X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po kawce.
    Evalnyn przyzwyczajaj się do takiego stanu, ja jak byłam w ciąży to miałam potworną sklerozę. Nie umiałam się na niczym skupić.
    Ja właśnie myślę czy się przespać czy pić kawę... Ale chyba się zdrzemnę, tyle mam do roboty :P

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnij się, po co się katować. Kawa ewentualnie potem.

Evanlyn, katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzis tez nic nie chce :/
    Odziwo maly przespal cala noc i obudzilismy sie o 7 :D ale jestem jakas przymulona dziwnie.
    Dzis nie mam wyjscia i musze isc na zakupy bo na obiad musze kupic i nie ma ze mi sie nie chce do tego pampersy malemu bo 1 szt mu zostala i soczków juz nie ma...Wiec jakby sie palilo i tak musze isc.
    Postaram sie wyjsc o 10tej zeby szybko miec to z głowy
    Chociaz tyle dobrego z mojego lenistwa i dzwinego samopoczucia ze slonce swieci ciekawe tylko na jak długo.
    Mojemu wczoraj pokazałam gównoburze i sie usmiał :D

EDIT.
    Nici z wyjscia o 10 bo maly zasnal...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:02

Evanlyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dzień! trochę wietrzny, ale dobry myślę :)
    ja znowu siedzę w pracy.. dzień jak co dzień.. koleżanki nie ma, więc pracy za 2 osoby ;)

dziewczyny, jak to jest z tym nic nie robieniem przed zmierzeniem temperatury? jak wstanę o 5:55 zamknąć drzwi, bo trzaskają przez jakiś przeciąg, z powrotem kładę się spać i o 6:40 zmierzę temp to będzie ok czy nie bardzo? :D jak nie bardzo, zignoruję dzisiejszą tempkę ;]

ps. tak termometr znalazłam, leżał na stoliku córki niczym nie przysłonięty ale jakoś wcześniej go tam nie było :D

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    bry dzień! trochę wietrzny, ale dobry myślę :)
    ja znowu siedzę w pracy.. dzień jak co dzień.. koleżanki nie ma, więc pracy za 2 osoby ;)

dziewczyny, jak to jest z tym nic nie robieniem przed zmierzeniem temperatury? jak wstanę o 5:55 zamknąć drzwi, bo trzaskają przez jakiś przeciąg, z powrotem kładę się spać i o 6:40 zmierzę temp to będzie ok czy nie bardzo? :D jak nie bardzo, zignoruję dzisiejszą tempkę ;]

ps. tak termometr znalazłam, leżał na stoliku córki niczym nie przysłonięty ale jakoś wcześniej go tam nie było :D
    Za krótki okres spania miedzy jedną a drugą godziną.. przerwa powinna trwac minimum 3 h .
    Czyli np jak wstajesz na chwile o 5 to powinnas spac do 8 aby zmierzyc tempke gdyz powinnas miec min 3 h snu przed zmierzeniem zeby bylo wiarygodne... wiec jak wstajesz sobie zamknac drzwi czy cos to nim zasniesz lepiej zmierz tempke i idz dalej spac jesli nie planujesz spac min 3 h ja tak robilam bo moj maly w nocy sie budzi i jak obudzil sie o 4 to mierzylam bo czasem nie szedl juz spac . Chociaz nie ukrywam ze u mnie nie mialo to wiekszego znaczenia bo dla pewnosci po godzinnym lub 2 godzinnym snie tez zmierzylam to tempka byla taka sama jak ta o 4 także z tym to róznie chyba tez zalezy od organizmu. Ja w takim systemie sprawdzania wiarygodnosci prowadzilam wykres.
    No to teraz pilnuj aby ci znowu nie schowała.

U mnie leje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:49

owu, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Za krótki okres spania miedzy jedną a drugą godziną.. przerwa powinna trwac minimum 3 h .
    Czyli np jak wstajesz na chwile o 5 to powinnas spac do 8 aby zmierzyc tempke gdyz powinnas miec min 3 h snu przed zmierzeniem zeby bylo wiarygodne... wiec jak wstajes sobie zamknac drzwi czy cos to nim zasniesz lepiej zmierz tempke i idz dalej spac jesli nie planujesz spac min 3 h ja tak robilam bo moj maly w nocy sie budzi i jak obudzil sie o 4 to mierzylam bo czasem nie szedl juz spac . Chociaz nie ukrywam ze u mnie nie mialo to wiekszego znaczenia bo dla pewnosci po godzinnym n lub 2 godzinnym snie tez zmierzylam to tempka byla taka sama jak ta o 4 także z tym to róznie chyba tez zalezy od organizmu. Ja w takim systemie sprawdzania wiarygodnosci prowadzilam wykres

będę musiała to sprawdzić następnym razem, albo po prostu zamknąć drzwi jak mam otwarte okno :P ale już nie umiałam zanieść tego pisku...

chyba będę miała problem mierzyć tę temperaturę.. od 6:20 dzwoni budzik co 5 minut klikam drzemki i wstaję 6:40 ;)

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po kawce.
    Evalnyn przyzwyczajaj się do takiego stanu, ja jak byłam w ciąży to miałam potworną sklerozę. Nie umiałam się na niczym skupić.

aaa, nie lubię - ja już bez tego mam sklerozę, muszę sobie wszystko zapisywać :P

Kat, udanego shoppingu mimo wszystko <3

dobrego dnia, dziewczyny <3

katsuyoshi, owu, Evanlyn lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    aaa, nie lubię - ja już bez tego mam sklerozę, muszę sobie wszystko zapisywać :P

Kat, udanego shoppingu mimo wszystko <3

dobrego dnia, dziewczyny <3
    Dziękuje <3 Miły to nie będzie raczej bo jednak cos czuje że w deszczu bede miała podróż do sklepu ehe...
    Tobie również miłego dnia <3

Vesper, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dziękuje <3 Miły to nie będzie raczej bo jednak cos czuje że w deszczu bede miała podróż do sklepu ehe...
    Tobie również miłego dnia <3
    ooo, nie lubię, że w deszczu...
    mam nadzieję, że trafisz na "okienko" <3

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drzemce nowo narodzona :) też mi się nic nie chce dzisiaj, mogę leżeć cały dzień. Jak M wróci jadę z nim zrobić przegląd w samochodzie a potem go wydrę na zakupy Rossmann itepe ;) mam nadzieję że nie będzie mnie brzuch bolał...wczoraj jak chodziłam po biedronce to trochę kłuł :(

A co do mierzenia temp to chyba od organizmu zależy bo jak jak budziłam się pół godziny przed planowanym mierzeniem to miałam niższą a jak zaspałam i mierzyłam godzinę później to byłą całkiem wysoka...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w ten niby ciepły a jednak mało przyjemny pogodowo dzionek.

Ja wczoraj byłam na wyjściu z ludkami z pracybi wytanczylam się niezwykle, a dzisiaj mam zakwasy :) i to najbardziej na brzuchu o dziwo. Może to że śmiechu akurat bo się usmialismy i darlismy gęby na karaoke. Do spiewu temu było daleko, typowe darcie i mam zdarte gardło :) ale zabawa przednia była :)

A co do zakupów to w rossmanie do dzisiaj jest promocja -50% na podkłady pudry i korektor :)

katsuyoshi, Ola_85, missy83 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wkurzyłam :/

• Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    co się stało, Kat? :/

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

Co się stało Kat?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/powstania-listopadowe-czyli-lista-testujacych-w-najbardziej-jesiennym-z-miesiecy,8476,125.html

Hej Wam :-)
    Nie no w szoku jestem! Nie wpadłabym na to,że można robić zdjecie własnej wydzieliny i na necie zamieszczać ! ;-)
    Nawet nie otwieram tego zdjęcia; jem orzechy akurat...

A ja na monitoringu dziś byłam. Jutro wieczorem znów. Jakiś tam duży jeden pęcherzyk jest, ale zobaczy się,co tam z nim będzie. Też czekam aż endo się powiększy,może dziś winko wytrawne kupię, zobaczę.

A tak to u mnie, po staremu ;-)
    Odpoczywam trochę od OF ogólnie, obserwuję cykl.

Pozdrawiam i może wieczorkiem więcej napiszę :-)

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby - telepatia :P

• missy83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kat - szybkiej poprawy humoru życzę :-*

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy, no cóż - jak widzisz wszystkie jesteśmy w szoku ...

edit:

Kat, wspieram, niech szybko się wszystko ułoży z tych spraw, które Cię wkurzyły <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:02

Evanlyn, katsuyoshi, missy83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wkurzyłam sie bo mialam isc do tego sklepu ... no i szlak mnie trafil :/
    Bo przelecialam prawie cale mieszkanie i nie moglam znalesc kluczy od domu i od szopki gdzie jest malego wózek !
    Dzwonilam do mojego ale on ich nie ma i kurde nie wiem gdzie sie podzialy :/
    Wiec nie mialam wyjscia , ubralam sie i malego tez... cala droge do sklepu nioslam go na rekach bo nie mialam dostepu do wózka...w markecie wsadzilam go kosza na zakupy , kupilam tylko to co najbardziej bylo potrzebne czyli pampersy,papier i soczki oraz na obiad... i sobie sorbet lemon .. i tyle z zakupów no bo niby jak mialabym sie zabrac z wieksza iloscia ...wracajac do domu myslalam ze padne.. jedna reka zakupy druga Oscar .. po dluzszym momencie nie dalam juz rady i maly szedl ze mną na nózkach dosyc wiekszy kawalek a tu deszcz leje nam na glowy :/ jeszcze potem to wszystko na 2 pietro targac i malego pod pache masakra jakas...ale co ja mialam zrobic? mial siedziec caly dzien do wieczora z jednym pampersem na dupie?! Ze na zlosc taka pogoda musi byc..

Mały poszedł spac , musialam go szybko przebrac zeby mi przypadkiem nie zachorowal przez mokre ubrania. JA tez sie przebralam i połozylam.. i tak leze ogladam film i zajadam sobie tego sorbeta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:36

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Ja dopiero zaczynam dzień bo nocki mam teraz. Kawke wlasnie wypilam na rozbudzenie. Pogoda nie sprzyja wiec trzeba się wspomagac . Nie pisałam ostatnio ale czytałam co piszecie , o gównoburzy tez ;-) masakra jak ludzie maja poprzewracane w glowach. A z nowości u mnie to zlozylismy dokumenty potrzebne do wniosku o in vitro - teraz tylko czekac trzeba i za jakiś czas będę dzwonic czy pozytywnie rozpatrzyli i mam nadzieje ze po Nowym Roku zaczniemy .

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ