X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Mam nadzieje ze to dlatego a nie ze dzieje sie cos zlego ;(

O matko ;( Biedna ! Ja mam tez taka schiz ciagle bo mam uczucie wilgotnosci i ciagle mi sie wydaje ze jak pojde do wc to zobacze cos nieporzadanego;( .

Serio o tym ciagle tam pisza ??
    Wiesz ogólnie byle jaki obaw to juz taka panika ze moga poronic :/
    Przeciez to logiczne ze nasz organizm przezywa teraz rewolucje i dzieje sie setki roznych rzeczy w nim.
    Nie wiem po co od razu tak panikują z byle jakiego powodu.
    Co innego jakby naprawde mialy ku temu powody konkretne, jakies plamienia itp a nie zwykle np mdlosci albo bol krzyza :/
    Czlowiek zamiast sie cieszyc szczesciem to tylko sie doluje przez takie sytuacje ktore stwarzaja inne osoby.
    Ja nie wiem , ale w tej ciazy nie czuje takiej radosci jak w pierwszej :(
    Strasznie sie zaczynam obawiac ze nie pokocham tego dziecka tak bardzo jak synka :( załamuje mnie to :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:13

• Ev Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiesz ogólnie byle jaki obaw to juz taka panika ze moga poronic :/
    Przeciez to logiczne ze nasz organizm przezywa teraz rewolucje i dzieje sie setki roznych rzeczy w nim.
    Nie wiem po co od razu tak panikują z byle jakiego powodu.
    Co innego jakby naprawde mialy ku temu powody konkretne, jakies plamienia itp a nie zwykle np mdlosci albo bol krzyza :/
    Czlowiek zamiast sie cieszyc szczesciem to tylko sie doluje przez takie sytuacje ktore stwarzaja inne osoby.
    Ja nie wiem , ale w tej ciazy nie czuje takiej radosci jak w pierwszej :(
    Strasznie sie zaczynam obawiac ze nie pokocham tego dziecka tak bardzo jak synka :( załamuje mnie to :(

Rozumiem ;/

Nie wchodze tam puki co bo jak to przeczytam to juz w ogole ;/

No tak ... masz racje ,ja tez jestem taka glupia i sie przejmuje czy wszystko jest ok :( ciesze sie ogromnie ale dopuki nie usysze ze wszystko jest ok to ciagle mysle o tym :(

Spokojnie na pewno rownie mocno pokochasz te dzieciatko :)

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:30

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Rozumiem ;/

Nie wchodze tam puki co bo jak to przeczytam to juz w ogole ;/

No tak ... masz racje ,ja tez jestem taka glupia i sie przejmuje czy wszystko jest ok :( ciesze sie ogromnie ale dopuki nie usysze ze wszystko jest ok to ciagle mysle o tym :(

Spokojnie na pewno rownie mocno pokochasz te dzieciatkjo :)

<3
    Ty wizyte masz juz na dniach a ja eh :/
    Napewno bedzie wszystko dobrze. Powtarzalam to Bobicie i Evanlyn i Tobie tez bede to powtarzac.
    A ja 2 tyg mniej wiecej jeszcze musze czekac aby isc sie zapisac do lekarza a on zapisze do poloznej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:32

Ev lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello - nie nadrobiłam Was jeszcze,ale nadrobię , I'll promise .

Nie pisałam,bo ostatnio przez te bóle nie miałam nastroju,a nawet jakbym pisała,to bym Wam jeszcze marudziła..
    ..No i podminowana byłam ostatnimi dni...

Melduję tylko: że dalej biorę luteinę. Wtedy,kiedy miałam mega ból w szyjce macicy,to pominęłam dawkę...no i później wzięłam, ból był mniejszy...i coraz mniej zaczynało boleć, aż się unormowało,że jakichś niepokojących bóli aktualnie nie czuję.
    Uffff to dobrze,bo jednak planowałam brać tą lutkę.

Cieszę, się że z tego forum coraz więcej osób zaciąża :-)
    Ev - założycielka forum zrobiła naprawdę mega niespodziankę :-)
    Zastanawiam się Ev i się dziwię - dlaczego nie korciło Cię do wcześniejszego skorzystania zrobienia sikańca... ? :-) . Twoja historia prawie jak z filmu wzięta :-). Koleżanko - cierpliwa jesteś :-). Jeszcze raz gratulacje <3
    Miłego okresu ciążowego wszystkim forumowym ciężaróweczkom życzę.

A my staraczki może niedługo i na nas przyjdzie kolej.
    Ola_85 - akurat Twoje posty przykuły moją uwagę - bo pisałaś o urodzinach, pierwszych z 3 na czele :-). Życzę Tobie spełnienia tego,czego wiem, co pragniesz - czyli ujrzenia niedługo II grubych krech na teście :-). Wszystkiego naj Kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 19:03

Ev, katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ty wizyte masz juz na dniach a ja eh :/
    Napewno bedzie wszystko dobrze. Powtarzalam to Bobicie i Evanlyn i Tobie tez bede to powtarzac.
    A ja 2 tyg mniej wiecej jeszcze musze czekac aby isc sie zapisac do lekarza a on zapisze do poloznej.

<3 Oby kochana !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev - trzymam kciuki za wizytę <3 . Życzę spokoju i wytrwałości do wtorku :-).

Ev lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ev - trzymam kciuki za wizytę <3 . Życzę spokoju i wytrwałości do wtorku :-).

Boje sie :( ... mam wiare i nadzieje ze bedzie dobrze... <3

missy83 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hello - nie nadrobiłam Was jeszcze,ale nadrobię , I'll promise .

Nie pisałam,bo ostatnio przez te bóle nie miałam nastroju,a nawet jakbym pisała,to bym Wam jeszcze marudziła..
    ..No i podminowana byłam ostatnimi dni...

Melduję tylko: że dalej biorę luteinę. Wtedy,kiedy miałam mega ból w szyjce macicy,to pominęłam dawkę...no i później wzięłam, ból był mniejszy...i coraz mniej zaczynało boleć, aż się unormowało,że jakichś niepokojących bóli aktualnie nie czuję.
    Uffff to dobrze,bo jednak planowałam brać tą lutkę.

Cieszę, się że z tego forum coraz więcej osób zaciąża :-)
    Ev - założycielka forum zrobiła naprawdę mega niespodziankę :-)
    Zastanawiam się Ev i się dziwię - dlaczego nie korciło Cię do wcześniejszego skorzystania zrobienia sikańca... ? :-) . Twoja historia prawie jak z filmu wzięta :-). Koleżanko - cierpliwa jesteś :-). Jeszcze raz gratulacje <3
    Miłego okresu ciążowego wszystkim forumowym ciężaróweczkom życzę.

A my staraczki może niedługo i na nas przyjdzie kolej.
    Ola_85 - akurat Twoje posty przykuły moją uwagę - bo pisałaś o urodzinach, pierwszych z 3 na czele :-). Życzę Tobie spełnienia tego,czego wiem, co pragniesz - czyli ujrzenia niedługo II grubych krech na teście :-). Wszystkiego naj Kochana :-)
    Hey.
    No Ev nie robiła wczesniej testu bo nie wierzyła ze mozna zajsc bez wykresu owulacyjnego :) Mimo że dałam jej dowód ze są takie wykresy i tak zwlekała ale musielismy ją przycisnąc i w koncu zrobiła test :D

missy83 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat,
    współczuję snu... ale wierzę, że wszystko będzie dobrze, tym bardziej, że jak sama piszesz, pojawiły się objawy ciążowe. Trzymaj się cieplutko :)

Missy,
    Cieszę się, że nie odczuwasz już dolegliwości bólowych :)

Ja biorę leki na infekcję i chyba właśnie po nich odczuwam ból i pieczenie...mam wizytę we wtorek, muszę to skonsultować z lekarzem, bo objawy powinny minąć, a nie się nasilić :P trochę się boję, że infekcja wyłączy mnie z kolejnego cyklu :(

Bobitta <3
    kochana, dzięki, że pytasz :)
    Impreza super, ale musiałam ją odespać po pracy ;) Teraz czeka mnie pracowity tydzień, a jutro spotkanie z osobami, które odradzają mi ciążę :( ćwiczę asertywną postawę przed lustrem ;)

Bobitta, Twoja senność jest dobrym objawem. Śpij na zdrowie :D

Selja <3

Selja, Bobitta, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Selja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam buziaki, przepraszam' że się nie odzywam ale mam urwanie głowy.

Ola wszystkiego najlepszego <3
    Vesper trzymam kciuki za spotkanie, nie daj się ;)

Kochane ciężarówki dbajcie o siebie <3

Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie, Ev - nie martw się, proszę <3

• Selja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Boje sie :( ... mam wiare i nadzieje ze bedzie dobrze... <3
    Zobaczysz wszystko bedzie dobrze kochana <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane <3
    ja po tourne po chałupach :D dzisiaj rano miałam okropelne mdłości, na sam zapach mięsa było mi niedobrze a później...moje dziecko kazało mi zjeść tonę słodkiego :O czekoladki, czekoladę, ptasie mleczko :O oszalało :D Bobitta chyba skorzystam z tych ćwiczeń jak już się w czwartek upewnię, że wszystko w porządku i już nie muszę leżeć tylko mogę śmigać :) wczoraj wysprzątałam cały dom więc chyba wszystko na dobrej drodze :P

Kat współczuje mdłości - łączę się z Tobą w bólu i rozumiem ;) koszmary też mam okropne i często pełne krwi, np że moja kotka ukociła uwaga około 50 kotków i trzymam na rękach takie z krwi świeżo po urodzeniu. Mówią że kobiety w ciąży mają takie durne sny, albo że obcy z tego filmu pasażer Nostromo czy jakoś tak grasuje i zabija na mojej uczelni moich znajomych...

Ev ja Ci już coś wspominałam o paranoi :D mnie też boli brzuch i krzyża ech

Missy cieszę się już że jest ok bo śniłaś mi sie tej nocy chociaż nie widziałam twarzy że trzymałam Cię za rękę i mówiłam że przykro mi że Cię boli po luteinie i że to przejdzie. Znaczy przejmłam się fest...

Vesper przykre takie odradzanie, ludzie nie są świadomi jak bardzo pragniemy dziecka a później będą czekać żeby mieć okazję powiedzieć "a nie mówiłam" :( Nie lubię!!!

Selja współczuję urwania głowy zwłaszcza że niedziela i wypada olać wszystko i się opierniczać :)

Mój M jutro do Warszawy jedzie dalej na trzy dni :( a później bierze wolne na czwartek i piątek :D czwartek żeby ze mną jechać do gin i będzie się kłócił że chce być przy badaniu bo on chce serduszko usłyszeć a piątek obiecał odbić mi cały tydzień praktycznej nieobecności - ten tydzień miał bardzo bardzo zapracowany. większość czasu wracał o 10 w nocy i od razu szliśmy spać :(

Nadrobiłam wszystko :D

Selja, missy83 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim za zyczenie :) wierze w to ze spełnia sie i szybko dolacze razem z wami wszystkimi na fioletowa strone:)

Evanlyn, Meg0809, Bobitta, missy83 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziekuje wszystkim za zyczenie :) wierze w to ze spełnia sie i szybko dolacze razem z wami wszystkimi na fioletowa strone:)
    Będziemy czekały! :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajcie czekajcie i na nas kolej przyjdzie tylko musismy w wieksza cierpliwosci sie uzbroic.(przynajmniej JA)

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do oddania gazety Mamo to ja ,Dziecko,Bede mama ktoras chetna???

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Meg, czyli do 14dc nie było widać pęcherzyka dominującego? Czyli jest nadzieja, bo u mnie w 11dc go nie było :)

Ev, Evanlyn dobrze Ci radzi, odstresuj się, zrób coś dla siebie, nerwy mają tylko negatywny wpływ a Ty powinnaś teraz dbać o dzidzię swoim nastrojem ;)
    Wcześniej nie byłam sprawdzać , bo moja gin powiedziała, że nie ma sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ev te miejsca cie bola bo w srodku ci sie wszystko rozciaga i robi miejsce.

A sniło mi sie ze poroniłam, ze nagle pojawiło sie pełno krwi i ze poleciałam do wc a tam az kranem leciały skrzepy krwi... nikomu nie zycze takiego snu ...
    Chyba za dużo czytam na fioletowej jak dziewczyny ciagle o tym nawijają i potem mi sie to odbija w snach :(
    Sen okropny ale zdecydowanie gorzej jest przeżyć to na własnej skórze. Nie czytaj takich rzeczy i nie myśl w taki sposób. Wszystko będzie dobrze :) a 2 tyg miną szybko. Naprawdę nie czytajcie takich wpisów one tylko wprawiają Was w zły nastrój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:20

• Vesper Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Kochane <3

Vesper przykre takie odradzanie, ludzie nie są świadomi jak bardzo pragniemy dziecka a później będą czekać żeby mieć okazję powiedzieć "a nie mówiłam" :( Nie lubię!!!

Nadrobiłam wszystko :D

Trafiłaś w samo sedno, tak to właśnie czuję :(

Życzę Ci, abyście razem z mężem niebawem wspólnie usłyszeli serduszko. Super, że mąż się tak angażuje w całą sytuację. Ciekawe, co mój zrobi :P

Dobrego tygodnia, dziewczyny! Oby był pełen dobrych zdarzeń dla nas! :D

anusia24, missy83 lubią tę wiadomość

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ