Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Phyllis wrote:jastin, jak to się mówi: nowy cykl - nowa szansa. Nie poddawaj się, trzeba mieć nadzieję A w ogóle to jak Twoja córcia ma na imię?
Ja też w każdej ciąży walczyłam z mdłościami 24h, ale w tej ostatniej to trzymały dłużej, do 16tc. Fatalne uczucie.
Ja na szczęście na wagę nie narzekam, ale po ciąży to moje ciało jest trochę sflaczałe, więc w tym temacie musze popracować i poćwiczyć
Ma na imię Emma. A Twoja ?
Kilka cykli jeszcze sobie dam i koniec. Muszę pojechać w tym cyklu do gina sprawdzić ovu, testy niby pokazują II ale po usunięciu miesniaka z 40-50 dniowych cykli przeszło na 25 dniowe jestem w lekkim szoku że tak się to pozmiemialo ...
Ja mdłości miałam prawie do końca ciazy 24 na dobę i mega zgage 😳 chyba gorzej przechodziłam zgage niż mdłości.
Dziewczyny piękne przyrosty bety, trzymam kciuki za usg! Zawsze to straszny stres u mnie byl od usg do usg i ciagly niepokoj .... myslcie pozytywnie musi być dobrze ! ŚciskamPhyllis, Akinom 59, inessa lubią tę wiadomość
-
baby wrote:Ja mam wizytę już w ten piątek - udało.mi się wydusić termin na cito. Jutro beta (po 3 dobrach) na powtórkę. I w piątek gin. A jeszcze ten pies... Dzieje się oj dzieje...
Misia78 lubi tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Frejaa mam mutacje heterozygotyczne i biore metyle od kilku lat. W ciazy z synkiem tez bralam. Do tego wit.b w zastrzykach przez b.duzy niedobor.
A synek ma b.wysokofunkcjonujacy autyzm na pograniczu,ze tak powiem - jest b.inteligentny gorzej z problemami z mowa no i emocjonalnie ale jest b.otwartym chlopcem na ludzi
W zastrzykach to raczej cyjanokobalamina, a to źle dla nas...
Koniecznie kup sobie cholinę. Ja biorę firmy Seeking health, nazywa się optimal PC, w muscle zone w internecie. Ona pomaga właśnie uniknąć takich problemów... bo większość z nas ma niedobór, a mutantki szczególnie.
inessa wrote:Freja jak dzisiaj mdlosci?
Kiedy teraz kolejna wizyta?
o, ja to dopiero 11 marca. Mdłości są. Słabo jest ogólnie. Jak nie mijający kac
wczoraj była krew (właściwie to różowy sluz) na papierze, ale przez noc nic i na razie nic. -
nick nieaktualnyFreja000 wrote:o, ja to dopiero 11 marca. Mdłości są. Słabo jest ogólnie. Jak nie mijający kac
wczoraj była krew (właściwie to różowy sluz) na papierze, ale przez noc nic i na razie nic. -
nick nieaktualnyFreja ja musialam w zastrzykach zalecenie hematologa ktory zna sie tez na metylowanych witaminach ale ja mialam stradzny niedobor i musielismy oprocz metyli w ten sposob uzupelniac.
Ufam b.jemu bo nam b.pomogl a zna sie tez na poronieniach bo jest tez kobsultantem w klinice ginekologiczno-polozniczej.
A Ty bierzesz progesteron?
Ty juz bylas raz na wizycie dobrxe pamietam? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:A co to jest metylokobalamina?
to jest aktywna forma witaminy B12, najlepiej przyswajalna, metylowana
ja też jestem śpiąca, chyba faktycznie pogoda tak działa
upiekłam pączki i 4 zjadłam ale teraz mam niedowagę, więc nie pilnuję się
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
Akinom 59 wrote:Jaka jest najlepsza dawka choliny?? I jaką kupic?? Bo w tym sklepie co pisałaś jest nie dostepna
jak macie prenatalch to ok chyba jeszcze Thorne miał? a jest drugi sklep, który ma seeking health:
https://mass-zone.eu/seeking-health-optimal-pc-phospholipid-complex-kompleks-fosfolipidowy-100-kapsulek-zelowych-p-2056.html?ceneo_cpc
inessa wrote:Freja ja musialam w zastrzykach zalecenie hematologa ktory zna sie tez na metylowanych witaminach ale ja mialam stradzny niedobor i musielismy oprocz metyli w ten sposob uzupelniac.
Ufam b.jemu bo nam b.pomogl a zna sie tez na poronieniach bo jest tez kobsultantem w klinice ginekologiczno-polozniczej.
A Ty bierzesz progesteron?
Ty juz bylas raz na wizycie dobrxe pamietam?
Byłam 4t+4d. Następna w 10 tygodniu.
Nie biorę progesteronu, bo miałam poziom 45.
Za dużo czytam i za dużo wiem znajoma mi podsunęła badania, według których kobiety, które mają dobry poziom progesteronu a mimo to go biorą w ciąży, częściej rodzą dzieci z autyzmem...
Progesteron pomaga jak faktycznie jest problem z poziomem, ale jak nie ma to jest lekiem na głowę...
Tak samo z no spą trzeba uważać. Ponoć fizjoterapeuci mają określenie "ponospowe dzieci". Problemy z napięciem mięśniowym.
Ale ja jestem pogodzona z losem. Co ma być to będzie. Uda się to super, nie uda, widocznie nie jest mi pisane kolejne dziecko. -
Cześć dziewczyny, czy jakaś zaciążona zrobiła już drugą betę?
Zastanawiam się czy robić trzecią. Czekanie na wynik drugiej bety wykończył mnie. 20 razy sprawdzałam aplikację luxmed w telefonie. A i tak jak weszło to badanie to dostałam powiadomienie na ekranie, więc bez sensu tam właziłam te 20 razy. I w tym momencie już bałam się zajrzeć. Chyba pół godziny zwlekałam. Oczywiście myślałam, że nie urosła.
-
nick nieaktualnyMisia78 wrote:Cześć dziewczyny, czy jakaś zaciążona zrobiła już drugą betę?
Zastanawiam się czy robić trzecią. Czekanie na wynik drugiej bety wykończył mnie. 20 razy sprawdzałam aplikację luxmed w telefonie. A i tak jak weszło to badanie to dostałam powiadomienie na ekranie, więc bez sensu tam właziłam te 20 razy. I w tym momencie już bałam się zajrzeć. Chyba pół godziny zwlekałam. Oczywiście myślałam, że nie urosła.