Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszko mój Maks ma aspergera i eż zaburzenia SI,jest mega inteligentny ale społecznie nie daje rady,dużebskupiska ludzi,hałas go mega denerwuja,wiem jak to wygląda,moj ma 6 lat i idzie w tym roku do szkoły,wlasnie dostąliśmy diagnoze w grudniu i jestem lekko podłamana bo u nas w szkołach nie ma nawet wwr a co dopiero o terapii SI.
Witaj Dagmara,mialam z Maksem dwa zarodki i jeden poprostu przestal się rozwijac,drugi natomiast chyba charakterek ma po obu bo diabełek z niego straszny,ja miałam to szczęscie ze bez stresu to przeszłam bo dowiedziałam się o drugim zarodku w 16 tyg jak juz był prawie wchlonięty.Trzymam mocno kciuki zeby wszystko było oki ciąża rozwijała się prawidłowo.Akinom 59 lubi tę wiadomość
Samanta1006 -
Samanta72, Na USG nie było widać drugiego zarodka, że dowiedziałaś się dopiero w 16 tyg.?2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Ja nie mialam wcześniej usg bo moj gin to syarej daty i pierwsze mialam połowkowe z racji wieku ha ha ha ale w sumie jak słuchał to pewnie były dwa ale no cóż,zaraz po urodzeniu z niego zrezygnowałam ale teraz cięzko trafic na dobrego niestety. Miłam 41 lat jak urodzilam więc i tak wszyscy na mnie patrzyli jak na cudaka choc tak jak Agnieszce nikt mi nie dawal tyle lat ale jak do karty zaglądali to taka cisza była🤪
inessa, Misia78 lubią tę wiadomość
Samanta1006 -
nick nieaktualnyKasiu ja ze wzgledu na zawod widzialam juz wczesniej objawy ale specjalisci nie chcueli za szybko stawiac diagnozy ze wzgledu na wczesniactwo i hipotrofie.
On ma nadwrazliwosc na niektore smaki (wybiorczosc pokarmowa)oraz czasami na swiatlo. Halas tylko czasem.
A tak jest b.otwartym chlopcem na ludzi jedynie nie radzi sobie czasami z emocjami i tutaj wymaga pracy no i z mowa jest problem On b.duzo mowi ale czesto b.niezrozumiale i potem sie denerwuje,ze np.my go nie rozumiemy.
Az dziwne,ze w szkole nie ma specjalistow nosz kurcze a juz nie wspomne o WWR to choc w poradni pedagogicznej poeinni Wam to zapewnic. gdzues w poblizu nie macie mozliwosci poszukac terapi SI? Bo to jest b.wazne.
Przepraszam,ze tak sie wypowiadam ale kurcze jak slysze,ze nie ma specjalistow to az plakac sie chce o wszystko trzeba walczyc samemu.
-
Ńiestety nie ma i to mnie troche zalamuje,pracuje po 12 godzin dwa na dwa dni i niestety dojazdy odpadają bo wracam do domu po 20 tej.
Maks tez ma wybiórczość pokarmową ale z mową jest ok,wrecz gada na okrągło i jak mały profesor,przeszkadza w przedszkolu bo ciągle o cos pyta a jak nie dostaje odpowiedzi to sie wkurza i próbuje przekrzyczec wszystkich. Jest przekochany,taki mój przytulasek ale szybko się denerwuje i ciezko nad tym zapanowac bo on widzi kiedy ty juz jesteś na granicy i wtedy ci walnie ze to ja go chyba nie kocham,więc on sie zabije😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 17:28
Samanta1006 -
nick nieaktualnyKasiu no to z ta praca ciezko pogodzic wszystko.
Nasz Gabi gada tez naokroglo i wszystko go interesuje ale denerwuje sie jak go nie rozumiemy i wtedy akcja jest choc nie zawsze.
A taki tekst to moze rodzica dobic ale to tylko dzieciaczki no i dlatego potrzebna im terapia. A co z poradnia pedagogiczna? -
Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅
-
nick nieaktualnybaby wrote:Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅
inessa lubi tę wiadomość
-
baby wrote:Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅
-
baby wrote:Hej kobietki. Ciężki dzień dziś miałam. Jutro kolejny pewnie. Mój ponad 14letni labrador jest w bardzo kiepskim stanie. Byłam z nią 2 godziny u weta. Ani obiadu. Ani siku. Powrót do domu z odbiorem dzieci po drodze. Rano oczywiscie praca. Teraz dzieci chcą coś ciepłego zjeść.... Gdzie tu miejsce na trzecie dziecko? 😳😳😳😅
-
Dziewczyny powtórzyłam dziś betę, w poniedziałek było 306, dziś 950. Jest ok?
Chociaż w moim przypadku beta była wysoka i rosła a zarodek się dalej nie rozwinął, nie ma chyba co na to tak ślepo patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:14
Akinom 59, jastin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A co sądzicie o mojej becie: 43dc=21700, 45dc=30400? Lekarz powiedział, że ta beta 21700 jest bardzo wysoka...2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualnyDagmara a robilas tez wczesniej bete?
Bo to jest wysoka beta ale czy az tak to ciezko stwierdzic bo lekarzem nie jestem a druga sprawa w koncu jeden z lekarzy stwierdzil,ze to ciaza blizniacza to wtedy moze beta byc wyzsza. Aa no i jeszcze zalezy kiedy byla owulacja,zagniezdzenie.
Dlatego ja bety nie robie bo tylko lubi robic zamieszanie a najwazniejsze jest USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:10
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny