Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • jastin Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nowy cykl się zaczął 😯 Ale czuje że będzie ciężko... cieszę się że zdążyłam z córeczką, mój cud 😊 syna już nie doczekam Ale może dożyję wnuka 😃 choć też będzie ciężko:)
    Może lepiej wezmę się za dietę, nie mogę patrzeć na siebie mam 10 kg na + 😳 A jutro tłusty czwartek 😃
    Miłego i udanego dnia dziewczyny 😚

Akinom 59 lubi tę wiadomość

klz9vcqgtj0l9yz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin wrote:
    U mnie nowy cykl się zaczął 😯 Ale czuje że będzie ciężko... cieszę się że zdążyłam z córeczką, mój cud 😊 syna już nie doczekam Ale może dożyję wnuka 😃 choć też będzie ciężko:)
    Może lepiej wezmę się za dietę, nie mogę patrzeć na siebie mam 10 kg na + 😳 A jutro tłusty czwartek 😃
    Miłego i udanego dnia dziewczyny 😚
    Kurde ja też po tych nie udanych ciazach przytyłam i zrzucić nie mogę😓😏

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin, jak to się mówi: nowy cykl - nowa szansa. Nie poddawaj się, trzeba mieć nadzieję :) A w ogóle to jak Twoja córcia ma na imię?

Ja też w każdej ciąży walczyłam z mdłościami 24h, ale w tej ostatniej to trzymały dłużej, do 16tc. Fatalne uczucie.

Ja na szczęście na wagę nie narzekam, ale po ciąży to moje ciało jest trochę sflaczałe, więc w tym temacie musze popracować i poćwiczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 10:02

jastin lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Stuknęła mi 40-stka, więc całkiem tu pasuję ;)
    Mam dziecko w wieku 3 lat. Od zawsze chciałam dla niego rodzeństwo. W zeszłym roku, po 3 miesiącach udało się! Zobaczyłam 2 kreseczki. Niestety w 10 tyg poroniłam.
    Lekarz kazał odczekać 4 miesiące. Stwierdziłam, że w moim wieku każdy miesiąc jest na wagę złota i podjęliśmy próby po dwóch miesiącach.
    Udało się! Obecnie jestem w 7 tyg. Ale nie jest dobrze... Jeden lekarz uważa, że mam dwa zarodki w dodatku chore. Inny lekarz uważa, że mam jeden zarodek i nie widzi przepływów , choć serduszko bije.
    Napiszcie mi proszę, czy spotkałyście się z taką sytuacją? Żeby w 7 tyg nie wiedzieć czy ciąża bliźniacza czy pojedyncza???

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Jastin nowy cykl nowa nadxieja
    Mdlosci to masakra bo nawet myslec nie mozna blee z corka mialam 24/24,przrz cala ciaze tragedia nawet jux na stole operacyjnym mialam odruchy wymiotne.
    A ja prsytylam podczas staran i mysle,ze juz tej wagi nie zrzuce choc przez ostatni miesiac juz schudlam prawie 4 kg :( ja wogole w ciazach malo tylam bo w porywie 6 kg ale ppd koniec ciazy 2 kg spadlam i wychodzilo,ze przytylam 4 kg i w jednej i w drugiej ciazy a brzuch wielki :)

Witaj Dagmara. Wazne abys poszla do gibekologa ktory ma dobry sprset a zwlaszcxa kwalifikacje.
    Ja w ciazy blizniaczej na pierwszrj wisycie ok 7 tyg.nie wiedzialam,ze jest dwojka dzieci dopiero po miesiacu na kolejnrj wizycie okazalo sie, ze jest dwojka. Czesto drugi zarodek,ze tak powiem jest mniejszy na starcie i jest ukryty za wiekszym.
    A po czym lekarz na tym etapie twierdzi,ze zarodki sa chore?
    Kiedy masz teraz wizyte?
    Bo dziwne jest,ze kazdy lekarz widzi co innego. A ten pierwszy co widzi blizniaki widzi tetno serduszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 10:23

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa...
    Poszłam do gina, który ma dobry sprzęt. To był ten, który widział jeden zarodek. W pn były dwa zarodki u jednego gina, a we wtorek jeden zarodek u innego (z lepszym sprzętem)
    Gin, który stwierdził, że są dwa zarodki, uważa, że widział dwa serduszka. On też stwierdził, że źle świadczy o zarodkach to, że ciężko wykonać usg. Obraz znikał i trudno było mu cokolwiek uchwycić. Powiedział, że jest słaba echogeniczność i to dobrze nie świadczy. Wizyta za 3 tyg.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem czyli slabo uwidocznione :(
    Ja bym jednak poszla za tydzien sprawdzic czy jest jeden zarodek czy dwa i czy tetno jest juz ok
    Czasami jest tak,ze jest ciaza blizniacza i jeden zarodek nie daje rady wtedy moze byc problem na USG ale po kilku dniach juz widac dobrze to zdrowe dzieciatko.
    U mnie niestety ten chory zarodek pociagnal za saba drugie dzieciatko i to juz byl 13/14 tc do tego lekarz nie chcial podac mi zalecanych lekow a ja glupia mu zaufalam. Po tej stracie zmienilam ginekologa.
    Oby u Ciebie wszystko dobrze sie skonczylo zycze Ci tego z calego serca <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Cześć dziewczyny! Stuknęła mi 40-stka, więc całkiem tu pasuję ;)
    Mam dziecko w wieku 3 lat. Od zawsze chciałam dla niego rodzeństwo. W zeszłym roku, po 3 miesiącach udało się! Zobaczyłam 2 kreseczki. Niestety w 10 tyg poroniłam.
    Lekarz kazał odczekać 4 miesiące. Stwierdziłam, że w moim wieku każdy miesiąc jest na wagę złota i podjęliśmy próby po dwóch miesiącach.
    Udało się! Obecnie jestem w 7 tyg. Ale nie jest dobrze... Jeden lekarz uważa, że mam dwa zarodki w dodatku chore. Inny lekarz uważa, że mam jeden zarodek i nie widzi przepływów , choć serduszko bije.
    Napiszcie mi proszę, czy spotkałyście się z taką sytuacją? Żeby w 7 tyg nie wiedzieć czy ciąża bliźniacza czy pojedyncza???
    Witaj Dagmaro cieszę się że do nas dołączyłaś💗😘 kurde ja nigdy nie słyszałam żeby ktoś sprawdzał przepływy w 7 TC!! To nie za wcześnie? Moja kochana jest ci teraz bardzo ciężko trzymam mocno kciuki by te zmory w białym kitlu się myliły ,jak można nie widzieć czy jest jeden czy dwa zarodki? Boże

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy na podstawie wyniku beta hCG można określić czy jest jeden zarodek czy dwa? W 43dc mam wynik 21700 i czekam na wynik 45dc... Jaki powinien być? Podwoić się jeśli jeden zarodek? A jeśli dwa, to co?

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara jeśli są dwa zarodki to zazwyczaj beta jest wysoka ale niekoniecznie ,bywa że beta duża a zarodek jeden ,przyrost to też rzecz indywidualna powinno być 100% co dwa dni ale bywa że i pojedyncza ciąża daje przyrost 180% i więcej ,jedynym pewnym badaniem jest USG a co do wad to to pewność jaka taka dają dopiero badania genetyczne takie jak nifty. Musisz uzbroić się w cierpliwość i być dobrej myśli. Jak ciąża będzie starsza będzie widać więcej.

Akinom 59, inessa lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Dziewczyny, a czy na podstawie wyniku beta hCG można określić czy jest jeden zarodek czy dwa? W 43dc mam wynik 21700 i czekam na wynik 45dc... Jaki powinien być? Podwoić się jeśli jeden zarodek? A jeśli dwa, to co?
    Kochanie z tą betą bywa różnie naprawdę a ty masz juz bardzo wysoką betę wiec teraz bardziej wiarygodne bedzie usg😘😘

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kochanie z tą betą bywa różnie naprawdę a ty masz juz bardzo wysoką betę wiec teraz bardziej wiarygodne bedzie usg😘😘

U mnie nic nie jest wiarygodne. Skoro jedno usg mowi 1 zarodek, a drugie - dwa. Lekarz, który widział 2 zarodki, powiedział: Wydaje mi się, że są dwa. Jeden na pewno, a to drugie... to chyba też.
    Mam wrażenie jakby to nie byl 21 wiek, tylko wrózenie z fusów.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    U mnie nic nie jest wiarygodne. Skoro jedno usg mowi 1 zarodek, a drugie - dwa. Lekarz, który widział 2 zarodki, powiedział: Wydaje mi się, że są dwa. Jeden na pewno, a to drugie... to chyba też.
    Mam wrażenie jakby to nie byl 21 wiek, tylko wrózenie z fusów.
    Ja bym odczekała tydzien i poszlo znowu na usg no frustrujące to jest czlowiek idzie do lekarza o pomoc a tu co?

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    inessa...
    Poszłam do gina, który ma dobry sprzęt. To był ten, który widział jeden zarodek. W pn były dwa zarodki u jednego gina, a we wtorek jeden zarodek u innego (z lepszym sprzętem)
    Gin, który stwierdził, że są dwa zarodki, uważa, że widział dwa serduszka. On też stwierdził, że źle świadczy o zarodkach to, że ciężko wykonać usg. Obraz znikał i trudno było mu cokolwiek uchwycić. Powiedział, że jest słaba echogeniczność i to dobrze nie świadczy. Wizyta za 3 tyg.

Ja miałam taki trochę podobny przypadek rok temu. Miałam niskie FHR (91) i za 2 tygodnie miałam przyjść sprawdzić co dalej, FHR już nie było, ale ukazał się przyklejony drugi zarodek, mniejszy w bez żadnych oznak życia. Tak jakby bliźnięta, ale do końca tego nie usłyszałam. Lekarzowi od początku na USG nie podobała się moja ciąża.
    Ale to bdb lekarz, jak mi powiedział prawdę przy 1 usg, to nie robiłam sobie już nadziei.
    U Ciebie oczywiście może być wszystko ok! Ale pytasz o podobne przypadki, to postanowiłam napisać.

17u96iyefisxlskp.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kurde ja też po tych nie udanych ciazach przytyłam i zrzucić nie mogę😓😏

Ja to jeszcze lepiej, po ciąży miałam 5 kg mniej i zamiast to utrzymać to jak mi wricił apetyt to się zarzeralam słodyczami. I w ciągu 3 miesięcy narobiłam! Co prawda ze 2 kg z tego to były zaniki mięśni, które się potem odbudowaly tak mi powiedziała fizjo. Po 3 miesiącach leżenia nogi jak patyki .. A teraz mam jeszcze 1 kg na plusie :(( Po tłustym czwartku planuje dietę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 13:33

Akinom 59, inessa, jastin lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziele sie wiadomoscia radosna dla mnie i meza bo synek od piatku idzie do przedszkola :) ciesze sie bardzo bo bedzie mial tam wsparcie terapeutow zwlaszcza jesli chodzi o mowe i terapie SI uff (moj synek ma niedawno zdiagnozowany wysokofunkcjonujacy autyzm o czym nawet nadza rodzina jeszcze nie wie bo moi rodzice odrazu panika itd.a chcemy ich przygotowac no i sami powiedziec nie przez telefon).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:05

Szczęśliwa Mamusia, Akinom 59, jastin lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, a ty masz mutacje? bo widze, że jakiś ogrom strat masz :( i jeszcze synek z autyzmem.
    Bierz koniecznie cholinę! i metylowane formy b.

Dagmara chyba pozostaje czekać niestety az urosną. U mnie na tym etapie w poprzedniej ciąży lekarz miał problem z zobaczeniem wogóle czegokolwiek, ale był mądry i zrobił mi przez brzuch i okazało się, że jest po prostu wysoko i dopochwowo ciężko zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:37

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frejaa mam mutacje heterozygotyczne i biore metyle od kilku lat. W ciazy z synkiem tez bralam. Do tego wit.b w zastrzykach przez b.duzy niedobor.
    A synek ma b.wysokofunkcjonujacy autyzm na pograniczu,ze tak powiem - jest b.inteligentny :) gorzej z problemami z mowa no i emocjonalnie ale jest b.otwartym chlopcem na ludzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 16:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja jak dzisiaj mdlosci?
    Kiedy teraz kolejna wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Frejaa mam mutacje heterozygotyczne i biore metyle od kilku lat. W ciazy z synkiem tez bralam. Do tego wit.b w zastrzykach przez b.duzy niedobor.
    A synek ma b.wysokofunkcjonujacy autyzm na pograniczu,ze tak powiem - jest b.inteligentny :) gorzej z problemami z mowa no i emocjonalnie ale jest b.otwartym chlopcem na ludzi :)
    Takie dzieciaczki są bardzo mądre i mega zdolne ,będzie mieć pomoc będzie się lepiej rozwijał no i wśród dzieci będzie to też mu pomoże 💗😘✊jedną dobrą wiadomość Agus

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ