X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie może jak moge zakonczyć wykres na różowej?
    Bo ja juz nie będe go prowadziła itp
    Na fioletowej tez nie prowadze i też zakończyłam go.

EDIT. oki już sama go zamknęłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 20:32

• Vesper Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, witaj :)
    Cieszę się, że wszystko się dobrze układa i gratuluję córeczki!

Kat, mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie <3

katsuyoshi lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney - witaj :-). Gratulacje jeszcze raz. Pamiętam Cię, jak zaciążyłaś zaraz po pewnej Smerfetce ;-).

Vesper - no ja już sama nie wiem jak z tym prog będzie. Niby gin mówił, że endometrium pogrubione, to prog działa. To się okaże,zobaczymy.

Kat - nie zostawiasz sobie na "pamiątkę" wykresu ;-) ? . Hehe żartuje. Ważne,że zaciążono :-). Teraz to niedługo to powoli zakupywanie ubranek,wyprawki i takich tam... bajecznych rzeczy :-). A wózek będziesz kupować? Czy po synku zostawiasz? :-).

katsuyoshi, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Kourtney, witaj :)
    Cieszę się, że wszystko się dobrze układa i gratuluję córeczki!

Kat, mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie <3
    tak u mnie wszystko ok ;) poprostu nie chce prowadzic mi sie durnych wykresów ciążowych bo do niczego nie jest mi to potrzebne teraz. Co innego jakbym się starała o fasolke ale jaj już jest po staraniach no to nie widze sensu go prowadzic ;)

Vesper lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dostałam dupka od 16-25 dc na 3 cykle i zobaczymy co bedzie.
    Też tak dostawałam od gin od 16 do 25 dc 2x1,żeby w razie co pomóc. No mi niestety nie pomógł dlatego chcę hsg zrobić. A i zawsze co miesiąc przesuwał mi się @ o 1 lub 2 dni przez duphaston.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Kourtney - witaj :-). Gratulacje jeszcze raz. Pamiętam Cię, jak zaciążyłaś zaraz po pewnej Smerfetce ;-).

Vesper - no ja już sama nie wiem jak z tym prog będzie. Niby gin mówił, że endometrium pogrubione, to prog działa. To się okaże,zobaczymy.

Kat - nie zostawiasz sobie na "pamiątkę" wykresu ;-) ? . Hehe żartuje. Ważne,że zaciążono :-). Teraz to niedługo to powoli zakupywanie ubranek,wyprawki i takich tam... bajecznych rzeczy :-). A wózek będziesz kupować? Czy po synku zostawiasz? :-).
    Szczerze mówiąc ubranka wszystkie po synku mam schowane ;) Nawet jak bedzie córeczka to będzie mogła je nosić. A te co są typowo dla chłopca to poprostu bede ubierać jej w domu no bo kto widzi? :) Dla mnie osobiscie to glupota wywalac bo nie ubierze dziewczynka.. w domu wynosic jeszcze może :) Z wózkiem sie zastanawiam czy nie kupic przypadkiem 2 osobowego bo jednak Oscar bedzie miał dopiero 2 lata i nie sądze ze bedzie chciał isc do miasta pieszo a mamy kawalek spory.Bardzo dużo rzeczy mam po małym wiec za dużo kupowac nie musze w sumie. Nawet łóżeczko odziedziczy :D Bo chcemy kupic łóżko piętrowe i małego kłasc spac na dole do tego doczepimy bramke ochronna i nie spadnie. A jak bedzie miał tak 4 latka to juz na górze bedzie spał a drugi dzidzius na dole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 20:51

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Też tak dostawałam od gin od 16 do 25 dc 2x1,żeby w razie co pomóc. No mi niestety nie pomógł dlatego chcę hsg zrobić. A i zawsze co miesiąc przesuwał mi się @ o 1 lub 2 dni przez duphaston.
    Ja jestem po owulce. I się zastanawiam czy zacząć brać luteinę czy nie. Rozmawiałam dziś z ginem przez tel.,już relacjonowałam na poprzedniej stronie...
    Mam krótkie cykle - to nawet jakby mi się cykl wydłużył o te 2 lub więcej dni,to wielkiej różnicy co do średniej długości cyklów by to nie zrobiło.
    Niby lekarz mi powiedział: że najpierw niech pani zajdzie w ciążę,a potem niech suplementacja prog.w razie czego właśnie... Jakoś on uważa,że jak owulka doszła do skutku,endometrium pogrubione,to z progiem problemu nie ma,że "zaczął działać"..
    ...a ja mam obawy,że właśnie jakby wystąpił niedobór prog to w czasie trwania II fazy by nie udało się z zagnieżdżeniem/ utrzymaniem ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:04

Meg0809 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Szczerze mówiąc ubranka wszystkie po synku mam schowane ;) Nawet jak bedzie córeczka to będzie mogła je nosić. A te co są typowo dla chłopca to poprostu bede ubierać jej w domu no bo kto widzi? :) Dla mnie osobiscie to glupota wywalac bo nie ubierze dziewczynka.. w domu wynosic jeszcze może :) Z wózkiem sie zastanawiam czy nie kupic przypadkiem 2 osobowego bo jednak Oscar bedzie miał dopiero 2 lata i nie sądze ze bedzie chciał isc do miasta pieszo a mamy kawalek spory.Bardzo dużo rzeczy mam po małym wiec za dużo kupowac nie musze w sumie. Nawet łóżeczko odziedziczy :D Bo chcemy kupic łóżko piętrowe i małego kłasc spac na dole do tego doczepimy bramke ochronna i nie spadnie. A jak bedzie miał tak 4 latka to juz na górze bedzie spał a drugi dzidzius na dole :)
    Dobre pomysły :-)

Ale będziecie mieć fajnie :-) <3

No ja też jestem oszczędna. Nie lubię wywalać coś, co dobre i może się przydać,bo lepiej na nową ciążę mieć "nowe" .

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Dobre pomysły :-)

Ale będziecie mieć fajnie :-) <3

No ja też jestem oszczędna. Nie lubię wywalać coś, co dobre i może się przydać,bo lepiej na nową ciążę mieć "nowe" .
    No własnie o to chodzi. Po co wydawać kase nie potrzebne jak te ubranka są całe,nie zniszczone... po co mają lezec albo je wywalać i kupować specjalnie nowe. Ja rozumiem ze nie którzy uważają ze nowe dziecko to nowe ubranka ale jak kto woli.

Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No własnie o to chodzi. Po co wydawać kase nie potrzebne jak te ubranka są całe,nie zniszczone... po co mają lezec albo je wywalać i kupować specjalnie nowe. Ja rozumiem ze nie którzy uważają ze nowe dziecko to nowe ubranka ale jak kto woli.
    U nas o nie ma problemu :D jak się tylko w rodzinie dowiedzieli o ciąży to już mam bankowe kilka worów ubranek niektórych nawet nieużywanych, nawet łóżeczko mi brat proponuje i inne takie :D

Vesper, Ola_85, missy83, Meg0809 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czesc dziewczyny. Co u was slychac?
    Dawno tu nie zagladalam. Ostatnio mialam nieciekawa przygode po prenatalnych ale na szczescie wszystko sie juz wyjasnilo.w koncu odetchnelam i moge cieszyc sie ciaza
    Prawdopodobnie bedzie coreczka :)

Witaj,
    miło że wpadłaś się pochwalić :)
    a takie pytanie mam (ale oczywiście jak nie chcesz to nie odpowiadaj) ile dni przed owulacją współżyliście ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy, ja też nie wiem, ale od tego cyklu zamierzam pić zioła na II fazę cyklu, to może mi ten prog tak strasznie gwałtownie nie spadnie ;)

Kat, cieszę się, że wszystko ok.

Łomatko, ale bym już chciała się tymi wszystkimi fatałaszkami dla dzidziora zajmować :P

missy83 lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze sie wstrzymuje z takimi rzeczami jak myślenie o rzeczach dla bobasa ale teraz to marzą mi się spodnie które mnie nie będą uciskać

Vesper, missy83, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    a jak u ciebie wygladaj @ kiedy dostajesz po odstawieuniu?

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Witaj,
    miło że wpadłaś się pochwalić :)
    a takie pytanie mam (ale oczywiście jak nie chcesz to nie odpowiadaj) ile dni przed owulacją współżyliście ?
    W dzien owulacji jak wyszedl pozytywny test owulacyjny i na drugi dzien tez. Nie wiem dokladnie czy mialam ta owulke tego dnia co robilam ten test czy kolejnego. Bo dopiero na nastepny dzien bolaly mnie jajniki i mialam takie objawy jak na owulke. Wiec albo w dzien owu albo dzien przed :)

Bobitta lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    W dzien owulacji jak wyszedl pozytywny test owulacyjny i na drugi dzien tez. Nie wiem dokladnie czy mialam ta owulke tego dnia co robilam ten test czy kolejnego. Bo dopiero na nastepny dzien bolaly mnie jajniki i mialam takie objawy jak na owulke. Wiec albo w dzien owu albo dzien przed :)

Pytałam, bo zastanawia mnie teoria na temat płci a czasu współżycia. Ale w sumie to Gin w szpitalu powiedział najlepiej "jak się urodzi to pozna Pani płeć"
    opowiedział mi też historie, że po USG był przekonany ,że kobieta urodzi chłopczyka, a urodziła się dziewczynka i był sam w wielkim szoku. Mówi, że w drugą stronę to jeszcze mu się zdarzyło, że nie widział siusiaczka, bo dzidzia sie wstydziła i zawsze jakoś zakrywała nóżki. Ale w tej sytuacji kiedy był przekonany że chlopak, a tu ni ma siusiaczka po urodzeniu... Szok

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)

Mi OF wyznaczył owulkę,bo tempka poszybowała w górę. Owulkę mogłam mieć w sobote/niedziele/poniedziałek. Była ponad jednak 2 dniowa przerwa,a więc pozostało tylko domniemywać,czy w razie czego, żołnierzyki mogły poczekać ;-). To jest zawsze ta niewiadoma 8-o.
    Dlatego przede mną teraz czekanie.

Spadł dzisiaj śnieżek u nas, cienko, ale jest.

Ola_85 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego ciepłego dnia zycze :) u mnie zimno rano o 7,00 było -5 brrr

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry dziewczyny.
    A ja z synusiem i fasolką dopiero co wstasliśmy.
    Zjedliśmy sobie po jogurciku i zrobiłam sobie herbate z miodem i cytrynką na rozgrzanie.. zimno jest że masakra jakaś.
    Mój do pracy dziś i znowu 4 dni z rzedu będziemy widzieć się tylko wieczorem :(
    Chcę robić dzisiaj bigos i wiekszą jego częśc zagotować w słoiki aby było na święta... wczoraj mój ukochany zrobił zakupy ale kurde zapomniał o grzybach i bede musiala leciec dziś w te zimno do miasta :/ a już mialam nadzieje że ominie mnie te wyjscie eh...
    Mam nadzieje że chociaż nie bedzie padać.
    A jak tam u was u poranku?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja dalej nie spałam w nocy, nawet nie musiałam do wc o dziwo... Ot tak sobie pomyliłam dzień z nocą. Byłam całkiem wypoczęta :) Za to nad ranem mogłabym spać do 12 także teraz chodzę jak małe zombie i popijam kawkę :) trzeba było mówić Kat to bym grzyby tym gołębiem ostatnim posłała :D u mnie masa bo teść taki grzybiarz że rozdajemy po rodzinie :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ