Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia78 wrote:Baby a mąż już wie?
Ja mam wizytę w piątek za tydzień. Jak bedzue ok to i tak bardzo będę się bała powiedzieć dzieciom, poczekałabym do prenatalnego. Ja man zawsze czarne myśli.
Moja najstarsza ma 12 lat i wiem ze uważa, ze dzieci po 40 się już nie rodzi. Może usłyszała to na wdż.. nie wiem.
Smak w ustach cały czas dziwny, myje zeby 6 razy dziennie. Oby to dobrze wróżyło
Mąż wie ☺❤ cieszy się ale też martwi. Czy wszystko będzie ok i takie tam. Ale generalnie to się cieszy no bo przecież zawsze chcieliśmy jeszcze jedno dziecko.
Została córka. Jej powiemy jak już naprawdę nie da się ukryć. Bo rozGada w szkole i wszędzie a to jeszcze za wcześnie na takie opowieści.
Zresztą nie jestem pewna czy będzie to dla niej radosna nowina. Ona się boi hałasu i płaczu małych dzieci 😒Misia78, inessa lubią tę wiadomość
-
Freja000 wrote:no i wróciły. Pierwszy raz mało nie rzygnęłam...
hehe to teraz na pewno Ci lepiej
Jak do mnie wróciły, to szybko poszłam się położyć i myślałam tylko, czy już biec do ubikacji czy za chwilę...Akinom 59 lubi tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! Jutro mam wizytę u gina o 18.00. Cholernie się boję! Najchętniej w ogóle bym nie poszła. Moja ostatnia ciąża skończyła się właśnie na pierwszym dniu 10tego tygodnia, który to zaczynam dokładnie jutro. Poza tym, ta ciąża tak źle się zaczęła, że ciężko mi wykrzesać jakieś pozytywne myśli. Czy zły początek może dać dobry koniec??2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
dagmara wrote:Dziewczyny! Jutro mam wizytę u gina o 18.00. Cholernie się boję! Najchętniej w ogóle bym nie poszła. Moja ostatnia ciąża skończyła się właśnie na pierwszym dniu 10tego tygodnia, który to zaczynam dokładnie jutro. Poza tym, ta ciąża tak źle się zaczęła, że ciężko mi wykrzesać jakieś pozytywne myśli. Czy zły początek może dać dobry koniec??
Ja w 2 prawidłowych ciążach z których mam dzieci nie miałam żadnej nawet kropki, w ciążach z plamieniemi 2 razy poroniłam.
U mnie najwidoczniej plamienia oznaczają cos złego. Freja miała krwawienia i ciąża ok. Różnie to jak widać jest.
Jutro daj znać, trzymam kciuki!! -
Misia78 wrote:Wiem, po prostu czegoś się trzeba trzymać. Ja mam dziś takie brązowe nitki w śluzie, zdenerwowowqlm się.
Jakie masz objawy? Cycki, brzuch, mdłości?
Objawy to przede wszystkim mdłości, ból piersi, ciągłe zimno i zmęczenie. W 5-6 tyg pobolewał mnie brzuch. Zresztą czy są objawy czy ich nie ma, to też nic nie znaczy. Jestem tego przykładem. W pierwszej ciąży nic mi nie było. I ciąża donoszona bez żadnego problemu. W drugiej ciąży miałam mdłości nawet kiedy serduszko już nie biło... Dziwne to. Jakby organizm się w ogóle nie połapał...
Misia78 w którym tyg jesteś? Czy 78 to Twój rocznik? Długo się starałaś?2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
O Rety.. Pierwsze wymioty 😶 byłam w tym teatrze. Ledwo tam usiedziałam 😒 miałyśmy iść na kawę czy coś innego po spektaklu. Ale było mi niedobrze, bolał żołądek. Dotarłam do domu i ....
Dziecko nie lubi teatru? 😜😒😅😅Samanta72 lubi tę wiadomość
-
dagmara wrote:Objawy to przede wszystkim mdłości, ból piersi, ciągłe zimno i zmęczenie. W 5-6 tyg pobolewał mnie brzuch. Zresztą czy są objawy czy ich nie ma, to też nic nie znaczy. Jestem tego przykładem. W pierwszej ciąży nic mi nie było. I ciąża donoszona bez żadnego problemu. W drugiej ciąży miałam mdłości nawet kiedy serduszko już nie biło... Dziwne to. Jakby organizm się w ogóle nie połapał...
Misia78 w którym tyg jesteś? Czy 78 to Twój rocznik? Długo się starałaś? -
dagmara wrote:Dziewczyny! Jutro mam wizytę u gina o 18.00. Cholernie się boję! Najchętniej w ogóle bym nie poszła. Moja ostatnia ciąża skończyła się właśnie na pierwszym dniu 10tego tygodnia, który to zaczynam dokładnie jutro. Poza tym, ta ciąża tak źle się zaczęła, że ciężko mi wykrzesać jakieś pozytywne myśli. Czy zły początek może dać dobry koniec??
Kobietki spóźnione wszystkiego naj naj 😘😘😘😘dagmara lubi tę wiadomość
Samanta1006 -
Misia78 wrote:Tak, rocznik 78:) jestem teraz w 7 (6+4). Ja mam łatwość zachodzenia, w tym cyklu jeden sex w te dni i to wszystko. Tylko mam już chyba słabe komórki, bo zajść zajdę ale potem już nie wesoło. 2 poronienia za mną i 1 biochemiczna.
nie zdiagnozowana jesteś i tyle. Złe komórki, też coś!
Czy u mnie ok to się okaże w środę... mdłości są, ale plamię codziennie od czasu krwawienia.
Dziś taka koszmarna noc, ze nie wiem czy w ogóle spałam
Musze sprawdzić czy nie mam mdłości po prenatalach… w ciążach donoszonych nie brałam w ogóle i zero mdłości. Jutro nie wezmę i zobaczymy. -
Freja000 wrote:nie zdiagnozowana jesteś i tyle. Złe komórki, też coś!
Czy u mnie ok to się okaże w środę... mdłości są, ale plamię codziennie od czasu krwawienia.
Dziś taka koszmarna noc, ze nie wiem czy w ogóle spałam
Musze sprawdzić czy nie mam mdłości po prenatalach… w ciążach donoszonych nie brałam w ogóle i zero mdłości. Jutro nie wezmę i zobaczymy.
Dobrze ze masz mdłości. To jest okropne ale świadczy ze jest rozwój. Kiedy masz lekarza?
-
Misia78 wrote:Nie złe, dojrzałe
Dobrze ze masz mdłości. To jest okropne ale świadczy ze jest rozwój. Kiedy masz lekarza?
Mdłości świadczą, że jest rozwój?? Bzdura!!!! Miałam mdłości, a serduszko od dawna nie biło!2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualnyHej. Dobrego tygodnia
Dagmara pamietam dzis o wizycie musi byc dobrze i koniec !!!!
Freja pamietam tez o wizycie !!!
A komorek jajowych w pewnym wieku,ze tak powiem jest wiecej uszkodzonych dlatego po 40 jest wiecej poronien i tak genetyk mi tlumaczyla dlatego co jest trudne dla kobiety ale jak chce sie dziecko to trzeba walczyc do skutku az trafi sie na dobe komorki... no oczywiscie sa tez inne przypadlosci ktore moga komplikowac i powodiwac poronienia ale niestety najczestszym powodem w 1 trymestrze sa wady genetyczne u dziecka.
A co do objawow tez nie ufam im w najdluzszych ciazach poronionych mialam objawy jeszcze po lyzeczkowaniu.
Dla mnie tylko USG na poczatku przynajmniej daje potwierdzenie,ze wszystko jest ok pozniej to ruchy maluszka.dagmara lubi tę wiadomość