Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola,byłam w ciąży i poroniłam w 5 a może 6 tyg.Pęcherzyk był zniekształcony,płaski i wklęsły.Jeśli chodzi o zdjęcia usg nie pomoge.
    Mam nadzieję,że u ciebie będzie ok.Trzymam kciuki.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola1984 niby pęcherzyk ciążowy powinien być w miarę okrągły ale znam przypadki, że pęcherzyk był spłaszczony a ciąża rozwijała się zdrowo i to nie jeden taki pęcherzyk tu na forum widziałam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie za co trzymam kciuki.

Ja już jestem po wizycie dziewczyny i wszystko jest dobrze. Ciąża odpowiada 7t6d, więc nawet do przodu biorąc pod uwagę, że owulacji była w 18dc.Cieszę się, że na razie jest dobrze i do 3tyg.bede mieć już wizytę u ginekologa w szpitalu i badania różne oraz usg wyznaczające termin. Dziękuję za kciuki i za wszystkie Was dziewczyny też trzymam kciuki 😘

Akinom 59, Annamaria, Niebieska Gwiazda, Anna8eM lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, super wieści:)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Nikola1984 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naforum.

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Nikola1984 niby pęcherzyk ciążowy powinien być w miarę okrągły ale znam przypadki, że pęcherzyk był spłaszczony a ciąża rozwijała się zdrowo i to nie jeden taki pęcherzyk tu na forum widziałam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie za co trzymam kciuki.

Ja już jestem po wizycie dziewczyny i wszystko jest dobrze. Ciąża odpowiada 7t6d, więc nawet do przodu biorąc pod uwagę, że owulacji była w 18dc.Cieszę się, że na razie jest dobrze i do 3tyg.bede mieć już wizytę u ginekologa w szpitalu i badania różne oraz usg wyznaczające termin. Dziękuję za kciuki i za wszystkie Was dziewczyny też trzymam kciuki 😘
    Hur. Gratulacje. Udalo ci sie . I dlugo to nie trwalo . Umnie 4dpo. Ten cykl lece na letrazolu . Ale umnie to raczej juz nikle szanse na ciaze Fsh 21 . Ale nadal próbuje. Cieszę się za twoja zielona kropkę 💚💚💚

Akinom 59, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie kochane macie?Jak wasze samopoczucie?
    Nikolo , Hekate dzis wizyta?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kochanie.
    Wizyte miałam 14.01😉
    Kolejna 08.02
    Prenatalne 15.02... i tu się boję😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 19:14

Akinom 59 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Nie Kochanie.
    Wizyte miałam 14.01😉
    Kolejna 08.02
    Prenatalne 15.02... i tu się boję😔
    A czemu? cos jest nie tak ?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, póki co jest OK, ale jakoś ten mój wiek mnie przeraża ....

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Nie, póki co jest OK, ale jakoś ten mój wiek mnie przeraża ....
    E tam rodzą i starsze!
    Ech ile ja bym dała zeby byc w ciąży w zdrowej ciazy!
    Moje szczescie niestety nigdy nie trwa dlugo bo albo beta licha albo serduszko przestaje bić😢
    Będzie dobrze 😘😘😘😘

Anna8eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alw wydawalo mi zie ze ktoras z was 18 miala miec wizyte?!

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny dziś niestety już na smutno😭
    Ciąża obumarła brak echa zarodka 😭😭😭
    Jutro będę umawiała się na zabieg.
    To wszystko było za piękne, żeby mogło trwać...
    Nie mam siły.
    Trzymam za Was kciuki 😊

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia64 dzięki bardzo. No muszę przyzna, że nawet szybko mi się udało zajść w ciążę. Teraz tylko utrzymać tę ciążę do 38t choćby.... Mam nadzieję, że i Tobie się powiedzie-nie trać wiary. Trzymam kciuki, żeby się udało szybko 😘

Nunia oo nieee😪😪😪 Bardzo mi przykro kochana 😪😪😪 Wiem jak to boli😟 Współczuję bardzo 😟 Trzymaj się jakoś 😘 Mam nadzieję, że jeszcze się uda.

Ja właśnie teraz się tego boję, że ten 8tc było wszystko fajnie a na następnej wizycie dostanę nożem w serce 😒 No ale co innego mi pozostaje jak tylko czekać i mieć nadzieję...

Ja nadal czuję się źle, codziennie mam mdłości na szczęście już nie cały dzień jak w 6t.Do czwartku powinnam mieć telefon ze szpitala i wizytę powinnam mieć około 11tc może nawet parę dni wcześniej-wtedy też pobiorą mi krew na różne badania w tym NIPT tak więc czekam...

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Witam dziewczyny dziś niestety już na smutno😭
    Ciąża obumarła brak echa zarodka 😭😭😭
    Jutro będę umawiała się na zabieg.
    To wszystko było za piękne, żeby mogło trwać...
    Nie mam siły.
    Trzymam za Was kciuki 😊
    Tak bardzo mi przykro 😢😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kalcia64 dzięki bardzo. No muszę przyzna, że nawet szybko mi się udało zajść w ciążę. Teraz tylko utrzymać tę ciążę do 38t choćby.... Mam nadzieję, że i Tobie się powiedzie-nie trać wiary. Trzymam kciuki, żeby się udało szybko 😘

Nunia oo nieee😪😪😪 Bardzo mi przykro kochana 😪😪😪 Wiem jak to boli😟 Współczuję bardzo 😟 Trzymaj się jakoś 😘 Mam nadzieję, że jeszcze się uda.

Ja właśnie teraz się tego boję, że ten 8tc było wszystko fajnie a na następnej wizycie dostanę nożem w serce 😒 No ale co innego mi pozostaje jak tylko czekać i mieć nadzieję...

Ja nadal czuję się źle, codziennie mam mdłości na szczęście już nie cały dzień jak w 6t.Do czwartku powinnam mieć telefon ze szpitala i wizytę powinnam mieć około 11tc może nawet parę dni wcześniej-wtedy też pobiorą mi krew na różne badania w tym NIPT tak więc czekam...
    Lady mam nadzieje ze twoje zle samopoczucie to dobry znak i ze wszystko bedxie ok a Nifty wyjda super

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia, strasznie mi przykro Kochana😭😩🤗
    Lady, mam podobne obawy, a do mojej kolejnej wizyty jeszcze 3 tygodnie😔

😇11.02.2021 r.
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia bardzo mi przykro.

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za ciepłe słowa. Ponieważ to moje 3 poronienie postanowiliśmy zrobić badania genetyczne po poronieniu i określić płeć.
    Wcześniej tego nie robiłam. Zobaczymy co mogło być przyczyną...
    Powiem wam, ze do końca nie umiałam się cieszyć z tej ciąży. Niestety obawy się sprawdziły.

Za pozostałe mamusie trzymam kciuki 😘

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Z podwyższonym Fsh cuda się zdążają Obecnie jestem pierwszy cykl na letrozolum. 2 miesiące temu byłam u ginekologa to i bez tego była ładna owulacja . Ale jakość jajeczek może być zła . 9c3316f05aa1.png to mój obecny wykres . .Mam nadzieje ze uciebie będzie wszystko ok .💚💚

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalciu jak u Ciebie temperatura ❓Mam nadzieję, że w górze i będzie zielono😊

Moniko ja też mam nadzieję, że moje okropne samopoczucie zostanie wynagrodzone zdrowym bąblem😌 Dziś jestem żywym trupem dosłownie. Jeszcze czekam na potwierdzenie wizyty ale mam cichą nadzieję, że to będzie około 5lutego

Hekate42 jak tam samopoczucie? Dalej jakieś zmęczenie trzyma❓

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ