Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Wiesz mam syna lat prawie 25, drugi prawie 23, córka lat prawie 16, syn lat 10, córka lat 7 i syn lat 4 w tym roku w kwietniu
    I wiem juz napewno ze male dzieci to mały problem, sa kochane do puki nie wyrosną im pazurki, duze dzieci to zdecydowanie spory problem i to nie ze zycie. O nie !
    Myślą ze jak poszły na studia to juz wszystkie rozumy pozjadały i teraz mnie chcą pouczac, zwracają mi uwagę
    Jak mam wychowywac mlodsze dzieci, a najgorsze jest to ze traktują mnie jak mało wartosciową koleżanke a nie jak mamę
    Boze nawet nie jak Koleżankę , co ja mówię bo ktore dobrze wychowane dziecko napisało by do mamy zwracajac jej uwage

Podziwiam Cię kochana za to, co robisz. Nie jedna kobieta nie wyobraza sobie ile wysiłku potrzeba, zeby wychować 6 dzieci.
    I rzeczywiście czasem dzieci zachowują sie nie tak jak chcemy...ale wydaje mi się, ze matczyna miłość wszystko zniesie.
    A i dzieci w końcu zrozumieją "o co w życiu chodzi", może jak założą swoje rodziny.
    Trzymaj się 😘

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, dzieci im starsze, tym wydaje im się, że mądrzejsze. Mój 15-latek, jak nie w humorze, to też mi daje popalić, ale normalnie, to bardzo dobry ciepły i wrażliwy chłopak.
    Myślę, że u Ciebie jest podobnie. My również miewamy przecież muchy w nosie😉🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Nikola1984 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba już po wszystkim ,mam różowe plamienie a każda moją ciąża się kończyła w ten sposób w 5 tygodniu najpierw pojawiało się palamienie a potem beta spadała i okres ja tego kolejny raz nie przezyje

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Dziewczyny chyba już po wszystkim ,mam różowe plamienie a każda moją ciąża się kończyła w ten sposób w 5 tygodniu najpierw pojawiało się palamienie a potem beta spadała i okres ja tego kolejny raz nie przezyje
    Matko tylko nie to trzymaj sie kochanie

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Oby nie!
    Ściskam 🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Trzymam kciuki, zeby nic zlego się nie stało 🤗

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiekszylam duphaston i dołożyłam luteinę niby na obecną chwilę palamienie nie ma ale boje się strasznie bo idę zaraz na betę że będzie powtórka i okaze się że beta leci w dół jak to było zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Zwiekszylam duphaston i dołożyłam luteinę niby na obecną chwilę palamienie nie ma ale boje się strasznie bo idę zaraz na betę że będzie powtórka i okaze się że beta leci w dół jak to było zawsze.
    Dobrze ze idziesz na betę
    Chyba jednak lepiej wiedzieć co i jak , trzymam mocno kciuki

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:

Bądź dobrej mysli.

😇11.02.2021 r.

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ale cała.sie trzęsę że strachu ja nie widzę tego jechać odebrać wyniki tak się boje ze się nie da opisać ale prawda taka że nic nie zmienie muszę się pogodzić z tym co będzie. Jeśli okaże się że kolejna ciążę straciłam odpuszczam starania bo psychicznie się wykoncze. Teraz miałam taką nadzieję na tym zestawie leków i jednak nadal to samo

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie ale cała.sie trzęsę że strachu ja nie widzę tego jechać odebrać wyniki tak się boje ze się nie da opisać ale prawda taka że nic nie zmienie muszę się pogodzić z tym co będzie. Jeśli okaże się że kolejna ciążę straciłam odpuszczam starania bo psychicznie się wykoncze. Teraz miałam taką nadzieję na tym zestawie leków i jednak nadal to samo

Ja też wspieram Cię i myslami jestem blisko🤗

Nikola1984, Akinom 59 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicolo i jak kochana masz jyz wyniki?

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Nicolo i jak kochana masz jyz wyniki?
    Tak mam.wyniki i nie wierzę że jednak to się dzieje beta 6930 a tydzień temu była 303 chyba przyrost jest dobry?

Akinom 59, Anna8eM lubią tę wiadomość

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Tak mam.wyniki i nie wierzę że jednak to się dzieje beta 6930 a tydzień temu była 303 chyba przyrost jest dobry?

O jakie super wiadomości 😀 zawsze trzeba wierzyć
    Gratulacje teraz duzo spokoju🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Jezuuu piękny😍😍😍😍😍😍 skarbie cudownie
    Buziaczki i myslimy pozytywnie no i idz koniecznie teraz na usg bo te plamienia wiesz moze byc to krwiaczek trzeba sprawdzic

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Jezuuu piękny😍😍😍😍😍😍 skarbie cudownie
    Buziaczki i myslimy pozytywnie no i idz koniecznie teraz na usg bo te plamienia wiesz moze byc to krwiaczek trzeba sprawdzic
    Jestem wlasnie u ginekologa i czekam na wizyte

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znac koniecznie po usg
    ✊✊✊✊✊✊

Nikola1984 lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 też trzymam kciuki 😊 Mam nadzieję, że przyniesiesz dobre wieści 😊

Akinom 59 czyli nie przesądzone jest to powiedzenie małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot 😐 Jejku ja to będę po 60tce jak córa będzie mieć 25🙈🙈🙈

Nunia Ty masz wizytę 18go nie ❓ Mi położna przełożyła na 14go także powoli się zaczynam stresować. Doszły mi objawy i jestem ledwo żywa ale jakoś muszę trwać🥴

Hekate42 Ty masz objawy jakieś ❓ Jak się czujecie dziewczyny ❓☺️

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 wrote:
    Cudownie😍😍😍 co wyszło w USG?
    Ja jestem po wizycie.
    Jest ❤️. Bije jak dzwon😍. 178 uderzeń na minutę😊
    Maleństwo ruchliwe i jak na tę chwilę wszystko jest dobrze. Dostałam skierowanie na badania prenatalne ( USG prenatalne i test PAPPA).
    Z ambiopunkcją się wstrzymuję do wyników.
    Mam się zapisywać od 15.02.
    Następna wizyta 08.02, dostałam skierowanie na masę badań z krwi i mocz.
    Glukozę mam 92,7.... muszę się zacząć obserwować ...

😇11.02.2021 r.
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Nikola1984 też trzymam kciuki 😊 Mam nadzieję, że przyniesiesz dobre wieści 😊

Akinom 59 czyli nie przesądzone jest to powiedzenie małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot 😐 Jejku ja to będę po 60tce jak córa będzie mieć 25🙈🙈🙈

Nunia Ty masz wizytę 18go nie ❓ Mi położna przełożyła na 14go także powoli się zaczynam stresować. Doszły mi objawy i jestem ledwo żywa ale jakoś muszę trwać🥴

Hekate42 Ty masz objawy jakieś ❓ Jak się czujecie dziewczyny ❓☺️

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ