale nie miałam takiej antykoncepcji, praktycznie w ogóle z antykoncepcji nie korzystałam. Kiedyś tylko raz brałam tabletki anty na trądzik, po odstawieniu lekarz gin mówił,że można w okresie po odstawieniu zajść szybko w ciążę.
    Może musisz podpytać na forum odnośnie antykoncepcji?
    Może któraś inna dziewczyna z tego forum natomiast coś wie na ten temat.

Powodzenia
    No ja tylko zupe dziś ugotowałam ale jutro może cos lepszego wykombinuje na obiadek. Ale pewnie jutro zawita @ i będę obolala wiec nie wiem czy będzie mi się chciało.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam , będę pozniej. miłego popołudnia ;-)

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, wróciłam od pulmonologa z teściową i powoli nadrabiam ;)

Witam bezimienna :) niestety też nigdy nie stosowałam żadnej anty oprócz gumek ;)

Ola mój M ma urodziny 30. listopada :D ja też mam dziwne przeczucie - brzuch na @ lekusieńko boli a nie jak zawsze że umrzeć można jak skurcz złapie, piersi nie bolą w ogolę i od rana taka miłość mnie rozpiera :D ktoś chce troszkę mojego optymizmu? :D mam w nadmiarze!!

Missy oczywiście masz też moje wsparcie i trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :)

U mnie też słoneczko aż razi w oczy i trzeba prowadzić w okularach przeciwsłonecznych ;)

Dziewczyny mi tam piszą żebym po tym pozytywnym owulacyjnym robiła ciążowy bo wyjdzie ale to nie o to chodzi :) to będzie moja magiczna niedziela :) (mam nadzieję)

Miłego i słonecznego popołudnia :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    :D :D
    Kat co tam słychać u Was? :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kat co tam słychać u Was? :D
    :D :D :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    :D :D :D
    Ach te hormony :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ach te hormony :D
    :D :D :D :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    :D :D :D :D
    Mąż się musiał postarać w nocy jak taka wesoła jesteś :D teraz możesz zarażać dwoma: fasolkami i dobrym humorem :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na serio to sobie ubzdurałam dzis że na każde pytanie bede odpowiadac tym " :D "
    I wiem ze zaczeło by was to irytowac wiec sie powstrzymam .
    A nic ciekawego mały spi.ja brałam gorącą kąpiel dla relaksu a mój w tym czasie sprzątał.. teraz pije kawe i zjadłam tabliczke czekolady z orzechami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:28

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A tak na serio to sobie ubzdurałam dzis że na każde pytanie bede odpowiadac tym " :D "
    I wiem ze zaczeło by was to irytowac wiec sie powstrzymam .
    A nic ciekawego mały spi.ja brałam gorącą kąpier dla relaksu a mój w tym czasie sprzątał.. teraz pije kawe i zjadłam tabliczke czekolady z orzechami :D
    Ja dostałam obrzydzenia do słodkiego jak tydzień temu zjadłam kostkę czekolady a na drugi dzień syf na twarzy :( >:|

Nie drażniłabyś ale w końcu zaczęłoby mnie martwić to, że praktycznie gadam sama ze sobą albo brakłoby mi tekstów :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja dostałam obrzydzenia do słodkiego jak tydzień temu zjadłam kostkę czekolady a na drugi dzień syf na twarzy :( >:|

Nie drażniłabyś ale w końcu zaczęłoby mnie martwić to, że praktycznie gadam sama ze sobą albo brakłoby mi tekstów :D
    No nie wiem mnie osobiscie po dłuzszym czasie zaczełoby to irytować jak ktos by tak robił :D
    Ale mam jakies glupie pomysly masakra...

Oj chyba bedzie dziewuszka :D tak zajadam slodkie ostatnio czesto a ja slodkiego za bardzo nie lubie O.o

EDIT :

SWOJĄ DROGĄ ZASTANAWIAM SIĘ CO U KAROLINY CZY TESTOWAŁA CZY TEŻ NIE... NAGLE PO WCZORAJSZYM POSCIE Z ZAPYTANIEM O ROBIENIE TESTÓW Z MOCZU NIE NOCNEGO ZAMILKŁA... CIEKAWE CZY ZROBILA TEST CZY TEZ NIE HMMMM....
    A JAK WYSZEDL POZYTYW NA CO STAWIAM Z 90 % I NIE POCHWALILA SIE TYLKO NAS TUTAJ ZOSTAWILA I NIE WROCI TO SIEGNIE JEJ SIE OOO ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:35

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No nie wiem mnie osobiscie po dłuzszym czasie zaczełoby to irytować jak ktos by tak robił :D
    Ale mam jakies glupie pomysly masakra...

Oj chyba bedzie dziewuszka :D tak zajadam slodkie ostatnio czesto a ja slodkiego za bardzo nie lubie O.o
    No tak na dziewuszkę to słodkie się podjada :D moja szwagierka tak miała :)

Ja kocham słodkie, ale odkąd jem na śniadanie owsiankę jakoś wytrzymuje bez ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o niej myślałam rano :) często nam tak znika.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No tak na dziewuszkę to słodkie się podjada :D moja szwagierka tak miała :)

Ja kocham słodkie, ale odkąd jem na śniadanie owsiankę jakoś wytrzymuje bez ;)
    No na chłopca niby kwasne... ale ja z malym wlasnie na kwasne nie mialam tylko na owoce :D
    potrafilam zjesc 2 kg bananów,kg pomaranczy,ananasa,winogrona,brzoskwinie i morele w godzine :D

• Lady_E Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:32

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ