Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Baby a mąż już wie?
    Ja mam wizytę w piątek za tydzień. Jak bedzue ok to i tak bardzo będę się bała powiedzieć dzieciom, poczekałabym do prenatalnego. Ja man zawsze czarne myśli.
    Moja najstarsza ma 12 lat i wiem ze uważa, ze dzieci po 40 się już nie rodzi. Może usłyszała to na wdż.. nie wiem.
    Smak w ustach cały czas dziwny, myje zeby 6 razy dziennie. Oby to dobrze wróżyło :)

Mąż wie ☺❤ cieszy się ale też martwi. Czy wszystko będzie ok i takie tam. Ale generalnie to się cieszy no bo przecież zawsze chcieliśmy jeszcze jedno dziecko.

Została córka. Jej powiemy jak już naprawdę nie da się ukryć. Bo rozGada w szkole i wszędzie a to jeszcze za wcześnie na takie opowieści.
    Zresztą nie jestem pewna czy będzie to dla niej radosna nowina. Ona się boi hałasu i płaczu małych dzieci 😒

Misia78, inessa lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wróciły. Pierwszy raz mało nie rzygnęłam...

Misia78, Akinom 59, inessa lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    no i wróciły. Pierwszy raz mało nie rzygnęłam...

hehe to teraz na pewno Ci lepiej ;)
    Jak do mnie wróciły, to szybko poszłam się położyć i myślałam tylko, czy już biec do ubikacji czy za chwilę... :)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje dziś nasze święto życzę wam aby ten dzień obfitował w cudowne doznania😉 w miłe niespodzianki 💗

pawojoszka, inessa, Misia78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wspamialego dnia Wam zycze <3
    Moniko dziekuje <3

Misia78 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj dziewczyny ,przede wszystkim szczęśliwych i bezproblemowych ciąż i lekkich porodów.

inessa lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę z koleżanką do teatru 😁❤💄☕🌸

Obie się cieszymy 😁

inessa, Akinom 59 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jutro mam wizytę u gina o 18.00. Cholernie się boję! Najchętniej w ogóle bym nie poszła. Moja ostatnia ciąża skończyła się właśnie na pierwszym dniu 10tego tygodnia, który to zaczynam dokładnie jutro. Poza tym, ta ciąża tak źle się zaczęła, że ciężko mi wykrzesać jakieś pozytywne myśli. Czy zły początek może dać dobry koniec??

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Dziewczyny! Jutro mam wizytę u gina o 18.00. Cholernie się boję! Najchętniej w ogóle bym nie poszła. Moja ostatnia ciąża skończyła się właśnie na pierwszym dniu 10tego tygodnia, który to zaczynam dokładnie jutro. Poza tym, ta ciąża tak źle się zaczęła, że ciężko mi wykrzesać jakieś pozytywne myśli. Czy zły początek może dać dobry koniec??
    Skoro teraz żadnych plamien nie masz to bądź dobrej myśli.
    Ja w 2 prawidłowych ciążach z których mam dzieci nie miałam żadnej nawet kropki, w ciążach z plamieniemi 2 razy poroniłam.
    U mnie najwidoczniej plamienia oznaczają cos złego. Freja miała krwawienia i ciąża ok. Różnie to jak widać jest.
    Jutro daj znać, trzymam kciuki!!

17u96iyefisxlskp.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja w żadnej ciąży nie miałam żadnych plamien, a mimo to drugą poronilam.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Misia, ja w żadnej ciąży nie miałam żadnych plamien, a mimo to drugą poronilam.
    Wiem, po prostu czegoś się trzeba trzymać. Ja mam dziś takie brązowe nitki w śluzie, zdenerwowowqlm się.
    Jakie masz objawy? Cycki, brzuch, mdłości?

17u96iyefisxlskp.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Wiem, po prostu czegoś się trzeba trzymać. Ja mam dziś takie brązowe nitki w śluzie, zdenerwowowqlm się.
    Jakie masz objawy? Cycki, brzuch, mdłości?

Objawy to przede wszystkim mdłości, ból piersi, ciągłe zimno i zmęczenie. W 5-6 tyg pobolewał mnie brzuch. Zresztą czy są objawy czy ich nie ma, to też nic nie znaczy. Jestem tego przykładem. W pierwszej ciąży nic mi nie było. I ciąża donoszona bez żadnego problemu. W drugiej ciąży miałam mdłości nawet kiedy serduszko już nie biło... Dziwne to. Jakby organizm się w ogóle nie połapał...
    Misia78 w którym tyg jesteś? Czy 78 to Twój rocznik? Długo się starałaś?

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • baby Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Rety.. Pierwsze wymioty 😶 byłam w tym teatrze. Ledwo tam usiedziałam 😒 miałyśmy iść na kawę czy coś innego po spektaklu. Ale było mi niedobrze, bolał żołądek. Dotarłam do domu i ....

Dziecko nie lubi teatru? 😜😒😅😅

Samanta72 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Objawy to przede wszystkim mdłości, ból piersi, ciągłe zimno i zmęczenie. W 5-6 tyg pobolewał mnie brzuch. Zresztą czy są objawy czy ich nie ma, to też nic nie znaczy. Jestem tego przykładem. W pierwszej ciąży nic mi nie było. I ciąża donoszona bez żadnego problemu. W drugiej ciąży miałam mdłości nawet kiedy serduszko już nie biło... Dziwne to. Jakby organizm się w ogóle nie połapał...
    Misia78 w którym tyg jesteś? Czy 78 to Twój rocznik? Długo się starałaś?
    Tak, rocznik 78:) jestem teraz w 7 (6+4). Ja mam łatwość zachodzenia, w tym cyklu jeden sex w te dni i to wszystko. Tylko mam już chyba słabe komórki, bo zajść zajdę ale potem już nie wesoło. 2 poronienia za mną i 1 biochemiczna.

17u96iyefisxlskp.png
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Trzymamy i czekamy na wiesci,mam nadzieję że wszystko bedzie ok.
    Kobietki spóźnione wszystkiego naj naj 😘😘😘😘

dagmara lubi tę wiadomość

Samanta1006
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Tak, rocznik 78:) jestem teraz w 7 (6+4). Ja mam łatwość zachodzenia, w tym cyklu jeden sex w te dni i to wszystko. Tylko mam już chyba słabe komórki, bo zajść zajdę ale potem już nie wesoło. 2 poronienia za mną i 1 biochemiczna.

nie zdiagnozowana jesteś i tyle. Złe komórki, też coś!

Czy u mnie ok to się okaże w środę... mdłości są, ale plamię codziennie od czasu krwawienia.

Dziś taka koszmarna noc, ze nie wiem czy w ogóle spałam :(
    Musze sprawdzić czy nie mam mdłości po prenatalach… w ciążach donoszonych nie brałam w ogóle i zero mdłości. Jutro nie wezmę i zobaczymy.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara kciuki!!!

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    nie zdiagnozowana jesteś i tyle. Złe komórki, też coś!

Czy u mnie ok to się okaże w środę... mdłości są, ale plamię codziennie od czasu krwawienia.

Dziś taka koszmarna noc, ze nie wiem czy w ogóle spałam :(
    Musze sprawdzić czy nie mam mdłości po prenatalach… w ciążach donoszonych nie brałam w ogóle i zero mdłości. Jutro nie wezmę i zobaczymy.
    Nie złe, dojrzałe ;)
    Dobrze ze masz mdłości. To jest okropne ale świadczy ze jest rozwój. Kiedy masz lekarza?

17u96iyefisxlskp.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Nie złe, dojrzałe ;)
    Dobrze ze masz mdłości. To jest okropne ale świadczy ze jest rozwój. Kiedy masz lekarza?

Mdłości świadczą, że jest rozwój?? Bzdura!!!! Miałam mdłości, a serduszko od dawna nie biło!

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dobrego tygodnia :)
    Dagmara pamietam dzis o wizycie musi byc dobrze i koniec !!!!
    Freja pamietam tez o wizycie !!!
    A komorek jajowych w pewnym wieku,ze tak powiem jest wiecej uszkodzonych dlatego po 40 jest wiecej poronien :( i tak genetyk mi tlumaczyla dlatego co jest trudne dla kobiety ale jak chce sie dziecko to trzeba walczyc do skutku az trafi sie na dobe komorki... no oczywiscie sa tez inne przypadlosci ktore moga komplikowac i powodiwac poronienia ale niestety najczestszym powodem w 1 trymestrze sa wady genetyczne u dziecka.
    A co do objawow tez nie ufam im :( w najdluzszych ciazach poronionych mialam objawy jeszcze po lyzeczkowaniu.
    Dla mnie tylko USG na poczatku przynajmniej daje potwierdzenie,ze wszystko jest ok pozniej to ruchy maluszka.

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ