X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi78 wrote:
    Straszne to :( współczuję
    Nie jest łatwo oddzielić grubą krechą tego co się przeżyło,bywało ciężko! Oj bywało!
    Ale ja mam teraz swoje życie i wiem jak ma wyglądać ❤️😘

KasiaCh lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem DDA...

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ja tez jestem DDA...
    O mamo...trochę nas jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    O mamo...trochę nas jest...
    Oj na pewno więcej niż ci się wydaje

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Cześć. Dziewczyny, jeśli pzowolicie, dołaczę i ja do Was. Skończone 38 lat miesiąc temu i starania od 3 mscy, 4 letnia córeczka i mąż 42 lata. Powiedzcie, że to nie za późno proszę, tak bardzo chcę drugiego dziecka, to moje marzenie...jak sobie radzicie z myślą o staraniach na co dzień, co zrobić, żeby nie przesłoniła całego świata, bo ja na razie jestem na takim etapie, tak silny instynkt sie we mnie odezwał, że niestety mąż i córeczka trochę na tym tracą:(
    Jak radzicie sobie z widokiem kobiet w ciąży lub z wózkami...mnie jest ciężko, odzywa się żal , że nie zdecydowałam się wcześniej i lęk, że już się nie uda i taka po prostu "zazdrość" , że tak bardzo chciałabym tak samo...

Tak krótko i bezpośrednio.Młoda dupaaa z ciebie.Pierwsze urodziłam miesiąc przed 38 urodzinami,drugie dwa tygodnie po 42 urodzinach.Hmmm....staram się o trzecie,ale się nie spinam

Emi78, Akinom 59 lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    I jeszcze zapytam o jedno:)Czy zdarzyło sie Wam usłyszeć, że ciąza w tym wieku to egoizm?Że fanaberia, itp, a nie myślicie o dziecku, które będzie mieć str(sz)ych rodziców. Jakie jest Wasz pogląd w tej kwestii...i jak sobie radzicie z takimi opiniami, jeśli się zdarzają?
    Opinie ludzi mnienie obchodzą.W naszym wieku ważne jest czy jestem w stanie wychować dziecko.Z pierwszym spokojnie dawałam radę i na placyku,biegając za rowerkiem i takie tam.Drugi urodzony cztery lata później i jest trudniej,niby te same czynności,już znane czynności,z trzecim też by poszło.Chodzi mi o to by nadążyć za dzieckiem.Prawda jest taka,że można być starą trzydziestką,jak i młodą czterdziestką.

Akinom 59, KasiaCh lubią tę wiadomość

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Tak krótko i bezpośrednio.Młoda dupaaa z ciebie.Pierwsze urodziłam miesiąc przed 38 urodzinami,drugie dwa tygodnie po 42 urodzinach.Hmmm....staram się o trzecie,ale się nie spinam
    A mąż w jakim wieku? Też daje radę?;).Mnie się wydawało, że jesteśmy dinozaury i mało takich "starszych"rodziców, ale jak się wczoraj na spacerze z rodzinka rozejrzałam, to jednak się zdarzają;).Nawet mąż wspomniał, że u niego w pracy kolega kilka lat starszy z odchowanymi dziećmi wpadł ostatnio, koleżanka urodziła mając 41lat, sąsiadka po 40:).

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Opinie ludzi mnienie obchodzą.W naszym wieku ważne jest czy jestem w stanie wychować dziecko.Z pierwszym spokojnie dawałam radę i na placyku,biegając za rowerkiem i takie tam.Drugi urodzony cztery lata później i jest trudniej,niby te same czynności,już znane czynności,z trzecim też by poszło.Chodzi mi o to by nadążyć za dzieckiem.Prawda jest taka,że można być starą trzydziestką,jak i młodą czterdziestką.
    Przepraszam, że spytam, ale mimo że jest trudniej i odczuwasz to przy drugim, starasz się trzecie?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam testy.
    Niby coś się u mnie dzieje, ale jakoś nie czuję, że to to...
    5bea95397708.jpg
    Nawet pink płytkowy tym razem coś pokazał:
    f24fe624a9ab.jpg

milam, Emi78, KasiaCh lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • milam Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekałam na twój test. Hekate42 jesteś w ciąży!!!

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    No czekałam na twój test. Hekate42 jesteś w ciąży!!!
    Ciche gratulacje...:)

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się... czy to nie nawrot zaśniadu😖

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Boję się... czy to nie nawrot zaśniadu😖
    Szkoda że nie zrobiłaś w poniedziałek testu też ,było by widać czy ciemnieje
    To nic powtórz w piątek i będziesz wiedzieć czy ładnie ciemnieją,a który to dpo

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Szkoda że nie zrobiłaś w poniedziałek testu też ,było by widać czy ciemnieje
    To nic powtórz w piątek i będziesz wiedzieć czy ładnie ciemnieją,a który to dpo
    Dzisiaj 13dpo.
    Byłam na becie i powtórzę w piątek przed wyjazdem na urlop.

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Dzisiaj 13dpo.
    Kciuki słońce

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    A mąż w jakim wieku? Też daje radę?;).Mnie się wydawało, że jesteśmy dinozaury i mało takich "starszych"rodziców, ale jak się wczoraj na spacerze z rodzinka rozejrzałam, to jednak się zdarzają;).Nawet mąż wspomniał, że u niego w pracy kolega kilka lat starszy z odchowanymi dziećmi wpadł ostatnio, koleżanka urodziła mając 41lat, sąsiadka po 40:).

Mój partner ma 58 lat, ja 39 kończę w tym roku. Więc głowa do góry Madzieńko ❤️. Żyj dla siebie i najbliższych Ci osób, nie dla innych. Ludzie lubią krytykować oraz oceniać innych, ponieważ nie akceptują siebie samych. Łatwiej jest krytykować bliźniego swego, aniżeli siebie samego 😉. Ja akceptuję to, że ludzie tak mają i jest mi dzięki temu dużo łatwiej. Poza tym mam świadomość tego, że każdy człowiek jest naszym lustrem. Jeśli coś mnie wkurza u drugiego człowieka to znaczy że to ja mam coś do przepracowania i przemyślenia w sobie samej. Bo to znak, że nie akceptuję czegoś w sobie, dlatego zauważam to, tak bardzo w innych. Natomiast jeśli zauważam coś dobrego w drugim człowieku, to znaczy że siebie samą za to doceniam. Tak więc nie przejmuj się opinią innych ludzi. Ja, kiedy ktoś mnie ocenia i krytykuje, pierwsze co, to współczuję tej osobie, bo wiem że tak naprawdę jest to w niej, a ja tylko stanęłam na jej drodze, jako lustro ❤️

Akinom 59, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Dzisiaj 13dpo.

Zaciskam kciuki ❤️

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Mój partner ma 58 lat, ja 39 kończę w tym roku. Więc głowa do góry Madzieńko ❤️. Żyj dla siebie i najbliższych Ci osób, nie dla innych. Ludzie lubią krytykować oraz oceniać innych, ponieważ nie akceptują siebie samych. Łatwiej jest krytykować bliźniego swego, aniżeli siebie samego 😉. Ja akceptuję to, że ludzie tak mają i jest mi dzięki temu dużo łatwiej. Poza tym mam świadomość tego, że każdy człowiek jest naszym lustrem. Jeśli coś mnie wkurza u drugiego człowieka to znaczy że to ja mam coś do przepracowania i przemyślenia w sobie samej. Bo to znak, że nie akceptuję czegoś w sobie, dlatego zauważam to, tak bardzo w innych. Natomiast jeśli zauważam coś dobrego w drugim człowieku, to znaczy że siebie samą za to doceniam. Tak więc nie przejmuj się opinią innych ludzi. Ja, kiedy ktoś mnie ocenia i krytykuje, pierwsze co, to współczuję tej osobie, bo wiem że tak naprawdę jest to w niej, a ja tylko stanęłam na jej drodze, jako lustro ❤️
    Brakuje mi takich słów :).Mój mąż powiedział że dokładnie się z Tobą zgadza:).Tylko mnie to musi wbić do głowy..to może też kwestia wychowania, moja mama miała takapostawe-zadnych zmian, na wszystko za późno, co powiedzą inni...i tak przesiaklam tym, choć walczę z taką mentalnością:)
    Czy Ty masz już dziecko, czy to Twoje pierwsze starania?Dajesz sobie jakis limit czasowy?;):)ja to strasznie niecierpliwa jestem, choć przy córce udało się od razu:)

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    I jeszcze zapytam o jedno:)Czy zdarzyło sie Wam usłyszeć, że ciąza w tym wieku to egoizm?Że fanaberia, itp, a nie myślicie o dziecku, które będzie mieć str(sz)ych rodziców. Jakie jest Wasz pogląd w tej kwestii...i jak sobie radzicie z takimi opiniami, jeśli się zdarzają?

Czy dać życie to jest egoizm? ❤️❤️❤️
    Wiesz kto twierdzi, że ciąża w tym wieku to egoizm? Człowiek, który w głębi duszy też tego pragnie, lecz coś lub ktoś (sytuacja życiowa, partner, rodzina itp.) mu na to nie pozwala, dlatego też woli wypowiadać się negatywnie, bo tak mu łatwiej. W taki właśnie sposób sam siebie przekonuje, że ciąża w tym wieku to błędna decyzja. I wtedy pojawia się w takim człowieku żal i gorycz, bo serce mówi co innego, aniżeli rozum. Dlatego taki człowiek nie pochwali Twojej odwagi bo sam jej nie ma. Niestety od dziecka jesteśmy uczeni tego by słuchać innych, a nie siebie samego. Ba, wmawiane jest nam, że to egoistyczne. A prawda jest taka, że dopóki nie kochamy i akceptujemy siebie samych, to nie będziemy umieli kochać i akceptować innych.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Brakuje mi takich słów :).Mój mąż powiedział że dokładnie się z Tobą zgadza:).Tylko mnie to musi wbić do głowy..to może też kwestia wychowania, moja mama miała takapostawe-zadnych zmian, na wszystko za późno, co powiedzą inni...i tak przesiaklam tym, choć walczę z taką mentalnością:)
    Czy Ty masz już dziecko, czy to Twoje pierwsze starania?Dajesz sobie jakis limit czasowy?;):)ja to strasznie niecierpliwa jestem, choć przy córce udało się od razu:)

Mam syna ❤️ 14 lat z pierwszego małżeństwa. O drugie dziecko staram się od początku tego roku z drugim partnerem ❤️ Limitu sobie nie daję, bo jakby to powiedzieć ufam życiu. Czuję że zajdę w ciążę w tym roku ale bardziej koło jesieni. Tak mi podpowiada serducho ❤️

Akinom 59, sylvuś lubią tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ