Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam. Jestem na tym forum nowa. Pomyślałam sobie, że się przywitam i będzie mi ''raźniej'' , gdy dołączę do grupki starających się o dziecko.
Jestem z rocznika 91.
Staramy się z mężem o dziecko od około 1,5 roku, a bez zabezpieczenia współżyjemy od 3 lat, dlatego coraz bardziej zaczynam się martwić.
Od półtora roku nie mogę zajść w ciążę. Byłam u ginekologa, jajniki czyste, wszystko ok, przepisał Duphaston na regulację okresu oraz Inofolic do picia.
I tak przez jakieś 3 miesiące brałam Duphaston i piłam ten Inofolic i dalej nic. Stwierdziliśmy, że po prostu damy sobie spokój z takim podejściem, że '' ma się udać i koniec'' i po prostu przez kilka miesięcy aż tak o tym nie myśleliśmy, choć nie powiem, gdzieś tam w środku nadzieja była. Jednakże niecały miesiąc temu podjęliśmy decyzję, że trzeba w końcu zacząć działać poważniej.
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa. Zamierzam porozmawiać z nim i poprosić o ewentualne pokierowanie mnie, co mogę dalej zrobić.
Na poprzedniej wizycie miałam badania krwi, hormony itp i było ok, poza zbyt niskim progesteronem, na co również był Duphaston.
Prawda jest taka, że już naprawdę z całego serca marzę o dziecku, że zaczęło mnie boleć, kiedy widzę przechodzące obok mnie kobiety w ciąży, z wózkami itd.
Boję się też kosztów związanych z ewentualnym leczeniem. Mamy oszczędności, ale wiem, że zostałyby przeznaczone właśnie na wyprawkę i remont pokoju dla dziecka, a tymczasem z kim nie porozmawiam to każdy narzeka, że leczenie niepłodności i ogólnie pomoc medyczna w zajściu w ciążę są po prostu kosztowne.
Słyszałam także o ziołach Ojca Sroki, czy któraś z Was może miała z tym do czynienia? Co sądzicie o wspomaganiu ziołami?katsuyoshi, Ola_85, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaluutka90 wrote:Bety nie robiłam, bo nie mam absolutnie żadnych ciążowych objawów.. Pare dni bolały mnie sutki i były bardzo wrażliwe - ale to raczej skutek duphastonu... Podbrzusze boli cały czas z małymi przerwami... Ale ogólnie to całkiem nieźle tylko wkurza mnie to czekanie... w czwartek mam wizyte u nowego lekarza, ale nawet jeśli bede miec @ to do niego pojde... 8.12 mam wyznaczony termin na laparo i hsg.
-
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny, przepraszam za milczenie. Dziwnie się czuję i do jutra wstrzymam się z forum, ale jutro wieczorem napiszę Wam, co i jak. Trzymajcie się cieplutko, dobrej niedzieli
katsuyoshi, Selja lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyVesper wrote:Hej, dziewczyny, przepraszam za milczenie. Dziwnie się czuję i do jutra wstrzymam się z forum, ale jutro wieczorem napiszę Wam, co i jak. Trzymajcie się cieplutko, dobrej niedzieli
Selja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBobitta wrote:Ev kobitko?
a tak zapytam (nie denerwuj się jeśli już o tym pisałaś, ale nie było mnie długo i nie ogarnełam jeszcze wszystkiego) Nie wpadło Ci do głowy żeby zrobić test ciążowy?
Obiecała mi ze zrobi test przed pójsciem do dentysty
Bo Ev nie wierzyla ze sa wykresy bezowulacyjne zakonczone zielonoscia i tez obiecalam jej ze udowodnie jej ze sa takie stad dzis wyslalam jej linka na taki wykresEv lubi tę wiadomość
-
Bobitta wrote:Ev kobitko?
a tak zapytam (nie denerwuj się jeśli już o tym pisałaś, ale nie było mnie długo i nie ogarnełam jeszcze wszystkiego) Nie wpadło Ci do głowy żeby zrobić test ciążowy?
. W sumie to doszlam do wniosku ze skoro rzekomo nie bylo owulki to ie ma sensu ^^ .katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katsuyoshi wrote:haha no i ta znowu swoje
Tłumacze i tlumacze i nie dociera co za uparciuch jeden
Tak czy siak obiacalas wiec musisz dotrzymac
Haha no niestety co do tej kwesti jestem nie do ruszenia ^^ ! . OCZYWISCIE ;*katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola_85 wrote:ja dzis mam ciezki dzien straciłam nadzieje na wszystko...ogolny dół i energia zerowa.
Wiem co czujesz ja też ostatnio miałam dół, dzięki Vesper dałam radę. Będzie dobrze
Miłego wieczorku moje drogie ja dziś bez mojego M. więc tak jakoś dziwnieBobitta, Vesper lubią tę wiadomość
-
Selja wrote:Są takie dni ale nie warto się nimi przejmować jutro wstanie nowy dzień i mam nadzieję z nową energią wstaniesz i Ty kochana.
Wiem co czujesz ja też ostatnio miałam dół, dzięki Vesper dałam radę. Będzie dobrze
Miłego wieczorku moje drogie ja dziś bez mojego M. więc tak jakoś dziwnie -
nick nieaktualny