Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bobitta - cudowne wieści! Nie wchodziłam dziś na forum,nie chciałam nic radosnego pisać...a teraz weszłam przeczytać,co tam w Twojej sprawie dziewczyny piszą,jak wspierają, a ... tu taka NIESPODZIANKA
Cudownie - to potwierdza,że nie należy zawierzać od razu temu,co mówi lekarz. Bo życie ludzkie jest w rękach Boga. Kropka.
Powodzenia i zdrowia Bobitta,przede wszystkim. Trzymajcie się z maluszkiemkatsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnyNo to jak takie dobre wiesci nas spotkały to moge napisać ze nasza panna od brudnych gaci zaciążyła zrobiła dzis bete i pod wieczór zaznaczyła kropka.
Plus z tego wszystkiego jest taki że nie bedzie kolejnych cykli meczyła dziewczyn na innych wątkach ze swoimi durnymi pytaniami.
I usuneła już kontoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:21
Demeter, Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość
-
Bobitta wrote:Dziewczyny !!!
Stwierdziłam, że jestem tak zdeterminowana, żeby się dostać dziś do jakiegokolwiek lekarza, że od 15:00 sterczałam na Galla żeby Pani mnie zarejestrowała. Ubłagałam doktora żeby mnie przyją, bo się denerwuje.
Pan Gładysz (bardzo stanowczy i miły) od razu wypisał skierowanie do szpitala Narutowicza do swojego znajomego Dr.Dzedzica z prośbą o dokładne badanie. Powiedział, też, że wóz albo przewóz. Zajechaliśmy z mężem do szpitala. Tam przez dokładnie moment czekałam na krzesełku i przemiły doktor zaprosił mnie z męzem do gabinetu.
Dzidzia jest!!! Jest zdrowa!!! serduszko bije !!! Tatuś jak zobaczył to zapytał: -co to ? Dzidziorek jest młodszy niż mi mówi OVU o tydzień przynajmniej bo doktor mówił coś o 7tygodniu i 3 dniu (nie mam pojęcia jak on to liczył).
Tak więc jak to doktor zażartował 50%że chłopak
Nawet nie wiecie jak strasznie się ciesze !!!
Graaatuluję!
katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Kat - a tak się spodziewałam właśnie tego
Jak tak spoglądałam na wykres tej panny,to zmierzało ku temu. Ale ona to taka głupia nie była,i miała wiedzę nawet typu - co jeść przed owu, a co jeść na dobre zagnieżdżenie (bo sobie aplikowała,czytałam w notatkach),miała przecież pojęcie o plamieniach implantacyjnych i innych objawach związanych z owulacją i po owulacji, mierzyła tempkę regularnie ładnie, dziwie się że o wszystko pytała jak mała dziewczynka . Ja myślę, że ona doskonale wiedziała,czego się spodziewać może - tylko chciała zwrócić swoją uwagę, by wszyscy wchodzili i podziwiali jej wykres , który no - co ukrywać - zapowiadał się obiecująco . Choć wiadomo, niektóre wykresy również czasem wyglądają na bardzo obiecujące - a jednak ciążowymi nie są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:27
katsuyoshi, Demeter, Vesper lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnymissy83 wrote:Kat - a tak się spodziewałam właśnie tego
Jak tak spoglądałam na wykres tej panny,to zmierzało ku temu. Ale ona to taka głupia nie była,i miała wiedzę nawet typu - co jeść przed owu, a co jeść na dobre zagnieżdżenie (bo sobie aplikowała,czytałam w notatkach),miała przecież pojęcie o plamieniach implantacyjnych i innych objawach związanych z owulacją i po owulacji, mierzyła tempkę regularnie ładnie, dziwie się że o wszystko pytała jak mała dziewczynka . Ja myślę, że ona doskonale wiedziała,czego się podziewać może - tylko chciała zwrócić swoją uwagę, by wszyscy wchodzili i podziwiali jej wykres , który no - co ukrywać - zapowiadał się obiecująco . Choć wiadomo, niektóre wykresy również czasem wyglądają na bardzo obiecujące - a jednak ciążowymi nie są.
Tak jak o tym ananasie itp na zagniezdzenie to wie od nas i od razu zaczeła jesc
Tak jak inne sprawy.
Co do wykresu fakt bylo widac ze moze sie tak zakonczyć i wcale mnie to nie zdziwiło.
Chociaż bedzie spokój bo jesli by sie jej nie udało meczyła by dalej przec ciul wie ile cykli Nawet nie chce o tym mysleć.
Z jednej strony dobrze ze te konto usuneła juz bo kto wie co by jej teraz odwalalo. -
No w sumie racja - jak w każdy dzień cyklu pytała co ma robić,to wyedukowała się na maxa , nawet sięgnęła po aparat,by dowiedzieć się,co pewna "plamka" oznacza;-). Jak każdy dzień kontrolowała,to się nauczyła - to fakt . Akurat tak wyszło,że u niej to wszystko zadziałało, pięknie się powiązało, objawy pasowały wręcz książkowo.
Dziewczyna dostała to co chciała, możliwe,że dobrze się potoczyło - bo by dalej jeszcze bardziej schizowała. I jeszcze by może czepiała się dziewczyn,że radziły co ma robić, a ona jednak nie zaszła... ???
Nie no spoko. Dobrze,jakby każda zachodziła i tyle.
Na nas staraczki - trochę mniej schizowane, również przyjdzie ten piękny czas .katsuyoshi, Ola_85, anusia24 lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
A ja dziś pod wieczór byłam na drugim monitoringu
Porównując z wczorajszym dniem, to i pęcherzyk urósł, i endometrium się powiększyło.
Mam przyjść w pon lub we wtorek na usg zobaczyć,czy pęcherzyk pękł.
Trzymajcie kciuki,by pękło wszystko ładnie.
Ja to mam już swoje latka, a w ciąży szczęśliwie donoszonej byłam przecież z 6 lat temu... to oby również było wszystko dalej książkowo .
No niech wszystkie teraz po kolei książkowo zaciążają.
Stary rok się kończy,to trzeba wyrobić normy
Ola_85, Vesper, katsuyoshi, anusia24 lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Bobitta wrote:Dziewczyny !!!
Stwierdziłam, że jestem tak zdeterminowana, żeby się dostać dziś do jakiegokolwiek lekarza, że od 15:00 sterczałam na Galla żeby Pani mnie zarejestrowała. Ubłagałam doktora żeby mnie przyją, bo się denerwuje.
Pan Gładysz (bardzo stanowczy i miły) od razu wypisał skierowanie do szpitala Narutowicza do swojego znajomego Dr.Dzedzica z prośbą o dokładne badanie. Powiedział, też, że wóz albo przewóz. Zajechaliśmy z mężem do szpitala. Tam przez dokładnie moment czekałam na krzesełku i przemiły doktor zaprosił mnie z męzem do gabinetu.
Dzidzia jest!!! Jest zdrowa!!! serduszko bije !!! Tatuś jak zobaczył to zapytał: -co to ? Dzidziorek jest młodszy niż mi mówi OVU o tydzień przynajmniej bo doktor mówił coś o 7tygodniu i 3 dniu (nie mam pojęcia jak on to liczył).
Tak więc jak to doktor zażartował 50%że chłopak
Nawet nie wiecie jak strasznie się ciesze !!!
Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam - niemożliwe staje się realne
najlepsza wiadomość dnia! tak się ciesze jak goopia
Dzidziuś jest silny i własnowolny, nie da sobie w kaszę dmuchać, nikt go nie będzie popędzał! rośnie sobie w swoim najlepszym tempie! no i jest serduszko!!! hurrraaaa!
Bobitta, obiecaj mi, proszę, że nie pójdziesz już do tego gina, co Cię tak nastraszył...
ściskam i przytulam!
katsuyoshi, missy83, Bobitta lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Dzień doberek
A ja sie tak właśnie zastanawiam - co robią niektórzy giny na swoim stanowisku i sobie spokojnie pracują (jak w przypadku zbyt wczesnego przekazywania Evanlyn, Bobitty mylnych przypuszczeń względem istnienia ciąży). To oni się pomylili z powołaniem, widać że decyzje dotyczące ciąży podejmują "taśmowo", zamiast do każdej ciąży podejść indywidualnie, bo każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna. Albo owi pomyłkowi lekarze są już przemęczeni w swoim fachu,albo się po prostu do tego zawodu nie nadają...
Cieszę się dziewczyny, że zachowujecie zimną krew i mimo wszystko macie nadzieje i idziecie do innych lekarzy sprawdzić,co się z ciążą dzieje. To przykład jak psychika przyszłej mamy nie daje się omamić zbyt szybkim,błędnym ocenom lekarzy.
Zaczynają już mnie takie sytuacje wkurzać - że lekarze konowały - zbyt szybko skreślają powoli rozwijające się ciąże. Zbyt mało w tych ludziach empatii...a także i cierpliwości..i wiedzy przede wszystkim.katsuyoshi, anusia24, Demeter, Vesper lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Weszłam z rana i już filozofuję,może się jednak jeszcze prześpię
Obudził budzik mnie na mierzenie tempki.
Dziś temperaturowy dół - może to tak przed owu,bo na dniach powinnam mieć.
Miłego dnia, dziewczynkikatsuyoshi, Selja, Ola_85 lubią tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Weekendowe dzien dobry
Missy trzymam kciuki za Twoj owocny cykl! Z pecherzykiem wszystko idzie w dobrym kierunku wiec trzeba byc dobrej mysli
Ach... z tymi lekarzami to juz tak jest... Ja zanim dotaralam do ginekologa ktory mi porobil jakiekolwiek badania to chyba u dziesieciu bylam... W tym czasie co ich zmienialam to w tych moich narzadach jesien sredniowiecza sie dziala... Trace wiare w sluzbe zdrowia. Dobrze ze Bobitta sie nie poddala i walczyla o swoje malenstwo Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo:)
ja przez ostatnie dni myslalam ze umre rozrywalo mi i plecy i glowe i brzuch jeszcze w miedzyczasie mialam podroze wczoraj wrocilam jak po wojnie. A dzis budze sie i... po 40 dniach wielka krwawa rzez... przyszla... Tak okropnie mnie boli ze w ogole gadac nie moge, jestem cala sparalizowana ledwno lapie powietrze;/ eh... takie drastyczne rozblokowanie...
Milego dniamissy83 lubi tę wiadomość
-
Co do brudnych gaci... To wiecie co... ja juz w nic nie wierze. Nie zdziwilabym sie jakby ona specjalnie jakis pokaz tym wykresem robila, a na koniec jak juz jej wszysycy mieli dosc to na zielono zaznaczyla zeby pokazac ze poradzila sobie i bez nas Albo dziewczyna jest bardzo mloda i strasznie hormony buzuja albo ma jakis problem ze soba. Albo Missy ja tez filozofuje przez te ciezkie dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:29
katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanusia24 wrote:Co do brudnych gaci... To wiecie co... ja juz w nic nie wierze. Nie zdziwilabym sie jakby ona specjalnie jakis pokaz tym wykresem robila, a na koniec jak juz jej wszysycy mieli dosc to na zielono zaznaczyla zeby pokazac ze poradzila sobie i bez nas Albo dziewczyna jest bardzo mloda i strasznie hormony buzuja albo ma jakis problem ze soba. Albo Missy ja tez filozofuje przez te ciezkie dni
Ogolnie na mój watek na fioletowej jest mala spina.
Widocznie co nie ktorym nie podoba sie to ze jest drugi wątek lipcówek i chyba co nie ktorych wkurza to ze u mnie caly dzien jest ruch.
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804,51.html
-
nick nieaktualnySelja wrote:Do mnie też dziś przyszła @.
Trzeba zatem walczyć dalej, może będzie prezent pod choinkę
W koncu musi się udać.
Ja tak czasami mysle ze los ma dla nas swoją wlasna scieżke i on planuje kiedy mamy zaciazyc
Jak samopoczucie?
Ja czuje sie dzis super, wszystkie smutki przeszły po dobrych nowinach naszej BobittySelja, missy83, Vesper lubią tę wiadomość
-
Selja wrote:Do mnie też dziś przyszła @.
Trzeba zatem walczyć dalej, może będzie prezent pod choinkę
Do mnie również, nareszcie będę mogła zacząć nowy cykl. To walczymy razem:)Ola_85, katsuyoshi, Selja, missy83, anusia24, Vesper lubią tę wiadomość
Demeter