Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Freja, a gdzie wstawiłaś? Jestem zainteresowana i chętnie poczytam.

Chyba tu pisałam, ale mogę tu raz jeszcze:
    na pewno tarczyca, czyli trójka tarczycowa, usg tarczycy, przeciwciała
    krzywa cukrowa i insulinowa (wysoka insulina odpowiada za problemy z poczęciem, implantacją i wczesnymi poronieniami)
    trombofilia, mutacje mthfr i pai
    zrobiłabym histeroskopię, może jest stan zapalny endometrium (ja miałam)
    MUCHA: wymaz mycoplasma, ureaplasma, chlamydia
    immunologia, tu nie pomoge, bo badań jest dużo i lekarz dobiera.
    Jeśli chodzi o immunologa, to bardzo polecany jest dr Paśnik. Przyjuje w Łodzi i Warszawie, odległe terminy.

dagmara, sylvuś lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jakoś przycichło nasze forum. Inessa, jak sobie radzisz? I nasze ciężarne, jak się czujecie?
    Ja zrobiłam (tak przynajmniej czuję) pierwszy krok do przodu po tym wszystkim. Zdecydowałam się na wysłanie tkanek do badań genetycznych. Jestem ciekawa, co przyniesie odpowiedź. Czy któraś z Was miała kiedyś takie badania?

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • baby Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

wiosna na dworze, dobrze że mam ogród przy domu to sobie mogę wyjść bo od soboty mam męża w domu więc przechodzimy razem kwarantannę.

Czuję się dobrze, choć od soboty trochę czuję jakieś napięcia w brzuchu, piersi już w ogóle prawie nie bolą (dziś rano trochę czułam, a tak w ciągu dnia to zupełnie zwykłe). Mdłości też odpuściły, została lekka nadwrażliwość na zapachy, różne - ładne i nieładne. Nie wiem czy to dobrze i czy to tak powinno być. Może te objawy nie powinny ustać tak sobie nagle? Wiadomo że jest stresik...
    No i od piątku nie biorę duphastonu. Może stąd ten brzuch?
    Nie boli, tylko takie uczucie inne

Nie pamiętam czy tak miałam w poprzednich ciążach

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Widzę, że jakoś przycichło nasze forum. Inessa, jak sobie radzisz? I nasze ciężarne, jak się czujecie?
    Ja zrobiłam (tak przynajmniej czuję) pierwszy krok do przodu po tym wszystkim. Zdecydowałam się na wysłanie tkanek do badań genetycznych. Jestem ciekawa, co przyniesie odpowiedź. Czy któraś z Was miała kiedyś takie badania?

nie, bo robiłam zabieg prywatnie i lekarz mi powiedział, że muszę osobiście, do chyba 8 rano zawieźć próbki. Po zabiegu który miałam w nocy!

Baby ja się czuję w zasadzie normalnie. Czuję piersi. zapachy też.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) U mnie jako-tako. Jutro idę do mojego prywatnego lekarza, boje się. Dotychczas byłam 2 razy w Luxmedzie, bo stwierdziłam, że na tak wczesnym etapie nie potrzebuję szczegółowych ani eksperckich badań, chciałam tylko wiedzieć czy jestem w ciąży.
    Na ostatnim zrobiła mi usg na jakimś śmiesznym urządzeniu, bez pomiaru CRL, FHR, więc nic nie wiem o moim zarodku. Serduszko pukało, ale ile?
    Jutro się okaże co i jak. Objawy jakby zanikają - nie mam mdłosci, jest mi rano dziwnie, ale mdłościami tego nazwać nie mogę. Cycki zrobiły się mniej obrzmiałe.
    Może to tak już jest, a może coś się stało, dowiem się jutro i Wam napiszę.

17u96iyefisxlskp.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!!!

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Kciuki!!!
    Dzięki, będzie co ma być, nic już nie zrobię.
    Zaraz zacznie się lęk o zespół downa itp. Ciąża po 40 to jest koszmar.

Freja000 lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 mam podobne stany i lęki. Tak to już chyba jest. Może i mnie uspokoi wcześniejsza wizyta? Mam czekać jeszcze 18 dni....

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny mocno✊✊😘😘 ja dziś złapałam doła,prawy jajnik wygasa,jajeczek praktycznie zero! Funkcję przejoł lewy jest ładny duży i jajeczek dużo ale wcale mnie to nie ucieszyło ani nie uspokoiło! Poczułam się staro! A, mi się płakać chce dlaczego ten czas tak szybko zapieprza??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Trzymajcie się dziewczyny mocno✊✊😘😘 ja dziś złapałam doła,prawy jajnik wygasa,jajeczek praktycznie zero! Funkcję przejoł lewy jest ładny duży i jajeczek dużo ale wcale mnie to nie ucieszyło ani nie uspokoiło! Poczułam się staro! A, mi się płakać chce dlaczego ten czas tak szybko zapieprza??
    Endometrium tylko 6mm a dziś na teście miałam słabą kreseczkę i gdybym nie była na USG to bym się ucieszyła że się udało a tak dupa

• Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Monia ja już mam czynny tylko prawy jajnik juz od kilku lat,poszłam do gina ze boli mnie prawy jajnik a się okazalo ze mam cyste na lewym i prawy tylko pracuje a boli bo tak juz ma.

Samanta1006
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 trzymam kciuki za jutro!!!
    Baby tyle czekać to ciężko. Wg mnie wizyty w naszym wieku powinny być co 14 dni. Minutowe usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok. Gdyby tak było, to nie chodziłabym z martwą ciążą dwa tygodnie.
    Wierzę, że u Was będzie wszystko dobrze. Wiara w Wasze ciąże daje mi nadzieję!

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samanta72 wrote:
    Monia ja już mam czynny tylko prawy jajnik juz od kilku lat,poszłam do gina ze boli mnie prawy jajnik a się okazalo ze mam cyste na lewym i prawy tylko pracuje a boli bo tak juz ma.
    No to ja tak teraz mam prawy boli choc nie pracuje

• baby Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jaka słaba kreska? Teraz? Aktualnie w tym cyklu? Powtarzałas test? Może jest nadzieja?

Ja od wczoraj walczę z wymiotami i biegunką u córki 😬 mam nadzieję że mimo wszystko mnie ominie ...

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wróciłam od lekarza.
    Małe urosło, ma już 1,86 cm:))) Serce bije, ale niepokoi mnie, że tak szybko - 179/min.
    Lekarz uspokaja, ale wiecie jak to jest. Kolejna wizyta to już usg prenatalne, w 11, 12tyg. Do tego czasu mam zamiar zrobić test prenatalny, wywalę te 2 tys, ale muszę wiedzieć. Nie wiem jeszcze jaki, muszę poczytać o nich.
    Niby sie cieszę, ale kolejne stresy przede mną.
    Małe się nawet ruszało, po tygodniu od ostatniej wizyty strasznie urosło, nie spodziewałam się! Okrągła główka, brzuszek, rączki i nóżki. Czy to dobrze ze tak rośnie? Według usg jestem w 8t3d (według kalendarza 7t6d). Lekarz powiedział ze od dziś patrzymy na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 13:39

inessa, Freja000, Akinom 59 lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Małe urosło, ma już 1,86 cm:))) Serce bije, ale niepokoi mnie, że tak szybko - 179/min.
    Lekarz uspokaja, ale wiecie jak to jest. Kolejna wizyta to już usg prenatalne, w 11, 12tyg. Do tego czasu mam zamiar zrobić test prenatalny, wywalę te 2 tys, ale muszę wiedzieć. Nie wiem jeszcze jaki, muszę poczytać o nich.
    Małe się nawet ruszało, po tygodniu od ostatniej wizyty strasznie urosło, nie spodziewałam się! Okrągła główka, brzuszek, rączki i nóżki. Czy to dobrze ze tak rośnie? Według usg jestem w 8t3d (według kalendarza 7t6d). Lekarz powiedział ze od dziś patrzymy na usg.
    Misia słońce nie panikuj,kocahana ciesz sie ze rośnie i serce ma mocne i bijące😍😍😍😍 jak ja bylam w ciąży w 2015 roku poszlam na usg,serce bilo 120 ,byłam przeszczesliwa a dwa dni później w pracy dostałam plamień i krwawienia i po kilku dniach już moje serduszko nie biło,dopiero w szpitalu mi powiedzieli ze biło słabo a ja glupia sie cieszylam 😢😢😢 Misia ciesz się ty stanem a my wspieramy i cieszymy się z Tobą😘😘😘😘

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Samanta1006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziewczyny dziekuje za cieple slowa <3
    U mnie jeszcze nic sie nie ruszylo ale mam jeszcze troche czasu :(
    Teraz duzo czasu z dziecmi spedzam bo wiadomo jak jest.

Misia na tym etapie serdusxko moze bic szybko i jest to normalne w 2 trym.zaczyna zwalniac.

Pozdrawiam Was wszystkie <3

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Endometrium tylko 6mm a dziś na teście miałam słabą kreseczkę i gdybym nie była na USG to bym się ucieszyła że się udało a tak dupa

ale jaką kreseczkę??? na teście ciążowym??? a co usg ma do tego? Przecież tak wczesnej ciąży nie wykryje! W jednej z moich ciąż gin nawet owu nie zobaczył ;) uznał, że nie było. A już w ciąży byłam, tylko wczesnej.

Inessa, czekasz na poronienie czy leki dostałaś? W domu?

Mnie dzisiaj tak brzuch rozbolał w sklepie, że myślałam, ze chluśnie. No ale nic. W domu się uspokoiło.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Misia to cudowne wiadomości!! Naprawdę 😘😘😘💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    ale jaką kreseczkę??? na teście ciążowym??? a co usg ma do tego? Przecież tak wczesnej ciąży nie wykryje! W jednej z moich ciąż gin nawet owu nie zobaczył ;) uznał, że nie było. A już w ciąży byłam, tylko wczesnej.

Inessa, czekasz na poronienie czy leki dostałaś? W domu?

Mnie dzisiaj tak brzuch rozbolał w sklepie, że myślałam, ze chluśnie. No ale nic. W domu się uspokoiło.
    Freju kochanie lekarz mi powiedział że przy takim endometrium żaden zarodek nie ma szans się zagnieździć

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ