Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh 0,19 Fsh 21-23:) wiek 41lat . Ciaza naturalna . Opieka dieta i suplemetacja -dietetyk Holistyczna.

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heketa jak tam samopoczucie … kiedy wstepnie wizyta 💚✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Tak byłam na wizycie i dziś niby twierdzi lekarz że jest wszystko ok więc ja już nic nie rozumiem w sobotę narobił takiej paniki a dziś dobrze. Jednak stres teraz pozostanie. Ciężka jest ta końcówka ciazy
    Naciągacz i tyle a ty biedna od zmysłów odchodziłaś wrrrr😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas82 wrote:
    Brałaś wszystko osobno czy komplet witamin ? A piliście może zioła ojca sroki ? Macie kozę jakieś zdanie o tych ziołach ? Czy faktycznie pomagają ?[/QUOT
    Rozdzielałam sobie na cały dzień
    Piłam zioła ojca sroki ale czy pomagają hm 🤔
    Nie którym tak mi raczej nie choć nie mogę w 100%powiedziec,bo ja bez problemu zachodziłam w ciążę

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Heketa jak tam samopoczucie … kiedy wstepnie wizyta 💚✅
    Kalciu, w poniedziałek z uwagi na brak duphastonu, to będzie 5+4d, wiec wcześnie na cokolwiek.
    Jestem zmęczona tylko mocno, ale psy i tak zmuszają mnie do spacerów, wieczorami wzdęcia i ból podbrzusza. Nie wymiotuję póki co, choć mnie mdli i mam odbijania.
    A co u Ciebie?

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Kas82 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kas82 wrote:
    Brałaś wszystko osobno czy komplet witamin ? A piliście może zioła ojca sroki ? Macie kozę jakieś zdanie o tych ziołach ? Czy faktycznie pomagają ?[/QUOT
    Rozdzielałam sobie na cały dzień
    Piłam zioła ojca sroki ale czy pomagają hm 🤔
    Nie którym tak mi raczej nie choć nie mogę w 100%powiedziec,bo ja bez problemu zachodziłam w ciążę

Warto chyba spróbować ? No nic innego mi nie pozostało . Bardzo wam kibicuje dziewczyny i będę was podglądać :)

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam o coś zapytać. Chodzi mi o owulację - Nie robię monitroingu, bo nie chcę, przy poprzedniej ciąży też nie miałam do tego cierpliwości. Ale chodzi mi o to, czy też macie takie subiektywne odczucia, że ta owulacja teraz około 40 daje inne objawy niż kilka lat temu, wygląda inaczej. Dawniej miałam kłucie w boku, zawsze mnóstwo śluzu, ogólnie kipiałam energią, super wyglądałam i się czułam itp. Teraz, jak się zaczynam przyglądać tak od kilku mscy, to rzadko kiedy kłucie, śluzu dużo mniej, w zasadzie mogłabym się zastanowić czy w ogóle ją mam, ale np. podczas kontroli u gina wyszło, że własnie mam ovu, a zupełnie tego nie czułam. Dawniej dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację, teraz ni...robicie testy owulacyjne?Jak to z tą owulacją w naszym wieku

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest jak piszesz, przynajmniej u mnie
    Wcześniej silne bóle jajnika,bardzo mokro
    Teraz wiem że była owulacja bo mam silne wzdęcia aż chodzić nie mogę,robię testy LH,mierzę temperaturę i sprawdzam szyjkę

• Kas82 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    Dziewczyny, chciałam o coś zapytać. Chodzi mi o owulację - Nie robię monitroingu, bo nie chcę, przy poprzedniej ciąży też nie miałam do tego cierpliwości. Ale chodzi mi o to, czy też macie takie subiektywne odczucia, że ta owulacja teraz około 40 daje inne objawy niż kilka lat temu, wygląda inaczej. Dawniej miałam kłucie w boku, zawsze mnóstwo śluzu, ogólnie kipiałam energią, super wyglądałam i się czułam itp. Teraz, jak się zaczynam przyglądać tak od kilku mscy, to rzadko kiedy kłucie, śluzu dużo mniej, w zasadzie mogłabym się zastanowić czy w ogóle ją mam, ale np. podczas kontroli u gina wyszło, że własnie mam ovu, a zupełnie tego nie czułam. Dawniej dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację, teraz ni...robicie testy owulacyjne?Jak to z tą owulacją w naszym wieku

Ja tez zauważyłam zmianę . U mnie jest bol jajników i czuje się jakbym miała pełno bąbli w brzuchu . Ja mam owulacje dopiero ok 20 dc . A jak wyglada i was okres ? Ja mam właśnie bardzo skąpe okresy . Co dobrego na stymulację jajników ?

• Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio skróciły się cykle. Jeszcze rok temu były około 33 dniowe, teraz 28. I co dziwne, u mnie na przemian: jeden okres skąpy i w miarę krótki (5 dni), następny obfity z ogromnymi skrzepami i tak na zmianę. Generalnie widać jakieś wariactwo hormonalne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8306 wrote:
    U mnie ostatnio skróciły się cykle. Jeszcze rok temu były około 33 dniowe, teraz 28. I co dziwne, u mnie na przemian: jeden okres skąpy i w miarę krótki (5 dni), następny obfity z ogromnymi skrzepami i tak na zmianę. Generalnie widać jakieś wariactwo hormonalne...
    To że raz masz skąpy okres a raz że skrzepami nie oznacza koniecznie wariacji hormonalnej po prostu raz endometrium jest grubsze a raz nie i stąd taka różnorodnosc

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długość cyklu zależy od wieku podobno, im bliżej do menopauzy, tym cykle krótsze

Akinom 59 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Magda8306 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    A długość cyklu zależy od wieku podobno, im bliżej do menopauzy, tym cykle krótsze
    To mnie pocieszyłaś;)

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Kalciu, w poniedziałek z uwagi na brak duphastonu, to będzie 5+4d, wiec wcześnie na cokolwiek.
    Jestem zmęczona tylko mocno, ale psy i tak zmuszają mnie do spacerów, wieczorami wzdęcia i ból podbrzusza. Nie wymiotuję póki co, choć mnie mdli i mam odbijania.
    A co u Ciebie?
    Umnie obecnie mdlosci ustapily . Od piatku tez nie ide juz spac popoludniami… nie wiem czy sie tym martwic umnie dopiero 11 tydzien… nawet w tym tygodniu zrobilam dwa treningi 45 minutowe dla kobiet w ciazy . Jeden z ciezarkami a drugi kardio :) Badam serduszko doplerem male na tentno miedzy 170 -180 . W piatek wizyta w szpitalu (usg )

• Anma Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh w wieku 38/39 było 0.5. Później już nie robiłam. Mi lekarz mówił, że z wiekiem jajniki coraz gorzej pracują (wiadomo🥴), w związku , tym wyższe FSH żeby je pobudzić do pracy, spada też estrogen w związku z tym mniej śluzu. Skracają się cykle i owulacja może być sporo wcześniej np. około 10 dnia cyklu. Coraz częściej też cykle bezowulacyjne mogą być. Bardziej obfite lub skąpe miesiączki. Ale wszystko jest też bardzo indywidualne. Ja aktualnie szczególnych zmian jeśli chodzi o okres w stosunku do tego co było 4-5 lat temu nie widzę (a wyniki hormonów dużo gorsze). Podobno na jakość komórek jajowych pomaga DHEA i warto mieć optymalny poziom witaminy D. Ale do ciąży wystarczy jedna dobra komórka, więc póki one są - jest szansa na ciążę 🙂

Akinom 59, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuch tez ma warjacje 😂😂raz tak 68cdfbad30be.jpg a raz tak 😂😂 b93632fbc84a.jpg

milam lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalciu, super brzusio i ten większy i ten mniejszy👍
    No i tatoo😍

Akinom 59 lubi tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Kalciu, super brzusio i ten większy i ten mniejszy👍
    No i tatoo😍
    dzieki . Te zmiany wielkości w ciągu dnia to przez te moje schorzenia jelitowe hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, brzuszek super 🥳 mam nadzieje, ze i ja niedługo wstawię podobne zdjęcie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ale brzuch tez ma warjacje 😂😂raz tak 68cdfbad30be.jpg a raz tak 😂😂 b93632fbc84a.jpg
    😘😘😘😍😍😍😍

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ