X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczko od rana. A tu trzeba niedługo do pracy wychodzić.

missy83 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam sporo pytań, a jestem tu nowa.

Od września br. z mężem postanowiliśmy starać się o dziecko. 15 września wyjęłam ostatni krążek nuvaring i zaczęliśmy działać. 19 września miałam krwawienie z odstawienia (brązowe skrzepy - jak zawsze przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej). Obserwowałam siebie i miałam wrażenie (śluz,szyjka, bóle jajników), że 30 września miałam owulacje. Nie uważaliśmy wtedy więc zrobiłam testy ciążowe - ale wyszły negatywne. W dniu 15 października dostałam lekkiego plamienia (brązowy), który trwał tydzień. Wyglądało to jakbym plamiła po dwie/trzy kropelki dziennie na brązowo. Dodam, że od 15 do 30 października byłam na wakacjach (zmiana czasu o około 7 h). Uznałam to za miesiączkę. Po ustaniu plamienia zaczęły strasznie boleć mnie piersi i sutki - były wrażliwe na każdy dotyk. 2 listopada rano zobaczyłam blade plamki na majtkach brązowe więc od razu zapisałam się do lekarza. Zrobiłam także test ciążowy dla pewności - wyszła albo mi się wydaje blada bardzo kreseczka. Lekarka powiedziała, ze nie stwierdza żadnych objawów ciąży. Wskazała także, że zaczyna mi się owulacji, dlatego to plamienie. w dniu wczorajszym, 3 listopada wieczorem zauważyłam większą plamę, w nocy miałam już krwawienie...

Czy ktoś jeszcze tak miał?

Pewnie mam zaburzenia hormonalne po odstawieniu antykoncepcji, ale generalnie martwię się i wolę się podpytać.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bezimienna ;-) Według mnie to będzie efekt odstawienia anty lecz ten test pozytywny dalby do myslenia .

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ruszyło na forum ... ;-)

Zuzannka - to pozytywna aura :-), dodaje energii. Ja to muszę dodać sobie właśnie do działania, zaraz coś w kuchni porobić, sprzątanie itp.
    Miłego dnia w pracy :-* .

bezimienna - witaj :-). Ja bym chciała bardzo pomóc, ale nie miałam takiej antykoncepcji, praktycznie w ogóle z antykoncepcji nie korzystałam. Kiedyś tylko raz brałam tabletki anty na trądzik, po odstawieniu lekarz gin mówił,że można w okresie po odstawieniu zajść szybko w ciążę.
    Może musisz podpytać na forum odnośnie antykoncepcji?
    Może któraś inna dziewczyna z tego forum natomiast coś wie na ten temat.

Powodzenia

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    coś ruszyło na forum ... ;-)

Zuzannka - to pozytywna aura :-), dodaje energii. Ja to muszę dodać sobie właśnie do działania, zaraz coś w kuchni porobić, sprzątanie itp.
    Miłego dnia w pracy :-* .

bezimienna - witaj :-). Ja bym chciała bardzo pomóc, ale nie miałam takiej antykoncepcji, praktycznie w ogóle z antykoncepcji nie korzystałam. Kiedyś tylko raz brałam tabletki anty na trądzik, po odstawieniu lekarz gin mówił,że można w okresie po odstawieniu zajść szybko w ciążę.
    Może musisz podpytać na forum odnośnie antykoncepcji?
    Może któraś inna dziewczyna z tego forum natomiast coś wie na ten temat.

Powodzenia
    No ja tylko zupe dziś ugotowałam ale jutro może cos lepszego wykombinuje na obiadek. Ale pewnie jutro zawita @ i będę obolala wiec nie wiem czy będzie mi się chciało.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam , będę pozniej. miłego popołudnia ;-)

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, wróciłam od pulmonologa z teściową i powoli nadrabiam ;)

Witam bezimienna :) niestety też nigdy nie stosowałam żadnej anty oprócz gumek ;)

Ola mój M ma urodziny 30. listopada :D ja też mam dziwne przeczucie - brzuch na @ lekusieńko boli a nie jak zawsze że umrzeć można jak skurcz złapie, piersi nie bolą w ogolę i od rana taka miłość mnie rozpiera :D ktoś chce troszkę mojego optymizmu? :D mam w nadmiarze!!

Missy oczywiście masz też moje wsparcie i trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :)

U mnie też słoneczko aż razi w oczy i trzeba prowadzić w okularach przeciwsłonecznych ;)

Dziewczyny mi tam piszą żebym po tym pozytywnym owulacyjnym robiła ciążowy bo wyjdzie ale to nie o to chodzi :) to będzie moja magiczna niedziela :) (mam nadzieję)

Miłego i słonecznego popołudnia :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    :D :D
    Kat co tam słychać u Was? :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kat co tam słychać u Was? :D
    :D :D :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    :D :D :D
    Ach te hormony :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ach te hormony :D
    :D :D :D :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    :D :D :D :D
    Mąż się musiał postarać w nocy jak taka wesoła jesteś :D teraz możesz zarażać dwoma: fasolkami i dobrym humorem :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na serio to sobie ubzdurałam dzis że na każde pytanie bede odpowiadac tym " :D "
    I wiem ze zaczeło by was to irytowac wiec sie powstrzymam .
    A nic ciekawego mały spi.ja brałam gorącą kąpiel dla relaksu a mój w tym czasie sprzątał.. teraz pije kawe i zjadłam tabliczke czekolady z orzechami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:28

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A tak na serio to sobie ubzdurałam dzis że na każde pytanie bede odpowiadac tym " :D "
    I wiem ze zaczeło by was to irytowac wiec sie powstrzymam .
    A nic ciekawego mały spi.ja brałam gorącą kąpier dla relaksu a mój w tym czasie sprzątał.. teraz pije kawe i zjadłam tabliczke czekolady z orzechami :D
    Ja dostałam obrzydzenia do słodkiego jak tydzień temu zjadłam kostkę czekolady a na drugi dzień syf na twarzy :( >:|

Nie drażniłabyś ale w końcu zaczęłoby mnie martwić to, że praktycznie gadam sama ze sobą albo brakłoby mi tekstów :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja dostałam obrzydzenia do słodkiego jak tydzień temu zjadłam kostkę czekolady a na drugi dzień syf na twarzy :( >:|

Nie drażniłabyś ale w końcu zaczęłoby mnie martwić to, że praktycznie gadam sama ze sobą albo brakłoby mi tekstów :D
    No nie wiem mnie osobiscie po dłuzszym czasie zaczełoby to irytować jak ktos by tak robił :D
    Ale mam jakies glupie pomysly masakra...

Oj chyba bedzie dziewuszka :D tak zajadam slodkie ostatnio czesto a ja slodkiego za bardzo nie lubie O.o

EDIT :

SWOJĄ DROGĄ ZASTANAWIAM SIĘ CO U KAROLINY CZY TESTOWAŁA CZY TEŻ NIE... NAGLE PO WCZORAJSZYM POSCIE Z ZAPYTANIEM O ROBIENIE TESTÓW Z MOCZU NIE NOCNEGO ZAMILKŁA... CIEKAWE CZY ZROBILA TEST CZY TEZ NIE HMMMM....
    A JAK WYSZEDL POZYTYW NA CO STAWIAM Z 90 % I NIE POCHWALILA SIE TYLKO NAS TUTAJ ZOSTAWILA I NIE WROCI TO SIEGNIE JEJ SIE OOO ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:35

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No nie wiem mnie osobiscie po dłuzszym czasie zaczełoby to irytować jak ktos by tak robił :D
    Ale mam jakies glupie pomysly masakra...

Oj chyba bedzie dziewuszka :D tak zajadam slodkie ostatnio czesto a ja slodkiego za bardzo nie lubie O.o
    No tak na dziewuszkę to słodkie się podjada :D moja szwagierka tak miała :)

Ja kocham słodkie, ale odkąd jem na śniadanie owsiankę jakoś wytrzymuje bez ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o niej myślałam rano :) często nam tak znika.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No tak na dziewuszkę to słodkie się podjada :D moja szwagierka tak miała :)

Ja kocham słodkie, ale odkąd jem na śniadanie owsiankę jakoś wytrzymuje bez ;)
    No na chłopca niby kwasne... ale ja z malym wlasnie na kwasne nie mialam tylko na owoce :D
    potrafilam zjesc 2 kg bananów,kg pomaranczy,ananasa,winogrona,brzoskwinie i morele w godzine :D

• Lady_E Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:32

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ