X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pięknych przyrostów bety życzę :) Mi mówiono że jak jest wysoka i na początku się codziennie podwaja to dobrze wróży. A bardzo wyjątkowo wysoka beta świadczy o dziewczynce, u mnie się sprawdziło ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • jastin Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    jastin, jak to się mówi: nowy cykl - nowa szansa. Nie poddawaj się, trzeba mieć nadzieję :) A w ogóle to jak Twoja córcia ma na imię?

Ja też w każdej ciąży walczyłam z mdłościami 24h, ale w tej ostatniej to trzymały dłużej, do 16tc. Fatalne uczucie.

Ja na szczęście na wagę nie narzekam, ale po ciąży to moje ciało jest trochę sflaczałe, więc w tym temacie musze popracować i poćwiczyć :)

Ma na imię Emma. A Twoja ?
    Kilka cykli jeszcze sobie dam i koniec. Muszę pojechać w tym cyklu do gina sprawdzić ovu, testy niby pokazują II ale po usunięciu miesniaka z 40-50 dniowych cykli przeszło na 25 dniowe jestem w lekkim szoku że tak się to pozmiemialo ...
    Ja mdłości miałam prawie do końca ciazy 24 na dobę i mega zgage 😳 chyba gorzej przechodziłam zgage niż mdłości.

Dziewczyny piękne przyrosty bety, trzymam kciuki za usg! Zawsze to straszny stres u mnie byl od usg do usg i ciagly niepokoj .... myslcie pozytywnie musi być dobrze ! Ściskam

Phyllis, Akinom 59, inessa lubią tę wiadomość

klz9vcqgtj0l9yz1.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ja mam wizytę już w ten piątek - udało.mi się wydusić termin na cito. Jutro beta (po 3 dobrach) na powtórkę. I w piątek gin. A jeszcze ten pies... Dzieje się oj dzieje...
    Ile wyniosła u Ciebie pierwsza beta i który to dzień cyklu był, jak ją robiłaś?

Misia78 lubi tę wiadomość

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin, moja to Laura :)

dziewczyny, życzę wysokich bet i pięknych widoków na usg :)

Akinom 59, Misia78, inessa lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dobrego dnia i smacznych paczkow kto moze :)
    Jastin mi po usunieciu miesniakow tez b.skrocily sie cykle i mam 25 dniowe rozmawialam z ginekolog powiedziala,ze to ok nadal w normie ale racja lepiej wszystko sprawdzic.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Frejaa mam mutacje heterozygotyczne i biore metyle od kilku lat. W ciazy z synkiem tez bralam. Do tego wit.b w zastrzykach przez b.duzy niedobor.
    A synek ma b.wysokofunkcjonujacy autyzm na pograniczu,ze tak powiem - jest b.inteligentny :) gorzej z problemami z mowa no i emocjonalnie ale jest b.otwartym chlopcem na ludzi :)

W zastrzykach to raczej cyjanokobalamina, a to źle dla nas...
    Koniecznie kup sobie cholinę. Ja biorę firmy Seeking health, nazywa się optimal PC, w muscle zone w internecie. Ona pomaga właśnie uniknąć takich problemów... bo większość z nas ma niedobór, a mutantki szczególnie.
    inessa wrote:
    Freja jak dzisiaj mdlosci?
    Kiedy teraz kolejna wizyta?

o, ja to dopiero 11 marca. Mdłości są. Słabo jest ogólnie. Jak nie mijający kac :/
    wczoraj była krew (właściwie to różowy sluz) na papierze, ale przez noc nic i na razie nic.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    o, ja to dopiero 11 marca. Mdłości są. Słabo jest ogólnie. Jak nie mijający kac :/
    wczoraj była krew (właściwie to różowy sluz) na papierze, ale przez noc nic i na razie nic.
    Jaka jest najlepsza dawka choliny?? I jaką kupic?? Bo w tym sklepie co pisałaś jest nie dostepna

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja musialam w zastrzykach zalecenie hematologa ktory zna sie tez na metylowanych witaminach ale ja mialam stradzny niedobor i musielismy oprocz metyli w ten sposob uzupelniac.
    Ufam b.jemu bo nam b.pomogl a zna sie tez na poronieniach bo jest tez kobsultantem w klinice ginekologiczno-polozniczej.

A Ty bierzesz progesteron?
    Ty juz bylas raz na wizycie dobrxe pamietam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholina jest teraz w Prenatal Uno dla starajacych sie oraz w 1 trymestrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja łykami właśnie 2 razy dziennie uno

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz na opakowaniu wpisana choline? Bo to z tego co widze nowosc jest wlasnie udoskonalona cholina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ale masz na opakowaniu wpisana choline? Bo to z tego co widze nowosc jest wlasnie udoskonalona cholina.
    Muszę zerknąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest metylokobalamina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Muszę zerknąć
    Tak ma cholinę uff 😁

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też się tak dzisiaj czujecie beznadziejnie jak ja?? Jestem taka słaba,cały czas chce mi się spać😥 ta pogoda chyba tak wpływa na czlowieka

Misia78 lubi tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    A co to jest metylokobalamina?

to jest aktywna forma witaminy B12, najlepiej przyswajalna, metylowana

ja też jestem śpiąca, chyba faktycznie pogoda tak działa

upiekłam pączki i 4 zjadłam ;) ale teraz mam niedowagę, więc nie pilnuję się

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Jaka jest najlepsza dawka choliny?? I jaką kupic?? Bo w tym sklepie co pisałaś jest nie dostepna

jak macie prenatalch to ok :) chyba jeszcze Thorne miał? a jest drugi sklep, który ma seeking health:
    https://mass-zone.eu/seeking-health-optimal-pc-phospholipid-complex-kompleks-fosfolipidowy-100-kapsulek-zelowych-p-2056.html?ceneo_cpc
    inessa wrote:
    Freja ja musialam w zastrzykach zalecenie hematologa ktory zna sie tez na metylowanych witaminach ale ja mialam stradzny niedobor i musielismy oprocz metyli w ten sposob uzupelniac.
    Ufam b.jemu bo nam b.pomogl a zna sie tez na poronieniach bo jest tez kobsultantem w klinice ginekologiczno-polozniczej.

A Ty bierzesz progesteron?
    Ty juz bylas raz na wizycie dobrxe pamietam?

Byłam 4t+4d. Następna w 10 tygodniu.
    Nie biorę progesteronu, bo miałam poziom 45.
    Za dużo czytam i za dużo wiem ;) znajoma mi podsunęła badania, według których kobiety, które mają dobry poziom progesteronu a mimo to go biorą w ciąży, częściej rodzą dzieci z autyzmem...
    Progesteron pomaga jak faktycznie jest problem z poziomem, ale jak nie ma to jest lekiem na głowę...
    Tak samo z no spą trzeba uważać. Ponoć fizjoterapeuci mają określenie "ponospowe dzieci". Problemy z napięciem mięśniowym.

Ale ja jestem pogodzona z losem. Co ma być to będzie. Uda się to super, nie uda, widocznie nie jest mi pisane kolejne dziecko.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, a dochodził skąd taki niedobór? Takie dwa najczęstsze powody to branie metforminy i... tasiemiec.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy jakaś zaciążona zrobiła już drugą betę?
    Zastanawiam się czy robić trzecią. Czekanie na wynik drugiej bety wykończył mnie. 20 razy sprawdzałam aplikację luxmed w telefonie. A i tak jak weszło to badanie to dostałam powiadomienie na ekranie, więc bez sensu tam właziłam te 20 razy. I w tym momencie już bałam się zajrzeć. Chyba pół godziny zwlekałam. Oczywiście myślałam, że nie urosła.

17u96iyefisxlskp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy jakaś zaciążona zrobiła już drugą betę?
    Zastanawiam się czy robić trzecią. Czekanie na wynik drugiej bety wykończył mnie. 20 razy sprawdzałam aplikację luxmed w telefonie. A i tak jak weszło to badanie to dostałam powiadomienie na ekranie, więc bez sensu tam właziłam te 20 razy. I w tym momencie już bałam się zajrzeć. Chyba pół godziny zwlekałam. Oczywiście myślałam, że nie urosła.
    Jeśli przyrost był ok to ja bym zrobiła za 7 dni😁 serio wiem coś o tym w tej ostatniej ciąży robiłam co drugi dzień przez tydzień i co choć przyrosty 4 były dobre to 5 już nie! I tylko nerwy stresy w końcu lekarz zabronił mi robić betę!

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ