Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    😍😍😍. A mi się dziś śniło że karmiłam piersią śliczną dziewczynkę😁

ach miewałam i ja takie sny :)
    spełni się?
    nie dowierzam jeszcze - aż mi się w głowie kręci

Akinom 59 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby super wielkie Gratulacje :)
    Ja bym nie wytrzymala haha i powiedziala mezowi. Tym bardziej,ze szuka dla Was jakis fajny wypoczynek.

Moniko zycze z calego serca niech sen sie spelni <3

A ja mam dzis stres czy wszystko z maluchem ok bo moja kolezanka 3 tyg.do przodu z ciaza dowiedziala sie,ze serduszko przestalo bic :( strasznie jej wspolczuje :(
    Przepraszam,ze Wam smece :(

Teraz cieszmy sie dziewczynami w ciazy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ach miewałam i ja takie sny :)
    spełni się?
    nie dowierzam jeszcze - aż mi się w głowie kręci
    Kochanie jest pięknie i życzę ci aby tak już zostało 😘😘😘

inessa lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam tarczycowe wyniki : TSH niestety 2,91 ale FT4 0,96. Anty TPO w normie.
    Pewnie dostanę euthyrox - byle nie za pózno .. :/
    sama nie chcę brać (choć mam bo moja córka bierze codziennie) - wolę żeby gin powiedział co i jak

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby zapisz sie do endokrynologa kobiety w ciazy musza przyjac sxybko.
    No chyba,ze Twoj ginekolog ma tez specjalizacje z endokrynologii to wtedy szubko do niego aby juz ustawil leki.

• baby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On biedaczek o wszystkich ciążach prócz jednej dowiadywał się przez telefon :p chciałam żeby było inaczej ale nie wiem czy wytrzymam

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Baby super wielkie Gratulacje :)
    Ja bym nie wytrzymala haha i powiedziala mezowi. Tym bardziej,ze szuka dla Was jakis fajny wypoczynek.

Moniko zycze z calego serca niech sen sie spelni <3

A ja mam dzis stres czy wszystko z maluchem ok bo moja kolezanka 3 tyg.do przodu z ciaza dowiedziala sie,ze serduszko przestalo bic :( strasznie jej wspolczuje :(
    Przepraszam,ze Wam smece :(

Teraz cieszmy sie dziewczynami w ciazy :)
    Jesteśmy tu aby mówić sobie nie tylko te dobre ale i złe wiadomości,mamy mówić o smutasach,o depresji o myślach kłębiących się w naszych głowach,mamy się wspierać i mega cieszyć 😘😘 Agus kochanie moje ja wiem jak to jest! Ja chodziłam tydzień z martwą ciążą,moja znajoma 4 tygodnie,i chyba nigdy nie zapomnę jej płaczu,ale musimy żyć i puki mamy siłę i chęci i zdrowie dać z siebie wszystko aby to godnie przeżyć 😘 zrobiłaś wszystko co w twojej mocy a teraz pozostaw to Bogu😘

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby to juz przyzwyczajony hyhyhy zart oczywiscie :)
    Pomysl na spokojnie,przespij sie z tym a jutro przyjdzie pomysl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Baby zapisz sie do endokrynologa kobiety w ciazy musza przyjac sxybko.
    No chyba,ze Twoj ginekolog ma tez specjalizacje z endokrynologii to wtedy szubko do niego aby juz ustawil leki.
    No dokładnie teraz liczy się każda minuta im szybciej tym lepiej😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    On biedaczek o wszystkich ciążach prócz jednej dowiadywał się przez telefon :p chciałam żeby było inaczej ale nie wiem czy wytrzymam
    A może zrobisz mu jednak fajną niespodziankę kup koszulkę niemowlęcą z fajnym napisem,😁

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Hej kochane:) Dziś rano byłam na badaniu krwi - zrobiłam betę, progesteron i tsh.
    Boli mnie i brzuch i kłuje jajnik, ten z którego była owulacja. Myślicie że to dobrze?
    Ja z prawidłowych ciąż nic nie pamiętam :(
    Owulację miałam z prawego, wiem, bo akurat kilka dni przed byłam na kontroli u ginki, i mi powiedziała, że jest pęcherzyk.
    Poza tym mam jakiś niepokój wewnętrzny. Myślę sobie - po co mi to było.

Bardzo dobrze Cię rozumiem :( na początku miałam takie ataki paniki, że szok. Kupiłam sobie rescue remedy dr. Bacha. Medytuję i staram się myśleć, że przyjmę to co ma być z pokorą.
    U mnie trudne są te wszystkie choroby i to, ze tarczycę leczę sobie sama, więc nie mam komfortu zdania się na lekarza.
    Dziś glukoza 93, nagle, po super wynikach :/ ale jak sobie przypomnę horror insuliny to tylko płakać mi się chce. Będę kontrolować.

Dziś np. zniknęły mi mdłości, za to mocno mnie kłuje w brzuchu. Nie miałam tak w żadnej z ciąż. Jakby mi ktoś szpilki wbijał.
    baby wrote:
    i mam tarczycowe wyniki : TSH niestety 2,91 ale FT4 0,96. Anty TPO w normie.
    Pewnie dostanę euthyrox - byle nie za pózno .. :/
    sama nie chcę brać (choć mam bo moja córka bierze codziennie) - wolę żeby gin powiedział co i jak

a normy ft4? bez norm się nie da ocenić.

Co do snów to na początku mi się przyśniło dwoje dzieci o wyglądzie dorosłych, z ogromnymi głowami :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    a normy ft4? bez norm się nie da ocenić.

Co do snów to na początku mi się przyśniło dwoje dzieci o wyglądzie dorosłych, z ogromnymi głowami :/
    Ojej to trzeba to skonsultować 😘

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ale fajnie, gratulacje :))
    Mi się w ciąży snily dzieci, ale dziwne chłopczyk haha a jest dziewczynka. Różne dziwne sny miałam, też ze uciekalam z dzieckiem że szpitala i gonili nas jacyś ludzie, już nie pamiętam tych dziwacznych snów. Ale ciekawe nigdy mi się nie śniło że jestem w ciąży ;) w ciąży w snach tez byłam nieciezarna. Za to szybko po porodzie śniło mi się już moje nowe dziecko.
    Freja kłucie brzucha to więzadła się rozciągają, mnie klulo jakby mi szpilki wybijano, okresowo w całej ciąży tak miałam. Nieprzyjemne.

Freja000, Akinom 59, inessa lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo piszecie, nie nadążam - moja mała jest tak absorbująca, że tylko wieczorem mam chwilę czasu dla siebie :)

baby, gratuluję

rozumiem też Wasze niepokoje, niestety głowy nie da się wyłączyć, a złe myśli krążą wokół głowy, jak natrętna mucha - wierzę, że będzie dobrze dla każdej z Was

miłego wieczora :)

Akinom 59, inessa, Misia78, jastin, Aneta🥂 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • jastin Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac kto ma maluchy 😅 ja też tylko wieczorem jak mała zaśnie mogę zajrzeć do Was 😃 nie można nadążyć z czytaniem 😅😅😅

Baby gratulacje!!!

Ja mam jakąś infekcje pochwy idę jutro zbadac mocz... i chyba będę musiała odwiedzić gina 😧
    Brzuch pobolewa ale raczej okresiwo😊

klz9vcqgtj0l9yz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w cyklu poronnym i myślałam że będzie bezowulacyjny,zrobiłam testy owu by to sprawdzić,i okazało się że owulacja jednak wystąpiła! Serduszko było 1 w owuci,i po owulacja jestem dziś 5 dzień a moje temperatury są hm,dość wysokie, dziś 37 nigdy tak nie miałam ,mam nadzieję że nie mam tam jakiegoś torbiela cholewcia

baby lubi tę wiadomość

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Beta 519 :) Tarczcy jeszcze nie ma

ale ta informacja mi póki co wystarczy

Powtórzę dopiero w czwartek bo w środę mam na 7:45 do pracy a jeszcze dzieci porozwozić ...
    Myślę że przyrost po 3 dobach a po 2 to nie taka jakaś wielka draka ;) ?

Baby a kiedy miałaś okres? Ja 22 stycznia.

17u96iyefisxlskp.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    A ja jestem w cyklu poronnym i myślałam że będzie bezowulacyjny,zrobiłam testy owu by to sprawdzić,i okazało się że owulacja jednak wystąpiła! Serduszko było 1 w owuci,i po owulacja jestem dziś 5 dzień a moje temperatury są hm,dość wysokie, dziś 37 nigdy tak nie miałam ,mam nadzieję że nie mam tam jakiegoś torbiela cholewcia
    Monia nic z tego nie zrozumiałam... w jakim cyklu poronnym, jak jesteś 5 dni po owu?

17u96iyefisxlskp.png
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja zaraz po poronieniu tez miałam owulacje i spróbowaliśmy z mężem,i choć temperatury były wysokie po owu co dobrze wróżyło to okazało się ,że po czyszczeniu zarodek nie miał szans bo endometrium było zbyt cieniutkie😥 ale ty oczyszczałaś się sama więc może nie byc takiego problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 11:29

Samanta1006
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:

nic dziwnego, ponoć tuż po poronieniu jesteśmy bardziej płodne.

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ