Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Spokojnie do środy? Jak dzisiaj dopiero niedziela. Naprawdę wytrzymasz?
    Pewnie😂

Akinom 59, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Zaczynam się bać ...

ace9504a5f43.jpg

ed1b0f933792.jpg
    Widzicie czy mam zwidy?
    Dopiero 9dpo...

Niezaprzeczalnie widać! Gratuluję! Trzymam kciuki za mega ciemnego sikańca w terminie. Cudnie!

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kochanie u mnie dziś 6 tydzień beta z piátku 4896
    To na pewno jeszcze nie ten etap zwalniania bety
    W poniedziałek powtarzam i myślę że już się wszystko wyjaśni
    Od dziś nie biorę lutki ,bo próg 63

Kochana jesteśmy dobrej myśli... będzie dobrze... zaciskam z całych sił kochana... to będzie dobry wynik.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie ale tak jak mówiłam wiem jak to się skończy
    Beta już poniżej normy 6535 przyrost 21,7%
    Progesteron 17

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Dziękuję Wam za wsparcie ale tak jak mówiłam wiem jak to się skończy
    Beta już poniżej normy 6535 przyrost 21,7%
    Progesteron 17
    😢

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziewczyny, jeśli pzowolicie, dołaczę i ja do Was. Skończone 38 lat miesiąc temu i starania od 3 mscy, 4 letnia córeczka i mąż 42 lata. Powiedzcie, że to nie za późno proszę, tak bardzo chcę drugiego dziecka, to moje marzenie...jak sobie radzicie z myślą o staraniach na co dzień, co zrobić, żeby nie przesłoniła całego świata, bo ja na razie jestem na takim etapie, tak silny instynkt sie we mnie odezwał, że niestety mąż i córeczka trochę na tym tracą:(
    Jak radzicie sobie z widokiem kobiet w ciąży lub z wózkami...mnie jest ciężko, odzywa się żal , że nie zdecydowałam się wcześniej i lęk, że już się nie uda i taka po prostu "zazdrość" , że tak bardzo chciałabym tak samo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Cześć. Dziewczyny, jeśli pzowolicie, dołaczę i ja do Was. Skończone 38 lat miesiąc temu i starania od 3 mscy, 4 letnia córeczka i mąż 42 lata. Powiedzcie, że to nie za późno proszę, tak bardzo chcę drugiego dziecka, to moje marzenie...jak sobie radzicie z myślą o staraniach na co dzień, co zrobić, żeby nie przesłoniła całego świata, bo ja na razie jestem na takim etapie, tak silny instynkt sie we mnie odezwał, że niestety mąż i córeczka trochę na tym tracą:(
    Jak radzicie sobie z widokiem kobiet w ciąży lub z wózkami...mnie jest ciężko, odzywa się żal , że nie zdecydowałam się wcześniej i lęk, że już się nie uda i taka po prostu "zazdrość" , że tak bardzo chciałabym tak samo...
    Cześć słońce,jeśli cię to choć troszkę pocieszy ja urodziłam trójkę moich pociech w wieku:36,38 i 41 lat
    Także głowa do góry ,mężowi dobre suple kup i do dzieła ✊✊✊☘️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do radzenia sobie i z zazdrością i z widokiem kobiet w ciąży to tak: na początku miałam to samo ale potem pukłam się w łeb, przecież to głupie i przestałam tak myśleć ,a straty jeszcze mnie w tym uświadomiły
    Nie wolno nikomu zazdrościć,nie wiemy czy ta kobieta ,dziewczyna nie przechodziła tego co my,może też miała problemy z zajściem kto wie
    Ja teraz wręcz uśmiecham się do każdej kobiety która jest w ciąży,zawsze zagadam jak się czuje ,który to miesiąc,
    Musisz znaleźć dobrą metodę na siebie
    I znajdź czas na jakieś hobby ,żeby głowa odpusciła

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki...czytam to forum i nabieram nadziei...ale doradzcie jak nie zwariować, czekając, tak bym chciała, żeby córeczka miala rodzeństwo. Wcześniej miałam "ciężkie życie" i dopiero po 30 znalazłam swoją przystań...

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    A co do radzenia sobie i z zazdrością i z widokiem kobiet w ciąży to tak: na początku miałam to samo ale potem pukłam się w łeb, przecież to głupie i przestałam tak myśleć ,a straty jeszcze mnie w tym uświadomiły
    Nie wolno nikomu zazdrościć,nie wiemy czy ta kobieta ,dziewczyna nie przechodziła tego co my,może też miała problemy z zajściem kto wie
    Ja teraz wręcz uśmiecham się do każdej kobiety która jest w ciąży,zawsze zagadam jak się czuje ,który to miesiąc,
    Musisz znaleźć dobrą metodę na siebie
    I znajdź czas na jakieś hobby ,żeby głowa odpusciła
    Dziękuję...ale to takie trudne:)

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Cześć słońce,jeśli cię to choć troszkę pocieszy ja urodziłam trójkę moich pociech w wieku:36,38 i 41 lat
    Także głowa do góry ,mężowi dobre suple kup i do dzieła ✊✊✊☘️

A jak otoczenie reagowało na te starania, mówiłaś komuś? Bo my z mężem póki co się tym "nie chwalimy"...wie tylko mój ginekolog;) i życzył powodzenia,ech:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu nie mówiłam ,bo i nikomu nic do tego!
    Wiem że jest trudno,ale masz męża i córeczkę to na nich się skup
    Tak bardzo chcemy zajść w ciążę że często nie zauważamy ,że inni też cierpiá,też przeżywajá i często to my same do tego doprowadzamy widząc tylko siebie

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Nikomu nie mówiłam ,bo i nikomu nic do tego!
    Wiem że jest trudno,ale masz męża i córeczkę to na nich się skup
    Tak bardzo chcemy zajść w ciążę że często nie zauważamy ,że inni też cierpiá,też przeżywajá i często to my same do tego doprowadzamy widząc tylko siebie

Tak, mój mąż mi to powtarza. A ja mam ostatnio wręcz obsesję związaną z ciążą. Tyle, że ciągle w tyle głowy wiek i uciekający czas. Nie potrafię wbić sobie do głowy, że jeszcze mogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Tak, mój mąż mi to powtarza. A ja mam ostatnio wręcz obsesję związaną z ciążą. Tyle, że ciągle w tyle głowy wiek i uciekający czas. Nie potrafię wbić sobie do głowy, że jeszcze mogę
    Możesz,możesz tylko ciesz się życiem i wrzuć na luz

Emi78 lubi tę wiadomość

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Możesz,możesz tylko ciesz się życiem i wrzuć na luz
    :)Potrzebuję takich słów, będę tu częściej wchodzić!!

Akinom 59, Emi78 lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Cześć Magdo🙂
    Ja jestem starsza i walczę😉
    Ostatnio zaszłam naturalnie, ale ❤️ dziecka przestało bić... miałam zaśniad i co ? I nic walczę dalej 😁
    Wrzuć na luz - inaczej zwariujesz😉

Akinom 59, Emi78 lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Cześć Magdo🙂
    Ja jestem starsza i walczę😉
    Ostatnio zaszłam naturalnie, ale ❤️ dziecka przestało bić... miałam zaśniad i co ? I nic walczę dalej 😁
    Wrzuć na luz - inaczej zwariujesz😉
    Tylko jak wrzucić na luz:)

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zapytam o jedno:)Czy zdarzyło sie Wam usłyszeć, że ciąza w tym wieku to egoizm?Że fanaberia, itp, a nie myślicie o dziecku, które będzie mieć str(sz)ych rodziców. Jakie jest Wasz pogląd w tej kwestii...i jak sobie radzicie z takimi opiniami, jeśli się zdarzają?

• Emi78 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    I jeszcze zapytam o jedno:)Czy zdarzyło sie Wam usłyszeć, że ciąza w tym wieku to egoizm?Że fanaberia, itp, a nie myślicie o dziecku, które będzie mieć str(sz)ych rodziców. Jakie jest Wasz pogląd w tej kwestii...i jak sobie radzicie z takimi opiniami, jeśli się zdarzają?

Magda8306
    ja słyszałam ale to tak głupi argument że szkoda czasu na słuchanie tak durnego gadania.
    Ja cały czas myślę o tym czy jak się uda to dożyję pełnoletności dziecka.
    Moja siostra krótko skwitowała, że jak tak to powinnam już leżeć w trumnie i czekać na śmierć :)
    Głowa do góry!

Milkana, Akinom 59 lubią tę wiadomość

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi78 wrote:
    Magda8306

Ja cały czas myślę o tym czy jak się uda to dożyję pełnoletności dziecka.
    ....
    czyli pomimo takich obaw się starasz, nie wstrzymują Cię?Czy zakładasz, że dziecko sobie poradzi samo, gdyby nie daj...

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ