X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem na tym forum nowa. Pomyślałam sobie, że się przywitam i będzie mi ''raźniej'' , gdy dołączę do grupki starających się o dziecko.
    Jestem z rocznika 91.
    Staramy się z mężem o dziecko od około 1,5 roku, a bez zabezpieczenia współżyjemy od 3 lat, dlatego coraz bardziej zaczynam się martwić.
    Od półtora roku nie mogę zajść w ciążę. Byłam u ginekologa, jajniki czyste, wszystko ok, przepisał Duphaston na regulację okresu oraz Inofolic do picia.
    I tak przez jakieś 3 miesiące brałam Duphaston i piłam ten Inofolic i dalej nic. Stwierdziliśmy, że po prostu damy sobie spokój z takim podejściem, że '' ma się udać i koniec'' i po prostu przez kilka miesięcy aż tak o tym nie myśleliśmy, choć nie powiem, gdzieś tam w środku nadzieja była. Jednakże niecały miesiąc temu podjęliśmy decyzję, że trzeba w końcu zacząć działać poważniej.
    W poniedziałek mam wizytę u ginekologa. Zamierzam porozmawiać z nim i poprosić o ewentualne pokierowanie mnie, co mogę dalej zrobić.
    Na poprzedniej wizycie miałam badania krwi, hormony itp i było ok, poza zbyt niskim progesteronem, na co również był Duphaston.
    Prawda jest taka, że już naprawdę z całego serca marzę o dziecku, że zaczęło mnie boleć, kiedy widzę przechodzące obok mnie kobiety w ciąży, z wózkami itd.
    Boję się też kosztów związanych z ewentualnym leczeniem. Mamy oszczędności, ale wiem, że zostałyby przeznaczone właśnie na wyprawkę i remont pokoju dla dziecka, a tymczasem z kim nie porozmawiam to każdy narzeka, że leczenie niepłodności i ogólnie pomoc medyczna w zajściu w ciążę są po prostu kosztowne.
    Słyszałam także o ziołach Ojca Sroki, czy któraś z Was może miała z tym do czynienia? Co sądzicie o wspomaganiu ziołami?

katsuyoshi, Ola_85, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Bety nie robiłam, bo nie mam absolutnie żadnych ciążowych objawów.. Pare dni bolały mnie sutki i były bardzo wrażliwe - ale to raczej skutek duphastonu... Podbrzusze boli cały czas z małymi przerwami... Ale ogólnie to całkiem nieźle tylko wkurza mnie to czekanie... :/ w czwartek mam wizyte u nowego lekarza, ale nawet jeśli bede miec @ to do niego pojde... 8.12 mam wyznaczony termin na laparo i hsg.
    ja do tej pory nie mam objawów ciązowych a jestem już w 8 tyg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dziewczyny miałyście cie kiedys tak ze bylo wam mdlo i niedobrze , jak zjadłyście cos to sie poprawilo ale za to odbijało sie wam co 10 sekund ? ;/
    tak mialam w pierwszej ciązy kochana ;)

Selja, Ev lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, przepraszam za milczenie. Dziwnie się czuję i do jutra wstrzymam się z forum, ale jutro wieczorem napiszę Wam, co i jak. Trzymajcie się cieplutko, dobrej niedzieli <3

katsuyoshi, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej, dziewczyny, przepraszam za milczenie. Dziwnie się czuję i do jutra wstrzymam się z forum, ale jutro wieczorem napiszę Wam, co i jak. Trzymajcie się cieplutko, dobrej niedzieli <3
    Miłego dnia kochana oraz wypoczynku <3

Selja lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    tak mialam w pierwszej ciązy kochana ;)

Yhyyymmm :) ... w moim wypadku to pewnie tylko zbieg okolicznosci .

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Yhyyymmm :) ... w moim wypadku to pewnie tylko zbieg okolicznosci .
    Tego nie mozesz być pewna ;)

Ev lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev kobitko?
    a tak zapytam (nie denerwuj się jeśli już o tym pisałaś, ale nie było mnie długo i nie ogarnełam jeszcze wszystkiego) Nie wpadło Ci do głowy żeby zrobić test ciążowy?

katsuyoshi, Ev, missy83 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ev kobitko?
    a tak zapytam (nie denerwuj się jeśli już o tym pisałaś, ale nie było mnie długo i nie ogarnełam jeszcze wszystkiego) Nie wpadło Ci do głowy żeby zrobić test ciążowy?
    Ależ ja jej tez mowilam :D
    Obiecała mi ze zrobi test przed pójsciem do dentysty ;)
    Bo Ev nie wierzyla ze sa wykresy bezowulacyjne zakonczone zielonoscia i tez obiecalam jej ze udowodnie jej ze sa takie stad dzis wyslalam jej linka na taki wykres :D

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ev kobitko?

;D . W sumie to doszlam do wniosku ze skoro rzekomo nie bylo owulki to ie ma sensu ^^ .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    ;D . W sumie to doszlam do wniosku ze skoro rzekomo nie bylo owulki to ie ma sensu ^^ .
    haha no i ta znowu swoje :D
    Tłumacze i tlumacze i nie dociera co za uparciuch jeden :D
    Tak czy siak obiacalas wiec musisz dotrzymac :)

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    haha no i ta znowu swoje :D
    Tłumacze i tlumacze i nie dociera co za uparciuch jeden :D
    Tak czy siak obiacalas wiec musisz dotrzymac :)

Haha ;D no niestety co do tej kwesti jestem nie do ruszenia ^^ ! . OCZYWISCIE ;*

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Haha ;D no niestety co do tej kwesti jestem nie do ruszenia ^^ ! . OCZYWISCIE ;*
    Oj chcialabym widziec twoja mine jak okazałoby sie zupelnie cos innego :)

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Oj chcialabym widziec twoja mine jak okazałoby sie zupelnie cos innego :)

Ja tez bym Ja chciala widziec ;) ;D

Ola_85 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis mam ciezki dzien straciłam nadzieje na wszystko...ogolny dół i energia zerowa.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja dzis mam ciezki dzien straciłam nadzieje na wszystko...ogolny dół i energia zerowa.
    Ola moze ty potrzebujesz jakis wspomagaczy?

• Selja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Są takie dni ale nie warto się nimi przejmować <3 jutro wstanie nowy dzień i mam nadzieję z nową energią wstaniesz i Ty kochana.

Wiem co czujesz ja też ostatnio miałam dół, dzięki Vesper <3 dałam radę. Będzie dobrze <3

Miłego wieczorku moje drogie ja dziś bez mojego M. :( więc tak jakoś dziwnie ;)

Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ola moze ty potrzebujesz jakis wspomagaczy?
    jakich??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Są takie dni ale nie warto się nimi przejmować <3 jutro wstanie nowy dzień i mam nadzieję z nową energią wstaniesz i Ty kochana.

Wiem co czujesz ja też ostatnio miałam dół, dzięki Vesper <3 dałam radę. Będzie dobrze <3

Miłego wieczorku moje drogie ja dziś bez mojego M. :( więc tak jakoś dziwnie ;)
    mam nadzieje ze bedzie lepiej.....

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jakich??
    nie wiem ja sie nie znam ale napewno jakies sa.

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ