Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda8306 wrote:Brakuje mi takich słów .Mój mąż powiedział że dokładnie się z Tobą zgadza:).Tylko mnie to musi wbić do głowy..to może też kwestia wychowania, moja mama miała takapostawe-zadnych zmian, na wszystko za późno, co powiedzą inni...i tak przesiaklam tym, choć walczę z taką mentalnością
Czy Ty masz już dziecko, czy to Twoje pierwsze starania?Dajesz sobie jakis limit czasowy?:)ja to strasznie niecierpliwa jestem, choć przy córce udało się od razu:)
Uwolnij się od przekonań swojej mamy bo to one nie pozwalają Ci zajść w ciążę. Stwórz swoje przekonania ❤️. Przecież czujesz wewnątrz siebie, że to co twierdziła Twoja mama, nie jest z Tobą zgodne. Posłuchaj siebie i uwierz w siebie samą. Tylko Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. Nikt inny. Nawet Twoja mama. Twoje wnętrze pięknie Ci pokazuje czego chcesz i potrzebujesz. Wiesz jak to sprawdzić? Wyobraź sobie, że słuchasz tego co myślą inni i rezygnujesz z ciąży. Skup się co czujesz, co takie myśli w Tobie wywołują. Na pewno będzie to bezsilność, smutek, żal i być może też złość. Następnie wyobraź sobie, że jednak zachodzisz w ciążę i rodzisz dziecko. Jakie uczucia temu towarzyszą? Radość, szczęście i na pewno też trochę lęku. Nie bój się lęku, który odczuwasz, to zupełnie naturalne, bo masz wspaniałe serce i chcesz dla swojego maluszka jak najlepiej. Zaakceptuj ten lęk a wtedy on zniknie ❤️Akinom 59, sylvuś, jastin lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Kochane czy ja mogę dać tu na forum link do nagrania z you tube? Chciałam coś udostępnić odnośnie starań o dziecko i nie wiem czy mogę. Regulaminu nie chce mi się czytać 😋
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
nick nieaktualny
-
Magda8306 wrote:A mąż w jakim wieku? Też daje radę?.Mnie się wydawało, że jesteśmy dinozaury i mało takich "starszych"rodziców, ale jak się wczoraj na spacerze z rodzinka rozejrzałam, to jednak się zdarzają.Nawet mąż wspomniał, że u niego w pracy kolega kilka lat starszy z odchowanymi dziećmi wpadł ostatnio, koleżanka urodziła mając 41lat, sąsiadka po 40:).
-
KasiaCh wrote:Uwolnij się od przekonań swojej mamy bo to one nie pozwalają Ci zajść w ciążę. Stwórz swoje przekonania ❤️. Przecież czujesz wewnątrz siebie, że to co twierdziła Twoja mama, nie jest z Tobą zgodne. Posłuchaj siebie i uwierz w siebie samą. Tylko Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. Nikt inny. Nawet Twoja mama. Twoje wnętrze pięknie Ci pokazuje czego chcesz i potrzebujesz. Wiesz jak to sprawdzić? Wyobraź sobie, że słuchasz tego co myślą inni i rezygnujesz z ciąży. Skup się co czujesz, co takie myśli w Tobie wywołują. Na pewno będzie to bezsilność, smutek, żal i być może też złość. Następnie wyobraź sobie, że jednak zachodzisz w ciążę i rodzisz dziecko. Jakie uczucia temu towarzyszą? Radość, szczęście i na pewno też trochę lęku. Nie bój się lęku, który odczuwasz, to zupełnie naturalne, bo masz wspaniałe serce i chcesz dla swojego maluszka jak najlepiej. Zaakceptuj ten lęk a wtedy on zniknie ❤️
KasiaCh lubi tę wiadomość
-
KasiaCh wrote:Czy dać życie to jest egoizm? ❤️❤️❤️
Wiesz kto twierdzi, że ciąża w tym wieku to egoizm? Człowiek, który w głębi duszy też tego pragnie, lecz coś lub ktoś (sytuacja życiowa, partner, rodzina itp.) mu na to nie pozwala, dlatego też woli wypowiadać się negatywnie, bo tak mu łatwiej. W taki właśnie sposób sam siebie przekonuje, że ciąża w tym wieku to błędna decyzja. I wtedy pojawia się w takim człowieku żal i gorycz, bo serce mówi co innego, aniżeli rozum. Dlatego taki człowiek nie pochwali Twojej odwagi bo sam jej nie ma. Niestety od dziecka jesteśmy uczeni tego by słuchać innych, a nie siebie samego. Ba, wmawiane jest nam, że to egoistyczne. A prawda jest taka, że dopóki nie kochamy i akceptujemy siebie samych, to nie będziemy umieli kochać i akceptować innych.KasiaCh, jastin lubią tę wiadomość
-
Akinom 59 wrote:Kciuki słońce
KasiaCh, Emi78, Lady_Dior, Niebieska Gwiazda, sylvuś, milam lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Akinom 59 wrote:Dawaj!
https://youtube.com/watch?v=5k2WVfvJNAE&feature=share
Polecam słuchać jak najczęściej i co najmniej przez miesiąc ❤️Akinom 59 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Magda8306 wrote:Czy Ty jesteś psychologiem lub coś w ten deseń?Lubię Cię czytać...
Kochana jesteś, dziękuję ❤️. Psychologiem nie jestem, ale przeszłam dość długą drogę dotyczącą rozwoju osobistego ❤️. Służę pomocą, gdybyś potrzebowała jakiś wskazówek, podpowiedzi bądź pomocy w zrozumieniu siebie samej i innych itp. 🤗Magda8306 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
KasiaCh wrote:Kochana jesteś, dziękuję ❤️. Psychologiem nie jestem, ale przeszłam dość długą drogę dotyczącą rozwoju osobistego ❤️. Służę pomocą, gdybyś potrzebowała jakiś wskazówek, podpowiedzi bądź pomocy w zrozumieniu siebie samej i innych itp. 🤗
-
nick nieaktualny
-
Hekate42 mocne kciuki-to nie będzie zaśniad tym razem 😊😊😊😊 Piękna beta jak na ten etap. Teraz tylko czekać trzeba 😊
Moniś jeju znowu się nie udało 😒❓ Jaki plan masz, gdy będą już wyniki tych badań, które chcesz wykonać ❓Niezmiennie życzę, żeby Wam się udało 😘
Magda8306 o córkę starałam się rok (ur. mając skończone 35l) w czasie tych starań raz poroniłam, raz miałam cb. Teraz o synka udało nam się w 3cim cyklu i urodzę mając skończone 37l.Marzy mi się 3cie 😁Wiedźma lubi tę wiadomość
-
Magda8306 wrote:Czy mogę zatem napisać do Ciebie e-maila?...
Tak jasne, ale chyba prościej będzie jak dodasz mnie do przyjaciółek i wtedy będziesz mogła wysłać prywatną wiadomość ❤️
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Emi78 wrote:Hekate w jakim wieku jesteś jeśli mogę zapytać?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️