Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
kalcia64 wrote:Coraz częściej doplerem udaje mi się złapać dźwięk serduszka . 175-180 uderzę..ale szczerze w żadnej ciąży nie wymiotowałam a w tym tygodniu codziennie
Akinom 59, Akinom 59, Emi78 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Lady_Dior wrote:Magda8306 mi się wydaje, że planując kolejną ciążę nie powinnaś mieć takich rozterek😐 Ja nawet nie myślałam o tym, czy za późno, czy dam radę - byłam 100 %pewna, że chcę dziecka i nic nie było mnie w stanie powstrzymać. Teraz mam tak samo i jeśli fizycznie będzie ze mną ok😂 tzn nie będę mieć problemów ze zdrowiem, to walczyć będę o trzecie😉 Tak samo nigdy w życiu nie obchodziło mnie, co ludzie pomyślą, co myślą o mnie itp. Absolutnie sobie nie zawracałam (i nadal nie zawracam) głowy takimi myślami. Może jednak potrzebujesz wsparcia psychologa, bo widać, że masz dużo wątpliwości. Matka musi być silna i pewna siebie🙂
Wiem, to wszystko racja, i to, że ja dam radę, czy mąż to raczej wiem, także to co ludzie będą gadać mam raczej w t..., ale proszę powiedzcie, czy nie zastanawiacie się nad samym dzieckiem, że może bęzie się źle czuć mając dużo starszych rodziców od rówieśników, że mu będzie ciężko z myślą, że rodzice "odbiegają" od większości , będzie się wstydzić lub mieć pod górkę z docinakmi kolegów, że może się po prostu bać, że szybko Was straci...jak z takimi myślami sobie radzicie. Bo zajść w ciążę i urodzić to pierwszy krok...tylko co potem...proszę podzielscie się swoimi przemyśleniami w tej kwestii...babydust1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:Wybacz ale gdybym tyle myślała do przodu,i tak kombinowała to chyba nigdy bym nic nie miała,o nic się nie starała , nie walczyła ,a już na pewno nie miała bym tyle dzieci
-
nick nieaktualnyMagda8306 wrote:Przepraszam, że zadaję takie pytania i trochę tu mącę, ale nie mam z kim pogadać w tej kwestii prócz mężą, on uważa, że wymyślam i to, że jesteśmy "starsi" niczego nie przekreśla. Dlatego tak bardzo interesują mnie refleksje odważnych kobiet, które zdecydowały się mimo wieku. Czy tego typu obawy jak moje, po prostu akceptujecie, że owszem może tak kiedyś być, ale sobie z tym poradzicie...
Moje rozterki dotyczące wyłącznie tego czy uda mi się donosić ciążę i czy w ogóle będzie mi to dane jeszcze!
Masz cudownego męża i radzę się go słuchać a nie marudzić ,bo w końcu i on będzie miał tego dość!
Przestań tyle myśleć ,ciesz się życiem,bliskosciá z mężem,poczuj wiatr we włosach!Blawatek, Hekate42 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda8306 wrote:Przepraszam, że zadaję takie pytania i trochę tu mącę, ale nie mam z kim pogadać w tej kwestii prócz mężą, on uważa, że wymyślam i to, że jesteśmy "starsi" niczego nie przekreśla. Dlatego tak bardzo interesują mnie refleksje odważnych kobiet, które zdecydowały się mimo wieku. Czy tego typu obawy jak moje, po prostu akceptujecie, że owszem może tak kiedyś być, ale sobie z tym poradzicie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 12:10
Hekate42, Niebieska Gwiazda, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Blawatek wrote:Odważnych kobiet, które zdecydowały się w razie wieku?! Rozumiem rozterki, ale jeśli masz mentalnosc starej baby to już nic na to nie poradzisz. Wybacz.
Śledzę Wasze posty i czytałam Bławatku , że Ty też miałas chwile zwątpienia w związku z wiekiem starań...jak to pokonałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 12:38
-
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:Odbiór społeczny? Przecież ja nie mam na czole wypisane ile mam lat,i że staram się o dziecko
Poza tym ja nawet nie wyglądam na swoje lata😂😄 -
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:Nie Magdo jestem z Mielca ale to nie daleko raptem 2h jaxdy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 13:46
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:Heketa jak tam beta💚✅✅💚Monia jak twoje samopoczucie 💔💚
Beta 859😁
Przyrost 181,6%Niebieska Gwiazda, Emi78, sylvuś, Akinom 59, milam lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 ależ super urosła ta beta😁 No nic tylko cieszyć się i czekać do wizyty😊 Kiedy planujesz 1wszą wizytę ❓ 6tc❓ Nie puszczam kciuków 😀
Magda8306 ja jestem w Twoim wieku i przenigdy nie zastanawiałam się, czy dziecko będzie się wstydziło itp. Ja np. jestem niska, nie mam jakoś pomarszczonej twarzy, do dziś gdzie nie gdzie muszę pokazywać dowód jeśli kupuję alkohol i ogólnie czuję się jak 20stka😂
Dobrze pamiętam, że masz córkę ❓ Pamiętaj, że dzieci dużo "wynoszą" z domu i tak jak Ty widzisz siebie tak córka będzie widzieć siebie. Nie chcesz chyba, żeby przejmowała się opinią innych. Bądź twardą, silną kobietą. Dzieci muszą mieć dobry wzorzec, żeby poradzić sobie w dorosłości.
Kalcia to może faktycznie córcia się szykuje u Ciebie 😁 Ja np. ciążę z synem przechodzę dużo gorzej niż córką ale to pewnie przypadek po prostu...Hekate42, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Lady, jutro jadę na urlop na tydzień.
26.07 idę na pierwsza wizytę.
Dupek mi się kończy, wiec nie mogę dłużej czekać.Akinom 59 lubi tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualnyMagda8306 wrote:No fakt masz rację, mam taką mentalność i stąd właśnie moje rozterki, które próbuje zagłuszyć. Ale to nie tylko o mentalność chodzi, po prostu ciążą w późniejszym wieku (a po 35 to już ciążą późna)niesie za sobą większe ryzyko, nie oszukujmy się, odbiór społeczny też jest inny, nawet jesli mamy to w nosie. Stąd uważam, ze to odwaga świadomie decydować się na ciążę bliżej 40. Młodkami już nie jesteśmyi podziwam kobiety, które nie mają rozterek. Absolutnie nie chciałam nikogo obrazić Po prostu zadzroszczę wielu z Was podejścia do życia i nastawienia do tej "późniejszej" ciąży.
Śledzę Wasze posty i czytałam Bławatku , że Ty też miałas chwile zwątpienia w związku z wiekiem starań...jak to pokonałaś?
Hekate, bardzo gratuluję
BTW,ja jestem z Krakowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 15:07
-
Blawatek wrote:Pewnie, że miałam i mam. Trzy lata walczyłam o córkę i teraz we wrześniu tez będą trzy lata. Zrozumialam, że mogę bardzo chcieć, ale glowa muru nie przebije. Poczytaj co Kalcia napisala o ciazy i wieku. Ja mam 39 lat a wygladam na trzydziestkę. Glowa, wszystko glowa.
Hekate, bardzo gratuluję
BTW,ja jestem z Krakowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 15:41
-
nick nieaktualnykalcia64 wrote:Heketa jak tam beta💚✅✅💚Monia jak twoje samopoczucie 💔💚
Chciał bym żeby to się szybko skończyło bo to czekanie mnie dobijaMagda8306 lubi tę wiadomość