X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Tez jak wieczorem wyszlam to myslalam ze zamarzne:) Chyba zima coraz bliżej... Ponoc cos w tym jest ze kobiety w ciazy przynosza szczescie wiec kto wie ;)

Coś w tym jest faktycznie, że przynoszą szczęście. Pamiętam jak zaszłam w ciąże z synem, dokładnie miesiąc wcześniej też byłam u ciężarnej kumpeli w odwiedzinach. Dotknęłaam jej brzucha a ona mi powiedziała, że już nie długo też będę mamą. Wyśmiałąm ją wtedy, bo byłam przekonana, że nic z tego nie będzie....biorąc pod uwagę że jakis czas już się staraliśmy i nici. A tu taka niespodzianka.

anusia24, missy83 lubią tę wiadomość

Demeter
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie! Oby i tym razem bylo tak samo :) Kurcze fajnie by bylo dostac taki prezent na swieta...

Ola_85, Demeter lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, chyba Was nadrobiłam :)
    rocznicowe gratki dla Oli!
    Missy, jak tam twoje badania, monitoring etc? :)
    Malutka, masz laparo i hsg prywatnie czy na NFZ?

słyszę, że jakiś szmer na lipcówkach :/

Anusia, Demeter...
    odnośnie brzuchów ciążowych na szczęście - dzisiaj strzygła mnie ciężarna fryzjerka; już drugi raz - to może na bliźniaki ;)?

Selja <3 ściskam Cie mocno i poprawy nastroju życzę!
    Ev, niech się już kończy Twój tasiemiec <3

katsuyoshi, Ola_85, anusia24, Demeter, missy83, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Ojeju, chyba Was nadrobiłam :)
    rocznicowe gratki dla Oli!
    Missy, jak tam twoje badania, monitoring etc? :)
    Malutka, masz laparo i hsg prywatnie czy na NFZ?

słyszę, że jakiś szmer na lipcówkach :/

Anusia, Demeter...
    odnośnie brzuchów ciążowych na szczęście - dzisiaj strzygła mnie ciężarna fryzjerka; już drugi raz - to może na bliźniaki ;)?

Selja <3 ściskam Cie mocno i poprawy nastroju życzę!
    Ev, niech się już kończy Twój tasiemiec <3
    Witaj kochana..
    Jaki tam szmer :) znowu ta cała margaret wlazła napisała pare obrazliwych zdan i poszła :) tym razem stwierdziła ze jestesmy chore i zglosi nas do admina a potem zebysmy szybko polecialy sie leczyc do szpitala psychiarycznego bo zdąza nas jeszcze wyleczyc nim urodzimy :D ale spokojnie post zostal juz usuniety przez moderatora ;)
    A założycielke wątku czyli mnie spotkał zaszczyt że jestem tępa :D Tak pięknie mnie nazwała :D
    Wiec no uważajcie z kim sie zadajecie bo wiecie bycie tępym moze być zaraźliwe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:04

Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane kobietki :)

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dobranoc kochane kobietki :)
    Dobranoc ;)

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

Anusia, Demeter...
    Ooo to faktycznie :D Oby oby! Życze Ci tego z calego serca :D

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Kat, no to zaliczyłaś własną prywatną gównoburzę, Matko Założycielko.
    Kurde, ja to mam szczęście do omijania takich akcji :P
    Cieszę się, że już po wszystkim.

Anusia, dzięki <3
    Mnie to już wszystko jedno ile i jaka płeć, byle zdrowe było :)
    Życzę nam wszystkim pięknych ciążowych brzucholi <3
    dobrej nocki!

katsuyoshi, anusia24, missy83, Ola_85, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Aaaa, Kat, no to zaliczyłaś własną prywatną gównoburzę, Matko Założycielko.
    Kurde, ja to mam szczęście do omijania takich akcji :P
    Cieszę się, że już po wszystkim.

Anusia, dzięki <3
    Mnie to już wszystko jedno ile i jaka płeć, byle zdrowe było :)
    Życzę nam wszystkim pięknych ciążowych brzucholi <3
    dobrej nocki!
    hahaha kochana ale ja wcale nie zareagowałam na jej żalosny post w ogole nic nie odpowiedziałam :D tylko zglosiłam ot co :D

Vesper, Selja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;) długo mnie nie było bo.miałam intensywny weekend 30'stka męża dwie imprezy w tym jedna niespodzianka i udało się wszystko super :) mąż był tak zaskoczony, mina jego to widok bezcenny, że jak znajomi zaczęli śpiewać 100 lat to jeszcze nie dotarło że to jego impreza ;) jak życzenia zaczęli składać to się zorientował :)
    W piątek byłam na monitoringu i pęcherzyk miał 22mm dziś już go nie było także jestem spokojna że mam owulacje i nie muszę brać hormonów na regulację. Na 10 grudnia mam hsg no chyba, że nie będzie trzeba ;) tyle u mnie buziaki :*

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No wlasnie! Oby i tym razem bylo tak samo :) Kurcze fajnie by bylo dostac taki prezent na swieta...

Dlatego ją obmacałam na wszystkie strony:)
    Bardzo się cieszę z jej szczęścia bo o dziecko starała się trzy lata. Dokładnie rok temu zaszła ale okazało się, że ma puste jajo i była załamana ale jak widać ktoś nad nią czuwał:)

missy83, anusia24 lubią tę wiadomość

Demeter
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny !
    dawno mnie tu nie bylo ;) to znaczy dawno nie pisalam ale podczytuje was caly czas ;) trzymam za was wszystkie mocno kciuki. I zycze z calego serduszka zeby biezacy cykl byl dla was szczesliwy - bo to byly piekny prezent na gwiazdke ;)
    buziaczki spokojnej nocy! ;*

katsuyoshi, anusia24, Ola_85, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dzisiaj :-)
    Miałam wczoraj wieczorem napisać co tam na monitoringu wyszło,ale z moim m. obejrzeliśmy na tvn player w tv zaległy program i mnie zmożyło a potem usnęłam.

A byłam przed godz. 20 na usg i gin zobaczył,że ten pęcherzyk co w piątek miał 19 mm to pękł,natomiast zauważył drugi pęcherzyk 18 mm,którego wcześniej nie było. Wytłumaczył mi,że jak tamto jajo nie zostanie zapłodnione to ten drugi pęcherzyk może pęknąć i z tego może być zapłodnienie- no ale oczywiście tak nie musi być,bo może przestać rosnąć i się wchłonie. Mówił,że nie wiadomo kiedy owulka była dokładnie,ale jajo może być jeszcze w jajowodzie zdatne do zapłodnienia,tak więc by jeszcze próbować.
    Zalecił tak więc by po powrocie szybko męża wziąć w obroty ;-). Tak więc zrobiliśmy ;-).
    Poprzednie serduszkowanie mieliśmy w sobote w południe,tak więc lekarz powiedział,że przerwy powinny być góra 1,5 dnia a nie 2 dni od współżycia. Wiadomo,mogą plemniki przeżyć,ale nie muszą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:25

katsuyoshi, Ola_85, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hello dzisiaj :-)
    Miałam wczoraj wieczorem napisać co tam na monitoringu wyszło,ale z moim m. obejrzeliśmy na tvn player w tv zaległy program i mnie zmożyło a potem usnęłam.

A byłam przed godz. 20 na usg i gin zobaczył,że ten pęcherzyk co w piątek miał 19 mm to pękł,natomiast zauważył drugi pęcherzyk 18 mm,którego wcześniej nie było. Wytłumaczył mi,że jak tamto jajo nie zostanie zapłodnione to ten drugi pęcherzyk może pęknąć i z tego może być zapłodnienie- no ale oczywiście tak nie musi być,bo może przestać rosnąć i się wchłonie. Mówił,że nie wiadomo kiedy owulka była dokładnie,ale jajo może być jeszcze w jajowodzie zdatne do zapłodnienia,tak więc by jeszcze próbować.
    Zalecił tak więc by po powrocie szybko męża wziąć w obroty ;-). Tak więc zrobiliśmy ;-).
    Poprzednie serduszkowanie mieliśmy w sobote w południe,tak więc lekarz powiedział,że przerwy powinny być góra 1,5 dnia a nie 2 dni od współżycia. Wiadomo,mogą plemniki przeżyć,ale nie muszą...
    i tutaj masz racje.. niby sie mowi ze zyja dosyc dlugo ale ja tez tak zauwazylam ze jednak te 2 dni przerwy to za dlugo i dlatego w tym cyklu bylo przed owulka najpierw wieczorem serduszkowanie 2 dni przed owulka i w dniu owulki bylo rano wiec nie bylo pelnych 2 dni tylko 1.5 dnia ;)... chociaz to nie wiem czy ma duze znaczenie bo jednak w pierwszym cyklu serduszkowalismy codziennie przez dluzszy okres czasu i jakos fasolka sie nie pojawila. Ale kochana trzymam kciuki aby ten pekniety byl tym ktory da wam wspanialy prezent pod choinke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 07:33

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper laparo i hsg mam mieć robione w szpitalu w Poznaniu, na Polnej oczywiście na NFZ. W czwartek mam wizytę u innego gina jeszcze i zobaczę, jeśli mi potwierdzi że to konieczne to idę...

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zis ide do gin zobaczymy co mi powie moze nie wszystko jeszce stracone z ta moja owu.

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki, zycze Wam miłego dnia :) <3

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam do Was pytanie, w tym cyklu jakoś nie za bardzo sie przyglądałam swoim objawom szyjce czy temp, ale oczywiscie jak to ja ciekawska i zawrowno wczoraj i dzisiaj zmierzylam sobie tem tak jak zawsze o 6.30. To byl 19 i 20 dc, no wlasnie i tu moje zdziwienie bo temp niska 36,4 a dla porównania w 13 dc bylo 36,5. I zaczelam sie zastanawiac czy owu w gole byla bo mam takie niziny. Dzis szyjka zamknieta ze szok wiec niemozliwe zeby owu miala byc teraz.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma - u mnie owu była w ten weekend lub wczoraj,ci potwierdził monitoring i płyn w zatoczce,lekarz gin mi pokazywał na usg, a miałam w weekend niziny,dziś też zmierzyłam,to 36,61,a więc taķże wysoko nie jest.

To jest dowód tego, że po prostu każdy cykl jest inny,wiadomo - owulacja jest w połowie cyklu,mniej więcej w tych samych dniach co zawsze, ale jak widać - ciepłota ciała może się przedstawiać różnie. Tak samo jak z warunkami w pochwie,w szyjce macicy - od nich zależy czy plemniki będą żyły dłużej czy nie...? Może być także zbyt słabe nasienie i żołnierzyki nie przeżyją dwóch dni...

Naprawdę - co cykl,to inaczej może zachować się organizm.
    Ja w zeszłym cyklu miałam wyższe temp. a w tym niższe.

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Palma - u mnie owu była w ten weekend lub wczoraj,ci potwierdził monitoring i płyn w zatoczce,lekarz gin mi pokazywał na usg, a miałam w weekend niziny,dziś też zmierzyłam,to 36,61,a więc taķże wysoko nie jest.

To jest dowód tego, że po prostu każdy cykl jest inny,wiadomo - owulacja jest w połowie cyklu,mniej więcej w tych samych dniach co zawsze, ale jak widać - ciepłota ciała może się przedstawiać różnie. Tak samo jak z warunkami w pochwie,w szyjce macicy - od nich zależy czy plemniki będą żyły dłużej czy nie...? Może być także zbyt słabe nasienie i żołnierzyki nie przeżyją dwóch dni...

Naprawdę - co cykl,to inaczej może zachować się organizm.
    Ja w zeszłym cyklu miałam wyższe temp. a w tym niższe.
    moje dwa poprzednie cykle byly ok czyli nizsze i wyzsze tem ale bralam progesteron wiec to na pewno to wszystko regulowalo.
    W pierwszym cyklu z owufriend nic nie bralam i tez właśnie mialam takie niskie temp i owu w 18 dc, będę mierzyć temp jeszcze przez pare dni i zobaczymy czy cos wzrośnie :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ