Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Vesper ja biore tyko euthyrox z leków na tarczycę. Oprócz tego bromergon i castagnus. No i oczywiście suplementy.

Na tarczycę też biorę tylko euthyrox. moja endo jest przeciwniczką bromergonu, ponoć obniża rezerwę jajnikową (nie wiem, jak inne leki np dostinex, nie pytałam). prl miałam powyżej połowy normy ostatnio, powiedziała, żeby się tym nie przejmować. niepokalanek też mi pomaga ;)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze :) to kiedy moge isc na usg? monitoring to usg?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    to dobrze :) to kiedy moge isc na usg? monitoring to usg?
    monitoring to cykl wizyt z usg wizyt w okolicach ovu; możesz iść w pn, wt, śr?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozna zrobic usg na brzuchu czy musi byc podochwowe? to gdzies pojde, bo do mojego nie pojde bo mnie zabije jak mnie znowu zobaczy :P

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;) miałam Was nadrabiać, zostało mi jeszcze 3 strony ale nie mogę normalnie :D

Ja już po imprezie :) brzuch mnie dzisiaj bardzo kłuje :/ chyba sobie przeczytam jeszcze ostatnią stronę żeby być w temacie ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnim czasie było dużo emocji teraz musisz odpoczac ! :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiając:

Kat tego gościa szybko bym rzuciła w pierony i jak najszybciej chciała zapomnieć i wychowywać sama dziecko, no ale ja jestem konsekwentna i silna, ona może tęsknić :) u mnie miłość by się bardzo szybko zmieniła na to drugie gorące uczucie :)
    Od kilku tygodni odkąd się staram jak tylko mnie łapie przeziębienie piję herbatę właśnie z miodem pszczelim i sokiem malonowym i szybko mi przechodzi zwłaszcza gardło :)
    A o OF powiedziała mi koleżanka która urodziła w tym roku, a ona sama znalazła przez przypadek :)

anusia24 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    a mozna zrobic usg na brzuchu czy musi byc podochwowe? to gdzies pojde, bo do mojego nie pojde bo mnie zabije jak mnie znowu zobaczy :P
    dopochwowe, kochana - dlatego mówię, że monitoring byłby lepszy - bo z góry wiadomo, że chodzi o podglądanie owulacji ;)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Nadrabiając:

Kat tego gościa szybko bym rzuciła w pierony i jak najszybciej chciała zapomnieć i wychowywać sama dziecko, no ale ja jestem konsekwentna i silna, ona może tęsknić :) u mnie miłość by się bardzo szybko zmieniła na to drugie gorące uczucie :)
    Od kilku tygodni odkąd się staram jak tylko mnie łapie przeziębienie piję herbatę właśnie z miodem pszczelim i sokiem malonowym i szybko mi przechodzi zwłaszcza gardło :)
    A o OF powiedziała mi koleżanka która urodziła w tym roku, a ona sama znalazła przez przypadek :)

aaa, no właśnie, jestem tego samego zdania!
    Evanlyn, może za dużo wrażeń na jeden dzień, odpocznij teraz <3

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam z ciekawości zapytam bo mało się znam :) takie monitoringi cyklu są płatne?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    dopochwowe, kochana - dlatego mówię, że monitoring byłby lepszy - bo z góry wiadomo, że chodzi o podglądanie owulacji ;)

ok to sobie pojde np w czwartek, zobacze jak bedzie mial termin :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper no to teraz mnie zastrzeliłaś, moja rezerwa jajnikowa i tak nie jest super, chociaż w normie, a ja daję sobie ten bromergon w organizm (ja przyjmuje dopochowowo, bo doustnie było mi po nim źle), a prolaktyna wcale nie blokuje mi jajeczkowania, bo mam owulację, więc po co mi to....

Donia90 to chyba raczej gin nie robiła Ci monitoringu, bo nawet dokładnie pęcherzyka nie zmierzyła. Jak mozna powiedzieć, że ma 2-2,5 cm, przeciez to się dokładnie podaje - mój gin podaje w mm i do drugiego miejsca po przecinku.

A co do ceny za monitoring to roznie bywa. Moja popzrednia lekarka brała za kazdą wizytę, uwaga, uwaga 200 zł, niestety szybko ja z tego powodu zmieniłam, bo według mnie trochę to było drogo. A obecny ginekolog za pełen monitoring,a byłam u niego 3 razy na usg i raz z wynikami po recepty i wziął na sam koniec jak za jedna wizytę: 130 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:13

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Vesper no to teraz mnie zastrzeliłaś, moja rezerwa jajnikowa i tak nie jest super, chociaż w normie, a ja daję sobie ten bromergon w organizm (ja przyjmuje dopochowowo, bo doustnie było mi po nim źle), a prolaktyna wcale nie blokuje mi jajeczkowania, bo mam owulację, więc po co mi to....

Donia90 to chyba raczej gin nie robiła Ci monitoringu, bo nawet dokładnie pęcherzyka nie zmierzyła. Jak mozna powiedzieć, że ma 2-2,5 cm, przeciez to się dokładnie podaje - mój gin podaje w mm i do drugiego miejsca po przecinku.

A co do ceny za monitoring to roznie bywa. Moja popzrednia lekarka brała za kazdą wizytę, uwaga, uwaga 200 zł, niestety szybko ja z tego powodu zmieniłam, bo według mnie trochę to było drogo. A obecny ginekolog za pełen monitoring,a byłam u niego 3 razy na usg i raz z wynikami po recepty i wziął na sam koniec jak za jedna wizytę: 130 zł.
    Cenią się o.O

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane <3
    Życze miłej nocy :)
    A cieżarnym dużo odpoczynku !:D

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokoj, toż to zbankrutować można. Dobrze ze zmienilas ginekologa. 130zl za 3 wizyty to naprawde znośnie

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dobranoc kochane <3
    Życze miłej nocy :)
    A cieżarnym dużo odpoczynku !:D
    Słodkich snów i spokojnej nocy :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeby było jasne ta lekarka za każdą wizytę w cyklu w celu monitorowania owulacji brała 200 zł, czyli jak bym poszła do niej tyle samo razy, co do mojego aktualnego ginekologa, to jeden cykl 200 zł x4............. bez komentarza.
    Ale ona pracowała w klinice i była rozliczana z kazdego pecjenta, który był do niej zarejestrowany.
    A teraz chodzę do takiego, co ma swój własny gabinet, więc sam decyduje.
    130 złx1 w miesiącu to jeszcze jest do przeżycia, szczególnie, że teraz na razie 3 miesiące mam się starać na luzie bez monitorowania - takie dostałam zalecenie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:21

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    ale żeby było jasne ta lekarka za każdą wizytę w cyklu w celu monitorowania owulacji brała 200 zł, czyli jak bym poszła do niej tyle samo razy, co do mojego aktualnego ginekologa, to jeden cykl 200 zł x4............. bez komentarza.
    Ale ona pracowała w klinice i była rozliczana z kazdego pecjenta, który był do niej zarejestrowany.
    A teraz chodzę do takiego, co ma swój własny gabinet, więc sam decyduje.
    130 złx1 w miesiącu to jeszcze jest do przeżycia, szczególnie, że teraz na razie 3 miesiące mam się starać na luzie bez monitorowania - takie dostałam zalecenie:)
    Myślę że dobrze Ci to zrobi a jeszcze pieniążki w portfelu zostaną :P no jest różnica konkretna 130 zł za 3 wizyty a 200 za jedną :O

chyba dobrze zrozumiałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:23

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tu mowimy o jednym miesiacu, no a jak wiemy za pierwszym razem nie zawsze sie udaje. Wiec jak tak kilka miesiecy pochodzic...:P Nie wiem czy na dluzsza mete ktos by sie zdecydowal na monitoring za taka cene :P Tym bardziej ze jak widac mozna znalezc o WIELE taniej.

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę powoli spać bo mnie wymęczyło dzisiaj to siedzenie tyle godzin :) do jutra :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ