Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ah te monitoringi to już w ogóle odbierają u nas romantyzm w staraniach. Bo wiem konkretnie kiedy ten pęcherzyk pęknie i ten stres, że teraz, teraz, teraz, żeby nie stracić okazji. Stres dla obojga.
Więc cieszę się, że teraz 3 miesiące laby:)
Oczywiście mniej więcej wiem, kiedy mam owulację, ale przynajmniej w następnych cyklach nie nasiedzę się w poczekalni, czekając na swoją kolej usg, a na to tez straciłam sporo czasu.
Vesper jak będziesz miałą ochotę to wyraź swoje zdanie czy mi potrzebny ten bromergon, jesli owulację mam, a prolaktynę miałam na poziomie 27,6 ng/ml, gdzie norma według laboratorium to 4,8-23,3.
-
Hello późno-wieczornie
Evanlyn - jeszcze raz gratki, dobrze że się udało . A widzisz,nikt w niedziele z nas nie zatestuje.... Miłego odpoczywania - zasługujesz
Vesper - co do badań tarczycy, tsh,ft3,ft4,anty tpo,anty tg,miałam robione - ostatnio - we wrzesniu, wyniki były ok, idealne wręcz. Nie szkodzi zrobić jeszcze raz...bo w maju, czerwcu tsh miałam troszku wyższe...ale za to inne parametry tarczycowe spoko.
Madziuuula... ... :
...Jeżeli chodzi o monitoring, to ja nie miałam jeszcze, i właśnie zastanawiam się, czy w tym przyszłym nowym cyklu tego nie spróbować.
To kiedy mam się zgłosić/zacząć monitoring? W który dzień cyklu? mniej więcej tak, jak mi wylicza kalendarz dni płodne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:49
Vesper lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Missy83 mój gin kazał przyjść mi szybko po miesiączce ( u mnie 4 dzień ), bo w poprzednim cyklu miałam bardzo wczesna owulację, czym był zdziwion. Tego 4 dnia żadnych pęcherzyków nie było jeszcze widać. Potem kazał przyjść 6 dnia (i juz coś było), potem 9 dnia (i było obiecująco ), a potem 11 dnia ( i już nie było - pękło). ( czyli w sumie byłam u niego 4 razy, a nie 3 jak wczesniej napisałam)
missy83 lubi tę wiadomość
-
hej Madziuuuula - czyli jak 9 dnia było obiecująco - to wtedy się powinno starać. Czyli, owulka wypadła tak 9-11, bo dokładnego dnia określić się raczej nie da, nawet w monitoringu? Ja to trochę zielona jestem w tym temacie, dlatego takie pytania
Ale może na ten temat już za późno na dziś
ja już mówię dobranoc
Miłej nocy i miłego jutrzejszego dniasynek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
missy83 wrote:hej Madziuuuula - czyli jak 9 dnia było obiecująco - to wtedy się powinno starać. Czyli, owulka wypadła tak 9-11,
Nie wiem, czy nie da się dokładnego dnia owulki określić. Tego nie wiem, bo mój gin 10 dnia mojego cyklu po prostu miał dyżur i nie przyjmował prywatnie, a poza tym moje pęcherzyki rosną jak szalone, bo jestem miesiąc na lekach na tarczycę i że tak powiem "ruszyło z kopyta"
Generlanie pęcherzyki rosną po ok. 2-2,5 mm na dobę, a pękają gdzieś przy minimum 18mm i wzwyż ( nie wiem ile maksymalnie moga mieć i czy jest jakis standard )
Więc jak masz np. pęchezryk 16 mm no to wiadomo, że w kolejnej dobie a nawet wczesniej może pęknąc no i wskazane jest serduszkowanie:)
Też ide spać. dobranoc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 00:20
missy83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Vesper no to teraz mnie zastrzeliłaś, moja rezerwa jajnikowa i tak nie jest super, chociaż w normie, a ja daję sobie ten bromergon w organizm (ja przyjmuje dopochowowo, bo doustnie było mi po nim źle), a prolaktyna wcale nie blokuje mi jajeczkowania, bo mam owulację, więc po co mi to....
Donia90 to chyba raczej gin nie robiła Ci monitoringu, bo nawet dokładnie pęcherzyka nie zmierzyła. Jak mozna powiedzieć, że ma 2-2,5 cm, przeciez to się dokładnie podaje - mój gin podaje w mm i do drugiego miejsca po przecinku.
A co do ceny za monitoring to roznie bywa. Moja popzrednia lekarka brała za kazdą wizytę, uwaga, uwaga 200 zł, niestety szybko ja z tego powodu zmieniłam, bo według mnie trochę to było drogo. A obecny ginekolog za pełen monitoring,a byłam u niego 3 razy na usg i raz z wynikami po recepty i wziął na sam koniec jak za jedna wizytę: 130 zł.
Ten gin jest jeden z lepszych gin. A i tak juz raz zmieniłam bo wczesniejsza gin nawet u mnie nie wykryla miesniakow. Ważne ze pęcherzyk byl duży bo widzalam na usg i pewnie juz pekl co potwierdzilo pobolewanie wczoraj i prawego ( on byl taki duży) jak i lewego:) -
Ola_85 wrote:No i u mnie dzis spadek temp wczoraj było 36,6 a dzis 36,4 buuuuu bede płakac.Ten moj wykres to jakis biedny jest nic sie nie dzieje na nim.Wiec pewnie bede iala kolejne starania.
Dzień dobry Kochane :*madziarella88 lubi tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:No i u mnie dzis spadek temp wczoraj było 36,6 a dzis 36,4 buuuuu bede płakac.Ten moj wykres to jakis biedny jest nic sie nie dzieje na nim.Wiec pewnie bede iala kolejne starania.
ola @ jeszcze nie ma wiec nic nie jest przesadzone! czekaj cierpliwie :*
u mnie niby temp wzrasta ale ja to juz nawet nie wiem kiedy powinnam testowac... ;( wedlug moich obliczen 11.11. ovu pokazuje 16.11.. -
nick nieaktualny
-
poczekaj jeszcze ola.
u mnie od wczoraj 37.0. ja czekam do czwartku i robie test. oczywicie jesli mnie @ nie uprzedzi :p
sloneczko w Hamburgu w koncu!!! po tylu szarych dniach z deszczem milo wygladac dzis przez oknokatsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_85 wrote:test lezy w szafce poczekam do przyszłego chyba ze temp spadnie drastycznie to wtedy nici beda na pewno.madziarella88 a u ciebie jak temp
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:poczekaj jeszcze ola.
u mnie od wczoraj 37.0. ja czekam do czwartku i robie test. oczywicie jesli mnie @ nie uprzedzi :p
sloneczko w Hamburgu w koncu!!! po tylu szarych dniach z deszczem milo wygladac dzis przez okno -
madziarella88 wrote:ola @ jeszcze nie ma wiec nic nie jest przesadzone! czekaj cierpliwie :*
u mnie niby temp wzrasta ale ja to juz nawet nie wiem kiedy powinnam testowac... ;( wedlug moich obliczen 11.11. ovu pokazuje 16.11..
A ty masz ładna tempke :)trzymam za ciebie kciuki razem testyjemy?? -
nick nieaktualny