X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta <3

Bobitta lubi tę wiadomość

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobitta gratuluję. kochana dbaj teraz o siebie i maluszka!!!!

• missy83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta - cudowne wieści! Nie wchodziłam dziś na forum,nie chciałam nic radosnego pisać...a teraz weszłam przeczytać,co tam w Twojej sprawie dziewczyny piszą,jak wspierają, a ... tu taka NIESPODZIANKA :-)
    Cudownie - to potwierdza,że nie należy zawierzać od razu temu,co mówi lekarz. Bo życie ludzkie jest w rękach Boga. Kropka.

Powodzenia i zdrowia Bobitta,przede wszystkim. Trzymajcie się z maluszkiem :-) <3

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak takie dobre wiesci nas spotkały to moge napisać ze nasza panna od brudnych gaci zaciążyła :D zrobiła dzis bete i pod wieczór zaznaczyła kropka.
    Plus z tego wszystkiego jest taki że nie bedzie kolejnych cykli meczyła dziewczyn na innych wątkach ze swoimi durnymi pytaniami.

I usuneła już konto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:21

Demeter, Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziewczyny !!!
    Stwierdziłam, że jestem tak zdeterminowana, żeby się dostać dziś do jakiegokolwiek lekarza, że od 15:00 sterczałam na Galla żeby Pani mnie zarejestrowała. Ubłagałam doktora żeby mnie przyją, bo się denerwuje.
    Pan Gładysz (bardzo stanowczy i miły) od razu wypisał skierowanie do szpitala Narutowicza do swojego znajomego Dr.Dzedzica z prośbą o dokładne badanie. Powiedział, też, że wóz albo przewóz. Zajechaliśmy z mężem do szpitala. Tam przez dokładnie moment czekałam na krzesełku i przemiły doktor zaprosił mnie z męzem do gabinetu.
    Dzidzia jest!!! Jest zdrowa!!! serduszko bije !!! Tatuś jak zobaczył to zapytał: -co to ? :D Dzidziorek jest młodszy niż mi mówi OVU o tydzień przynajmniej bo doktor mówił coś o 7tygodniu i 3 dniu (nie mam pojęcia jak on to liczył).
    Tak więc jak to doktor zażartował 50%że chłopak :P
    Nawet nie wiecie jak strasznie się ciesze !!!

Graaatuluję!

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - a tak się spodziewałam właśnie tego ;-)
    Jak tak spoglądałam na wykres tej panny,to zmierzało ku temu. Ale ona to taka głupia nie była,i miała wiedzę nawet typu - co jeść przed owu, a co jeść na dobre zagnieżdżenie ;-) (bo sobie aplikowała,czytałam w notatkach),miała przecież pojęcie o plamieniach implantacyjnych i innych objawach związanych z owulacją i po owulacji, mierzyła tempkę regularnie ładnie, dziwie się że o wszystko pytała jak mała dziewczynka . Ja myślę, że ona doskonale wiedziała,czego się spodziewać może - tylko chciała zwrócić swoją uwagę, by wszyscy wchodzili i podziwiali jej wykres ;-), który no - co ukrywać - zapowiadał się obiecująco . Choć wiadomo, niektóre wykresy również czasem wyglądają na bardzo obiecujące - a jednak ciążowymi nie są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:27

katsuyoshi, Demeter, Vesper lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Kat - a tak się spodziewałam właśnie tego ;-)
    Jak tak spoglądałam na wykres tej panny,to zmierzało ku temu. Ale ona to taka głupia nie była,i miała wiedzę nawet typu - co jeść przed owu, a co jeść na dobre zagnieżdżenie :-) (bo sobie aplikowała,czytałam w notatkach),miała przecież pojęcie o plamieniach implantacyjnych i innych objawach związanych z owulacją i po owulacji, mierzyła tempkę regularnie ładnie, dziwie się że o wszystko pytała jak mała dziewczynka . Ja myślę, że ona doskonale wiedziała,czego się podziewać może - tylko chciała zwrócić swoją uwagę, by wszyscy wchodzili i podziwiali jej wykres ;-), który no - co ukrywać - zapowiadał się obiecująco . Choć wiadomo, niektóre wykresy również czasem wyglądają na bardzo obiecujące - a jednak ciążowymi nie są.
    Ja nie jestem do tego przekonana ona robila co dziewczyny na wątkach jej pisały.
    Tak jak o tym ananasie itp na zagniezdzenie to wie od nas :D i od razu zaczeła jesc ;)
    Tak jak inne sprawy.
    Co do wykresu fakt bylo widac ze moze sie tak zakonczyć i wcale mnie to nie zdziwiło.
    Chociaż bedzie spokój bo jesli by sie jej nie udało meczyła by dalej przec ciul wie ile cykli :D Nawet nie chce o tym mysleć.
    Z jednej strony dobrze ze te konto usuneła juz bo kto wie co by jej teraz odwalalo.

• missy83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie racja - jak w każdy dzień cyklu pytała co ma robić,to wyedukowała się na maxa ;-), nawet sięgnęła po aparat,by dowiedzieć się,co pewna "plamka" oznacza;-). Jak każdy dzień kontrolowała,to się nauczyła - to fakt ;-) . Akurat tak wyszło,że u niej to wszystko zadziałało, pięknie się powiązało, objawy pasowały wręcz książkowo.

Dziewczyna dostała to co chciała, możliwe,że dobrze się potoczyło - bo by dalej jeszcze bardziej schizowała. I jeszcze by może czepiała się dziewczyn,że radziły co ma robić, a ona jednak nie zaszła... ??? ;-)

Nie no spoko. Dobrze,jakby każda zachodziła i tyle.
    Na nas staraczki - trochę mniej schizowane, również przyjdzie ten piękny czas :-) ;-).

katsuyoshi, Ola_85, anusia24 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ja dziś pod wieczór byłam na drugim monitoringu :-)
    Porównując z wczorajszym dniem, to i pęcherzyk urósł, i endometrium się powiększyło.
    Mam przyjść w pon lub we wtorek na usg zobaczyć,czy pęcherzyk pękł.

Trzymajcie kciuki,by pękło wszystko ładnie.
    Ja to mam już swoje latka, a w ciąży szczęśliwie donoszonej byłam przecież z 6 lat temu... to oby również było wszystko dalej książkowo :-).

No niech wszystkie teraz po kolei książkowo zaciążają.
    Stary rok się kończy,to trzeba wyrobić normy ;-)

Ola_85, Vesper, katsuyoshi, anusia24 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta byłam z toba myslami :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziewczyny !!!
    Stwierdziłam, że jestem tak zdeterminowana, żeby się dostać dziś do jakiegokolwiek lekarza, że od 15:00 sterczałam na Galla żeby Pani mnie zarejestrowała. Ubłagałam doktora żeby mnie przyją, bo się denerwuje.
    Pan Gładysz (bardzo stanowczy i miły) od razu wypisał skierowanie do szpitala Narutowicza do swojego znajomego Dr.Dzedzica z prośbą o dokładne badanie. Powiedział, też, że wóz albo przewóz. Zajechaliśmy z mężem do szpitala. Tam przez dokładnie moment czekałam na krzesełku i przemiły doktor zaprosił mnie z męzem do gabinetu.
    Dzidzia jest!!! Jest zdrowa!!! serduszko bije !!! Tatuś jak zobaczył to zapytał: -co to ? :D Dzidziorek jest młodszy niż mi mówi OVU o tydzień przynajmniej bo doktor mówił coś o 7tygodniu i 3 dniu (nie mam pojęcia jak on to liczył).
    Tak więc jak to doktor zażartował 50%że chłopak :P
    Nawet nie wiecie jak strasznie się ciesze !!!

Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam - niemożliwe staje się realne <3 <3 <3
    najlepsza wiadomość dnia! tak się ciesze jak goopia :)
    Dzidziuś jest silny i własnowolny, nie da sobie w kaszę dmuchać, nikt go nie będzie popędzał! rośnie sobie w swoim najlepszym tempie! no i jest serduszko!!! hurrraaaa!

Bobitta, obiecaj mi, proszę, że nie pójdziesz już do tego gina, co Cię tak nastraszył...
    ściskam i przytulam!
    <3 <3 <3

katsuyoshi, missy83, Bobitta lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• missy83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ;-)

A ja sie tak właśnie zastanawiam - co robią niektórzy giny na swoim stanowisku i sobie spokojnie pracują (jak w przypadku zbyt wczesnego przekazywania Evanlyn, Bobitty mylnych przypuszczeń względem istnienia ciąży). To oni się pomylili z powołaniem, widać że decyzje dotyczące ciąży podejmują "taśmowo", zamiast do każdej ciąży podejść indywidualnie, bo każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna. Albo owi pomyłkowi lekarze są już przemęczeni w swoim fachu,albo się po prostu do tego zawodu nie nadają...
    Cieszę się dziewczyny, że zachowujecie zimną krew i mimo wszystko macie nadzieje i idziecie do innych lekarzy sprawdzić,co się z ciążą dzieje. To przykład jak psychika przyszłej mamy nie daje się omamić zbyt szybkim,błędnym ocenom lekarzy.
    Zaczynają już mnie takie sytuacje wkurzać - że lekarze konowały - zbyt szybko skreślają powoli rozwijające się ciąże. Zbyt mało w tych ludziach empatii...a także i cierpliwości..i wiedzy przede wszystkim.

katsuyoshi, anusia24, Demeter, Vesper lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam z rana i już filozofuję,może się jednak jeszcze prześpię ;-)
    Obudził budzik mnie na mierzenie tempki.
    Dziś temperaturowy dół - może to tak przed owu,bo na dniach powinnam mieć.

Miłego dnia, dziewczynki :-)

katsuyoshi, Selja, Ola_85 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekendowe dzien dobry :)
    Missy trzymam kciuki za Twoj owocny cykl! :) Z pecherzykiem wszystko idzie w dobrym kierunku wiec trzeba byc dobrej mysli :)
    Ach... z tymi lekarzami to juz tak jest... Ja zanim dotaralam do ginekologa ktory mi porobil jakiekolwiek badania to chyba u dziesieciu bylam... W tym czasie co ich zmienialam to w tych moich narzadach jesien sredniowiecza sie dziala... Trace wiare w sluzbe zdrowia. Dobrze ze Bobitta sie nie poddala i walczyla o swoje malenstwo <3 Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo:)
    ja przez ostatnie dni myslalam ze umre rozrywalo mi i plecy i glowe i brzuch jeszcze w miedzyczasie mialam podroze wczoraj wrocilam jak po wojnie. A dzis budze sie i... po 40 dniach wielka krwawa rzez... przyszla... Tak okropnie mnie boli ze w ogole gadac nie moge, jestem cala sparalizowana ledwno lapie powietrze;/ eh... takie drastyczne rozblokowanie...
    Milego dnia :P

missy83 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brudnych gaci... To wiecie co... ja juz w nic nie wierze. Nie zdziwilabym sie jakby ona specjalnie jakis pokaz tym wykresem robila, a na koniec jak juz jej wszysycy mieli dosc to na zielono zaznaczyla zeby pokazac ze poradzila sobie i bez nas :) Albo dziewczyna jest bardzo mloda i strasznie hormony buzuja albo ma jakis problem ze soba. Albo Missy ja tez filozofuje przez te ciezkie dni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:29

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Co do brudnych gaci... To wiecie co... ja juz w nic nie wierze. Nie zdziwilabym sie jakby ona specjalnie jakis pokaz tym wykresem robila, a na koniec jak juz jej wszysycy mieli dosc to na zielono zaznaczyla zeby pokazac ze poradzila sobie i bez nas :) Albo dziewczyna jest bardzo mloda i strasznie hormony buzuja albo ma jakis problem ze soba. Albo Missy ja tez filozofuje przez te ciezkie dni :P
    tez bym sie nei zdziwila ale po kropce od razu usunela konto ;)

Ogolnie na mój watek na fioletowej jest mala spina.
    Widocznie co nie ktorym nie podoba sie to ze jest drugi wątek lipcówek i chyba co nie ktorych wkurza to ze u mnie caly dzien jest ruch. :/

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804,51.html

• Selja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dziś przyszła @.
    Trzeba zatem walczyć dalej, może będzie prezent pod choinkę :)

katsuyoshi, missy83, anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Kochana <3 zawsze trzeba w to wierzyć :)
    W koncu musi się udać.
    Ja tak czasami mysle ze los ma dla nas swoją wlasna scieżke i on planuje kiedy mamy zaciazyc :)

Jak samopoczucie?
    Ja czuje sie dzis super, wszystkie smutki przeszły po dobrych nowinach naszej Bobitty ;)

Selja, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:

Do mnie również, nareszcie będę mogła zacząć nowy cykl. To walczymy razem:)

Ola_85, katsuyoshi, Selja, missy83, anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia ja dzis ide swietowac z M nasza 4 rocznice slubu :):)

katsuyoshi, Ev, Selja, Evanlyn, missy83, anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ