X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzanna :-)
    Jak zauważyłaś,cisza ostatnio się tutaj zrobiła,mniej osóbek pisze,z racji tego że też część zafasolkowała,inne też sobie zrobiły break z forum... Ja również jestem tego zdania,żeby czasem odpuszczać z odliczaniem dni cyklowych i każdy przeżywać i interpretować,jak nieraz tutaj zdało się wypowiedź jakąś w tym stylu przeczytać u bardzo wszystko przezywajacej osoby,co tez i nakrecalo innych... zresztą i forum czasem przeżywa tzw."przemęczenie materiału", a zregenerować można poprzez po prostu nie pisanie o każdej pierdole-objawie.

Wiadomo,że tutaj jest forum-wspierające w staraniach,ale nie znaczy że to forum które ma niańczyć i odpowiadać na każde irracjonalne pytanie;-). Wtedy też nie dziwię się,ze coraz mniej osób tutaj pisze i oddala się.

---

U mnie niedziela przebiega na pół śpiąco. Właśnie wypiłam szklankę kawy...
    Miłej niedzielki, Zuzanna i Anusia :-) oraz inne,podczytujące ;-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 14:44

anusia24, Selja, Ola_85, katsuyoshi, zuzanna, Evanlyn, madziarella88, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    U mnie wystarczył raz po spożyciu ogromnej ilości alkoholu z racji witania nowego roku :) więc dziewczęta odliczamy dni i drunkujemy:-)
    Owu - bo my z moim m. podczas ostatnich starań prawie nic a nic alkoholu.. raz może ciutkę czerwonego wina... bo chcieliśmy "inaczej". A ... teraz postawimy na normalność ;-).
    W przyszły weekend ma chyba byç rodzinna impreza,to normalnie do tego podejdziemy,a bedą w tym czasie starania... czyli , nie będę się wzbraniać od drina. Już bez przesady... trzeba normalnie funkcjonować. Wiadomo, przecież hulanek nie będzie...ale wszystko w zdrowych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Pozdrowionka :-)

anusia24, Selja, Evanlyn lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wino czerwone wręcz wskazane ;)

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Hej!
    A ja wlasnie odprawilam weekendowych gosci :) I odpoczyyyyywam :)
    jak test??robilas

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Jak zauważyłaś,cisza ostatnio się tutaj zrobiła,mniej osóbek pisze,z racji tego że też część zafasolkowała,inne też sobie zrobiły break z forum... Ja również jestem tego zdania,żeby czasem odpuszczać z odliczaniem dni cyklowych i każdy przeżywać i interpretować,jak nieraz tutaj zdało się wypowiedź jakąś w tym stylu przeczytać u bardzo wszystko przezywajacej osoby,co tez i nakrecalo innych... zresztą i forum czasem przeżywa tzw."przemęczenie materiału", a zregenerować można poprzez po prostu nie pisanie o każdej pierdole-objawie.

Wiadomo,że tutaj jest forum-wspierające w staraniach,ale nie znaczy że to forum które ma niańczyć i odpowiadać na każde irracjonalne pytanie;-). Wtedy też nie dziwię się,ze coraz mniej osób tutaj pisze i oddala się.

---

ja tez narazie zostawiam wszystko w zawieszeniu.Czekam na @ i rozpoczecie noewgo starania.Bede zagladac sporadycznie i wprowadzac zmiany na wykres

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jak test??robilas
    Hej :) Nie narazie nie robilam, ale jutro zrobie. W sumie szalu sie nie spodziewam. Podejrzewam ze po prostu moj organizm zmaga sie z grypa temu mam jakies takie dziwne objawy:P Pojutrze wyjezdzam do rodzicow na wies na kilka dni, wiec jutro to taki ostatni moment zeby sie utwierdzic w tym czego sie spodziewam :P

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co tam u Was słychać? Ja mam dzisiaj 4 dzień miesiaczke ,w sumie dzisiaj to już plamienie końcowe. I jestem trochę w szoku bo zawsze @ moja trwała 6 dni :-) i doskwiera mi pół podbrzusza taki dziwny. Nie wiem co się dzieje.

Angelika091992
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:

---

Wlasnie nie ma zafasolkowanych i cisza tutaj bardzo. Kat się cos nie odzywa.
    Ja po zakupach. Teraz relaksik ,trochę telewizji trzeba obejrzeć bo w tygodniu nie ma na nic czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 16:54

missy83 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Owu - bo my z moim m. podczas ostatnich starań prawie nic a nic alkoholu.. raz może ciutkę czerwonego wina... bo chcieliśmy "inaczej". A ... teraz postawimy na normalność ;-).
    W przyszły weekend ma chyba byç rodzinna impreza,to normalnie do tego podejdziemy,a bedą w tym czasie starania... czyli , nie będę się wzbraniać od drina. Już bez przesady... trzeba normalnie funkcjonować. Wiadomo, przecież hulanek nie będzie...ale wszystko w zdrowych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Pozdrowionka :-)
    Missy my z mężem w tym cyklu po drugim dniu serduszkowania winkowalismy :) przecież jego komandosi jak on to mówi już ruszyli a mojej kropce to nie zaszkodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:37

missy83 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Dzien dobry dziewczynki, ale tu cisza dzisiaj. Kilka dni mnie tu nie było ale czytałam was. Nareszcie niedziela dziś- obiadek już zjedliśmy a zaraz na jakies zakupki i potem relaksik bo ten tydzień to był straszny w pracy, bylam taka padnieta ze nie miałam sily nawet napisac. Trzeba się dziś zregenerować. A co u Was?
    Zuzanna jak tam? Twoje sprawy idą do przodu?

Co do nieobecności :) mam ostatnio strasznie dużo spraw i zgryzot na głowie i ciężko mi na dwa fora pisać :) a widziałam że dziewczyny tam zaglądają to stwierdziłam że sobie podczytacie jak coś :D będę się starała częściej tu być bo widzę że już spokojnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:41

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Zuzanna jak tam? Twoje sprawy idą do przodu?

Co do nieobecności :) mam ostatnio strasznie dużo spraw i zgryzot na głowie i ciężko mi na dwa fora pisać :) a widziałam że dziewczyny tam zaglądają to stwierdziłam że sobie podczytacie jak coś :D będę się starała częściej tu być bo widzę że już spokojnie ;)

Hej kochana. No u nas na razie się nic niezmienia. Zlozylismy wniosek o In Vitro w klinice do której teraz chodzimy, w tym tyg musimy dowieść dokumenty, okaze się czy nas zakwalifikują . Cala procedura ok lutego w nowym roku.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Hej kochana. No u nas na razie się nic niezmienia. Zlozylismy wniosek o In Vitro w klinice do której teraz chodzimy, w tym tyg musimy dowieść dokumenty, okaze się czy nas zakwalifikują . Cala procedura ok lutego w nowym roku.
    Ojej strasznie długo, ale tak to chyba już jest...biurokracja, papiery muszą swoje odleżeć :) a mogą Was nie zakwalifikować? Mimo tego co lekarz mówi? Czekają Cie teraz jakieś badania jeszcze?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tam wypytuje, nei musisz odpowiadać jak nie masz ochoty :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn jak sie czujesz??

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE ! :D

Zuzanna odpowiadam na twoja zmartwiona wypowiedz co do kwesti że się nie odzywam cos itp...
    Jakbys zajrzała na mój wątek na fioletowej stronie wiedziałabyś dlaczego przestałam sie tutaj odzywać ;)
    Są osoby które od dawna wiedzą juz co jest tego przyczyną.
    Jednakże od kilku dni zauważyłam że pewnej osoby nie ma więc postanowiłam napisać pare słów :)

Też chciałam się zapytać czy wie ktoś coś co u Bobitty?
    Pisałam do niej i ogólnie ale zero odpowiedzi.
    Martwie sie.
    Gdyż dawno juz powinna wrócic bo dała mi zadanie na pare dni które wykonałam i miałam je wykonywać na czas jej nieobecnosci a potem juz ona miała dalej to robic.
    Jednakże nie pojawiła sie do tej pory i nie wiem co sie dzieje :(

Po za tym dziewczyny nie bójcie się czasem do nas na wątek Lipcowe Mamusie 2016 zaglądać na fioletową jak to robi Ola,Demeter,Missy i kilka innych osób.

To że przestałam sie tutaj odzywać nie znaczy że nie mysle o was ale niestety pewna sprawa sprawiła ze nie mogłam juz tutaj wytrzymac.
    Jak szczegóły chcecie znac to zapraszam na priv lub na fioletową tam kilka stron w tył była o tym zmianka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 20:09

Ola_85, anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru wszystkim.

katsuyoshi, anusia24 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    WITAJCIE ! :D

Zuzanna odpowiadam na twoja zmartwiona wypowiedz co do kwesti że się nie odzywam cos itp...
    Jakbys zajrzała na mój wątek na fioletowej stronie wiedziałabyś dlaczego przestałam sie tutaj odzywać ;)
    Są osoby które od dawna wiedzą juz co jest tego przyczyną.
    Jednakże od kilku dni zauważyłam że pewnej osoby nie ma więc postanowiłam napisać pare słów :)

Też chciałam się zapytać czy wie ktoś coś co u Bobitty?
    Pisałam do niej i ogólnie ale zero odpowiedzi.
    Martwie sie.
    Gdyż dawno juz powinna wrócic bo dała mi zadanie na pare dni które wykonałam i miałam je wykonywać na czas jej nieobecnosci a potem juz ona miała dalej to robic.
    Jednakże nie pojawiła sie do tej pory i nie wiem co sie dzieje :(

Po za tym dziewczyny nie bójcie się czasem do nas na wątek Lipcowe Mamusie 2016 zaglądać na fioletową jak to robi Ola,Demeter,Missy i kilka innych osób.

To że przestałam sie tutaj odzywać nie znaczy że nie mysle o was ale niestety pewna sprawa sprawiła ze nie mogłam juz tutaj wytrzymac.
    Jak szczegóły chcecie znac to zapraszam na priv lub na fioletową tam kilka stron w tył była o tym zmianka ;)
    Nie czytałam nic na fioletowym wątku ale chyba wiem o czym mowa bo ja tez juz zaczelam sie irytowac :) Zagladaj tu czasem do nas bo brakuje tu zelaznej reki :P I duzo zdrowka <3

katsuyoshi lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Nie czytałam nic na fioletowym wątku ale chyba wiem o czym mowa bo ja tez juz zaczelam sie irytowac :) Zagladaj tu czasem do nas bo brakuje tu zelaznej reki :P I duzo zdrowka <3
    hehe ja bylam niby ta reka ale poszlam sobie stad by nie powiedziec pare slow za duzo :D

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz co... Ja czekalam az powiesz :D :P

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No wiesz co... Ja czekalam az powiesz :D :P
    No wiesz nie chcialam byc nie miła :D
    Moja szczerosc nie koniecznie musi sie wszystkim podobac a ja potrafie czasem tak powiedziec ze naprawde moge niezle dowalic nie patrzac na slowa i na to czy komus jest z tego powodu przykro,smutno itp. :)

Wiec wolalam sobie stad isc bo widocznie tylko mi sie to nie podobalo skoro nikt nic nie mówił.

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ