Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ja tez nic na ten temat nie słyszałam, ale również myśle ze może maluszek się owinął pępowina, myśle tez ze chyba to nie może być aż taka kiepska sytuacja bo w innym przypadku lekarz nie pozwoliłby Ci przyjść we wtorek tylko zostawiłby Cię na oddziale bez gadania, we wtorek wszystko sprawdzi i będziesz wiedziała ze wszystko jest ok, a tymczasem nie denerwuj się tak bo to rzeczywiście szkodzi i Tobie i dzidziusiowi, łatwo się mówi-wiem, ale postaraj się odpoczywać, teraz są upały, to tez nie wpływa dobrze na samopoczucie.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam okres i się znowu zdolowalam, ale dzisiaj już się wzięłam znowu tez w garsc. Sprzątam chatę haha

Ja mam 39 lat, a w październiku 40 i jak czasami myśle ze mam tyle lat to aż mi tak dziwnie, czuje ze mam dużo siły, wyglądam na 30, czuje się na 30 i nie zamierzam tego szybko zmieniać 😜

Akinom 59, Wiedźma lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Ja wczoraj dostałam okres i się znowu zdolowalam, ale dzisiaj już się wzięłam znowu tez w garsc. Sprzątam chatę haha

Ja mam 39 lat, a w październiku 40 i jak czasami myśle ze mam tyle lat to aż mi tak dziwnie, czuje ze mam dużo siły, wyglądam na 30, czuje się na 30 i nie zamierzam tego szybko zmieniać 😜
    I tak trzymaj 👍

Milkana, Wiedźma lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • milam Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Mało się tutaj udzielam bo cała ciąże żyję w stresie przez te wcześniejsze poronienia ale teraz mam do was ogromną prośbę może wy wiecie coś w tym temacie. Cała ciąże miałam dobre wyniki usg ostanie usg dwa tygodnie temu też było ok, a wczoraj dwa razy prawie zeslablam przez ten upał i pojechałam na ip i lekarz stwierdźil że są złe przepływy w mózgu chciał mnie zostawiać ale w końcu zgodził się ze we wtorek mam przyjść do niego prywatnie sprawdzić jeszcze raz, może wy wiecie o co chodzi czym to grozi jestem kłębkiem nerwow

Słuchaj a może ten lekarz to jakiś naciągacz skoro cię puścił do domu i każe przyjść do siebie prywatnie? Ja miałam w ciąży nieprawidłowe przepływy mózgowe i było to wskazaniem do nagłego CC w 33 tygodniu. Bo nieprawidłowe przepływy pępowinowe to się tylko obserwuje, grozi tym że dziecko otrzymuje mniej wartości odżywczych i może się urodzić mniejsze (tzw hipotrofia), ale nieprawidłowe przepływy mózgowe to już jest poważna sprawa, nie chcę cię straszyć, ale to grozi niedotlenieniem. Ale lekarz pewnie wie co robi, może te przepływy są jakieś na granicy czy coś. W każdym razie na pewno idź to skontrolować.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:

Ototo :):):):)

Milkana, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdarza się Wam wypić alkohol w czasie oczekiwania na testowanie?Jestem kilka dni przed okresem i tak się zastanawiam czy lampka wina na którą mam ogromną ochotę, w razie czego nie zaszkodzi;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Dziewczyny, czy zdarza się Wam wypić alkohol w czasie oczekiwania na testowanie?Jestem kilka dni przed okresem i tak się zastanawiam czy lampka wina na którą mam ogromną ochotę, w razie czego nie zaszkodzi;)
    Pewnie. Nie dość, że piję wino po owulacji to jeszcze na encortonie, bromergonie, duphastonie i acardzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 15:58

Magda8306, Akinom 59, Milkana, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki! Ja od dziś siłownia 😘❤️

Wiedźma lubi tę wiadomość

• Kas82 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Mogę do was dołączyć ? Ja właśnie jestem po nieudanym transferze . Nie mam już nic więcej ale postanowiłam się nie poddawać i starać się naturalnie . Wiem ze to mało prawdopodobne ale nie chce już podchodzić do IVF . Czy stosujecie jakieś suplementy aby dopomóc szczęściu ? Mam 39 lat …

Akinom 59, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś okres...więc też nici, dodatkowo, jak to zawsze w tych dniach- czuję się 15 lat starzej i do niczego:(. Masakra. No ale biorę się w garść- w następnym miesiącu staranka od nowa...Ja póki co nie stosuję nic...przy pierwszej ciąży zaskoczyło, jak totalnie odpuściłam. Mogłoby i teraz być podobnie. Mój ginekolog twierdzi, że wszystko siedzi w głowie i nawet podświadomy stres związany z monitroingiem cyklu może wszystko niweczyć.

Akinom 59, Milkana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas82 wrote:
    Cześć dziewczyny . Mogę do was dołączyć ? Ja właśnie jestem po nieudanym transferze . Nie mam już nic więcej ale postanowiłam się nie poddawać i starać się naturalnie . Wiem ze to mało prawdopodobne ale nie chce już podchodzić do IVF . Czy stosujecie jakieś suplementy aby dopomóc szczęściu ? Mam 39 lat …
    Hej witaj słoneczko😘 ja brałam NAC,witaminy B complex metylowana,witD,żelazo,kwas foliowy,selen,cynk,mio-inozytol,mężowi komplet witamin dla mężczyzn, i w trakcie ❤️ krem Fertil Safe Plus aby dać plemnikom dobre warunki,jeszcze wcześniej brałam olej z wiesiołka ,L carnityne

• Anma Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy niskiej rezerwie DHEA i ovarin, Wit. D, olej z wiesiołka (pierwsza połowa cyklu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie poziomy amh?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Ja nigdy nie robiłam i nie wiem czy odwsźyłs bym się
    Wolę tkwić w błogiej nieświadomości 😁

• Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja AMH w wieku 36 miałam w środku normy. Teraz mam iść na endokrynologię na przegląd techniczny zbadać hormony pierwszej fazy. Tylko kurde, nie dostałam jeszcze okresu, a od tego zależy czy przed wyjazdem na urlop zdążę wyjść ze szpitala.. Dziś już 28 dc, leciutkie plamienie, pewnie jutro się rozkręci na dobre. Będę miała też badanie AMH, trochę się boję, co wyjdzie.
    Trzymam kciuki za Was niezmiennie 🙂

Akinom 59 lubi tę wiadomość

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • milam Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 jak tam? Byłaś jeszcze na wizycie?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    0,54

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Emi78 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.99

• Kas82 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hej witaj słoneczko😘 ja brałam NAC,witaminy B complex metylowana,witD,żelazo,kwas foliowy,selen,cynk,mio-inozytol,mężowi komplet witamin dla mężczyzn, i w trakcie ❤️ krem Fertil Safe Plus aby dać plemnikom dobre warunki,jeszcze wcześniej brałam olej z wiesiołka ,L carnityne

Brałaś wszystko osobno czy komplet witamin ? A piliście może zioła ojca sroki ? Macie kozę jakieś zdanie o tych ziołach ? Czy faktycznie pomagają ?

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Nikola.1984 jak tam? Byłaś jeszcze na wizycie?
    Tak byłam na wizycie i dziś niby twierdzi lekarz że jest wszystko ok więc ja już nic nie rozumiem w sobotę narobił takiej paniki a dziś dobrze. Jednak stres teraz pozostanie. Ciężka jest ta końcówka ciazy

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ