Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Blawatek wrote:Najgorszy jest brak nadziei. Skąd ja brać po 3,5 roku starań?
Bławatku, nie mam pojęcia ja nie przeszłam nawet połowy tej drogi, która jest za Tobą, za nami ledwo dwie inseminacje i jedna ciąża Biochem. a czuję się jak wrak człowieka. Już kilkanaście razy mocno sprowadzono nas na ziemię, za każdym niepowodzeniem trudniej się podnieść i zachować optymizm.
Nic mądrego Ci nie powiem, tyle tylko że jesteśmy z Tobą...
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Ewiwi wrote:Obiecałam ze dam znać. Beta 24,52 10 dpo🥰🥰🥰🥰
Akinom 59 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ewiwi - daj znać.
Kalcia, a jak Twój maluszek się miewa ?
Mój Syn rośnie jak na drożdżach - przybiera w ekspresowym tempie. Waży już 6 kg😜 i urósł 5 cm od urodzenia.
Co u pozostałych?Allende lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Ewiwi - daj znać.
Mój Syn rośnie jak na drożdżach - przybiera w ekspresowym tempie. Waży już 6 kg😜 i urósł 5 cm od urodzenia.
Co u pozostałych?
Wow, to rzeczywiście Ci rośnie pięknie. Zazdroszczę 😊 Mój dobił właśnie do 6 kg, ale urodzony z końcem stycznia... 🙈 -
Allende wrote:Wow, to rzeczywiście Ci rośnie pięknie. Zazdroszczę 😊 Mój dobił właśnie do 6 kg, ale urodzony z końcem stycznia... 🙈
A jaka miał wagę urodzeniowa ?
Karmisz kp na żądanie?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Został mi po leczeniu menopur 2 opakowania w dawce 600. Data ważności 08.22. Może ktoś potrzebuje. MAIL: [email protected]
-
Allende wrote:Urodził się w 37 tc i ważył 3 kg. Jeść łobuz nie chce, nawet co 3h. Jakby tylko chciał na żądanie to bym była szczęśliwa.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Ewiwi - daj znać.
Co u pozostałych?Akinom 59 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:Hej kochana u nas dobrze. Mały jest jak aniołek je śpi itd . Jak narazie cudowne dziecko . Aż mnie korci na następne mój mówi ze już raczej nie chce ale nie zabezpieczamy się wiec ciagle jakaś szansa jest . Mało czasu mam bo mam taka gromadkę w domu wiec dużo roboty jest . Ale nie narzekam .. mój tez wazy 6 kg ale jest tylko na piersi ❤️❤️Co tam u was wszystkich ..❤️
Mój tez tylko na piersi. Dziś byliście na szczepieniu Rota ( doustne), urósł kolejne 3 cm i na wadze 800 g do przodu. Idzie jak burza😂
Ciekawa jestem, która z nas pierwsza zajdzie 😉
A na poważnie przy tej ilości karmienia ja raczej nie nam szans...
Poza tym sama słodycz 😍Akinom 59, kalcia64 lubią tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Hej, ja tez już urodziłam w połowie kwietnia, a termin był na polowe maja 😆 moja wazy 3700 już i ma 56 cm, a urodziła się z waga 2210, 47 cm, jest kochanym dzieckiem, śpi w nocy z jedna pobudka, dla mnie to ideał, a w dzień może łobuzować, ale narazie najwiecej interesuje ja jedzenie, ma taki donośny głos- jak nagle, w jedną sekundę stwierdzi ze jest głodna, ze szok 😂
Hekate42, Niebieska Gwiazda, Lady_Dior, Ata76, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Milkana wrote:Hej, ja tez już urodziłam w połowie kwietnia, a termin był na polowe maja 😆 moja wazy 3700 już i ma 56 cm, a urodziła się z waga 2210, 47 cm, jest kochanym dzieckiem, śpi w nocy z jedna pobudka, dla mnie to ideał, a w dzień może łobuzować, ale narazie najwiecej interesuje ja jedzenie, ma taki donośny głos- jak nagle, w jedną sekundę stwierdzi ze jest głodna, ze szok 😂
Milkana lubi tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Akinom 59 wrote:To prawda 40 lat to jeszcze nie tragedia ,ja swoje urodziłam w wieku 41 więc proszę nie tracić nadziei
Często się zdarza że po poronieniu szybciej zachodzi się w zdrową ciążę i tego co życzę
Akinom jak tam twoje starania? Cos dzialacie czy odpuscilas? -
nick nieaktualnyCzarpar wrote:Akinom jak tam twoje starania? Cos dzialacie czy odpuscilas?
Hekate42 lubi tę wiadomość
-
Akinom 59 wrote:Nie staramy się już ,skupiłam się na życiu,na dzieciach,na sobie,chodzę do psychologa,zrobiłam tatuaż na nadgarstku w formie bransoletki,kolejny robię w lipcu,założyliśmy z mężem małą firmę,i się dzieje
Tatuaż chętnie bym zobaczyła 😉„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:https://naforum.zapodaj.net/a6d5d4d51030.jpg.html
Akinom 59 lubi tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Hej.
Byłam tu już kiedyś z Wami...
Wracam z historią i pytaniami
Mam 42 lata
W domu 3 zdrowych dzieci
I 3 straty na koncie
2010 córka
2018 córka
2019 poronienie 8 tc
2020 syn
2022 maj strata 8/10 tc
i wczoraj 8+4 serce nie bije
Wszystkie straty to najprawdopodobniej wady genetyczne.
W ciążach straconych zawsze wychodziły ok. tygodnia młodsze a nie było opcji przesuniętej owulacji.
Do tego wolniejsze bicie serca.
W tej czekałam na usg specjalne prawie do 9 tc i już nawet serduszka nie zobaczyłam.
Ogólnie obraz usg w straconych był nieprawidłowy- a to za duży pęcherzyk, a to zarodek jak obrzęknięty
W tych donoszonych co dnia się zgadzał wiek ciąży i wszystko było całą ciąże idealnie.
Teoretycznie zawsze istnieje opcja że coś w moim organizmie szwankuje ale na 99% wadliwe komórki jajowe.
Stąd wady genetyczne
42 lata, mąż 50
3 zdrowych dzieci...
Nie wiem co robić.
Rozum mówi- odpuść.
Ale serce...
Ma ktoś podobne historie?
Zdrowe dzieci, potem straty, zaawansowany wiek?
W diagnostyke raczej nie będę szła bo kupa kasy a przede wszystkim czas...A tego mało.
Planuję zbadać tylko podstawy typu tarczyca itd.
Nie robiłam w kierunku trombofilii ale brałam teraz acard.
No i generalnie jednak ta 3 zdrowych dzieci jest (wiem że to trombofilii nie wyklucza ale...)
Od października biorę też inozytol, nac i reserwatrol.
Witaminy ciążowe z kwasem foliowym, wit d od 2016 praktycznie bez przerwy...
Z zachodzeniem nie było większych problemów.
Przy staraniach o 2 wyszedł jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie ale po lekach z obu i się udawało już później po odkryciu przyczyny.
zazwyczaj 2-3 cykl...
Nie było żadnych plamień itd.
Ostatnio w tej straconej w maju dostałam progesteron chociaż to było bez sensu bo nie w tym problem leży...Dał gin inny niż mój prowadzący, który już na 1 usg widział że słabo to wygląda
Tylko sobie wydłużyłam to co nie uniknione.
Pierwsza strata to zabieg
teraz w maju samoistnie
a teraz czekamy i zobaczymy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 15:48