X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziś sobie pod wieczór podjadę zakończyć monitorowanie cyklu.

U mnie za to poziom libido w tym cyklu, to właśnie odwrotnie :-P. Może miałam jedynie wyż w dni płodne. Zobaczymy,jak będzie z resztą cyklu;-).

Tak w ogóle dziewczyny, jak już pisałam, mało tych u mnie <3 , i tak porównuję te moje dni <3 w tym cyklu z poprzednim, to ... tak samo praktycznie :P. Czyli można się spodziewać, że rezultat będzie podobny... :-P.

Sam lekarz gin mi mówił na monitoringu,że plemniki z reguły przeżywają tak 1-2 dni.
    Nie wiem,czy u nas będzie to reguła.. Jak nie,to pewnie w następnym cyklu postawimy pod koniec okresu płodnego na codzienne <3 ;-).

A najlepiej to wczuć się właśnie w swoje libido i wtedy najlepiej serduszkować :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:38

owu lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy, ja właśnie z tymi plemnikami i śluzem nie byłabym do końca taka pewna..

cała moja pierwsza ciąża to ciąg dziwnych zdarzeń:
    -dłuższy cykl: parę dni po sylwestrze miałam mieć okres (cykle zawsze miałam ok 33-35 dni)
    -śluz wtedy też był kremowy, a nie kurze jajko ;)
    -zamiast okresu miałam owulację...
    -plemiki męża wytrwały blisko tydzień ( po sylwestrze nie było kiedy.. - nie byliśmy małżeństwem, a ja miałam sporo nauki przed maturą i prób poloneza przed studniówką :) )

później na USG się okazało, że różnica wynosi ponad 2 tygodnie... termin porodu wg USG 28.09, a wg okresu 10.09

pamiętam jak lekarz powiedział, żeby ignorować termin porodu wg okresu i że pierwsze USG na etapie jeszcze pęcherzyka daje miarodajny termin porodu, bo nie ma tutaj większych różnic :) (dopiero jak dziecko zaczyna rosnąć to termin porodu z usg zaczyna się przybliżać bądź oddalać, zależy jak duże jest dziecko)

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witajcie.
    Co do sluzu to ja wam powiem ze z nim to nie tak do konca jest jak powinno ja w pierwszym cyklu mialam go bardzo duzo i nie zaciazylam.
    Za to w drugim cyklu mialam raz bardzo duzo ale to bylo zaraz po @ a w dni rzekomo plodne i owulacja bylo bardzo slucho a niby plodne itp Wiec ja tak do konca nie kierowalabym sie tylko sluzem bo u mnie go nie bylo w dni plodne i w dniu owulacji a mimo to zaciążylam ;)
    No i widać, że to nie reguła.
    Ja poszłam w końcu na ten monitoring,bo za bardzo sugerowałam się śluzem, w określaniu dni płodnych i owulacji.
    Chcę zobaczyć, kiedy mniej więcej u mnie ta owulka jest. Zobaczymy, zobaczymy.. Natomiast wykres znów afiszuję na tablicy i na razie nic sensownego on nie przedstawia ;-).

OK, ja lecę do obowiązków...zakupy,obiadzik i te sprawy.
    Pod wieczór napiszę, co tam mi na monitoringu wyszło.

Miłego dnia :-)

Ola_85 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu - no widzisz :-)
    Nie zbadane są do końca losy owulacji... :-)
    Super niespodziankę miałaś.

<3 pozdrawiam,
    i już uciekam. Miłego pisania

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Owu - no widzisz :-)
    Nie zbadane są do końca losy owulacji... :-)
    Super niespodziankę miałaś.

<3 pozdrawiam,
    i już uciekam. Miłego pisania

ściskam i życzę powodzenia :) <3

missy83 lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Dzień doberek :-)

Powracając do tematu tego wykresu, wyglądającego na bezowulacyjny, to ja jeszcze muszę sobie wyszukać wykresy z niskimi temperaturami, bo u mnie coś w tym cyklu takie niziny..

https://ovufriend.pl/wykres,3546e5c16575a39e8c3a824e678cf3dd.html

missy83 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak się dzień zaczął tak się ciągnie... Do końca dnia leżę już. Pojechałam sobie po wyniki badań i na małe zakupy i już tego pożałowałam bo brzuch mnie zaczął trochę boleć :( oszczędzać się to oszczędzać... Dostanie mi się dzisiaj od M. Mam nadzieję że to takie chwilowe.

Jak wam mija popołudnie?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No jak się dzień zaczął tak się ciągnie... Do końca dnia leżę już. Pojechałam sobie po wyniki badań i na małe zakupy i już tego pożałowałam bo brzuch mnie zaczął trochę boleć :( oszczędzać się to oszczędzać... Dostanie mi się dzisiaj od M. Mam nadzieję że to takie chwilowe.

Jak wam mija popołudnie?

oszczędzaj się, nie przemęczaj i nie noś zakupów! porządnie powinno Ci się dostać od M! <tytyty> :)

póki co jeszcze w pracy, udaję że coś robię.. a tu prawie 13 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:40

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    oszczędzaj się, nie przemęczaj i nie noś zakupów! porządnie powinno Ci się dostać od M! <tytyty> :)

póki co jeszcze w pracy, udaję że coś robię.. a tu prawie 13 :)
    Wiem wiem...ciężkie nie były tylko to chodzenie między półkami. Pewnie do 14 pracujesz?

owu lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Wiem wiem...ciężkie nie były tylko to chodzenie między półkami. Pewnie do 14 pracujesz?

powinnaś odpoczywać, nie wiem czy można no spę jeść, ale z tego co pamiętam to można :)

ja do 16, na 8 odwożę córkę do przedszkola :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    powinnaś odpoczywać, nie wiem czy można no spę jeść, ale z tego co pamiętam to można :)

Można ale wytzymam.

Smacznego :) u mnie dzisiaj naleśniki z serem - a co, można jeden dzień na łatwiznę pójść :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:

To Ty urodziłaś córeczkę zaraz po maturze? ;)

owu lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

Jak wam mija popołudnie?
    Oj napewno ci sie dostanie :)
    Brzuch przestanie spokojnie poprostu nadwyrężyłaś albo za szybko chodziłas i stad bol

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To Ty urodziłaś córeczkę zaraz po maturze? ;)

nie tak zaraz, ale pisała maturę ze mną :) co dwie głowy to nie jedna :D

Evanlyn, missy83, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    nie tak zaraz, ale pisała maturę ze mną :) co dwie głowy to nie jedna :D
    No na pewno dobrze Wam poszło :D nauczyciele wiedzieli że oszukujesz? :D ;D

owu lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Oj napewno ci sie dostanie :)
    Brzuch przestanie spokojnie poprostu nadwyrężyłaś albo za szybko chodziłas i stad bol
    Już mówił że wróci wcześniej z pracy żeby mnie za rękę potrzymać w rozterce :D Matko..każdy mężulek tak wariuje? :D w życiu bym nie pomyślała że mój opanowany do granic możliwości M jak się złamie jak się dowie o Fasolce :D uspokoiłam go że nie jest tak źle :P

owu lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No na pewno dobrze Wam poszło :D nauczyciele wiedzieli że oszukujesz? :D ;D

w szkole wiedziała dyrekcja, wychowawczyni i WF-stka (miałam zwolnienie z WFu i na świadectwie napisano " zwolniona") :)
    w klasie też nie wiedzieli wszyscy, pewnie zaczęli coś podejrzewać w połowie maja dopiero na maturach :) wcześniej widzieli mnie codziennie, więc nikt nie zwrócił większej uwagi:)
    a przy rozdaniu wyników matur to już nikt wątpliwości nie miał i nawet się z tym nie kryłam już :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    w szkole wiedziała dyrekcja, wychowawczyni i WF-stka (miałam zwolnienie z WFu i na świadectwie napisano " zwolniona") :)
    w klasie też nie wiedzieli wszyscy, pewnie zaczęli coś podejrzewać w połowie maja dopiero na maturach :) wcześniej widzieli mnie codziennie, więc nikt nie zwrócił większej uwagi:)
    a przy rozdaniu wyników matur to już nikt wątpliwości nie miał i nawet się z tym nie kryłam już :)
    No to dobrze, ciąży nie wolno zaprzeczać ;) Fajnie tak, ja też bym nie miała nic przeciwko takiej niespodziance :) moja koleżanka z klasy w 2 technikum zaciążyła ale jakoś nikt nie robił jej złośliwości i za plecami też nie gadali, przynajmniej nie do mnie :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No to dobrze, ciąży nie wolno zaprzeczać ;) Fajnie tak, ja też bym nie miała nic przeciwko takiej niespodziance :) moja koleżanka z klasy w 2 technikum zaciążyła ale jakoś nikt nie robił jej złośliwości i za plecami też nie gadali, przynajmniej nie do mnie :P

ja jednak wolałam nie rozpowiadać, ludzie w szkole szukali sensacji, a ja nie chciałam być tematem... dziewczyny z innych klas bywały chamskie ;)

udało mi się, bo nie miałam problemów i dolegliwości... nawet do toalety nie musiałam chodzić jakoś często (chociaż na maturze miałam zaświadczenie i mogłam salę opuścić w czasie egzaminu), nie chciałam też żeby myśleli, że mnie nauczyciele jakoś traktują inaczej :) uczyłam się i robiłam wszystko jak reszta :P a zwolnienie z WFu komentowałam, że mam problem z kolanem i dusznościami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:25

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    ja jednak wolałam nie rozpowiadać, ludzie w szkole szukali sensacji, a ja nie chciałam być tematem... dziewczyny z innych klas bywały chamskie ;)

udało mi się, bo nie miałam problemów i dolegliwości... nawet do toalety nie musiałam chodzić jakoś często (chociaż na maturze miałam zaświadczenie i mogłam salę opuścić w czasie egzaminu), nie chciałam też żeby myśleli, że mnie nauczyciele jakoś traktują inaczej :) uczyłam się i robiłam wszystko jak reszta :P a zwolnienie z WFu komentowałam, że mam problem z kolanem i dusznościami :P
    NO tak to zależy od klimatu w szkole :) to udało Ci sie :) ja albo sobie wmawiam psychicznie albo faktycznie tak fatalnie się czuję... a co wc do średnio co półtora godziny chodzę :D jak więcej piję to częściej nawet :D rozumiem Cię, ja też bym nie rozpowiadała :) też nie lubię być w centrum uwagi :)

owu lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ