Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kat to masz przeboje dzis. Ja wczoraj w pracy się wkurzylam i usnąć nie mogłam dziś bo nerwy miałam a wogole to ostatnio caly czas nerwowke mam . Wstawilam obiad i czekam na meza.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
O, rety Kat - bądź silna, kochana - mam nadzieję, że robiłaś sobie przerwy na odpoczynek. Ech, strasznie mi przykro... A jak się czujesz? Brzuszek ma się dobrze? Ciężarna powinna dźwigać jak najmniej (gdzieś czytałam, że do 5 kg, a jak stałe dźwiganie - cały czas, to chyba 3 kg), ale wiadomo, jak się ma dzieci, to nie zawsze to jest możliwe. Dobrze, że dziecko jest przez Mamę dobrze w brzuchu chronione. Leż teraz i odpoczywaj Klucze się znalazły?
Widzę, że my wszystkie jakieś nerwowe. mam nadzieję, ze masz się lepiej Zuzanna. Jak dziś miałam w nocy jakieś kłucia w podbrzuszu i ciężko mi było zasnąć... Kciukam za in vitro!
owu - zerknij jeszcze na wiedźmy na pierwszą stronę, tam będziesz mieć słownik do niektórych określeńSelja, missy83 lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Ja dziś czuje się cudownie..,.wszystkie problemy związane z @ dziś odeszły i mam bardzo dobry humor....
Kat mam nadzieję, że klucze juz sie znalazly.
Vesper- mam nadzieję ze wszystko ok
Kochane moje staraczki ściskam Was wszystkie mocnoVesper lubi tę wiadomość
-
Selja - odwzajemniam ściskania
Również ściskam wszystkie nerwowe i te mniej nerwowe... .
Piję czerwone wytrawne wino. Skoczyłam jednak do sklepu po nie. Wygooglowałam,że ... polecane jest ono na wzrost endometrium.
Zobaczymy ile jutro na monitoringu mi gin grubości naliczy .
Kat - no to miałaś przygodę z kluczami,z zakupami, z pogodą! Jednak dzielna jesteś; ale kto sobie nie radzi tak jak my, Kobiety
Zuzanna - spokoju w pracy życzę i po pracy odpoczynku.
Może musicie się gdzieś z mężem odstresować,zrobić jakiś wypadzik? Może kino,kolacja,etc.Selja lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
missy83 wrote:Selja - odwzajemniam ściskania
Również ściskam wszystkie nerwowe i te mniej nerwowe... .
Piję czerwone wytrawne wino. Skoczyłam jednak do sklepu po nie. Wygooglowałam,że ... polecane jest ono na wzrost endometrium.
Zobaczymy ile jutro na monitoringu mi gin grubości naliczy .
Kat - no to miałaś przygodę z kluczami,z zakupami, z pogodą! Jednak dzielna jesteś; ale kto sobie nie radzi tak jak my, Kobiety
Zuzanna - spokoju w pracy życzę i po pracy odpoczynku.
Może musicie się gdzieś z mężem odstresować,zrobić jakiś wypadzik? Może kino,kolacja,etc.
No wlasnie przydaloby się żeby się odstresować. Ale to może dopiero w niedziele bo będę mieć dopiero wolne. Jak na razie odstresowuje się przy kawce przed nocka. A Wy co tam porabiacie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:25
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualnyDziekuje kochane
Kluczy dluzej nie szukałam...za duzo schylania i szukania pod róznymi meblami itp.
Mój powiedział ze poszuka jak z pracy wróci.
Niby tak ale jednak mój maluch juz wazy sporo i do tego waga zakupów.
Dobrze ze przez to nie rozbolał mnie brzuch itp bo jednak byl duzy wysiłek.
Od czaso powrotu do domu leze i ogladam filmy a mój maly sie bawił dopiero teraz usiad mi na kolana. -
Mój 5,5 latek dziś mi zakupy pakował z kasy do wozka sklepowego . Aż zaskoczona byłam, jak zobaczyłam butelkę wina juz leżącą w koszyku,no i resztę zakupów zapakował. A zrobiliśmy tylko wypad po winko i ... "coś tam dla niego".
Z jednej strony będę mieć luz, że gdy zaciążę, nie będę musiała już jego nosić i tak pilnować. Ale wzięlam też jakąś rybę na jutro... poczytałam trochę o diecie,jak czytałam co jeść na dobre endometrium i w ogóle,to taka ta moja dieta nie jest aż taka bogata i zróżnicowana.
Ale co tam, może wystarczy. Na pewno chcę ją rozbudować.
Nie będę jednak o jedzeniu ględzić.
Każda zresztą ma inny organizm, jeden będzie jadł tylko ziemniaki z sosem i rosół na okrągło i ... będzie zaciążać,rodzić zdrowe dzieci... Jedna będzie wcinać ryby,szpinaki,mało węglowodanów czyli prowadzić bardziej zdrową,wyszukaną dietę, a będzie mieć problem z zaciążeniem.
Coś pisała Evanlyn,że jednak jej się udało za pierwszym razem,a odżywia się tak, że mało węglowodanów,bardziej na zdrowo.
Wiadomo,każdy organizm jest inny.
Kat - kobieta w ciąży, wiem,że jest silna. Pamiętam jak moja bratowa była na początku ciąży, to nawet łódkę wiosłowała,zabrała facetom - by oni sobie spokojnie mogli piwko wypić .Taaakie tam stare czasy . A teraz ona znów w ciąży,ma koło 40stki, silna kobieta, ciążę ma podtrzymywaną,bo ona nie jest z tych osób,które lubią siedzeć,ale musi odpoczywać no... już nie ten wiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:41
katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnymissy83 wrote:Mój 5,5 latek dziś mi zakupy pakował z kasy do wozka sklepowego . Aż zaskoczona byłam, jak zobaczyłam butelkę wina juz leżącą w koszyku,no i resztę zakupów zapakował. A zrobiliśmy tylko wypad po winko i ... "coś tam dla niego".
Z jednej strony będę mieć luz, że gdy zaciążę, nie będę musiała już jego nosić i tak pilnować. Ale wzięlam też jakąś rybę na jutro... poczytałam trochę o diecie,jak czytałam co jeść na dobre endometrium i w ogóle,to taka ta moja dieta nie jest aż taka bogata i zróżnicowana.
Ale co tam, może wystarczy. Na pewno chcę ją rozbudować.
Nie będę jednak o jedzeniu ględzić.
Każda zresztą ma inny organizm, jeden będzie jadł tylko ziemniaki z sosem i rosół na okrągło i ... będzie zaciążać,rodzić zdrowe dzieci... Jedna będzie wcinać ryby,szpinaki,mało węglowodanów czyli prowadzić bardziej zdrową,wyszukaną dietę, a będzie mieć problem z zaciążeniem.
Coś pisała Evanlyn,że jednak jej się udało za pierwszym razem,a odżywia się tak, że mało węglowodanów,bardziej na zdrowo.
Wiadomo,każdy organizm jest inny.
Kat - kobieta w ciąży, wiem,że jest silna. Pamiętam jak moja bratowa była na początku ciąży, to nawet łódkę wiosłowała,zabrała facetom - by oni sobie spokojnie mogli piwko wypić .Taaakie tam stare czasy . A teraz ona znów w ciąży,ma koło 40stki, silna kobieta, ciążę ma podtrzymywaną,bo ona nie jest z tych osób,które lubią siedzeć,ale musi odpoczywać no... już nie ten wiek.
Ja osobiscie wole bardzo uwazac, bardzo boje się straty i nie wyobrazam sobie co bym zrobila jakbym stracila. Dlatego wole jednak robic tak aby nie obciązac sie za bardzo.
Wiem ze nie kazdy ma podejscie takie i nie ktore kobiety podchodzą do tego tak ze robią wszystko co robily przed ciąza ja jednak jestem inna i bardzo na siebie uwazalam w 1 ciazy i teraz tez odkad wiem ze odpowiadam nie tylko za siebie zmienilam swoj tryb zycia takze.
Moze nie ktorzy by to skrytykowali ale ja nie wyobrazam sobie inaczej postepowac w takiej sytuacji.Wole uważać i nie chce dopuscic mysli ze mogloby sie cos stac malenstwu przez moją glupote.
Nie potepiam innych kobiet bo kazda robi jak uważa i ja to szanuje ale wymagam tego samego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:48
Vesper, missy83, Selja lubią tę wiadomość
-
Kat, cieszę się bardzo, że odpoczywasz i że nie rozbolał Cię brzuch
wszystko się ułożyło Ja też uważam, że kobieta w ciąży jest silna
Missy, myślę, że faktycznie wiele zależy od organizmu, ale jeśli nie udaje się od razu zaciążyć, to przy wielu problemach z płodnością dieta okazuje się być bardzo pomocna. Np przy PCOs, Hashimoto i endometriozie. Przy PCOs ponoć nawet leki stymulujące nie działają jak potrzeba, jeśli organizm nie jest wzmacniany dietą.
Ja ostatnio staram się mega dobrze odżywiać: rybki, szpinaki, hehe rosół uwielbiam, ale mi nie wychodzi
Selja dzięki za troskę!
odebrałam właśnie drugi wynik progesteronu. Wygląda na to, że owu miałam wtedy, kiedy mi wykres zaznaczył! ślepy gin gwałciciel!
wynik sprzed dwóch dni to był max - 7 dpo, a teraz progesteron spada. no, nic z dziecięcia raczej nici w takim przypadku, ale za to miałam owulację na 90% (a gin mnie tak nastraszył, że cykl jest bezowulacyjny!) trzecie badanie zrobię tylko dla formalności dla endo, ale spodziewam się jeszcze niższego wyniku
Dobrego wieczorku, kochanemissy83, Selja lubią tę wiadomość
-
Selja wrote:Ja dziś czuje się cudownie..,.wszystkie problemy związane z @ dziś odeszły i mam bardzo dobry humor....
Kat mam nadzieję, że klucze juz sie znalazly.
Vesper- mam nadzieję ze wszystko ok
Kochane moje staraczki ściskam Was wszystkie mocno
Zazdroszcze humoru, ja chodzę naładowana i mam ochotę komuś dać z kopyta. Najpierw mąż mi dźwignął ciśnienie, potem teściowa a teraz syn....Demeter -
Kat - ja też bym oczywiście uważała. Wiadomo, ciąża - to nie choroba, ale ... ciąża w pierwszych miesiącach się przecież musi dobrze "zawiązać". Po co ten proces osłabiać zbędnym wysiłkiem. Życzę, by już klucze od domu miały swoje stałe miejsce
Vesper - Racja, są wyjątki - gdzie zdrowa dieta musi zostać wdrożona. A w tych naszych, chemicznych czasach - zdecydowanie musimy ładować bomby witaminowe.
Demeter życzę wewnętrznego spokoju. Głęboki wdech...
A ja szukałam info o "pęcherzyku okołojajnikowym",który mi wykrył gin dziś na monitoringu...już brnę bardziej w to "błoto zamartwień",że może to jakiś torbiel czy co...?? a gin nic mi nie powiedział,złego. Powiedział: jak to zwykle bywa "taka uroda". .Poza tym,jest jeden pęcherzyk dominujący w jajowodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:18
synek ur. 18.08.2016
-
OK dobranoc.
Muszę robić przerwy od neta, bo ja widać, im dłużej człowiek siedzi,tym więcej wyszukuje w sieci.
pa
Trzymajcie się,
bez nerwów
Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Vesper wrote:missy yyyy w jajowodzie? a nie w jajniku?
co to za stwór okołojajnikowy ?
śpiąca jestem po tym winie.
Czytałam coś o jajowodach i to napisałam buheh ;-P
Mąż też coś się kręcił i mi mówił,że po co czytam tyle, i wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:23
Selja, Vesper lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Demeter wrote:Zazdroszcze humoru, ja chodzę naładowana i mam ochotę komuś dać z kopyta. Najpierw mąż mi dźwignął ciśnienie, potem teściowa a teraz syn....
Vesper, Demeter lubią tę wiadomość
-
Będzie dobrze, Missy, internety to zło
Selja, ale fajny patent na poprawienie humoru - nie mówią wtedy, żeś histeryczka ?
ooo, już to widzę!
Przychodzi policja, zaniepokojona hałasami, o których donieśli sąsiedzi, a ja pokazuję receptę od lekarza: 2x dziennie rzucać talerzami, aby rozładować napięcie emocjonalne. Plus kupon rabatowy na talerze home&you 30%Ev, Selja, Demeter, missy83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny