Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda8306 wrote:Cześć. Dziewczyny, jeśli pzowolicie, dołaczę i ja do Was. Skończone 38 lat miesiąc temu i starania od 3 mscy, 4 letnia córeczka i mąż 42 lata. Powiedzcie, że to nie za późno proszę, tak bardzo chcę drugiego dziecka, to moje marzenie...jak sobie radzicie z myślą o staraniach na co dzień, co zrobić, żeby nie przesłoniła całego świata, bo ja na razie jestem na takim etapie, tak silny instynkt sie we mnie odezwał, że niestety mąż i córeczka trochę na tym tracą
Jak radzicie sobie z widokiem kobiet w ciąży lub z wózkami...mnie jest ciężko, odzywa się żal , że nie zdecydowałam się wcześniej i lęk, że już się nie uda i taka po prostu "zazdrość" , że tak bardzo chciałabym tak samo...
Tak krótko i bezpośrednio.Młoda dupaaa z ciebie.Pierwsze urodziłam miesiąc przed 38 urodzinami,drugie dwa tygodnie po 42 urodzinach.Hmmm....staram się o trzecie,ale się nie spinamEmi78, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Magda8306 wrote:I jeszcze zapytam o jedno:)Czy zdarzyło sie Wam usłyszeć, że ciąza w tym wieku to egoizm?Że fanaberia, itp, a nie myślicie o dziecku, które będzie mieć str(sz)ych rodziców. Jakie jest Wasz pogląd w tej kwestii...i jak sobie radzicie z takimi opiniami, jeśli się zdarzają?
Akinom 59, KasiaCh lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Tak krótko i bezpośrednio.Młoda dupaaa z ciebie.Pierwsze urodziłam miesiąc przed 38 urodzinami,drugie dwa tygodnie po 42 urodzinach.Hmmm....staram się o trzecie,ale się nie spinam
-
Niebieska Gwiazda wrote:Opinie ludzi mnienie obchodzą.W naszym wieku ważne jest czy jestem w stanie wychować dziecko.Z pierwszym spokojnie dawałam radę i na placyku,biegając za rowerkiem i takie tam.Drugi urodzony cztery lata później i jest trudniej,niby te same czynności,już znane czynności,z trzecim też by poszło.Chodzi mi o to by nadążyć za dzieckiem.Prawda jest taka,że można być starą trzydziestką,jak i młodą czterdziestką.
-
Powtórzyłam testy.
Niby coś się u mnie dzieje, ale jakoś nie czuję, że to to...
Nawet pink płytkowy tym razem coś pokazał:
milam, Emi78, KasiaCh lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:Szkoda że nie zrobiłaś w poniedziałek testu też ,było by widać czy ciemnieje
To nic powtórz w piątek i będziesz wiedzieć czy ładnie ciemnieją,a który to dpo
Byłam na becie i powtórzę w piątek przed wyjazdem na urlop.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
Magda8306 wrote:A mąż w jakim wieku? Też daje radę?.Mnie się wydawało, że jesteśmy dinozaury i mało takich "starszych"rodziców, ale jak się wczoraj na spacerze z rodzinka rozejrzałam, to jednak się zdarzają.Nawet mąż wspomniał, że u niego w pracy kolega kilka lat starszy z odchowanymi dziećmi wpadł ostatnio, koleżanka urodziła mając 41lat, sąsiadka po 40:).
Mój partner ma 58 lat, ja 39 kończę w tym roku. Więc głowa do góry Madzieńko ❤️. Żyj dla siebie i najbliższych Ci osób, nie dla innych. Ludzie lubią krytykować oraz oceniać innych, ponieważ nie akceptują siebie samych. Łatwiej jest krytykować bliźniego swego, aniżeli siebie samego 😉. Ja akceptuję to, że ludzie tak mają i jest mi dzięki temu dużo łatwiej. Poza tym mam świadomość tego, że każdy człowiek jest naszym lustrem. Jeśli coś mnie wkurza u drugiego człowieka to znaczy że to ja mam coś do przepracowania i przemyślenia w sobie samej. Bo to znak, że nie akceptuję czegoś w sobie, dlatego zauważam to, tak bardzo w innych. Natomiast jeśli zauważam coś dobrego w drugim człowieku, to znaczy że siebie samą za to doceniam. Tak więc nie przejmuj się opinią innych ludzi. Ja, kiedy ktoś mnie ocenia i krytykuje, pierwsze co, to współczuję tej osobie, bo wiem że tak naprawdę jest to w niej, a ja tylko stanęłam na jej drodze, jako lustro ❤️Akinom 59, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Hekate42 wrote:Dzisiaj 13dpo.
Byłam na becie i powtórzę w piątek przed wyjazdem na urlop.
Zaciskam kciuki ❤️
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
KasiaCh wrote:Mój partner ma 58 lat, ja 39 kończę w tym roku. Więc głowa do góry Madzieńko ❤️. Żyj dla siebie i najbliższych Ci osób, nie dla innych. Ludzie lubią krytykować oraz oceniać innych, ponieważ nie akceptują siebie samych. Łatwiej jest krytykować bliźniego swego, aniżeli siebie samego 😉. Ja akceptuję to, że ludzie tak mają i jest mi dzięki temu dużo łatwiej. Poza tym mam świadomość tego, że każdy człowiek jest naszym lustrem. Jeśli coś mnie wkurza u drugiego człowieka to znaczy że to ja mam coś do przepracowania i przemyślenia w sobie samej. Bo to znak, że nie akceptuję czegoś w sobie, dlatego zauważam to, tak bardzo w innych. Natomiast jeśli zauważam coś dobrego w drugim człowieku, to znaczy że siebie samą za to doceniam. Tak więc nie przejmuj się opinią innych ludzi. Ja, kiedy ktoś mnie ocenia i krytykuje, pierwsze co, to współczuję tej osobie, bo wiem że tak naprawdę jest to w niej, a ja tylko stanęłam na jej drodze, jako lustro ❤️
Czy Ty masz już dziecko, czy to Twoje pierwsze starania?Dajesz sobie jakis limit czasowy?:)ja to strasznie niecierpliwa jestem, choć przy córce udało się od razu:)
KasiaCh lubi tę wiadomość
-
Magda8306 wrote:I jeszcze zapytam o jedno:)Czy zdarzyło sie Wam usłyszeć, że ciąza w tym wieku to egoizm?Że fanaberia, itp, a nie myślicie o dziecku, które będzie mieć str(sz)ych rodziców. Jakie jest Wasz pogląd w tej kwestii...i jak sobie radzicie z takimi opiniami, jeśli się zdarzają?
Czy dać życie to jest egoizm? ❤️❤️❤️
Wiesz kto twierdzi, że ciąża w tym wieku to egoizm? Człowiek, który w głębi duszy też tego pragnie, lecz coś lub ktoś (sytuacja życiowa, partner, rodzina itp.) mu na to nie pozwala, dlatego też woli wypowiadać się negatywnie, bo tak mu łatwiej. W taki właśnie sposób sam siebie przekonuje, że ciąża w tym wieku to błędna decyzja. I wtedy pojawia się w takim człowieku żal i gorycz, bo serce mówi co innego, aniżeli rozum. Dlatego taki człowiek nie pochwali Twojej odwagi bo sam jej nie ma. Niestety od dziecka jesteśmy uczeni tego by słuchać innych, a nie siebie samego. Ba, wmawiane jest nam, że to egoistyczne. A prawda jest taka, że dopóki nie kochamy i akceptujemy siebie samych, to nie będziemy umieli kochać i akceptować innych.Akinom 59 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Magda8306 wrote:Brakuje mi takich słów .Mój mąż powiedział że dokładnie się z Tobą zgadza:).Tylko mnie to musi wbić do głowy..to może też kwestia wychowania, moja mama miała takapostawe-zadnych zmian, na wszystko za późno, co powiedzą inni...i tak przesiaklam tym, choć walczę z taką mentalnością
Czy Ty masz już dziecko, czy to Twoje pierwsze starania?Dajesz sobie jakis limit czasowy?:)ja to strasznie niecierpliwa jestem, choć przy córce udało się od razu:)
Mam syna ❤️ 14 lat z pierwszego małżeństwa. O drugie dziecko staram się od początku tego roku z drugim partnerem ❤️ Limitu sobie nie daję, bo jakby to powiedzieć ufam życiu. Czuję że zajdę w ciążę w tym roku ale bardziej koło jesieni. Tak mi podpowiada serducho ❤️Akinom 59, sylvuś lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta