X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Tego nie wiem, ale wydaje mi się, że niekoniecznie, abcd...Może tak, ale 25 dc to baardzo wcześnie na jakiekolwiek objawy ciążowe...niemniej, oczywiście, życzę Ci Maleństwa. A jeśli przyjdzie @ to lepiej zbadaj prl.

No wcześnie ale myślałam raczej o objawach po zagnieżdżeniu może.... ponoć po zagnieżdżeniu mogą zacząć występować pierwsze objawy...

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cieplutko w ten pochmurny dzien. Co porabiacie dziewczynki? Ja odpoczywam przed nocka , trochę ogarnelam dom, maz obiad zrobil wiec mam dziś lzej. Jeszcze przezyc nocke i weekend nareszcie. Tak się ten tydzień dluzy. . .

abcd246 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj abcd ;) inaczej sfiksujesz przy kolejnym cyklu ;)

Demeter, Selja, Ola_85 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Wyluzuj abcd ;) inaczej sfiksujesz przy kolejnym cyklu ;)

Dokladnie, ja co miesiąc się doszukiwałam objawow i tak na upartego zawsze cos by się znalazło a potem było rozgoryczenie. Teraz to już postanowiłam ze dopiero wtedy się nakrece jeśli wydarzyłoby się cos calkiem niespotykanego np. większy ból piersi czy inny sluz niż zawsze co miesiąc. Inaczej można zglupiec.

Vesper, Selja lubią tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, w zasadzie nie głupieje, ale w tym miesiący właśnie te piersi, ten ból jest troche inny niż zwykle... takie jakby pieczenie.. bolą od wczoraj bardziej i jeszcze te powiększone gruczoły, wyczuwalne są takie kuleczki w obu piersiach. No i zdziwiłam się tym dodatnim lh w 25dc....

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Wiem, w zasadzie nie głupieje, ale w tym miesiący właśnie te piersi, ten ból jest troche inny niż zwykle... takie jakby pieczenie.. bolą od wczoraj bardziej i jeszcze te powiększone gruczoły, wyczuwalne są takie kuleczki w obu piersiach. No i zdziwiłam się tym dodatnim lh w 25dc....

No to może rzeczywiście jest cos na rzeczy skoro odczuwasz w tym cyklu inne dolegliwości niż zazwyczaj.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko 5 dni do terminy @ ;)

Selja lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała, ale czekam na dzień miesiączki z testowaniem :) mam test ciążowy z czułością 10.. używałyście takich czułych?

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    To tylko 5 dni do terminy @ ;)
    Tylko albo aż :)

• Demeter Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Tylko albo aż :)

To dla ciebie cała wieczność ale poczekaj jeszcze trochę, wtedy będziesz miała pewność.

A ja dziś rozmawiałam z kumpelą, za trzy tygodnie rodzi...jak ja jej zazdroszczę. Jaka ona jest szczęśliwa, jest w moim wieku więc dla mnie jest jeszcze nadzieja...

missy83 lubi tę wiadomość

Demeter
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekam poczekam, co mi innego pozostaje..? :) a moja kumpela teraz urodziła... śliczne maleństwo... :) mam nadzieję że nas też to spotka :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Jesteś dziewczyny !!! nawet nie wiecie jak ciężko było mi tu zaglądnąć!
    tak, to wszystko prawda... czekam na wizytę- mam nadzieje ze jeszcze dzis na kolanach wybłagam o nią innego lekarza. Nie wiedziałam, że aż takie poruszenie moja historia zrobi na forum. I mam nadzieje, że wybaczycie jak nie będę sie pojawiała tak jak jeszcze niedawno. Muszę sobie poukładać w głowie wszystko i uspokoić się. Oczywiście dam znać co i jak, ale nadzieja mnie opuszcza powoli ale widzę, że Wy nadrabiacie! Dziękuję Wam za to !
    Bobitta kochana tak mi przykro że musisz przez to przechodzić :( poznałam ten strach o Fasolkę :( jestem z Tobą całym sercem <3

Wybaczcie że nie zaglądam ale od wczoraj jestem jakaś taka...nieobecna i strasznie przygnębiona momentami. Całymi dniami śpię i nawet nie mam kiedy zaglądnąć... Ja też potrzebuję małego resetu i zrobię sobie krotką przerwę od forum. Uspokoję swoje myśli i będę jak nowa :) z nową energią i optymizmem... W sumie przez to spanie całymi dniami nie mam kiedy myśleć nawet o złych rzeczach :) na szczęście nic się złego nie dzieję brzuch rzadko boli, żadnych niepokojących znaków tylko siedzieć i czekać aż Kruszynka podrośnie żebym mogła być spokojna że najgorszy czas niepewności za mną :) życzę Wam wszystkiego naj i do szybkiego zobaczenia Kochane :) <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!
    Stwierdziłam, że jestem tak zdeterminowana, żeby się dostać dziś do jakiegokolwiek lekarza, że od 15:00 sterczałam na Galla żeby Pani mnie zarejestrowała. Ubłagałam doktora żeby mnie przyją, bo się denerwuje.
    Pan Gładysz (bardzo stanowczy i miły) od razu wypisał skierowanie do szpitala Narutowicza do swojego znajomego Dr.Dzedzica z prośbą o dokładne badanie. Powiedział, też, że wóz albo przewóz. Zajechaliśmy z mężem do szpitala. Tam przez dokładnie moment czekałam na krzesełku i przemiły doktor zaprosił mnie z męzem do gabinetu.
    Dzidzia jest!!! Jest zdrowa!!! serduszko bije !!! Tatuś jak zobaczył to zapytał: -co to ? :D Dzidziorek jest młodszy niż mi mówi OVU o tydzień przynajmniej bo doktor mówił coś o 7tygodniu i 3 dniu (nie mam pojęcia jak on to liczył).
    Tak więc jak to doktor zażartował 50%że chłopak :P
    Nawet nie wiecie jak strasznie się ciesze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:02

blondyna5555, Selja, Evanlyn, katsuyoshi, abcd246, owu, missy83, malika89, Ola_85, Vesper, agape, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta
    Co za cudowna wiadomość, moje gratulacje <3
    Bardzo się ciesze, widzisz jednak Bóg czuwał nad Wami :-)

Cuda się zdarzają tylko my musimy w nie wierzyć <3 <3 <3

Bobitta lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownieeeeeee nawet nie wiesz jak sie ciesze !!!

Bobitta, katsuyoshi lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz, bardzo dziękuje dziewczyny za wsparcie !!! Bardzo mi to pomaga !!! Chodź teraz tez nauczyłam się niektóre żeby przeżywać sama w ciszy i chwile, które mam być sama z mężem poświęcić tylko Jemu i sobie a nie reszcie świata. Myślę że wiecie o co chodzi.

katsuyoshi, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wieści Bobitta!!!
    Mogę sobie wyobrazić co czułaś jak powiedział, że serduszko bije:) Nie warto nigdy tracić nadziei.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziewczyny !!!
    Stwierdziłam, że jestem tak zdeterminowana, żeby się dostać dziś do jakiegokolwiek lekarza, że od 15:00 sterczałam na Galla żeby Pani mnie zarejestrowała. Ubłagałam doktora żeby mnie przyją, bo się denerwuje.
    Pan Gładysz (bardzo stanowczy i miły) od razu wypisał skierowanie do szpitala Narutowicza do swojego znajomego Dr.Dzedzica z prośbą o dokładne badanie. Powiedział, też, że wóz albo przewóz. Zajechaliśmy z mężem do szpitala. Tam przez dokładnie moment czekałam na krzesełku i przemiły doktor zaprosił mnie z męzem do gabinetu.
    Dzidzia jest!!! Jest zdrowa!!! serduszko bije !!! Tatuś jak zobaczył to zapytał: -co to ? :D Dzidziorek jest młodszy niż mi mówi OVU o tydzień przynajmniej bo doktor mówił coś o 7tygodniu i 3 dniu (nie mam pojęcia jak on to liczył).
    Bobitta miałam robić przerwę już od teraz ale coś mnie strasznie ciągnęło żeby sprawdzić i już wiem co :D tak bardzo się cieszę!!!! <3
    Wiem co przeżywałaś :) ja byłąm w szpitalu i gin powiedziała mi że mój pęcherzyk nie rośnie, wypisałam się na własne żądanie, poszłam prywatnie do gin i ta powiedziała mi że z moim maleństwem wszystko ok tylko rośnie sobie w swoim tempie i żebym dała mu czas i nie pośpieszała :) Boże jednak są cuda na świecie :D

missy83, Bobitta lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziewczyny !!!
    JEST !!! KOCHANA MOJA !!! <3 Nie masz pojecia jak strasznie się ciesze !!!
    Jestem uradowana takimi wiesciami <3
    Ciesze sie że za naszą radą nie poddałaś się !!
    Wiem że zwątpiłaś ale twoja fasolka i my nie <3
    PRzez to wszystko mialam takiego doła dzisiaj ze leżalam caly dzien i mój juz nie wiedzial co ma zrobic aby poprawic mi humor !
    Boże dziekuje że wysłuchałeś modlitw !!!! <3
    Strasznie się ciesze Niunia <3

missy83, Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystko ok!Bardzo serdecznie Wam gratuluje dzidziusia, będzie na pewno wszystko dobrze już do końca :)!

Bobitta lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ