Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko mój Maks ma aspergera i eż zaburzenia SI,jest mega inteligentny ale społecznie nie daje rady,dużebskupiska ludzi,hałas go mega denerwuja,wiem jak to wygląda,moj ma 6 lat i idzie w tym roku do szkoły,wlasnie dostąliśmy diagnoze w grudniu i jestem lekko podłamana bo u nas w szkołach nie ma nawet wwr a co dopiero o terapii SI.
    Witaj Dagmara,mialam z Maksem dwa zarodki i jeden poprostu przestal się rozwijac,drugi natomiast chyba charakterek ma po obu bo diabełek z niego straszny,ja miałam to szczęscie ze bez stresu to przeszłam bo dowiedziałam się o drugim zarodku w 16 tyg jak juz był prawie wchlonięty.Trzymam mocno kciuki zeby wszystko było oki ciąża rozwijała się prawidłowo.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Samanta1006
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samanta72, Na USG nie było widać drugiego zarodka, że dowiedziałaś się dopiero w 16 tyg.?

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam wcześniej usg bo moj gin to syarej daty i pierwsze mialam połowkowe z racji wieku ha ha ha ale w sumie jak słuchał to pewnie były dwa ale no cóż,zaraz po urodzeniu z niego zrezygnowałam ale teraz cięzko trafic na dobrego niestety. Miłam 41 lat jak urodzilam więc i tak wszyscy na mnie patrzyli jak na cudaka choc tak jak Agnieszce nikt mi nie dawal tyle lat ale jak do karty zaglądali to taka cisza była🤪

inessa, Misia78 lubią tę wiadomość

Samanta1006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja ze wzgledu na zawod widzialam juz wczesniej objawy ale specjalisci nie chcueli za szybko stawiac diagnozy ze wzgledu na wczesniactwo i hipotrofie.
    On ma nadwrazliwosc na niektore smaki (wybiorczosc pokarmowa)oraz czasami na swiatlo. Halas tylko czasem.
    A tak jest b.otwartym chlopcem na ludzi jedynie nie radzi sobie czasami z emocjami i tutaj wymaga pracy no i z mowa jest problem On b.duzo mowi ale czesto b.niezrozumiale i potem sie denerwuje,ze np.my go nie rozumiemy.
    Az dziwne,ze w szkole nie ma specjalistow nosz kurcze a juz nie wspomne o WWR to choc w poradni pedagogicznej poeinni Wam to zapewnic. gdzues w poblizu nie macie mozliwosci poszukac terapi SI? Bo to jest b.wazne.
    Przepraszam,ze tak sie wypowiadam ale kurcze jak slysze,ze nie ma specjalistow to az plakac sie chce o wszystko trzeba walczyc samemu.

• Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ńiestety nie ma i to mnie troche zalamuje,pracuje po 12 godzin dwa na dwa dni i niestety dojazdy odpadają bo wracam do domu po 20 tej.
    Maks tez ma wybiórczość pokarmową ale z mową jest ok,wrecz gada na okrągło i jak mały profesor,przeszkadza w przedszkolu bo ciągle o cos pyta a jak nie dostaje odpowiedzi to sie wkurza i próbuje przekrzyczec wszystkich. Jest przekochany,taki mój przytulasek ale szybko się denerwuje i ciezko nad tym zapanowac bo on widzi kiedy ty juz jesteś na granicy i wtedy ci walnie ze to ja go chyba nie kocham,więc on sie zabije😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 17:28

Samanta1006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu no to z ta praca ciezko pogodzic wszystko.

Nasz Gabi gada tez naokroglo i wszystko go interesuje ale denerwuje sie jak go nie rozumiemy i wtedy akcja jest choc nie zawsze.
    A taki tekst to moze rodzica dobic ale to tylko dzieciaczki no i dlatego potrzebna im terapia. A co z poradnia pedagogiczna?

• baby Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅
    Dasz radę! Wiadomo że czasami ciężko jest ,ale my kobiety jesteśmy stworzone do tego,lepsza organizacja pracy ci super😘😘😘 wierzę w ciebie💗

inessa lubi tę wiadomość

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Współczuję i przytulam mocno. sama mam psa i kota i bardzo przezywam jak coś im jest.

17u96iyefisxlskp.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ja 2 lata temu straciłam moja psice miała 13 lat. Wiem co czujesz. Miałam rottka była taka spokojna i czuła dla dzieci. Przplakalam 2dni jak musielismy uspic ale już nie wstawała i nie jadła.

201408184765.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórzyłam dziś betę, w poniedziałek było 306, dziś 950. Jest ok?
    Chociaż w moim przypadku beta była wysoka i rosła a zarodek się dalej nie rozwinął, nie ma chyba co na to tak ślepo patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:14

Akinom 59, jastin lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby wspolczuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia piekny przyrost :)
    Teraz wazne USG :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Dziewczyny powtórzyłam dziś betę, w poniedziałek było 306, dziś 950. Jest ok?
    Chociaż w moim przypadku beta była wysoka i rosła a zarodek się dalej nie rozwinął, nie ma chyba co na to tak ślepo patrzeć.
    Misiu jest super ✊✊😘😘💗🍀

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o mojej becie: 43dc=21700, 45dc=30400? Lekarz powiedział, że ta beta 21700 jest bardzo wysoka...

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara a robilas tez wczesniej bete?
    Bo to jest wysoka beta ale czy az tak to ciezko stwierdzic bo lekarzem nie jestem a druga sprawa w koncu jeden z lekarzy stwierdzil,ze to ciaza blizniacza to wtedy moze beta byc wyzsza. Aa no i jeszcze zalezy kiedy byla owulacja,zagniezdzenie.
    Dlatego ja bety nie robie bo tylko lubi robic zamieszanie a najwazniejsze jest USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:10

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wcześniej bety nie zrobiłam.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara no to ciezko porownac. Teraz i tak wazne USG kolejne.
    Musi byc dobrze i juz :) !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 20:20

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny,bety pięknie rosną teraz tylko czekać na USG.

Baby współczuję przez tyle lat człowiek się zżywa ze zwierzakiem my mamy border collie ma 6 lat więc w sile wieku ale jak mu się kiedyś umrze to będzie płacz

cf409fc7e7.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę już w ten piątek - udało.mi się wydusić termin na cito. Jutro beta (po 3 dobrach) na powtórkę. I w piątek gin. A jeszcze ten pies... Dzieje się oj dzieje...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ