Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Blawatek wrote:Najgorszy jest brak nadziei. Skąd ja brać po 3,5 roku starań?
Bławatku, nie mam pojęciaja nie przeszłam nawet połowy tej drogi, która jest za Tobą, za nami ledwo dwie inseminacje i jedna ciąża Biochem. a czuję się jak wrak człowieka. Już kilkanaście razy mocno sprowadzono nas na ziemię, za każdym niepowodzeniem trudniej się podnieść i zachować optymizm.
Nic mądrego Ci nie powiem, tyle tylko że jesteśmy z Tobą...
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Ewiwi wrote:Obiecałam ze dam znać. Beta 24,52 10 dpo🥰🥰🥰🥰
Akinom 59 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ewiwi - daj znać.
Kalcia, a jak Twój maluszek się miewa ?
Mój Syn rośnie jak na drożdżach - przybiera w ekspresowym tempie. Waży już 6 kg😜 i urósł 5 cm od urodzenia.
Co u pozostałych?Allende lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Ewiwi - daj znać.
Mój Syn rośnie jak na drożdżach - przybiera w ekspresowym tempie. Waży już 6 kg😜 i urósł 5 cm od urodzenia.
Co u pozostałych?
Wow, to rzeczywiście Ci rośnie pięknie. Zazdroszczę 😊 Mój dobił właśnie do 6 kg, ale urodzony z końcem stycznia... 🙈 -
Allende wrote:Wow, to rzeczywiście Ci rośnie pięknie. Zazdroszczę 😊 Mój dobił właśnie do 6 kg, ale urodzony z końcem stycznia... 🙈
A jaka miał wagę urodzeniowa ?
Karmisz kp na żądanie?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Został mi po leczeniu menopur 2 opakowania w dawce 600. Data ważności 08.22. Może ktoś potrzebuje. MAIL: [email protected]
-
Allende wrote:Urodził się w 37 tc i ważył 3 kg. Jeść łobuz nie chce, nawet co 3h. Jakby tylko chciał na żądanie to bym była szczęśliwa.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Ewiwi - daj znać.
Co u pozostałych?Akinom 59 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:Hej kochana u nas dobrze. Mały jest jak aniołek je śpi itd . Jak narazie cudowne dziecko . Aż mnie korci na następne mój mówi ze już raczej nie chce ale nie zabezpieczamy się wiec ciagle jakaś szansa jest . Mało czasu mam bo mam taka gromadkę w domu wiec dużo roboty jest . Ale nie narzekam .. mój tez wazy 6 kg ale jest tylko na piersi ❤️❤️Co tam u was wszystkich ..❤️
Mój tez tylko na piersi. Dziś byliście na szczepieniu Rota ( doustne), urósł kolejne 3 cm i na wadze 800 g do przodu. Idzie jak burza😂
Ciekawa jestem, która z nas pierwsza zajdzie 😉
A na poważnie przy tej ilości karmienia ja raczej nie nam szans...
Poza tym sama słodycz 😍Akinom 59, kalcia64 lubią tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Hej, ja tez już urodziłam w połowie kwietnia, a termin był na polowe maja 😆 moja wazy 3700 już i ma 56 cm, a urodziła się z waga 2210, 47 cm, jest kochanym dzieckiem, śpi w nocy z jedna pobudka, dla mnie to ideał, a w dzień może łobuzować, ale narazie najwiecej interesuje ja jedzenie, ma taki donośny głos- jak nagle, w jedną sekundę stwierdzi ze jest głodna, ze szok 😂
Hekate42, Niebieska Gwiazda, Lady_Dior, Ata76, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Milkana wrote:Hej, ja tez już urodziłam w połowie kwietnia, a termin był na polowe maja 😆 moja wazy 3700 już i ma 56 cm, a urodziła się z waga 2210, 47 cm, jest kochanym dzieckiem, śpi w nocy z jedna pobudka, dla mnie to ideał, a w dzień może łobuzować, ale narazie najwiecej interesuje ja jedzenie, ma taki donośny głos- jak nagle, w jedną sekundę stwierdzi ze jest głodna, ze szok 😂
Milkana lubi tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Akinom 59 wrote:To prawda 40 lat to jeszcze nie tragedia ,ja swoje urodziłam w wieku 41 więc proszę nie tracić nadziei
Często się zdarza że po poronieniu szybciej zachodzi się w zdrową ciążę i tego co życzę
Akinom jak tam twoje starania? Cos dzialacie czy odpuscilas? -
nick nieaktualnyCzarpar wrote:Akinom jak tam twoje starania? Cos dzialacie czy odpuscilas?
Hekate42 lubi tę wiadomość
-
Akinom 59 wrote:Nie staramy się już ,skupiłam się na życiu,na dzieciach,na sobie,chodzę do psychologa,zrobiłam tatuaż na nadgarstku w formie bransoletki,kolejny robię w lipcu,założyliśmy z mężem małą firmę,i się dzieje
Tatuaż chętnie bym zobaczyła 😉„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:https://naforum.zapodaj.net/a6d5d4d51030.jpg.html
Akinom 59 lubi tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Hej.
Byłam tu już kiedyś z Wami...
Wracam z historią i pytaniami
Mam 42 lata
W domu 3 zdrowych dzieci
I 3 straty na koncie
2010 córka
2018 córka
2019 poronienie 8 tc
2020 syn
2022 maj strata 8/10 tc
i wczoraj 8+4 serce nie bije
Wszystkie straty to najprawdopodobniej wady genetyczne.
W ciążach straconych zawsze wychodziły ok. tygodnia młodsze a nie było opcji przesuniętej owulacji.
Do tego wolniejsze bicie serca.
W tej czekałam na usg specjalne prawie do 9 tc i już nawet serduszka nie zobaczyłam.
Ogólnie obraz usg w straconych był nieprawidłowy- a to za duży pęcherzyk, a to zarodek jak obrzęknięty
W tych donoszonych co dnia się zgadzał wiek ciąży i wszystko było całą ciąże idealnie.
Teoretycznie zawsze istnieje opcja że coś w moim organizmie szwankuje ale na 99% wadliwe komórki jajowe.
Stąd wady genetyczne
42 lata, mąż 50
3 zdrowych dzieci...
Nie wiem co robić.
Rozum mówi- odpuść.
Ale serce...
Ma ktoś podobne historie?
Zdrowe dzieci, potem straty, zaawansowany wiek?
W diagnostyke raczej nie będę szła bo kupa kasy a przede wszystkim czas...A tego mało.
Planuję zbadać tylko podstawy typu tarczyca itd.
Nie robiłam w kierunku trombofilii ale brałam teraz acard.
No i generalnie jednak ta 3 zdrowych dzieci jest (wiem że to trombofilii nie wyklucza ale...)
Od października biorę też inozytol, nac i reserwatrol.
Witaminy ciążowe z kwasem foliowym, wit d od 2016 praktycznie bez przerwy...
Z zachodzeniem nie było większych problemów.
Przy staraniach o 2 wyszedł jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie ale po lekach z obu i się udawało już później po odkryciu przyczyny.
zazwyczaj 2-3 cykl...
Nie było żadnych plamień itd.
Ostatnio w tej straconej w maju dostałam progesteron chociaż to było bez sensu bo nie w tym problem leży...Dał gin inny niż mój prowadzący, który już na 1 usg widział że słabo to wygląda
Tylko sobie wydłużyłam to co nie uniknione.
Pierwsza strata to zabieg
teraz w maju samoistnie
a teraz czekamy i zobaczymy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 15:48