Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo prawda! Nie ma co się sugerować samymi tylko objawami,nawet temperatura też potrafi nas oszukać! Także zgadzam się z Agnieszką że tylko USG jest wiarygodne,a później ruchy maluszka,kochane więrze mocno że wasze maluszki są silne i że wszystko u nich dobrze innej opcji nie przewiduje! także proszę mi tu zaraz po USG zdawać relacje co i jak😘😘😘💗 bo ciocia tu będzie czekać 😁 Dziś piękne słońce mamy , dziewczyny dużo pogody ducha i uśmiechu💗😘
inessa, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Nie złe, dojrzałe
Dobrze ze masz mdłości. To jest okropne ale świadczy ze jest rozwój. Kiedy masz lekarza?
tylko, że wiesz co? Jestem na duuuużej grupie międzynarodowej dla kobiet powyżej 40 rż. Większość z nich to amerykanki. Ich diagnostyka niepłodnościowa jest duuuzo jeszcze gorsza niż u nas. Im po prostu mówią, że mają już za stare komórki i dlatego ronią.
A pytam się: miałaś krzywe cukrowa i insulinową? Nie. tarczycowy panel? Nie. Histeropskopię? Nie. Mutacje i trombofilie? "A co to?" progesteron i estrogen 7 dpo? Nie...
Także, wiesz. O ile ktoś nie jest przebadany wzdłuż i wszerz to w żadne za stare komórki nie wierzę.
Poza tym suplementacją można sobie bardzo pomóc. Jest super książka, niestety nie ma jej po polsku "it starts with the egg" i tam jest właśnie program jak sobie te jajeczka polepszyć. No ale najpierw diagnostyka poronień. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:tylko, że wiesz co? Jestem na duuuużej grupie międzynarodowej dla kobiet powyżej 40 rż. Większość z nich to amerykanki. Ich diagnostyka niepłodnościowa jest duuuzo jeszcze gorsza niż u nas. Im po prostu mówią, że mają już za stare komórki i dlatego ronią.
A pytam się: miałaś krzywe cukrowa i insulinową? Nie. tarczycowy panel? Nie. Histeropskopię? Nie. Mutacje i trombofilie? "A co to?" progesteron i estrogen 7 dpo? Nie...
Także, wiesz. O ile ktoś nie jest przebadany wzdłuż i wszerz to w żadne za stare komórki nie wierzę.
Poza tym suplementacją można sobie bardzo pomóc. Jest super książka, niestety nie ma jej po polsku "it starts with the egg" i tam jest właśnie program jak sobie te jajeczka polepszyć. No ale najpierw diagnostyka poronień. -
nick nieaktualnyWiecie w październiku wyszły mi przeciwciała anty TPO podwyższone prawie 94! Lekarz oczywiście stwierdził że nic się z tym nie robi na razie bo mam hormony tarczycy ok! I wiecie? Gdybym naprawdę nic z tym nie robiła to daje sobie rękę obciąć że po roku miałabym wyj... Anty w kosmos a tak poczytałam trochę na necie znalazłam artykuły gdzie piszą jak można w prosty sposób obniżyć przeciwciała witaminami! I po 3 miesiącach mam TPO 67,jeszcze długa droga przede mną ale spada i to jest ważne! A i TSH w grudniu miałam 1,76 a teraz mam 1,38 i czuję się lepiej nie jestem taka zmęczona! Mam troszkę więcej energii,dziś zamówiłam sobie mace bo moje libido wyję do księżyca!i sok z pokrzywy
-
Nie chcę Cię zniechęcać, ale przecwciała się wahają... tsh tak samo. Dlatego ft3 i ft4 są wymiernymi wykładnikami tarczycy. Tzn jak przeciwciała są to trzeba zrobić usg, bo może hashi. I wiadomo, ze coś się dzieje.
Na pewno na jajeczka Q10. Nie pamiętam co jeszcze, bo ja biorę tyle, ze i tak to brałam co tam jest hehe zajrzę później i napiszę. Tam są różne protokoły, w zależności czy naturalnie, czy po poronieniach itp. Ale spiszę te podstawowe witaminy. -
nick nieaktualnyFreja000 wrote:Nie chcę Cię zniechęcać, ale przecwciała się wahają... tsh tak samo. Dlatego ft3 i ft4 są wymiernymi wykładnikami tarczycy. Tzn jak przeciwciała są to trzeba zrobić usg, bo może hashi. I wiadomo, ze coś się dzieje.
Na pewno na jajeczka Q10. Nie pamiętam co jeszcze, bo ja biorę tyle, ze i tak to brałam co tam jest hehe zajrzę później i napiszę. Tam są różne protokoły, w zależności czy naturalnie, czy po poronieniach itp. Ale spiszę te podstawowe witaminy. -
nick nieaktualnyMoniko ostroznie z encortonem to jednak steryd. Ja biore w ciazy podobny steryd Metypred biore tez go w bardzo wyjatkpwych sytuacjach gdy np.mam ciezki atak astmy lub b.duzy bol jelit przez pozwolenie sobie zjedzenia czehos z glutenem i laktoza. Pisze o tym bo ja mam haschi i guzki na tarczycy i endo jak wspominal o sterydach to raczej jako pomoc po poronieniach aby organizm nie odrzucal zarodka a nie na tarczyce. Jeszcze trzeba brac odpowiednia dawke leku i powoli z niego schodzic nie nagle.
Ale jak masz dobrego endo to moze pogadaj z nim co on na taki lek?
Przepraszam,ze tak sie wtracilam. -
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Dagmara i jak po wizycie?
Pojechałam, a wizyty nie było. Lekarz przełożył na środę na 13.00.
Freja, teraz możemy się razem postresowac.Freja000 lubi tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualnyinessa wrote:Moniko ostroznie z encortonem to jednak steryd. Ja biore w ciazy podobny steryd Metypred biore tez go w bardzo wyjatkpwych sytuacjach gdy np.mam ciezki atak astmy lub b.duzy bol jelit przez pozwolenie sobie zjedzenia czehos z glutenem i laktoza. Pisze o tym bo ja mam haschi i guzki na tarczycy i endo jak wspominal o sterydach to raczej jako pomoc po poronieniach aby organizm nie odrzucal zarodka a nie na tarczyce. Jeszcze trzeba brac odpowiednia dawke leku i powoli z niego schodzic nie nagle.
Ale jak masz dobrego endo to moze pogadaj z nim co on na taki lek?
Przepraszam,ze tak sie wtracilam. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam gorączkę 😢 wczoraj miałam wymioty i biegunkę - myślałam że z powodu niestrawności. Oprócz tego trochę mi się rozbrykalo przeziębienie. Teraz gorączka tak koło 38. Wzięłam apap - gin pozwolił 😒 i czekam co będzie... Poproszę o kciuki...
Mam czarne myśli bo 8 lat temu dokładnie od tego się zaczęło.. Serce już było a po 3 tygodniach na usg już nie było prawie nic 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 21:26
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej. U nas wiosna ale zimny wiatr brr
Dobrego dnia
Baby zdrowka
Co do jodu uwazalabym przy podwyzszonych przeciwcialach bo jesli to haschi trzeba uwazac z jodem. Dlatego Moniko powinnas udac sie do innego endo i niech zrobi porzadne USG aby dobrze obejrzal tarczyce czy nie jest powiekszona i nie ma stanu zapalnego.
Freja o ktorej masz wizyte jutro? Jak sie czujesz?
Ja mam w piatek o 8.40 i mam stracha,ze szok i zle mysli a za chwile optymizm normalnie hormony...Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie. Jod można przy hashi a nawet trzeba. O tym m/in. jest książka ja od lat biorę. Endo nie mają pojęcia o jodzie w ogóle mam jak najgorsze zdanie o endo. Jakby to była wiedza tajemna jakaś.
Wizytę mam o 9. Nie spię nocami i obudziłam się ze stresem, ze dałam d.. z tarczycą. Dawno nie badałam i niestety dopiero w piątek będę mogła.
Mdłości mniejsze. Wczoraj tylko na noc miałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa akurat b.ufam mojemu endo jest b.dobrym lekarzem i ma nowa wiedze nie tylko na temat endo.On pierwszy mi mowil o witaminach metylowanych o wizycie u gentyka itd. Jest pierwszym ktory mna sie porzadnie zajal i na kazdej wizycie robi USG. Ja b.zle sie czuje po jodzie nawet nad naszum morzem tragicznie sie czuje a tak lubie
No ale kazdy przypadek jest inny sa tez choroby wspolistniejace dlatego ja akurat niektore leki wole skonsultowac z lekarzem.
A jod trzeba brac w ciazy obowiazkowo zwlaszcza w 1 trymestrze.
Freja a czemu boisz sie odnosnie tarczycy nie robilas wogole jeszcze badan?
Ty juz wchodzisz w 10 tc to moga juz byc mniejsze objawy.
Trzymam kciuki za jutro
Ja tez mam od niedzieli lzejsze mdlosci..mam je ale sa inne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 11:11