X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójmiasto prawie nic a nic śniegu, tylko mróz trzyma cały czas!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, ja przez tą pogodę (tak mi się wydaje, że przez pogodę) mogłabym spać cały dzień.. Np, o 13:30 dopiero wstałam po ponownym zaśnięciu..

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie troszke sniegu w Warszawie

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tu taka cisza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy test owulacyjny jest pozytywny? Czy jeszcze jest za blada druga kreska?
    Dodam, że w rzeczywistości jest trochę ciemniejsza niż wyszło na zdjęciu

83f349a7f41c8c04med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień owulacji miałam troszeczkę mocniejszą krechę, następnego dnia była już bladsza. A jaka tempka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:30

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123
    Niestety nie mam cierpliwości na mierzenie temperaturki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..W takim razie dużo przytulanek dzisiaj a jutro zobaczysz czy będzie bledsza czy ciemniejsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123
    dokładnie tak zrobimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! :) i daj znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Wybaczcie ze milczalam ale bylam zestresowana tym badaniem na cukrzyce.
    Rano pojechalismy do szpitala i pobrali mi krew, teraz bede czekac na wyniki.
    Okropnie sie czuje po tej całej glukozie ... ale wziełam paracetamol i chociaz bol glowy przeszedł już.

Jak wróciliśmy do domu to miałam w skrzynce list ze szpitala a w nim wyniki z usg i krwi genetyczne .
    tak wiec :
    Moje maleństwo ma 71.6mm długosci
    Karczyk ma 1.80mm <3
    Badanie z krwi podsumowanie :
    Nie ma podwyższonego ryzyka wad genetycznych :)
    Termin porodu według USG to 4 Lipca <3
    Dokładnie tak samo jak Oscarek tylko że on miał 4 Sierpnia :)

Ciesze sie z tych wyników <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:19

Szarlotka123, Meg0809, martta, Ola_85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, cieszę się, ze wszystko jest dobrze :* Nie potrzebnie się stresowałaś. Dobrze, że już wróciłaś bo jakoś cicho tak bez Ciebie ;) Ja właśnie przeczytałam opis usg i było napisane, ze endometrium miałam 6,7mm, po poprzednim poronieniu (porównywałam wyniki) wyszło 12,7mm, mam nadzieje, że w czasie owulacji będzie rosnąć ale we Wtorek idę do lekarza a od tego dnia podobno mam mieć dni płodne to zapytam jak to tam wygląda ;)

katsuyoshi, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kat, cieszę się, ze wszystko jest dobrze :* Nie potrzebnie się stresowałaś. Dobrze, że już wróciłaś bo jakoś cicho tak bez Ciebie ;) Ja właśnie przeczytałam opis usg i było napisane, ze endometrium miałam 6,7mm, po poprzednim poronieniu (porównywałam wyniki) wyszło 12,7mm, mam nadzieje, że w czasie owulacji będzie rosnąć ale we Wtorek idę do lekarza a od tego dnia podobno mam mieć dni płodne to zapytam jak to tam wygląda ;)
    Ja tez sie ciesze i to jeszcze jak :)
    jak tylko sobie przetlumaczylam i doszlam do karczyku od razu banan na twarzy :)
    Przespalam sie troche i wzielam paracetamol i czuje sie juz duzo lepiej :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze, ja nawet posprzątałam już więc jutro leniuchuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Wybaczcie ze milczalam ale bylam zestresowana tym badaniem na cukrzyce.
    Rano pojechalismy do szpitala i pobrali mi krew, teraz bede czekac na wyniki.
    Okropnie sie czuje po tej całej glukozie ... ale wziełam paracetamol i chociaz bol glowy przeszedł już.

Jak wróciliśmy do domu to miałam w skrzynce list ze szpitala a w nim wyniki z usg i krwi genetyczne .
    tak wiec :
    Moje maleństwo ma 71.6mm długosci
    Karczyk ma 1.80mm <3
    Badanie z krwi podsumowanie :
    Nie ma podwyższonego ryzyka wad genetycznych :)
    Termin porodu według USG to 4 Lipca <3
    Dokładnie tak samo jak Oscarek tylko że on miał 4 Sierpnia :)

Ciesze sie z tych wyników <3

Super Kat :) tylko się cieszyć, że wszystko jest dobrze. a jeśli chodzi o glukozę to zawsze dobry jest sok z cytryny i odrazu jest lepiej. Buziole :* kolorowych snów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 00:06

• martta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, no to super :-)
    Kornelia test wyglada obiecująco, daj znać jak wyszedł dzisiaj.
    Szarlotka tak najlepiej, powie co widzi, czy pęcherzyk dominujący jest i jak ma sie endo, trzymam kciuki. Ja odebrałam kolejny wynik bety, w pon było 82, w czwartek 340. Przyrost prawidłowy. Ale niestety tarczyca szaleje bo tsh wzrosło az do 3,3 a powinno teraz być max 2,5 :-( W następnym tyg pędze.do endokrynologa. Pewnie mi zwiększy ilość tabletek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:23

katsuyoshi, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta nie martw się, lekarz wie jak leczyc tarczyce aby nie zaszkodzic dzidzi :)
    W koncu wiele kobiet ją ma i ciąza jest zdrowa także spokojnie. Najwazniejsze aby leki pomagaly.

Tak w ogole to witajcie kochane <3
    Ja wstałam dzisiaj radosnie :) To chyba efekt wyników sprawił ze czuje sie psychicznie o wiele lepiej :)
    Zjadłam juz sobie kanapeczki i łyknełam leki :)
    Synek zajadał frytki hehe on uwielbia jesc frytki , malo tego od wczoraj je z ketchupem czego nigdy nie robil bo jak smakowal ketchup to sie wykrzywiał :) Teraz mu sie odmieniło .
    No i jestem z niego bardzo dumna gdyż mija już 3 tydzien kiedy przesypia mi cale noce :)
    Ciekawa jestem jaka bedzie dzis pogoda, nie ukrywam ze licze na slonce tym bardziej ze sie na to zapowiada, znikaja nocne chmury i takie jakies ladne czyste jasne niebo sie pokazuje,chcialabym zrobic rodzinny spacer gdyz moj ma wolne też tym bardziej ze ostatnie 2 tyg tylko lało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta nie martw się, lekarz wie jak leczyc tarczyce aby nie zaszkodzic dzidzi :)
    W koncu wiele kobiet ją ma i ciąza jest zdrowa także spokojnie. Najwazniejsze aby leki pomagaly.

Tak w ogole to witajcie kochane <3
    Ja wstałam dzisiaj radosnie :) To chyba efekt wyników sprawił ze czuj sie psychicznie o wiele lepiej :)
    Zjadłam juz sobie kanapeczki i łyknełam leki :)
    Synek zajadał frytki hehe on uwielbia jesc frytki , malo tego od wczoraj je z ketchupem czego nigdynie robil bo jak smakowal ketchup to sie wykrzywiał :) Teraz mu sie odmieniło .
    No i jestem z niego bardzo dumna gdyż mija już 3 tydzien kiedy przesypia mi cale noce :)
    Ciekawa jestem jaka bedzie dzis pogoda, nie ukrywam ze licze na slonce bo chcialabym zrobic rodzinny spacer gdyz moj ma wolne też tym bardziej ze ostatnie 2 tyg tylko lało :/

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Ja dziś w nocy wezme ostatni zastrzyk na pekniecie pecherzykow i w poniedziałek inseminacja. trzymajcie kciuki żeby się udalo

katsuyoshi, martta, palma, Ola_85, Meg0809 lubią tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam dziewczynki. Ja dziś w nocy wezme ostatni zastrzyk na pekniecie pecherzykow i w poniedziałek inseminacja. trzymajcie kciuki żeby się udalo
    Bede trzymac kciuki aby wszystko poszlo bardzo dobrze !!!! <3
    Pomodle sie za waszą dzidzie aby się ładnie zagniezdziła i nigdy was nie opusciła :)

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ