X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Mam nadzieje ze to dlatego a nie ze dzieje sie cos zlego ;(

O matko ;( Biedna ! Ja mam tez taka schiz ciagle bo mam uczucie wilgotnosci i ciagle mi sie wydaje ze jak pojde do wc to zobacze cos nieporzadanego;( .

Serio o tym ciagle tam pisza ??
    Wiesz ogólnie byle jaki obaw to juz taka panika ze moga poronic :/
    Przeciez to logiczne ze nasz organizm przezywa teraz rewolucje i dzieje sie setki roznych rzeczy w nim.
    Nie wiem po co od razu tak panikują z byle jakiego powodu.
    Co innego jakby naprawde mialy ku temu powody konkretne, jakies plamienia itp a nie zwykle np mdlosci albo bol krzyza :/
    Czlowiek zamiast sie cieszyc szczesciem to tylko sie doluje przez takie sytuacje ktore stwarzaja inne osoby.
    Ja nie wiem , ale w tej ciazy nie czuje takiej radosci jak w pierwszej :(
    Strasznie sie zaczynam obawiac ze nie pokocham tego dziecka tak bardzo jak synka :( załamuje mnie to :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:13

• Ev Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiesz ogólnie byle jaki obaw to juz taka panika ze moga poronic :/
    Przeciez to logiczne ze nasz organizm przezywa teraz rewolucje i dzieje sie setki roznych rzeczy w nim.
    Nie wiem po co od razu tak panikują z byle jakiego powodu.
    Co innego jakby naprawde mialy ku temu powody konkretne, jakies plamienia itp a nie zwykle np mdlosci albo bol krzyza :/
    Czlowiek zamiast sie cieszyc szczesciem to tylko sie doluje przez takie sytuacje ktore stwarzaja inne osoby.
    Ja nie wiem , ale w tej ciazy nie czuje takiej radosci jak w pierwszej :(
    Strasznie sie zaczynam obawiac ze nie pokocham tego dziecka tak bardzo jak synka :( załamuje mnie to :(

Rozumiem ;/

Nie wchodze tam puki co bo jak to przeczytam to juz w ogole ;/

No tak ... masz racje ,ja tez jestem taka glupia i sie przejmuje czy wszystko jest ok :( ciesze sie ogromnie ale dopuki nie usysze ze wszystko jest ok to ciagle mysle o tym :(

Spokojnie na pewno rownie mocno pokochasz te dzieciatko :)

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:30

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Rozumiem ;/

Nie wchodze tam puki co bo jak to przeczytam to juz w ogole ;/

No tak ... masz racje ,ja tez jestem taka glupia i sie przejmuje czy wszystko jest ok :( ciesze sie ogromnie ale dopuki nie usysze ze wszystko jest ok to ciagle mysle o tym :(

Spokojnie na pewno rownie mocno pokochasz te dzieciatkjo :)

<3
    Ty wizyte masz juz na dniach a ja eh :/
    Napewno bedzie wszystko dobrze. Powtarzalam to Bobicie i Evanlyn i Tobie tez bede to powtarzac.
    A ja 2 tyg mniej wiecej jeszcze musze czekac aby isc sie zapisac do lekarza a on zapisze do poloznej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:32

Ev lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello - nie nadrobiłam Was jeszcze,ale nadrobię , I'll promise .

Nie pisałam,bo ostatnio przez te bóle nie miałam nastroju,a nawet jakbym pisała,to bym Wam jeszcze marudziła..
    ..No i podminowana byłam ostatnimi dni...

Melduję tylko: że dalej biorę luteinę. Wtedy,kiedy miałam mega ból w szyjce macicy,to pominęłam dawkę...no i później wzięłam, ból był mniejszy...i coraz mniej zaczynało boleć, aż się unormowało,że jakichś niepokojących bóli aktualnie nie czuję.
    Uffff to dobrze,bo jednak planowałam brać tą lutkę.

Cieszę, się że z tego forum coraz więcej osób zaciąża :-)
    Ev - założycielka forum zrobiła naprawdę mega niespodziankę :-)
    Zastanawiam się Ev i się dziwię - dlaczego nie korciło Cię do wcześniejszego skorzystania zrobienia sikańca... ? :-) . Twoja historia prawie jak z filmu wzięta :-). Koleżanko - cierpliwa jesteś :-). Jeszcze raz gratulacje <3
    Miłego okresu ciążowego wszystkim forumowym ciężaróweczkom życzę.

A my staraczki może niedługo i na nas przyjdzie kolej.
    Ola_85 - akurat Twoje posty przykuły moją uwagę - bo pisałaś o urodzinach, pierwszych z 3 na czele :-). Życzę Tobie spełnienia tego,czego wiem, co pragniesz - czyli ujrzenia niedługo II grubych krech na teście :-). Wszystkiego naj Kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 19:03

Ev, katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ty wizyte masz juz na dniach a ja eh :/
    Napewno bedzie wszystko dobrze. Powtarzalam to Bobicie i Evanlyn i Tobie tez bede to powtarzac.
    A ja 2 tyg mniej wiecej jeszcze musze czekac aby isc sie zapisac do lekarza a on zapisze do poloznej.

<3 Oby kochana !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev - trzymam kciuki za wizytę <3 . Życzę spokoju i wytrwałości do wtorku :-).

Ev lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ev - trzymam kciuki za wizytę <3 . Życzę spokoju i wytrwałości do wtorku :-).

Boje sie :( ... mam wiare i nadzieje ze bedzie dobrze... <3

missy83 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hello - nie nadrobiłam Was jeszcze,ale nadrobię , I'll promise .

Nie pisałam,bo ostatnio przez te bóle nie miałam nastroju,a nawet jakbym pisała,to bym Wam jeszcze marudziła..
    ..No i podminowana byłam ostatnimi dni...

Melduję tylko: że dalej biorę luteinę. Wtedy,kiedy miałam mega ból w szyjce macicy,to pominęłam dawkę...no i później wzięłam, ból był mniejszy...i coraz mniej zaczynało boleć, aż się unormowało,że jakichś niepokojących bóli aktualnie nie czuję.
    Uffff to dobrze,bo jednak planowałam brać tą lutkę.

Cieszę, się że z tego forum coraz więcej osób zaciąża :-)
    Ev - założycielka forum zrobiła naprawdę mega niespodziankę :-)
    Zastanawiam się Ev i się dziwię - dlaczego nie korciło Cię do wcześniejszego skorzystania zrobienia sikańca... ? :-) . Twoja historia prawie jak z filmu wzięta :-). Koleżanko - cierpliwa jesteś :-). Jeszcze raz gratulacje <3
    Miłego okresu ciążowego wszystkim forumowym ciężaróweczkom życzę.

A my staraczki może niedługo i na nas przyjdzie kolej.
    Ola_85 - akurat Twoje posty przykuły moją uwagę - bo pisałaś o urodzinach, pierwszych z 3 na czele :-). Życzę Tobie spełnienia tego,czego wiem, co pragniesz - czyli ujrzenia niedługo II grubych krech na teście :-). Wszystkiego naj Kochana :-)
    Hey.
    No Ev nie robiła wczesniej testu bo nie wierzyła ze mozna zajsc bez wykresu owulacyjnego :) Mimo że dałam jej dowód ze są takie wykresy i tak zwlekała ale musielismy ją przycisnąc i w koncu zrobiła test :D

missy83 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat,
    współczuję snu... ale wierzę, że wszystko będzie dobrze, tym bardziej, że jak sama piszesz, pojawiły się objawy ciążowe. Trzymaj się cieplutko :)

Missy,
    Cieszę się, że nie odczuwasz już dolegliwości bólowych :)

Ja biorę leki na infekcję i chyba właśnie po nich odczuwam ból i pieczenie...mam wizytę we wtorek, muszę to skonsultować z lekarzem, bo objawy powinny minąć, a nie się nasilić :P trochę się boję, że infekcja wyłączy mnie z kolejnego cyklu :(

Bobitta <3
    kochana, dzięki, że pytasz :)
    Impreza super, ale musiałam ją odespać po pracy ;) Teraz czeka mnie pracowity tydzień, a jutro spotkanie z osobami, które odradzają mi ciążę :( ćwiczę asertywną postawę przed lustrem ;)

Bobitta, Twoja senność jest dobrym objawem. Śpij na zdrowie :D

Selja <3

Selja, Bobitta, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Selja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam buziaki, przepraszam' że się nie odzywam ale mam urwanie głowy.

Ola wszystkiego najlepszego <3
    Vesper trzymam kciuki za spotkanie, nie daj się ;)

Kochane ciężarówki dbajcie o siebie <3

Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie, Ev - nie martw się, proszę <3

• Selja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Boje sie :( ... mam wiare i nadzieje ze bedzie dobrze... <3
    Zobaczysz wszystko bedzie dobrze kochana <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane <3
    ja po tourne po chałupach :D dzisiaj rano miałam okropelne mdłości, na sam zapach mięsa było mi niedobrze a później...moje dziecko kazało mi zjeść tonę słodkiego :O czekoladki, czekoladę, ptasie mleczko :O oszalało :D Bobitta chyba skorzystam z tych ćwiczeń jak już się w czwartek upewnię, że wszystko w porządku i już nie muszę leżeć tylko mogę śmigać :) wczoraj wysprzątałam cały dom więc chyba wszystko na dobrej drodze :P

Kat współczuje mdłości - łączę się z Tobą w bólu i rozumiem ;) koszmary też mam okropne i często pełne krwi, np że moja kotka ukociła uwaga około 50 kotków i trzymam na rękach takie z krwi świeżo po urodzeniu. Mówią że kobiety w ciąży mają takie durne sny, albo że obcy z tego filmu pasażer Nostromo czy jakoś tak grasuje i zabija na mojej uczelni moich znajomych...

Ev ja Ci już coś wspominałam o paranoi :D mnie też boli brzuch i krzyża ech

Missy cieszę się już że jest ok bo śniłaś mi sie tej nocy chociaż nie widziałam twarzy że trzymałam Cię za rękę i mówiłam że przykro mi że Cię boli po luteinie i że to przejdzie. Znaczy przejmłam się fest...

Vesper przykre takie odradzanie, ludzie nie są świadomi jak bardzo pragniemy dziecka a później będą czekać żeby mieć okazję powiedzieć "a nie mówiłam" :( Nie lubię!!!

Selja współczuję urwania głowy zwłaszcza że niedziela i wypada olać wszystko i się opierniczać :)

Mój M jutro do Warszawy jedzie dalej na trzy dni :( a później bierze wolne na czwartek i piątek :D czwartek żeby ze mną jechać do gin i będzie się kłócił że chce być przy badaniu bo on chce serduszko usłyszeć a piątek obiecał odbić mi cały tydzień praktycznej nieobecności - ten tydzień miał bardzo bardzo zapracowany. większość czasu wracał o 10 w nocy i od razu szliśmy spać :(

Nadrobiłam wszystko :D

Selja, missy83 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim za zyczenie :) wierze w to ze spełnia sie i szybko dolacze razem z wami wszystkimi na fioletowa strone:)

Evanlyn, Meg0809, Bobitta, missy83 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziekuje wszystkim za zyczenie :) wierze w to ze spełnia sie i szybko dolacze razem z wami wszystkimi na fioletowa strone:)
    Będziemy czekały! :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajcie czekajcie i na nas kolej przyjdzie tylko musismy w wieksza cierpliwosci sie uzbroic.(przynajmniej JA)

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do oddania gazety Mamo to ja ,Dziecko,Bede mama ktoras chetna???

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Meg, czyli do 14dc nie było widać pęcherzyka dominującego? Czyli jest nadzieja, bo u mnie w 11dc go nie było :)

Ev, Evanlyn dobrze Ci radzi, odstresuj się, zrób coś dla siebie, nerwy mają tylko negatywny wpływ a Ty powinnaś teraz dbać o dzidzię swoim nastrojem ;)
    Wcześniej nie byłam sprawdzać , bo moja gin powiedziała, że nie ma sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ev te miejsca cie bola bo w srodku ci sie wszystko rozciaga i robi miejsce.

A sniło mi sie ze poroniłam, ze nagle pojawiło sie pełno krwi i ze poleciałam do wc a tam az kranem leciały skrzepy krwi... nikomu nie zycze takiego snu ...
    Chyba za dużo czytam na fioletowej jak dziewczyny ciagle o tym nawijają i potem mi sie to odbija w snach :(
    Sen okropny ale zdecydowanie gorzej jest przeżyć to na własnej skórze. Nie czytaj takich rzeczy i nie myśl w taki sposób. Wszystko będzie dobrze :) a 2 tyg miną szybko. Naprawdę nie czytajcie takich wpisów one tylko wprawiają Was w zły nastrój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:20

• Vesper Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Kochane <3

Vesper przykre takie odradzanie, ludzie nie są świadomi jak bardzo pragniemy dziecka a później będą czekać żeby mieć okazję powiedzieć "a nie mówiłam" :( Nie lubię!!!

Nadrobiłam wszystko :D

Trafiłaś w samo sedno, tak to właśnie czuję :(

Życzę Ci, abyście razem z mężem niebawem wspólnie usłyszeli serduszko. Super, że mąż się tak angażuje w całą sytuację. Ciekawe, co mój zrobi :P

Dobrego tygodnia, dziewczyny! Oby był pełen dobrych zdarzeń dla nas! :D

anusia24, missy83 lubią tę wiadomość

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ