X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko mój Maks ma aspergera i eż zaburzenia SI,jest mega inteligentny ale społecznie nie daje rady,dużebskupiska ludzi,hałas go mega denerwuja,wiem jak to wygląda,moj ma 6 lat i idzie w tym roku do szkoły,wlasnie dostąliśmy diagnoze w grudniu i jestem lekko podłamana bo u nas w szkołach nie ma nawet wwr a co dopiero o terapii SI.
    Witaj Dagmara,mialam z Maksem dwa zarodki i jeden poprostu przestal się rozwijac,drugi natomiast chyba charakterek ma po obu bo diabełek z niego straszny,ja miałam to szczęscie ze bez stresu to przeszłam bo dowiedziałam się o drugim zarodku w 16 tyg jak juz był prawie wchlonięty.Trzymam mocno kciuki zeby wszystko było oki ciąża rozwijała się prawidłowo.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Samanta1006
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samanta72, Na USG nie było widać drugiego zarodka, że dowiedziałaś się dopiero w 16 tyg.?

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam wcześniej usg bo moj gin to syarej daty i pierwsze mialam połowkowe z racji wieku ha ha ha ale w sumie jak słuchał to pewnie były dwa ale no cóż,zaraz po urodzeniu z niego zrezygnowałam ale teraz cięzko trafic na dobrego niestety. Miłam 41 lat jak urodzilam więc i tak wszyscy na mnie patrzyli jak na cudaka choc tak jak Agnieszce nikt mi nie dawal tyle lat ale jak do karty zaglądali to taka cisza była🤪

inessa, Misia78 lubią tę wiadomość

Samanta1006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja ze wzgledu na zawod widzialam juz wczesniej objawy ale specjalisci nie chcueli za szybko stawiac diagnozy ze wzgledu na wczesniactwo i hipotrofie.
    On ma nadwrazliwosc na niektore smaki (wybiorczosc pokarmowa)oraz czasami na swiatlo. Halas tylko czasem.
    A tak jest b.otwartym chlopcem na ludzi jedynie nie radzi sobie czasami z emocjami i tutaj wymaga pracy no i z mowa jest problem On b.duzo mowi ale czesto b.niezrozumiale i potem sie denerwuje,ze np.my go nie rozumiemy.
    Az dziwne,ze w szkole nie ma specjalistow nosz kurcze a juz nie wspomne o WWR to choc w poradni pedagogicznej poeinni Wam to zapewnic. gdzues w poblizu nie macie mozliwosci poszukac terapi SI? Bo to jest b.wazne.
    Przepraszam,ze tak sie wypowiadam ale kurcze jak slysze,ze nie ma specjalistow to az plakac sie chce o wszystko trzeba walczyc samemu.

• Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ńiestety nie ma i to mnie troche zalamuje,pracuje po 12 godzin dwa na dwa dni i niestety dojazdy odpadają bo wracam do domu po 20 tej.
    Maks tez ma wybiórczość pokarmową ale z mową jest ok,wrecz gada na okrągło i jak mały profesor,przeszkadza w przedszkolu bo ciągle o cos pyta a jak nie dostaje odpowiedzi to sie wkurza i próbuje przekrzyczec wszystkich. Jest przekochany,taki mój przytulasek ale szybko się denerwuje i ciezko nad tym zapanowac bo on widzi kiedy ty juz jesteś na granicy i wtedy ci walnie ze to ja go chyba nie kocham,więc on sie zabije😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 17:28

Samanta1006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu no to z ta praca ciezko pogodzic wszystko.

Nasz Gabi gada tez naokroglo i wszystko go interesuje ale denerwuje sie jak go nie rozumiemy i wtedy akcja jest choc nie zawsze.
    A taki tekst to moze rodzica dobic ale to tylko dzieciaczki no i dlatego potrzebna im terapia. A co z poradnia pedagogiczna?

• baby Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅
    Dasz radę! Wiadomo że czasami ciężko jest ,ale my kobiety jesteśmy stworzone do tego,lepsza organizacja pracy ci super😘😘😘 wierzę w ciebie💗

inessa lubi tę wiadomość

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Współczuję i przytulam mocno. sama mam psa i kota i bardzo przezywam jak coś im jest.

17u96iyefisxlskp.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ja 2 lata temu straciłam moja psice miała 13 lat. Wiem co czujesz. Miałam rottka była taka spokojna i czuła dla dzieci. Przplakalam 2dni jak musielismy uspic ale już nie wstawała i nie jadła.

201408184765.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórzyłam dziś betę, w poniedziałek było 306, dziś 950. Jest ok?
    Chociaż w moim przypadku beta była wysoka i rosła a zarodek się dalej nie rozwinął, nie ma chyba co na to tak ślepo patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:14

Akinom 59, jastin lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby wspolczuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia piekny przyrost :)
    Teraz wazne USG :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Dziewczyny powtórzyłam dziś betę, w poniedziałek było 306, dziś 950. Jest ok?
    Chociaż w moim przypadku beta była wysoka i rosła a zarodek się dalej nie rozwinął, nie ma chyba co na to tak ślepo patrzeć.
    Misiu jest super ✊✊😘😘💗🍀

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o mojej becie: 43dc=21700, 45dc=30400? Lekarz powiedział, że ta beta 21700 jest bardzo wysoka...

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara a robilas tez wczesniej bete?
    Bo to jest wysoka beta ale czy az tak to ciezko stwierdzic bo lekarzem nie jestem a druga sprawa w koncu jeden z lekarzy stwierdzil,ze to ciaza blizniacza to wtedy moze beta byc wyzsza. Aa no i jeszcze zalezy kiedy byla owulacja,zagniezdzenie.
    Dlatego ja bety nie robie bo tylko lubi robic zamieszanie a najwazniejsze jest USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:10

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wcześniej bety nie zrobiłam.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara no to ciezko porownac. Teraz i tak wazne USG kolejne.
    Musi byc dobrze i juz :) !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 20:20

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny,bety pięknie rosną teraz tylko czekać na USG.

Baby współczuję przez tyle lat człowiek się zżywa ze zwierzakiem my mamy border collie ma 6 lat więc w sile wieku ale jak mu się kiedyś umrze to będzie płacz

cf409fc7e7.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę już w ten piątek - udało.mi się wydusić termin na cito. Jutro beta (po 3 dobrach) na powtórkę. I w piątek gin. A jeszcze ten pies... Dzieje się oj dzieje...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ