SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ola - przytulam:-( , a jednak też miałam nadzieję,że się uda,bo już się uśmiechałam,jak zaznaczałaś bliżej końca cyklu pozytywne testy owu,myślałam że lh cały czas rośnie, a potem i hcg będzie .
    Ok nie ma co się łamać, tak jak Demeter napisała - zbieraj siły na nowy cykl.

Ola - a jakie testy owu robisz,te allegrowe? Czy inne. Pewnie w zależności od marki to mocniej lub słabiej te kreski widać.
    Prog za to wyszedł niski- bo spada na @. Możliwe,że tak 7-8 dni po owu był dostateczny .

Jeszcze raz tule i życzę owocnego nowego cyklu:-*
    Kiedys sie uda na pewno.U mnie na pewno bedzie duphaston znow bo wczesniej brałam .

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ola - przytulam:-( , a jednak też miałam nadzieję,że się uda,bo już się uśmiechałam,jak zaznaczałaś bliżej końca cyklu pozytywne testy owu,myślałam że lh cały czas rośnie, a potem i hcg będzie .
    Ok nie ma co się łamać, tak jak Demeter napisała - zbieraj siły na nowy cykl.

Ola - a jakie testy owu robisz,te allegrowe? Czy inne. Pewnie w zależności od marki to mocniej lub słabiej te kreski widać.
    Prog za to wyszedł niski- bo spada na @. Możliwe,że tak 7-8 dni po owu był dostateczny .

Jeszcze raz tule i życzę owocnego nowego cyklu:-*
    Kiedys sie uda na pewno.U mnie na pewno bedzie duphaston znow bo wczesniej brałam .
    a co do testow to kupowałam w rossmannie facell i dziwne ze wyszły pozytywne bo moze nie mialam nawet owu z tego wynika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:12

km5s8ribs34fnes6.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    :((((((((((((((((((((((( beta ujemna a progesteron 3,61

Przykro mi :(( ale za to może następny miesiąc będzie nasz!!!

Witam się w sobotę. I życzę millego dzionka.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Tak. Mówił mi lekarz,że 7-8 dpo . Mi wypadał tak 20-21dc,bo mam cykle krótkie. Teraz już sama nie jestem pewna kiedy dokładnie ta owulka,dlatego pisałam że sprawdziłabym to na monitoringu...no zobaczymy...
    A prog w jego skoku w tych 7-8 dpo,najlepiej jak wynosi min.18

Ale ale dziewczyny,żeby mieć pewność że trafimy ze współżyciem w okolice owulki- to może dobrym "przepisem" na owocne serduszkowanie będzie: <3 co drugi dzień :-) ?.Licząc od początku dni płodnych do praktycznie końca cyklu ;-)?

Ja mam nadzieję że to w koncu przyniesie zamierzony efekt :) nawet ostatnio miałam myśli że może my to za często bo często nawet codziennie lub co drugi dzień a niby niektórzy lekarze zalecają te jednodniowe odstępy.. Ale z drugiej strony na razie nie będę do tego podchodzić aż tak taktycznie tylko będziemy kontynuować <3 kiedy mamy ochotę.

Niemniej jednak moja koleżanką z pracy przez dłuższy czas nie mogła zaciazyc i wiem że właśnie po dłuższym okresie abstynencji (ok 3 tyg) udalo im się zajść .więc w niektórych przypadkach dłuższa wstrzemięźliwośc zdane egzamin :)

Trzeba myśleć pozytywnie we :)

A swoją droga, wiem że niektóre z was starają się o kolejne dzieciątko . a czy są tu też takie co starają się o pierwsze? Ja o pierwsze.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ola :( przesyłam ciepłe przytulasy :( przykro mi... Kiedyś będzie dobrze, musi być :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • margaretta Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam sie i ja

missy83, Ev lubią tę wiadomość

matylda
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak...bo ja już sama nie wiem jak z tym serduszkowaniem, by było owocne ;-). Najlepiej współżyć kiedy ma się ochotę, a nie patrzeć na taktyki ... ;-)

Pewne osoby by i nawet wyśmiały,te "ustalanie współżyć";-). No faktem jest,że dziecko to owoc miłości,nie sztucznego planowania,ale...jak para już długo się stara o dziecko to i o taktyce pomyśli...

My współżyliśmy co dwa,co trzy dni...szybko zakończyliśmy po teoretycznej owulce,a może ta owulacja się przesunęła i była o dzień,dwa później? I zabrakło plemnikom siły?;-) Nie no,nie będę gdybać.

Ola - ja sama bym chętnie brała suplementacje prog,bo mam niski... ale mam niby czekać do pozytywnego testu ciąż.i wtedy dopiero suplem. A jak problem jest z zapłodnieniem i zagnieżdż.przez własnie niski prog.?

---
    Miłego dnia :-):-)

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • margaretta Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech jakby tak patrzec wedlug wspolzycia czestoego to bym nigdy nie zaszla bo my w tym mies tylko dwa razy w tym raz w owulke

matylda
  • Selja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Tak. Mówił mi lekarz,że 7-8 dpo . Mi wypadał tak 20-21dc,bo mam cykle krótkie. Teraz już sama nie jestem pewna kiedy dokładnie ta owulka,dlatego pisałam że sprawdziłabym to na monitoringu...no zobaczymy...
    A prog w jego skoku w tych 7-8 dpo,najlepiej jak wynosi min.18

ja miałam monitoring, owu potwierdzona. Zobaczę za miesiac co lekarz powie najwyżej zrobię drugi raz badania. Mam nadzieję,ze skoro 5 dpo było tyle to potem było jeszcze więcej ;). Nadzieja umiera ostatnia ...;)

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie :) Ojej Ola przykro mi :( Oby kolejny raz byl owocny! Evanlyn z maluszkiem cala i zdrowa - dobre wiesci :)! Dbajcie o siebie <3 U mnie bez zmian, czekam na @... W sumie czuje sie taka opuchnieta więc moze lada chwila przyjdzie.

p19uskjoxacp4928.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Najgorsze jest to że znalazłam o niej taką opinie:

"Po prostu porazka Przestrzegam wszystkie kobiety przed ta pania doktor Trafilam do szpitala z ciaza zagrozona! Przez tydzien mialam badania a jak zapytalam CO JEST? Ona ze ciaza jest martwa wiec PYTAM czy jest jakas szansa a ona ,,A CO UMARLEGO SIE NIE WSKRZESI,, Tydzien placzu 3 razy mowila mie ze jutro bede miec ciaze usuwana! Wyszlam nagle ze szpitala (bo wrocil ordynator i kazal mi przyjsc za tydzien)i poszlam prywatnie a tam uslyszalam bicie serduszka mojego dzidziusia i okazalo sie ze ciaza od poczatku byla ok tylko zle okreslono WIEK ciazy!!! Porazka Aha a slowa przy Usg ,,akcja serca niewidoczna,, mowila z wielkim wrecz przeogromnym usmiechem na twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Co to tego uśmiechu to prawda, dzisiaj to że pęcherzyk się nie rozwija powiedziała z bardzo szerokim uśmiechem :( Ordynator wczoraj stwierdził że nic mi nie jest i ide do domu a ona cyrki odwala :(

Co to za potwor ?! Podawaj tu imie i nazwisko tej delikwentki KU PRZESTRODZE ! ;D

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

Trzymaj sie kochana <3 :( !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Taak...bo ja już sama nie wiem jak z tym serduszkowaniem, by było owocne ;-). Najlepiej współżyć kiedy ma się ochotę, a nie patrzeć na taktyki ... ;-)

Tak własnie uważa mój aktualny ginekolog. Według niego wszelkie taktyki i ustalenia kiedy, gdzie i jak i ile razy sprawiają, że pary dłużej czekają na dziecko. Stwierdził, że owszem taktyka czasem się udaje i dodał że to podziwia i jest wtedy pod wrażeniem.

Moja poprzednia ginekolog kazała nam DWA razy dziennie w dni płodne, rano i wieczorem.

Ktoś tu pytał, o które dziecko sie staramy.
    Ja staram się o pierwsze:)

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o drugie moj synek ma 3,5 roku

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz przeszedl smutek wczoraj poplakalam sobie i dzis wzielam mysli w garsc.Czekam na @ ale temp jeszcze w gorze o dziwo.

missy83, Ev, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Tak własnie uważa mój aktualny ginekolog. Według niego wszelkie taktyki i ustalenia kiedy, gdzie i jak i ile razy sprawiają, że pary dłużej czekają na dziecko. Stwierdził, że owszem taktyka czasem się udaje i dodał że to podziwia i jest wtedy pod wrażeniem.

Moja poprzednia ginekolog kazała nam DWA razy dziennie w dni płodne, rano i wieczorem.

Ktoś tu pytał, o które dziecko sie staramy.
    Ja staram się o pierwsze:)

Ponoć wtedy kiedy największa ochota - to najlepiej ;-)

Moja koleżanka mówiła,że było raz,pozycja "od tyłu" :-), raz poskutkowało bo pewnie trafili w odpowiedni dzień i odpowiedni czas - i dziewczynka. Mają już starsze - chłopaka.
    Drugi przykład, młodsza kobieta ode mnie, żona szwagra - mieli długie starania z pierwszym dzieckiem, zaciążyli poprzez inseminację; ich synek jak miał 2 lata to zaczęli podchodzic do starań o drugie dziecko,bo pewnie myśleli że znów będzie długo - a tu bach za pierwszym razem i w owulacje - dziewczynka.

Jak widać, wystarczy nawet raz.... ponoć jak ma być, co ma być to i tak będzie , oczywiście jak nie ma żadnych problemów z medycznej strony.
    Tego życze Każdej z Was,
    dużo zdrowia - aby spontaniczne serduszkowanie zaowocowało zafasolkowaniem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 19:23

owu lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ponoć wtedy kiedy największa ochota - to najlepiej ;-)

Moja koleżanka mówiła,że było raz,pozycja "od tyłu" :-), raz poskutkowało bo pewnie trafili w odpowiedni dzień i odpowiedni czas - i dziewczynka. Mają już starsze - chłopaka.
    Drugi przykład, młodsza kobieta ode mnie, żona szwagra - mieli długie starania z pierwszym dzieckiem, zaciążyli poprzez inseminację; ich synek jak miał 2 lata to zaczęli podchodzic do starań o drugie dziecko,bo pewnie myśleli że znów będzie długo - a tu bach za pierwszym razem i w owulacje - dziewczynka.

Jak widać, wystarczy nawet raz.... ponoć jak ma być, co ma być to i tak będzie , oczywiście jak nie ma żadnych problemów z medycznej strony.
    Tego życze Każdej z Was,
    dużo zdrowia - aby spontaniczne serduszkowanie zaowocowało zafasolkowaniem <3

U mnie wystarczył raz po spożyciu ogromnej ilości alkoholu z racji witania nowego roku :) więc dziewczęta odliczamy dni i drunkujemy:-)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ja o drugie moj synek ma 3,5 roku
    Ola dobrze że masz jakąś pociechę :)

Ola_85, missy83 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki, ale tu cisza dzisiaj. Kilka dni mnie tu nie było ale czytałam was. Nareszcie niedziela dziś- obiadek już zjedliśmy a zaraz na jakies zakupki i potem relaksik bo ten tydzień to był straszny w pracy, bylam taka padnieta ze nie miałam sily nawet napisac. Trzeba się dziś zregenerować. A co u Was?

Evanlyn lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A ja wlasnie odprawilam weekendowych gosci :) I odpoczyyyyywam :)

p19uskjoxacp4928.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ