Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    muszę poszukać.. tylko ona ma talent do chowania niestety, może mąż znajdzie ;)

Ja nie miałam żadnych objawów, chodziłam normalnie do szkoły, jedynie zaszkodziły mi pieczarki na pizzy, do dzisiaj mam wstręt. :)

mąż zdziwiony, że mierzę rano temperaturę.. proszę by mi dał termometr, co mi dał "pistolet", nie wtajemniczałam go i pytał po co mierzę temperaturę, chora jestem czy co? :P :D

nie zamierzam popadać w paranoję, chociaż przy braniu duphastonu mierzenie tempki może rozmijać się z celem... ale co tam ;)

Mój wiedzial ze mierze do wykresu z reszta mu pokazywalam go nawet i tak nie ogarnial o co w nim chodzi no ale wiedzial ze mierzenie jest mi potrzebne ;)
    Potem wyjasnialam mu dlaczego niebieska kropka zmienila sie na zieloną i od czego to zalezy :D
    Ale no ja na luzie ten cykl mialam i dlatego sie udalo bo cykl weczesniejszy to masakra mialam setki objawów i ogolnie bo siedzialam i tez szukalam objawów ...a jak drugi cykl obiecalam sobie ze wykres zrobie niedostepny, ze bedzie tylko dla mnie i jedyne co bede robic to mierzyc tempke ,bez zadnych objawow itp i dalo to rezultat ciazy , podeszlam na luzie , nie musialam czytac tych komentarzy .. ooo bedzie zielono,testuj itp bo to nakrecalo jeszcze bardziej. A tak mialam wykres tylko dla siebie i udostepnilam go dopiero po tescie ciążowym ;)

owu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem, czy mój wykres gdzieś widać, chyba go nie udostępniałam :) a jak już to nieświadomie...

statystyka jest łatwa do zmanipulowania, więc nie ma co się nakręcać :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    ja nawet nie wiem, czy mój wykres gdzieś widać, chyba go nie udostępniałam :) a jak już to nieświadomie...

statystyka jest łatwa do zmanipulowania, więc nie ma co się nakręcać :)
    Nie, twój wykres jest niedostepny :D
    Wiec tym bardziej olej objawy , rób tak aby nie myslec o ciazy,staraniach,objawach a zobaczysz jakei cuda to sprawia :D
    No i kochajcie sie kiedy macie ochote a nie tylko czekajac na dni plodne i owulke ;)

owu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie, twój wykres jest niedostepny :D
    Wiec tym bardziej olej objawy , rób tak aby nie myslec o ciazy,staraniach,objawach a zobaczysz jakei cuda to sprawia :D
    No i kochajcie sie kiedy macie ochote a nie tylko czekajac na dni plodne i owulke ;)

tylko ten bolący brzuch mnie wnerwia.. mam problemy z jelitami, bolesne skurcze, zaparcia a potem biegunki... potem zastanawiam się czy znowu coś zjadłam i stąd ten ból czy jednak to nie jelita...

a na co dzień mam dużo innych rzeczy na głowie :) póki co skutecznym rozpraszaczem jest nowe/nie nowe auto, które trzeba poznać.. a że jestem gadżeciarą.. to musze obadać wszystkie knefelki jakie są :D

chyba bym nie umiała tak z kalendarzem w ręce " dzisiaj nie kochanie, dzisiaj tak kochanie"... nienawidzę mechanicznego seksu, a do tego to moim zdaniem się sprowadza, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:43

• Selja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat fajnie,że się pokazałas. Nie zostawiaj nas <3

katsuyoshi, Ola_85, Vesper lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Kat fajnie,że się pokazałas. Nie zostawiaj nas <3
    Selja ja was nie zostawilam ;)
    Pisalam juz ze mialam powodu dla ktorych tutaj nic nie pisalam ale tej osoby widze nie ma już jakiś czas wiec pisze :D

Selja lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cos zrozumiala ;) Życze Ci duzo zdrówka! <3 U mnie kolejny 3 test nie pokazal drugiej kreski, coraz bardziej mecza mnie jajniki, a @ nie przychodzi;/

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Moze cos zrozumiala ;) Życze Ci duzo zdrówka! <3 U mnie kolejny 3 test nie pokazal drugiej kreski, coraz bardziej mecza mnie jajniki, a @ nie przychodzi;/
    a masz regularne cykle?
    a czekalas kilka min? moze jakiś cien cienia jest?
    mysle ze jak teraz nic nie bylo to raczej spoznia ci sie @

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, z tymi cyklami to mam roznie. Bywa ze przez pol roku sa regularne, przez kolejne pol to zyja wlasnym zyciem. Tamten cykl mialam 44 dni no i widze ze z tym podobnie sie zapowiada... Tak tak, to praktycznie pewne ze mi sie opoznia, nadzieje juz stracilam. ALe moglaby juz ta @ przyjsc...;/ Moze te jajniki by sie uspokoily.. Aj.. szkoda slow. Pod koniec miesiaca mam wizyte u ginekologa to wywale wszystkie smutki

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Wiesz co, z tymi cyklami to mam roznie. Bywa ze przez pol roku sa regularne, przez kolejne pol to zyja wlasnym zyciem. Tamten cykl mialam 44 dni no i widze ze z tym podobnie sie zapowiada... Tak tak, to praktycznie pewne ze mi sie opoznia, nadzieje juz stracilam. ALe moglaby juz ta @ przyjsc...;/ Moze te jajniki by sie uspokoily.. Aj.. szkoda slow. Pod koniec miesiaca mam wizyte u ginekologa to wywale wszystkie smutki
    No i niech cos ci zapisze moze na wyregulowanie albo cos by sie przydalo.
    Ogolnie powiedz mu ze sie staracie o dziecko i ogolnie niech przebada cie dobrze

Oooo moje dzisiejsze dzieło :D

zzzjpg_sraessr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:26

Selja, Vesper lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny jutro ide do gin.Mam nadzieje ze moje hormony beda w miare uregulowane.Dam znac co i jak bo jestem zmeczona juz tym wszystkim.

katsuyoshi, missy83 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja dziewczyny jutro ide do gin.Mam nadzieje ze moje hormony beda w miare uregulowane.Dam znac co i jak bo jestem zmeczona juz tym wszystkim.
    A ty masz jakies problemy aby zajsc? czy poprostu wam nie wychodzi?

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okazuje sie ze nie mam owulacji bralam 3 msc dupka i nic nadal mam cykle po 35 d.A od maja nie biore tabletek anty.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    okazuje sie ze nie mam owulacji bralam 3 msc dupka i nic nadal mam cykle po 35 d.A od maja nie biore tabletek anty.
    Hm może też nie dziala na ciebie tak jak nie działa na Ev ???
    Może inne leki powinni ci przepisac albo coś

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jutro zobaczymy na pewno mam za niski progesteron bo z badan wynika

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    no jutro zobaczymy na pewno mam za niski progesteron bo z badan wynika
    a w pierwsza ciaże zaszłas bez problemów? czy tez miałas problemy z owulacją?

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierszej ciazy odstawiłam tabletki i 4 msc pozniej normalnie zaszłam i nie mialam zadnych problemow

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze te moje hormony to efekt tabletek....

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć panny :) melduję że mam torbiel 5 cm na prawym jajniku, na który dostałam luteinę :) wcześniej miałam nerwa ale już mi przeszło. Możecie sobie poczytać na fioletowej co mnie tak wkurzyło... Moja Kruszynka rozwija się prawidłowo :) mam maleństwa nie pośpieszać :) wszystko będzie dobrze...tak myśle :) jestem optymistycznie nastawiona :)

katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola możliwe ze to wina tego ze hormony ale przydałoby sie jakby probiono ci jakies badania.

Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ