X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Tez jak wieczorem wyszlam to myslalam ze zamarzne:) Chyba zima coraz bliżej... Ponoc cos w tym jest ze kobiety w ciazy przynosza szczescie wiec kto wie ;)

Coś w tym jest faktycznie, że przynoszą szczęście. Pamiętam jak zaszłam w ciąże z synem, dokładnie miesiąc wcześniej też byłam u ciężarnej kumpeli w odwiedzinach. Dotknęłaam jej brzucha a ona mi powiedziała, że już nie długo też będę mamą. Wyśmiałąm ją wtedy, bo byłam przekonana, że nic z tego nie będzie....biorąc pod uwagę że jakis czas już się staraliśmy i nici. A tu taka niespodzianka.

anusia24, missy83 lubią tę wiadomość

Demeter
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie! Oby i tym razem bylo tak samo :) Kurcze fajnie by bylo dostac taki prezent na swieta...

Ola_85, Demeter lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, chyba Was nadrobiłam :)
    rocznicowe gratki dla Oli!
    Missy, jak tam twoje badania, monitoring etc? :)
    Malutka, masz laparo i hsg prywatnie czy na NFZ?

słyszę, że jakiś szmer na lipcówkach :/

Anusia, Demeter...
    odnośnie brzuchów ciążowych na szczęście - dzisiaj strzygła mnie ciężarna fryzjerka; już drugi raz - to może na bliźniaki ;)?

Selja <3 ściskam Cie mocno i poprawy nastroju życzę!
    Ev, niech się już kończy Twój tasiemiec <3

katsuyoshi, Ola_85, anusia24, Demeter, missy83, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Ojeju, chyba Was nadrobiłam :)
    rocznicowe gratki dla Oli!
    Missy, jak tam twoje badania, monitoring etc? :)
    Malutka, masz laparo i hsg prywatnie czy na NFZ?

słyszę, że jakiś szmer na lipcówkach :/

Anusia, Demeter...
    odnośnie brzuchów ciążowych na szczęście - dzisiaj strzygła mnie ciężarna fryzjerka; już drugi raz - to może na bliźniaki ;)?

Selja <3 ściskam Cie mocno i poprawy nastroju życzę!
    Ev, niech się już kończy Twój tasiemiec <3
    Witaj kochana..
    Jaki tam szmer :) znowu ta cała margaret wlazła napisała pare obrazliwych zdan i poszła :) tym razem stwierdziła ze jestesmy chore i zglosi nas do admina a potem zebysmy szybko polecialy sie leczyc do szpitala psychiarycznego bo zdąza nas jeszcze wyleczyc nim urodzimy :D ale spokojnie post zostal juz usuniety przez moderatora ;)
    A założycielke wątku czyli mnie spotkał zaszczyt że jestem tępa :D Tak pięknie mnie nazwała :D
    Wiec no uważajcie z kim sie zadajecie bo wiecie bycie tępym moze być zaraźliwe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:04

Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane kobietki :)

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dobranoc kochane kobietki :)
    Dobranoc ;)

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

Anusia, Demeter...
    Ooo to faktycznie :D Oby oby! Życze Ci tego z calego serca :D

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Kat, no to zaliczyłaś własną prywatną gównoburzę, Matko Założycielko.
    Kurde, ja to mam szczęście do omijania takich akcji :P
    Cieszę się, że już po wszystkim.

Anusia, dzięki <3
    Mnie to już wszystko jedno ile i jaka płeć, byle zdrowe było :)
    Życzę nam wszystkim pięknych ciążowych brzucholi <3
    dobrej nocki!

katsuyoshi, anusia24, missy83, Ola_85, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Aaaa, Kat, no to zaliczyłaś własną prywatną gównoburzę, Matko Założycielko.
    Kurde, ja to mam szczęście do omijania takich akcji :P
    Cieszę się, że już po wszystkim.

Anusia, dzięki <3
    Mnie to już wszystko jedno ile i jaka płeć, byle zdrowe było :)
    Życzę nam wszystkim pięknych ciążowych brzucholi <3
    dobrej nocki!
    hahaha kochana ale ja wcale nie zareagowałam na jej żalosny post w ogole nic nie odpowiedziałam :D tylko zglosiłam ot co :D

Vesper, Selja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;) długo mnie nie było bo.miałam intensywny weekend 30'stka męża dwie imprezy w tym jedna niespodzianka i udało się wszystko super :) mąż był tak zaskoczony, mina jego to widok bezcenny, że jak znajomi zaczęli śpiewać 100 lat to jeszcze nie dotarło że to jego impreza ;) jak życzenia zaczęli składać to się zorientował :)
    W piątek byłam na monitoringu i pęcherzyk miał 22mm dziś już go nie było także jestem spokojna że mam owulacje i nie muszę brać hormonów na regulację. Na 10 grudnia mam hsg no chyba, że nie będzie trzeba ;) tyle u mnie buziaki :*

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No wlasnie! Oby i tym razem bylo tak samo :) Kurcze fajnie by bylo dostac taki prezent na swieta...

Dlatego ją obmacałam na wszystkie strony:)
    Bardzo się cieszę z jej szczęścia bo o dziecko starała się trzy lata. Dokładnie rok temu zaszła ale okazało się, że ma puste jajo i była załamana ale jak widać ktoś nad nią czuwał:)

missy83, anusia24 lubią tę wiadomość

Demeter
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny !
    dawno mnie tu nie bylo ;) to znaczy dawno nie pisalam ale podczytuje was caly czas ;) trzymam za was wszystkie mocno kciuki. I zycze z calego serduszka zeby biezacy cykl byl dla was szczesliwy - bo to byly piekny prezent na gwiazdke ;)
    buziaczki spokojnej nocy! ;*

katsuyoshi, anusia24, Ola_85, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dzisiaj :-)
    Miałam wczoraj wieczorem napisać co tam na monitoringu wyszło,ale z moim m. obejrzeliśmy na tvn player w tv zaległy program i mnie zmożyło a potem usnęłam.

A byłam przed godz. 20 na usg i gin zobaczył,że ten pęcherzyk co w piątek miał 19 mm to pękł,natomiast zauważył drugi pęcherzyk 18 mm,którego wcześniej nie było. Wytłumaczył mi,że jak tamto jajo nie zostanie zapłodnione to ten drugi pęcherzyk może pęknąć i z tego może być zapłodnienie- no ale oczywiście tak nie musi być,bo może przestać rosnąć i się wchłonie. Mówił,że nie wiadomo kiedy owulka była dokładnie,ale jajo może być jeszcze w jajowodzie zdatne do zapłodnienia,tak więc by jeszcze próbować.
    Zalecił tak więc by po powrocie szybko męża wziąć w obroty ;-). Tak więc zrobiliśmy ;-).
    Poprzednie serduszkowanie mieliśmy w sobote w południe,tak więc lekarz powiedział,że przerwy powinny być góra 1,5 dnia a nie 2 dni od współżycia. Wiadomo,mogą plemniki przeżyć,ale nie muszą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:25

katsuyoshi, Ola_85, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hello dzisiaj :-)
    Miałam wczoraj wieczorem napisać co tam na monitoringu wyszło,ale z moim m. obejrzeliśmy na tvn player w tv zaległy program i mnie zmożyło a potem usnęłam.

A byłam przed godz. 20 na usg i gin zobaczył,że ten pęcherzyk co w piątek miał 19 mm to pękł,natomiast zauważył drugi pęcherzyk 18 mm,którego wcześniej nie było. Wytłumaczył mi,że jak tamto jajo nie zostanie zapłodnione to ten drugi pęcherzyk może pęknąć i z tego może być zapłodnienie- no ale oczywiście tak nie musi być,bo może przestać rosnąć i się wchłonie. Mówił,że nie wiadomo kiedy owulka była dokładnie,ale jajo może być jeszcze w jajowodzie zdatne do zapłodnienia,tak więc by jeszcze próbować.
    Zalecił tak więc by po powrocie szybko męża wziąć w obroty ;-). Tak więc zrobiliśmy ;-).
    Poprzednie serduszkowanie mieliśmy w sobote w południe,tak więc lekarz powiedział,że przerwy powinny być góra 1,5 dnia a nie 2 dni od współżycia. Wiadomo,mogą plemniki przeżyć,ale nie muszą...
    i tutaj masz racje.. niby sie mowi ze zyja dosyc dlugo ale ja tez tak zauwazylam ze jednak te 2 dni przerwy to za dlugo i dlatego w tym cyklu bylo przed owulka najpierw wieczorem serduszkowanie 2 dni przed owulka i w dniu owulki bylo rano wiec nie bylo pelnych 2 dni tylko 1.5 dnia ;)... chociaz to nie wiem czy ma duze znaczenie bo jednak w pierwszym cyklu serduszkowalismy codziennie przez dluzszy okres czasu i jakos fasolka sie nie pojawila. Ale kochana trzymam kciuki aby ten pekniety byl tym ktory da wam wspanialy prezent pod choinke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:33

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper laparo i hsg mam mieć robione w szpitalu w Poznaniu, na Polnej oczywiście na NFZ. W czwartek mam wizytę u innego gina jeszcze i zobaczę, jeśli mi potwierdzi że to konieczne to idę...

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zis ide do gin zobaczymy co mi powie moze nie wszystko jeszce stracone z ta moja owu.

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki, zycze Wam miłego dnia :) <3

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam do Was pytanie, w tym cyklu jakoś nie za bardzo sie przyglądałam swoim objawom szyjce czy temp, ale oczywiscie jak to ja ciekawska i zawrowno wczoraj i dzisiaj zmierzylam sobie tem tak jak zawsze o 6.30. To byl 19 i 20 dc, no wlasnie i tu moje zdziwienie bo temp niska 36,4 a dla porównania w 13 dc bylo 36,5. I zaczelam sie zastanawiac czy owu w gole byla bo mam takie niziny. Dzis szyjka zamknieta ze szok wiec niemozliwe zeby owu miala byc teraz.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma - u mnie owu była w ten weekend lub wczoraj,ci potwierdził monitoring i płyn w zatoczce,lekarz gin mi pokazywał na usg, a miałam w weekend niziny,dziś też zmierzyłam,to 36,61,a więc taķże wysoko nie jest.

To jest dowód tego, że po prostu każdy cykl jest inny,wiadomo - owulacja jest w połowie cyklu,mniej więcej w tych samych dniach co zawsze, ale jak widać - ciepłota ciała może się przedstawiać różnie. Tak samo jak z warunkami w pochwie,w szyjce macicy - od nich zależy czy plemniki będą żyły dłużej czy nie...? Może być także zbyt słabe nasienie i żołnierzyki nie przeżyją dwóch dni...

Naprawdę - co cykl,to inaczej może zachować się organizm.
    Ja w zeszłym cyklu miałam wyższe temp. a w tym niższe.

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Palma - u mnie owu była w ten weekend lub wczoraj,ci potwierdził monitoring i płyn w zatoczce,lekarz gin mi pokazywał na usg, a miałam w weekend niziny,dziś też zmierzyłam,to 36,61,a więc taķże wysoko nie jest.

To jest dowód tego, że po prostu każdy cykl jest inny,wiadomo - owulacja jest w połowie cyklu,mniej więcej w tych samych dniach co zawsze, ale jak widać - ciepłota ciała może się przedstawiać różnie. Tak samo jak z warunkami w pochwie,w szyjce macicy - od nich zależy czy plemniki będą żyły dłużej czy nie...? Może być także zbyt słabe nasienie i żołnierzyki nie przeżyją dwóch dni...

Naprawdę - co cykl,to inaczej może zachować się organizm.
    Ja w zeszłym cyklu miałam wyższe temp. a w tym niższe.
    moje dwa poprzednie cykle byly ok czyli nizsze i wyzsze tem ale bralam progesteron wiec to na pewno to wszystko regulowalo.
    W pierwszym cyklu z owufriend nic nie bralam i tez właśnie mialam takie niskie temp i owu w 18 dc, będę mierzyć temp jeszcze przez pare dni i zobaczymy czy cos wzrośnie :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ