X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Haha, z grzeczności nie zaprzeczę :D
    Ja za to muszę ogarnąć w mieszkaniu bo trochę je zapuściłam, przez dwa dni robiłam dzień lenia i nie zmywałam naczyń ale tak mi się nie chce..:(
    ja mam gorzej :D a moj wczoraj pozmywal.
    mam duze mieszkanie i zwyczanie jest chlew :D nie chce mi sie posprzatac chyba mam takie dni.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zazwyczaj zmywa tylko jak nie ma na czym zjeść śniadania :D On wstaje zawsze wcześniej niż ja. My mamy tylko dwa pokoje z kuchnią więc nie jest źle ale po sylwestrze u nas to jednak dobrze też nie jest :D Moje postanowienie- poleżę do 12 i zacznę sprzątać, i tak pewnie będzie co pół godziny haha.
    Ty masz prawo zrobić sobie dzień lenia i to nawet tygodniowego ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Mój zazwyczaj zmywa tylko jak nie ma na czym zjeść śniadania :D On wstaje zawsze wcześniej niż ja. My mamy tylko dwa pokoje z kuchnią więc nie jest źle ale po sylwestrze u nas to jednak dobrze też nie jest :D Moje postanowienie- poleżę do 12 i zacznę sprzątać, i tak pewnie będzie co pół godziny haha.
    Ty masz prawo zrobić sobie dzień lenia i to nawet tygodniowego ;)
    ja mam 2 pokoje jeden duzy drugi mniejszy i do tego ogromny salon,lazienka,kuchnia i korytarz ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ogromne mieszkanie, coś czuje, że mnie też by dopadał leń, i to bardzo często :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    No to ogromne mieszkanie, coś czuje, że mnie też by dopadał leń, i to bardzo często :)
    no wlasnie a ja nie lubie sprzatac lecz czasem trzeba niestety...no i do tego synek co chwile balagani wiec no ile mozna :D a co to bedzie jak drugie sie urodzi i tez potem bedzie juz chodzilo :D

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja nadal walczę z przeziębieniem, choć odpukać trochę dzisiaj w końcu mi lepiej. Byłam u internisty i kazała mi przez 3-4 dni brać nurofeny i jeszcze sinupret forte (ale to jakieś ziołowe leki więc ok). Mówiłam o ciąży, powiedziała że ibuprofen jest bezpieczny. A wszędzie można wyczytać w necie, że średnio. No i co tu robić. Może jak już lepiej to nie brać tego? tylko te ziołowe tabletki? niby mówiła, ze to by zakończyło szybciej infekcje, hmmm.....
    szarlotka dobrze, że już się wyjaśniło i spokojnie już będzie u Ciebie, a zaraz znowu dni płodne i będziemy trzymać kciuki!

Szarlotka123, katsuyoshi lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie zanim zacznie chodzić to jeszcze trochę czasu minie, ale jak będzie małe to dopiero będzie.. Ja zawsze podziwiałam ludzi, którzy mają dwójkę małych dzieci w domu bo tak szczerze powiedziawszy ja nie wiem czy bym ogarnęła sprzątanie, gotowanie + dwójkę małych dzieci.. Chociaż ja ostatnio usłyszałam, że mój ukochany chciałby mieć czwórkę i trochę mi się buzia otworzyła po tym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrta, nie patrz na to co piszą w necie, lekarka wie co robi :) Jeśli jej powiedziałaś o ciąży i powiedziała, ze to bezpieczne to nie zastanawiaj się, przynajmniej szybciej będzie z głowy choroba ;) w internecie nic nie jest bezpieczne a każda choroba oznacza raka, więc wiesz ;D

• Rockyheavy Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze bo mieszkam powiedzmy w domku w lesie teraz i do sklepu mam pol godziny autem i rano mróz także dzis sie przygotuje i jutro zrobie:) dam znac rano

Kama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    hej, ja nadal walczę z przeziębieniem, choć odpukać trochę dzisiaj w końcu mi lepiej. Byłam u internisty i kazała mi przez 3-4 dni brać nurofeny i jeszcze sinupret forte (ale to jakieś ziołowe leki więc ok). Mówiłam o ciąży, powiedziała że ibuprofen jest bezpieczny. A wszędzie można wyczytać w necie, że średnio. No i co tu robić. Może jak już lepiej to nie brać tego? tylko te ziołowe tabletki? niby mówiła, ze to by zakończyło szybciej infekcje, hmmm.....
    szarlotka dobrze, że już się wyjaśniło i spokojnie już będzie u Ciebie, a zaraz znowu dni płodne i będziemy trzymać kciuki!
    ja bym brala bo skoro ona twierdzi ze jest bezpieczne tzn zze nic malenstwo sie nie stanie. :)

A u mnie sloneczko zaczyna switac i ciemne chmury odchodzą w dal mam nadzieje ze sie rozpogodzi :)

• palma Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D Martta serdecznie gratuluję :* ja właśnie z uczelni wrócilam tak zmarzlam ze masakra. W ogóle jakoś dziwnie się czuje taka osłabiona ciągle mi się odbija i powiem Wam ze momentami mnie mdli . Ja nie mam weny do gotowania dziś obiadu :D zjem to co mam, trochę mięska z wczoraj i tylko ryż dogotuje :p

martta, Szarlotka123, katsuyoshi lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, dzięki, choć cały czas boję się trochę cieszyć. A Ty uważaj na siebie, choróbska teraz wszędzie latają, grrrrr
    ja dalej bije sie z myslami, ale chyba narazie nie bede brała tego nurofenu

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta, będzie dobrze, zobaczysz :* Bez stresu! I to jest dobry obiad palma, ja się wzięłam w garść i ogarnęłam kuchnie i duży pokój. Teraz trochę popracuje, sypialnia i wolne :)

martta, katsuyoshi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie wróciłam z tego miasta... jednak chec na domowego kebaba była wieksza haha :D
    Kupiłam to co trzeba a przed wyjsciem wyciagnełam piersi aby sie odmroziły .
    oczywiscie dopadl mnie w polwie drogi deszcz :/ a sloneczko zniknelo i jest znowu ciemno...
    Teraz troche odpocznę a potem usmażę mieso i zrobie sobie kebaba bo jestem juz glodna.
    Marrta ja osobiscie balabym sie brac nurofen w ciazy ...bo wiem ze tylko paracetamol jest bezpiecznym lekiem w ciazy. Ale skoro lekarz twierdzi inaczej to ciezka sprawa.
    A tak w ogole to co ci dolega bo ja chyba nie doczytałam jesli o tym gdzies pisałas.

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 81,7 :) zobaczymy jak przyrosnie w czwartek

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jakaś infekcja, zaczęło się od bólu gardła, potem mega katar, kaszel, gorączka i tak oooo bujam się od środy z tym. Ale najważniejsze, że już gorączki nie mam.
    postanowiłam razie tego nie brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 16:59

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Kat jakaś infekcja, zaczęło się od bólu gardła, potem mega katar, kaszel, gorączka i tak oooo bujam się od środy z tym. Ale najważniejsze, że już gorączki nie mam.
    postanowiłam razie tego nie brać
    No to herbata z cytryną i miodem powinna postawic cie na nogi i do tego polecam smarowac sobie szyje amolem :) amol sprawia cuda :) i jest bezpieczny w ciazy bo g tylko smarujesz :)
    Piekna beta :)

A ja sie objadłam ze teraz sie czuje jak beczka :D

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat dokładnie to tez stosuje co napisałaś i jeszcze płukanie gardła szałwią. Oby poszlo sobie już to paskudztwo.
    No to teraz lez i odpoczywaj po tym jedzeniu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:17

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, amol jest bardzo dobry i to dosłownie na wszystko. Ja też się objadła, wywaliłam mojego do pracy to teraz jakiś film i lampka wina :) marrta, leżysz cały czas? Musisz się wygrzewać.

• martta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampki wina to bym się napila nie powiem ;-)
    Tak cały czas okupuje kanapę i koc :-)

Szarlotka123, Sówka35 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ