Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzanna :-)
    Jak zauważyłaś,cisza ostatnio się tutaj zrobiła,mniej osóbek pisze,z racji tego że też część zafasolkowała,inne też sobie zrobiły break z forum... Ja również jestem tego zdania,żeby czasem odpuszczać z odliczaniem dni cyklowych i każdy przeżywać i interpretować,jak nieraz tutaj zdało się wypowiedź jakąś w tym stylu przeczytać u bardzo wszystko przezywajacej osoby,co tez i nakrecalo innych... zresztą i forum czasem przeżywa tzw."przemęczenie materiału", a zregenerować można poprzez po prostu nie pisanie o każdej pierdole-objawie.

Wiadomo,że tutaj jest forum-wspierające w staraniach,ale nie znaczy że to forum które ma niańczyć i odpowiadać na każde irracjonalne pytanie;-). Wtedy też nie dziwię się,ze coraz mniej osób tutaj pisze i oddala się.

---

U mnie niedziela przebiega na pół śpiąco. Właśnie wypiłam szklankę kawy...
    Miłej niedzielki, Zuzanna i Anusia :-) oraz inne,podczytujące ;-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 14:44

anusia24, Selja, Ola_85, katsuyoshi, zuzanna, Evanlyn, madziarella88, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    U mnie wystarczył raz po spożyciu ogromnej ilości alkoholu z racji witania nowego roku :) więc dziewczęta odliczamy dni i drunkujemy:-)
    Owu - bo my z moim m. podczas ostatnich starań prawie nic a nic alkoholu.. raz może ciutkę czerwonego wina... bo chcieliśmy "inaczej". A ... teraz postawimy na normalność ;-).
    W przyszły weekend ma chyba byç rodzinna impreza,to normalnie do tego podejdziemy,a bedą w tym czasie starania... czyli , nie będę się wzbraniać od drina. Już bez przesady... trzeba normalnie funkcjonować. Wiadomo, przecież hulanek nie będzie...ale wszystko w zdrowych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Pozdrowionka :-)

anusia24, Selja, Evanlyn lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wino czerwone wręcz wskazane ;)

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Hej!
    A ja wlasnie odprawilam weekendowych gosci :) I odpoczyyyyywam :)
    jak test??robilas

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Jak zauważyłaś,cisza ostatnio się tutaj zrobiła,mniej osóbek pisze,z racji tego że też część zafasolkowała,inne też sobie zrobiły break z forum... Ja również jestem tego zdania,żeby czasem odpuszczać z odliczaniem dni cyklowych i każdy przeżywać i interpretować,jak nieraz tutaj zdało się wypowiedź jakąś w tym stylu przeczytać u bardzo wszystko przezywajacej osoby,co tez i nakrecalo innych... zresztą i forum czasem przeżywa tzw."przemęczenie materiału", a zregenerować można poprzez po prostu nie pisanie o każdej pierdole-objawie.

Wiadomo,że tutaj jest forum-wspierające w staraniach,ale nie znaczy że to forum które ma niańczyć i odpowiadać na każde irracjonalne pytanie;-). Wtedy też nie dziwię się,ze coraz mniej osób tutaj pisze i oddala się.

---

ja tez narazie zostawiam wszystko w zawieszeniu.Czekam na @ i rozpoczecie noewgo starania.Bede zagladac sporadycznie i wprowadzac zmiany na wykres

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jak test??robilas
    Hej :) Nie narazie nie robilam, ale jutro zrobie. W sumie szalu sie nie spodziewam. Podejrzewam ze po prostu moj organizm zmaga sie z grypa temu mam jakies takie dziwne objawy:P Pojutrze wyjezdzam do rodzicow na wies na kilka dni, wiec jutro to taki ostatni moment zeby sie utwierdzic w tym czego sie spodziewam :P

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co tam u Was słychać? Ja mam dzisiaj 4 dzień miesiaczke ,w sumie dzisiaj to już plamienie końcowe. I jestem trochę w szoku bo zawsze @ moja trwała 6 dni :-) i doskwiera mi pół podbrzusza taki dziwny. Nie wiem co się dzieje.

Angelika091992
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:

---

Wlasnie nie ma zafasolkowanych i cisza tutaj bardzo. Kat się cos nie odzywa.
    Ja po zakupach. Teraz relaksik ,trochę telewizji trzeba obejrzeć bo w tygodniu nie ma na nic czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 16:54

missy83 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Owu - bo my z moim m. podczas ostatnich starań prawie nic a nic alkoholu.. raz może ciutkę czerwonego wina... bo chcieliśmy "inaczej". A ... teraz postawimy na normalność ;-).
    W przyszły weekend ma chyba byç rodzinna impreza,to normalnie do tego podejdziemy,a bedą w tym czasie starania... czyli , nie będę się wzbraniać od drina. Już bez przesady... trzeba normalnie funkcjonować. Wiadomo, przecież hulanek nie będzie...ale wszystko w zdrowych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Pozdrowionka :-)
    Missy my z mężem w tym cyklu po drugim dniu serduszkowania winkowalismy :) przecież jego komandosi jak on to mówi już ruszyli a mojej kropce to nie zaszkodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:37

missy83 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Dzien dobry dziewczynki, ale tu cisza dzisiaj. Kilka dni mnie tu nie było ale czytałam was. Nareszcie niedziela dziś- obiadek już zjedliśmy a zaraz na jakies zakupki i potem relaksik bo ten tydzień to był straszny w pracy, bylam taka padnieta ze nie miałam sily nawet napisac. Trzeba się dziś zregenerować. A co u Was?
    Zuzanna jak tam? Twoje sprawy idą do przodu?

Co do nieobecności :) mam ostatnio strasznie dużo spraw i zgryzot na głowie i ciężko mi na dwa fora pisać :) a widziałam że dziewczyny tam zaglądają to stwierdziłam że sobie podczytacie jak coś :D będę się starała częściej tu być bo widzę że już spokojnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:41

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Zuzanna jak tam? Twoje sprawy idą do przodu?

Co do nieobecności :) mam ostatnio strasznie dużo spraw i zgryzot na głowie i ciężko mi na dwa fora pisać :) a widziałam że dziewczyny tam zaglądają to stwierdziłam że sobie podczytacie jak coś :D będę się starała częściej tu być bo widzę że już spokojnie ;)

Hej kochana. No u nas na razie się nic niezmienia. Zlozylismy wniosek o In Vitro w klinice do której teraz chodzimy, w tym tyg musimy dowieść dokumenty, okaze się czy nas zakwalifikują . Cala procedura ok lutego w nowym roku.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Hej kochana. No u nas na razie się nic niezmienia. Zlozylismy wniosek o In Vitro w klinice do której teraz chodzimy, w tym tyg musimy dowieść dokumenty, okaze się czy nas zakwalifikują . Cala procedura ok lutego w nowym roku.
    Ojej strasznie długo, ale tak to chyba już jest...biurokracja, papiery muszą swoje odleżeć :) a mogą Was nie zakwalifikować? Mimo tego co lekarz mówi? Czekają Cie teraz jakieś badania jeszcze?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tam wypytuje, nei musisz odpowiadać jak nie masz ochoty :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn jak sie czujesz??

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE ! :D

Zuzanna odpowiadam na twoja zmartwiona wypowiedz co do kwesti że się nie odzywam cos itp...
    Jakbys zajrzała na mój wątek na fioletowej stronie wiedziałabyś dlaczego przestałam sie tutaj odzywać ;)
    Są osoby które od dawna wiedzą juz co jest tego przyczyną.
    Jednakże od kilku dni zauważyłam że pewnej osoby nie ma więc postanowiłam napisać pare słów :)

Też chciałam się zapytać czy wie ktoś coś co u Bobitty?
    Pisałam do niej i ogólnie ale zero odpowiedzi.
    Martwie sie.
    Gdyż dawno juz powinna wrócic bo dała mi zadanie na pare dni które wykonałam i miałam je wykonywać na czas jej nieobecnosci a potem juz ona miała dalej to robic.
    Jednakże nie pojawiła sie do tej pory i nie wiem co sie dzieje :(

Po za tym dziewczyny nie bójcie się czasem do nas na wątek Lipcowe Mamusie 2016 zaglądać na fioletową jak to robi Ola,Demeter,Missy i kilka innych osób.

To że przestałam sie tutaj odzywać nie znaczy że nie mysle o was ale niestety pewna sprawa sprawiła ze nie mogłam juz tutaj wytrzymac.
    Jak szczegóły chcecie znac to zapraszam na priv lub na fioletową tam kilka stron w tył była o tym zmianka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 20:09

Ola_85, anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru wszystkim.

katsuyoshi, anusia24 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    WITAJCIE ! :D

Zuzanna odpowiadam na twoja zmartwiona wypowiedz co do kwesti że się nie odzywam cos itp...
    Jakbys zajrzała na mój wątek na fioletowej stronie wiedziałabyś dlaczego przestałam sie tutaj odzywać ;)
    Są osoby które od dawna wiedzą juz co jest tego przyczyną.
    Jednakże od kilku dni zauważyłam że pewnej osoby nie ma więc postanowiłam napisać pare słów :)

Też chciałam się zapytać czy wie ktoś coś co u Bobitty?
    Pisałam do niej i ogólnie ale zero odpowiedzi.
    Martwie sie.
    Gdyż dawno juz powinna wrócic bo dała mi zadanie na pare dni które wykonałam i miałam je wykonywać na czas jej nieobecnosci a potem juz ona miała dalej to robic.
    Jednakże nie pojawiła sie do tej pory i nie wiem co sie dzieje :(

Po za tym dziewczyny nie bójcie się czasem do nas na wątek Lipcowe Mamusie 2016 zaglądać na fioletową jak to robi Ola,Demeter,Missy i kilka innych osób.

To że przestałam sie tutaj odzywać nie znaczy że nie mysle o was ale niestety pewna sprawa sprawiła ze nie mogłam juz tutaj wytrzymac.
    Jak szczegóły chcecie znac to zapraszam na priv lub na fioletową tam kilka stron w tył była o tym zmianka ;)
    Nie czytałam nic na fioletowym wątku ale chyba wiem o czym mowa bo ja tez juz zaczelam sie irytowac :) Zagladaj tu czasem do nas bo brakuje tu zelaznej reki :P I duzo zdrowka <3

katsuyoshi lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Nie czytałam nic na fioletowym wątku ale chyba wiem o czym mowa bo ja tez juz zaczelam sie irytowac :) Zagladaj tu czasem do nas bo brakuje tu zelaznej reki :P I duzo zdrowka <3
    hehe ja bylam niby ta reka ale poszlam sobie stad by nie powiedziec pare slow za duzo :D

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz co... Ja czekalam az powiesz :D :P

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No wiesz co... Ja czekalam az powiesz :D :P
    No wiesz nie chcialam byc nie miła :D
    Moja szczerosc nie koniecznie musi sie wszystkim podobac a ja potrafie czasem tak powiedziec ze naprawde moge niezle dowalic nie patrzac na slowa i na to czy komus jest z tego powodu przykro,smutno itp. :)

Wiec wolalam sobie stad isc bo widocznie tylko mi sie to nie podobalo skoro nikt nic nie mówił.

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ