X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, nie miałam ochoty czytać tego wątku z majtami.. ale ciekawość wygrała :D

sikam i kwiczę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:43

Selja lubi tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to masz przeboje dzis. Ja wczoraj w pracy się wkurzylam i usnąć nie mogłam dziś bo nerwy miałam a wogole to ostatnio caly czas nerwowke mam . Wstawilam obiad i czekam na meza.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, rety Kat - bądź silna, kochana <3 - mam nadzieję, że robiłaś sobie przerwy na odpoczynek. Ech, strasznie mi przykro... A jak się czujesz? Brzuszek ma się dobrze? Ciężarna powinna dźwigać jak najmniej (gdzieś czytałam, że do 5 kg, a jak stałe dźwiganie - cały czas, to chyba 3 kg), ale wiadomo, jak się ma dzieci, to nie zawsze to jest możliwe. Dobrze, że dziecko jest przez Mamę dobrze w brzuchu chronione. Leż teraz i odpoczywaj :) <3 Klucze się znalazły?

Widzę, że my wszystkie jakieś nerwowe. mam nadzieję, ze masz się lepiej Zuzanna. Jak dziś miałam w nocy jakieś kłucia w podbrzuszu i ciężko mi było zasnąć... Kciukam za in vitro!

owu - zerknij jeszcze na wiedźmy na pierwszą stronę, tam będziesz mieć słownik do niektórych określeń ;)

Selja, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Selja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuje się cudownie..,.wszystkie problemy związane z @ dziś odeszły i mam bardzo dobry humor....

Kat mam nadzieję, że klucze juz sie znalazly.
    Vesper- mam nadzieję ze wszystko ok <3

Kochane moje staraczki ściskam Was wszystkie mocno <3

Vesper lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja - odwzajemniam ściskania :-)
    Również ściskam wszystkie nerwowe i te mniej nerwowe... ;-).

Piję czerwone wytrawne wino. Skoczyłam jednak do sklepu po nie. Wygooglowałam,że ... polecane jest ono na wzrost endometrium.
    Zobaczymy ile jutro na monitoringu mi gin grubości naliczy ;-).

Kat - no to miałaś przygodę z kluczami,z zakupami, z pogodą! Jednak dzielna jesteś; ale kto sobie nie radzi tak jak my, Kobiety :-D

Zuzanna - spokoju w pracy życzę i po pracy odpoczynku.
    Może musicie się gdzieś z mężem odstresować,zrobić jakiś wypadzik? Może kino,kolacja,etc. :-)

Selja lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Selja - odwzajemniam ściskania :-)
    Również ściskam wszystkie nerwowe i te mniej nerwowe... ;-).

Piję czerwone wytrawne wino. Skoczyłam jednak do sklepu po nie. Wygooglowałam,że ... polecane jest ono na wzrost endometrium.
    Zobaczymy ile jutro na monitoringu mi gin grubości naliczy ;-).

Kat - no to miałaś przygodę z kluczami,z zakupami, z pogodą! Jednak dzielna jesteś; ale kto sobie nie radzi tak jak my, Kobiety :-D

Zuzanna - spokoju w pracy życzę i po pracy odpoczynku.
    Może musicie się gdzieś z mężem odstresować,zrobić jakiś wypadzik? Może kino,kolacja,etc. :-)
    Co do wina to tez tak slyszalam wiec pewnie cos w tym jest. Ja na razie nie mogę bo do pracy. ;-)

No wlasnie przydaloby się żeby się odstresować. Ale to może dopiero w niedziele bo będę mieć dopiero wolne. Jak na razie odstresowuje się przy kawce przed nocka. A Wy co tam porabiacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:25

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane <3
    Kluczy dluzej nie szukałam...za duzo schylania i szukania pod róznymi meblami itp.
    Mój powiedział ze poszuka jak z pracy wróci.
    Niby tak ale jednak mój maluch juz wazy sporo i do tego waga zakupów.
    Dobrze ze przez to nie rozbolał mnie brzuch itp bo jednak byl duzy wysiłek.
    Od czaso powrotu do domu leze i ogladam filmy a mój maly sie bawił dopiero teraz usiad mi na kolana.

• missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 5,5 latek dziś mi zakupy pakował z kasy do wozka sklepowego . Aż zaskoczona byłam, jak zobaczyłam butelkę wina juz leżącą w koszyku,no i resztę zakupów zapakował. A zrobiliśmy tylko wypad po winko i ... "coś tam dla niego".
    Z jednej strony będę mieć luz, że gdy zaciążę, nie będę musiała już jego nosić i tak pilnować. Ale wzięlam też jakąś rybę na jutro... poczytałam trochę o diecie,jak czytałam co jeść na dobre endometrium i w ogóle,to taka ta moja dieta nie jest aż taka bogata i zróżnicowana.
    Ale co tam, może wystarczy. Na pewno chcę ją rozbudować.
    Nie będę jednak o jedzeniu ględzić.

Każda zresztą ma inny organizm, jeden będzie jadł tylko ziemniaki z sosem i rosół na okrągło i ... będzie zaciążać,rodzić zdrowe dzieci... Jedna będzie wcinać ryby,szpinaki,mało węglowodanów czyli prowadzić bardziej zdrową,wyszukaną dietę, a będzie mieć problem z zaciążeniem.
    Coś pisała Evanlyn,że jednak jej się udało za pierwszym razem,a odżywia się tak, że mało węglowodanów,bardziej na zdrowo.
    Wiadomo,każdy organizm jest inny.

Kat - kobieta w ciąży, wiem,że jest silna. Pamiętam jak moja bratowa była na początku ciąży, to nawet łódkę wiosłowała,zabrała facetom - by oni sobie spokojnie mogli piwko wypić ;-).Taaakie tam stare czasy ;-). A teraz ona znów w ciąży,ma koło 40stki, silna kobieta, ciążę ma podtrzymywaną,bo ona nie jest z tych osób,które lubią siedzeć,ale musi odpoczywać no... już nie ten wiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:41

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Mój 5,5 latek dziś mi zakupy pakował z kasy do wozka sklepowego . Aż zaskoczona byłam, jak zobaczyłam butelkę wina juz leżącą w koszyku,no i resztę zakupów zapakował. A zrobiliśmy tylko wypad po winko i ... "coś tam dla niego".
    Z jednej strony będę mieć luz, że gdy zaciążę, nie będę musiała już jego nosić i tak pilnować. Ale wzięlam też jakąś rybę na jutro... poczytałam trochę o diecie,jak czytałam co jeść na dobre endometrium i w ogóle,to taka ta moja dieta nie jest aż taka bogata i zróżnicowana.
    Ale co tam, może wystarczy. Na pewno chcę ją rozbudować.
    Nie będę jednak o jedzeniu ględzić.

Każda zresztą ma inny organizm, jeden będzie jadł tylko ziemniaki z sosem i rosół na okrągło i ... będzie zaciążać,rodzić zdrowe dzieci... Jedna będzie wcinać ryby,szpinaki,mało węglowodanów czyli prowadzić bardziej zdrową,wyszukaną dietę, a będzie mieć problem z zaciążeniem.
    Coś pisała Evanlyn,że jednak jej się udało za pierwszym razem,a odżywia się tak, że mało węglowodanów,bardziej na zdrowo.
    Wiadomo,każdy organizm jest inny.

Kat - kobieta w ciąży, wiem,że jest silna. Pamiętam jak moja bratowa była na początku ciąży, to nawet łódkę wiosłowała,zabrała facetom - by oni sobie spokojnie mogli piwko wypić ;-).Taaakie tam stare czasy ;-). A teraz ona znów w ciąży,ma koło 40stki, silna kobieta, ciążę ma podtrzymywaną,bo ona nie jest z tych osób,które lubią siedzeć,ale musi odpoczywać no... już nie ten wiek.
    Niby tak ale to zalezy duzo od podejscia kobiety.
    Ja osobiscie wole bardzo uwazac, bardzo boje się straty i nie wyobrazam sobie co bym zrobila jakbym stracila. Dlatego wole jednak robic tak aby nie obciązac sie za bardzo.
    Wiem ze nie kazdy ma podejscie takie i nie ktore kobiety podchodzą do tego tak ze robią wszystko co robily przed ciąza ja jednak jestem inna i bardzo na siebie uwazalam w 1 ciazy i teraz tez odkad wiem ze odpowiadam nie tylko za siebie zmienilam swoj tryb zycia takze.
    Moze nie ktorzy by to skrytykowali ale ja nie wyobrazam sobie inaczej postepowac w takiej sytuacji.Wole uważać i nie chce dopuscic mysli ze mogloby sie cos stac malenstwu przez moją glupote.
    Nie potepiam innych kobiet bo kazda robi jak uważa i ja to szanuje ale wymagam tego samego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:48

Vesper, missy83, Selja lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, cieszę się bardzo, że odpoczywasz i że nie rozbolał Cię brzuch <3
    wszystko się ułożyło :) Ja też uważam, że kobieta w ciąży jest silna :D

Missy, myślę, że faktycznie wiele zależy od organizmu, ale jeśli nie udaje się od razu zaciążyć, to przy wielu problemach z płodnością dieta okazuje się być bardzo pomocna. Np przy PCOs, Hashimoto i endometriozie. Przy PCOs ponoć nawet leki stymulujące nie działają jak potrzeba, jeśli organizm nie jest wzmacniany dietą.

Ja ostatnio staram się mega dobrze odżywiać: rybki, szpinaki, hehe ;) rosół uwielbiam, ale mi nie wychodzi :P

Selja <3 dzięki za troskę!

odebrałam właśnie drugi wynik progesteronu. Wygląda na to, że owu miałam wtedy, kiedy mi wykres zaznaczył! ślepy gin gwałciciel! :P

wynik sprzed dwóch dni to był max - 7 dpo, a teraz progesteron spada. no, nic z dziecięcia raczej nici w takim przypadku, ale za to miałam owulację na 90% :P (a gin mnie tak nastraszył, że cykl jest bezowulacyjny!) trzecie badanie zrobię tylko dla formalności dla endo, ale spodziewam się jeszcze niższego wyniku :P

Dobrego wieczorku, kochane <3

missy83, Selja lubią tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Ja dziś czuje się cudownie..,.wszystkie problemy związane z @ dziś odeszły i mam bardzo dobry humor....

Kat mam nadzieję, że klucze juz sie znalazly.
    Vesper- mam nadzieję ze wszystko ok <3

Kochane moje staraczki ściskam Was wszystkie mocno <3

Zazdroszcze humoru, ja chodzę naładowana i mam ochotę komuś dać z kopyta. Najpierw mąż mi dźwignął ciśnienie, potem teściowa a teraz syn....

Demeter
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - ja też bym oczywiście uważała. Wiadomo, ciąża - to nie choroba, ale ... ciąża w pierwszych miesiącach się przecież musi dobrze "zawiązać". Po co ten proces osłabiać zbędnym wysiłkiem. Życzę, by już klucze od domu miały swoje stałe miejsce :-)

Vesper - Racja, są wyjątki - gdzie zdrowa dieta musi zostać wdrożona. A w tych naszych, chemicznych czasach - zdecydowanie musimy ładować bomby witaminowe.

Demeter życzę wewnętrznego spokoju. Głęboki wdech... ;-)

A ja szukałam info o "pęcherzyku okołojajnikowym",który mi wykrył gin dziś na monitoringu...już brnę bardziej w to "błoto zamartwień",że może to jakiś torbiel czy co...?? a gin nic mi nie powiedział,złego. Powiedział: jak to zwykle bywa "taka uroda".;-D .Poza tym,jest jeden pęcherzyk dominujący w jajowodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:18

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy yyyy w jajowodzie? a nie w jajniku? ;)
    co to za stwór okołojajnikowy ;)?

Selja lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK dobranoc.
    Muszę robić przerwy od neta, bo ja widać, im dłużej człowiek siedzi,tym więcej wyszukuje w sieci.

pa <3
    Trzymajcie się,
    bez nerwów :-)

Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    missy yyyy w jajowodzie? a nie w jajniku? ;)
    co to za stwór okołojajnikowy ;)?
    sorry w jajniku :-P
    śpiąca jestem po tym winie.

Czytałam coś o jajowodach i to napisałam :-D buheh ;-P
    Mąż też coś się kręcił i mi mówił,że po co czytam tyle, i wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:23

Selja, Vesper lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Zazdroszcze humoru, ja chodzę naładowana i mam ochotę komuś dać z kopyta. Najpierw mąż mi dźwignął ciśnienie, potem teściowa a teraz syn....
    Mojej mamie lekarz w takich chwilach kazał rzucic talerzem ( tanim) :)

Vesper, Demeter lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, Missy, internety to zło ;)

Selja, ale fajny patent na poprawienie humoru - nie mówią wtedy, żeś histeryczka ;)?

ooo, już to widzę!
    Przychodzi policja, zaniepokojona hałasami, o których donieśli sąsiedzi, a ja pokazuję receptę od lekarza: 2x dziennie rzucać talerzami, aby rozładować napięcie emocjonalne. Plus kupon rabatowy na talerze home&you 30% :P

Ev, Selja, Demeter, missy83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Bobitta Dzisiaj, 06:58
    Przedłużyliśmy wyjazd- to fakt. wróciłam wczoraj. ale nie mam najlepszych wiesci ;/ jestem zalamana i potrzebuje czasu żeby sobie wszystko to ułorzyć"

Mam nadzieje ze sie uda mi dowiedziec co sie stało :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta Dzisiaj, 07:04
    jeszcze przed wyjazdem byłam u Gina... powiedział, że pęcherzyk jest pusty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( :( :( :( :( :( :(

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ