Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:Dagmara a nie mozesz w razie odwolanej wizyty isc choc jeden raz do innego lekarza aby podejrzec co i jak?
Ja mam jutro wizyte o 8.40
Mogę, tylko na wizytę u innego lekarza trzeba czekać conajmniej 5 dni. Mówię oczywiście o wizytach prywatnych. A jak ten mój przełożył mi z poniedziałku na środę, to do innego nie zdążyłabym się dostać.2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
A poza tym, co sądzicie dziewczyny o częstym USG? Szkodzi nie szkodzi? Ja miałam w 7 tyg 3 razy usg w ciągu 5 dni... Gdzieś tam z tyłu głowy trochę się tym martwię. Co myślicie?
inessa, będziemy trzymać kciuki za jutro!2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualny
-
Dagmara, a Ty nie miałaś mieć wczoraj o 21?? coś mi się pokaszaniło.
Pisałam o usg na wątku wrześniowym, ale mnie zjechały
Moge Wam napisac, bo mimo, że się boję to usg robię i nikogo nie nawiam, żeby nie robił. Plan był zrobić pierwsze w 12 tc, ale plamienie i krwawienie pokrzyżowały mi plany i to w 13 będzie 4tym...
Otóż... mam znajomą, która wyszperowuje (jest takie słowo?) różne dziwne rzeczy i różne badania. Faktem jest, ze są kraje, gdzie nie ma praw człowieka i robią badania jakie tylko chcą. Oficjalnie nikt ich pokazać nie może, ale nieofcicjalnie ponoć można znaleźć.
I ponoć w Chinach, w obozach gdzie trzymali np. kobiety, które za czasów polityki jednego dziecka ośmieliły się zajść w kolejną ciążę, robili na nich doświadczenia.
I wyszło im, że usg powyżej 6 minut może być niebezpieczne, bo się mózg dziecka przegrzewa.
Ja sama spotkałam się z dwoma osobami, lekarkami, które bardzo się ucieszyły jak powiedziałam, ze planuję czekać z usg do 12 tc. Nie mogły mi oficjalnie nic powiedzieć, ale wspomniały, ze lepiej czekac do tego 12go.
Jest też mnóstwo wypowiedzi kobiet, którym ciąża obumarła w okolicach usg. U mnie tak było w poprzedniej. Na usg serduszko, a potem się okazało, że zaraz obumarło. Może przypadek, a może nie.
Tym razem postanowiłam się tym nie przejmować, bo bardziej mnie stresuje możliwość chodzenia znowu tygodniami z martwą ciążą.
Mój gin chce 25go, przy okazji sanco, znowu podejrzeć na usg. Nie wiem czy się zgodzę. To tylko 2 tygodnie.
Z drugiej strony usg daje mnóstwo dobrego i nikt z tego nie zrezygnuje kosztem nawet małego procenta poronień.
Wydaje mi się, ze gdzieś widziałam badania na myszach usg, ale już mi się nie chce szukać... -
nick nieaktualnyFreja000 wrote:Dagmara, a Ty nie miałaś mieć wczoraj o 21?? coś mi się pokaszaniło.
Pisałam o usg na wątku wrześniowym, ale mnie zjechały
Moge Wam napisac, bo mimo, że się boję to usg robię i nikogo nie nawiam, żeby nie robił. Plan był zrobić pierwsze w 12 tc, ale plamienie i krwawienie pokrzyżowały mi plany i to w 13 będzie 4tym...
Otóż... mam znajomą, która wyszperowuje (jest takie słowo?) różne dziwne rzeczy i różne badania. Faktem jest, ze są kraje, gdzie nie ma praw człowieka i robią badania jakie tylko chcą. Oficjalnie nikt ich pokazać nie może, ale nieofcicjalnie ponoć można znaleźć.
I ponoć w Chinach, w obozach gdzie trzymali np. kobiety, które za czasów polityki jednego dziecka ośmieliły się zajść w kolejną ciążę, robili na nich doświadczenia.
I wyszło im, że usg powyżej 6 minut może być niebezpieczne, bo się mózg dziecka przegrzewa.
Ja sama spotkałam się z dwoma osobami, lekarkami, które bardzo się ucieszyły jak powiedziałam, ze planuję czekać z usg do 12 tc. Nie mogły mi oficjalnie nic powiedzieć, ale wspomniały, ze lepiej czekac do tego 12go.
Jest też mnóstwo wypowiedzi kobiet, którym ciąża obumarła w okolicach usg. U mnie tak było w poprzedniej. Na usg serduszko, a potem się okazało, że zaraz obumarło. Może przypadek, a może nie.
Tym razem postanowiłam się tym nie przejmować, bo bardziej mnie stresuje możliwość chodzenia znowu tygodniami z martwą ciążą.
Mój gin chce 25go, przy okazji sanco, znowu podejrzeć na usg. Nie wiem czy się zgodzę. To tylko 2 tygodnie.
Z drugiej strony usg daje mnóstwo dobrego i nikt z tego nie zrezygnuje kosztem nawet małego procenta poronień.
Wydaje mi się, ze gdzieś widziałam badania na myszach usg, ale już mi się nie chce szukać... -
nick nieaktualnyMoja ginekolog o tym,ze USG zbyt czeste moze szkodzic mowila mi,ze to glownie w 1 trymestrze. Dlatego na pierwszej wizycie nie puszczala biciq serca bo promienie moga parzyc takie malenstwo. Na kolejnych tylko kilka sekund. Do tego nie mialam czestych wizyt bo to i tak nic nie zmienia a jak ona mowila tylko maluszja stresuje a niech sobie zdrowo rosnie.
No ale pisze tu o mojej ginekolog a co lekarz to inna teoria -
Freja, mam tak samo. Jeszcze nie myślę realnie o dziecku. Z mężem też w ogóle na ten temat nie rozmawiamy. W poprzedniej ciąży cieszylismy się od razu i dostaliśmy kubeł zimnej wody na głowę. Może dzisiejsza wizyta coś zmieni. A może wszystko się skończy.
Wolnym krokiem zaczynam się szykować, bo na niczym innym nie mogę się już skupić. Napiszę Wam jak było przed spaniem, czyli o 24.00.2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:A ja mam znowu problem z pasożytami!! A przychodnie pozamykane!! Poradzicie proszę jak poradzić sobie z glistą domowymi sposobami ,bo cały tydzień mam już biegunki i dopiero dziś odkryłam dlaczego😨😨
albo leki na receptę albo ziołowe. Dobry jest: vernicadis, parafarm, balsam kapucyński. -
Monia a pyrantelum nie pomoze,to jest na pasożyty i jest bez recepty ,do tego w herbapolu kupisz zioła-syrop tez na to,dawalam to Maksowi teraz przez 3 tyg ,do tego pestki z dynni i na chleb zrobiłam maslo z czosnkiem i cebulką zieloną.
Aga,Dagmara bardzo mi przykro kochane😭😭😭😭😭 mocno przytulam😢😢😢😢inessa lubi tę wiadomość
Samanta1006 -
Freja000 wrote:albo leki na receptę albo ziołowe. Dobry jest: vernicadis, parafarm, balsam kapucyński.
Freja000 lubi tę wiadomość
Samanta1006