Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Heketa kochana gratulacje 💚💚💚
    Dzięki 🤗
    Jak się czujesz?

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Dzięki 🤗
    Jak się czujesz?
    roznie raz lepiej raz gorzej chodzi o mdłości ale średnio co drugi dzień zaliczam jedno 🤮🤮 w tym tygodniu trochę nasiliło się wszystko senność rozdrażnienie . Jeszcze tydzień i przy puszczalnie prenatalne .🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 12:21

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to wpadaj na bellybestfriend. Na mamusie luty 2022❤️💚✅

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Jak coś to wpadaj na bellybestfriend. Na mamusie luty 2022❤️💚✅
    Póki nie zobaczę ❤️ nie wchodzę na belly.,,

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate bardzo Ci gratuluję 😘
    Trzymam kciuki za staraczki i nadal podczytuję.
    Tyle mądrych tekstow napisałyście, ze i mi znów lepiej. ..
    Monisia jestem z Tobą i wierzę że pokonasz przeciwności i się uda.🤗

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Póki nie zobaczę ❤️ nie wchodzę na belly.,,
    Nie mówię teraz za pare tygodni ❤️💚✅

• Emi78 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate 42
    Trzymam kciuki :) to twoje pierwsze? 🥳

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi78 wrote:
    Hekate 42
    Trzymam kciuki :) to twoje pierwsze? 🥳
    Nie - mam 15- letniego Syna

kalcia64, Emi78 lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Hekate42 mocne kciuki-to nie będzie zaśniad tym razem 😊😊😊😊 Piękna beta jak na ten etap. Teraz tylko czekać trzeba 😊

Moniś jeju znowu się nie udało 😒❓ Jaki plan masz, gdy będą już wyniki tych badań, które chcesz wykonać ❓Niezmiennie życzę, żeby Wam się udało 😘

Magda8306 o córkę starałam się rok (ur. mając skończone 35l) w czasie tych starań raz poroniłam, raz miałam cb. Teraz o synka udało nam się w 3cim cyklu i urodzę mając skończone 37l.Marzy mi się 3cie 😁
    No znowu😢 zrobię jeszcze te badania dla spokojnie i zobaczymy.Jesli wyniki bedá złe to jest w Krakowie tam gdzie będę robić badania specjalista immunolog z dobrą opinią i zobaczymy co mi powie czy każe mi odpuścić że względu na wiek czy mi pomoze

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś dołek, jakaś deprecha, czy co pewnie okres się zbliża i pms.Juz sobie ułożyłam, że 38 lat, to jeszcze pora na starania, a tu od nowa rozterki, że może za późno, że nie dam rady, no kurde. Uspokójcie mnie proszę, bo nie chce od nowa wałkować tych wszystkich rozterek.Ech

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    A u mnie dziś dołek, jakaś deprecha, czy co pewnie okres się zbliża i pms.Juz sobie ułożyłam, że 38 lat, to jeszcze pora na starania, a tu od nowa rozterki, że może za późno, że nie dam rady, no kurde. Uspokójcie mnie proszę, bo nie chce od nowa wałkować tych wszystkich rozterek.Ech
    Przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisałyśmy wszystkie wczoraj

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisałyśmy wszystkie wczoraj
    Hihi.Czytalam 10razy, ale to taki dół, że dol, i nic nie trafia:(zazdroszczę Wam odwagi i samozaparcia no i cierpliwosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 15:47

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 mi się wydaje, że planując kolejną ciążę nie powinnaś mieć takich rozterek😐 Ja nawet nie myślałam o tym, czy za późno, czy dam radę - byłam 100 %pewna, że chcę dziecka i nic nie było mnie w stanie powstrzymać. Teraz mam tak samo i jeśli fizycznie będzie ze mną ok😂 tzn nie będę mieć problemów ze zdrowiem, to walczyć będę o trzecie😉 Tak samo nigdy w życiu nie obchodziło mnie, co ludzie pomyślą, co myślą o mnie itp. Absolutnie sobie nie zawracałam (i nadal nie zawracam) głowy takimi myślami. Może jednak potrzebujesz wsparcia psychologa, bo widać, że masz dużo wątpliwości. Matka musi być silna i pewna siebie🙂

Moniś to będę trzymać kciuki nadal, choć ja bym wolała, żebyś była zdrowa i żebyście po prostu trafili na te "dobre" komórki 😉 ale wiadomo, że to może trwać i trwać a nikt nie chce co chwilę ronić 😒 także ciężko ze złotym środkiem... Niech stanie się po Twojej myśli 😘

Kalcia Ty się niedawno chwaliłaś testem a teraz już za chwilę prenatalne😁

Akinom 59, kalcia64 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Magda8306 mi się wydaje, że planując kolejną ciążę nie powinnaś mieć takich rozterek😐 Ja nawet nie myślałam o tym, czy za późno, czy dam radę - byłam 100 %pewna, że chcę dziecka i nic nie było mnie w stanie powstrzymać. Teraz mam tak samo i jeśli fizycznie będzie ze mną ok😂 tzn nie będę mieć problemów ze zdrowiem, to walczyć będę o trzecie😉 Tak samo nigdy w życiu nie obchodziło mnie, co ludzie pomyślą, co myślą o mnie itp. Absolutnie sobie nie zawracałam (i nadal nie zawracam) głowy takimi myślami. Może jednak potrzebujesz wsparcia psychologa, bo widać, że masz dużo wątpliwości. Matka musi być silna i pewna siebie🙂

Moniś to będę trzymać kciuki nadal, choć ja bym wolała, żebyś była zdrowa i żebyście po prostu trafili na te "dobre" komórki 😉 ale wiadomo, że to może trwać i trwać a nikt nie chce co chwilę ronić 😒 także ciężko ze złotym środkiem... Niech stanie się po Twojej myśli 😘

Wiem kochanie ja też chcę być zdrowa ,i trafić na super zdrową komórkę, przynajmniej nie musiała bym łykać dupka i innych
    No ale zobaczymy
    Dziękuję wam że jesteście😘za wsparcie i pamięć❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla tych co maja rozterki wiekowe . Niestety polska jest krajem nietolerancyjnym nadal i trochę kontrola kościoła czyni nasz naród trochę zacofanym .. Mieszka w Anglii prawie od 17 lat . I mam porównanie . Czyli np dużo komentarzy słyszałam nawet ze strony swojego bliskiego grona kiedy związałam się z partnerem o 15 lat młodszym tu dla nikogo jest nic dziwnego … pary gejowskie trzymające się za ręce to tu chleb powszedni i rodziny wielo dzietne 3+ nikt nieokresla mianem patologi .. późne macierzyństwo to jest tu norma i właśnie zmierzam do sedna sprawy.. unas w lokalnym lidlu pracuje pani dobrze po 40 . Pare razy widziałam ja w samochodzie z fotelikiem dla niemowlaka . Pare dni temu spotkałyśmy się na zakupach w sklepie . I zaczęłyśmy rozmowę . Ja do niej z pytaniem czy zrezygnowała z pracy i bawi teraz wnuczkę . A ona z błogim uśmiechem jaka wnuczkę ja ja właśnie urodziłam ( kobieta po cesarce) nie wyglada z zachowania żeby rodziła pełna życia ) Trochę się zmieszałem i przeprosiłam ze pomyślałam ze to nie jej dziecko … ona na to młoda to ja już nie jestem .. konwersacja trwa .. ja na to … to jesteś kolejna zwariowana kobieta ktora po 40 zdecydowała się na bejbi … ona pyta ile mam lat .. to mówię ze 41… a ona kochana to jesteś młodziutka bo ja mam skończone 50 🙈😍..zatkało mnie ale dalej trwa rozmowa . To ja pytam czy robila invitro … ona nie ze jest po paru poronieniach .. problem był w endometrium bo było za cienkie ..Dostała jakieś leki i udało się .. dodam ze pani tej starszy syn ma 6 lat ..Wiec jaki morał każdy wiek jest dobry na ciąże i macierzyństwo reszta tkwi w naszej głowie …❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 18:24

Akinom 59, Hekate42, sylvuś lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

No kochana czas leci .,

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, historia z morałem 😉
    W wieku 50 lat, to bym się chyba już nie zdecydowała ...🤔

😇11.02.2021 r.
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Kalcia, historia z morałem 😉
    W wieku 50 lat, to bym się chyba już nie zdecydowała ...🤔
    Ja rącze chyba tez ale nawet kobiety w tym wieku zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieci wiec kobiety po 40 nie są za stare 💚💚✅..Boże ten tydzień jest dlamnie jakiś straszny mdłości po południu mnie strasznie męczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze niech męczą😘 przynajmniej wiadomo że jest dobrze ❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    To dobrze niech męczą😘 przynajmniej wiadomo że jest dobrze ❤️
    Coraz częściej doplerem udaje mi się złapać dźwięk serduszka . 175-180 uderzę..ale szczerze w żadnej ciąży nie wymiotowałam a w tym tygodniu codziennie

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ