X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a ile mniej wiecej kosztuje iui? Z ciekawosci pytam

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam Adele miała badana wrogość śluzu. A iui niestety w wielu przypadkach kończy się niepowodzeniem. :/
    Ja osobiście uważam że w moim przypadku to strata kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iui w warszawie 800-1000zl. W Radomiu ten gin proponowal za 450zl.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja dobrze rozumiem,ze iui to zaplodnienie nasieniem partnera przez lekarza? Czyli tak jak by "wstrzykniecie" plemnikow bezposrednio do macicy w odpowiednim czasie? Tak wiecie-łopatologicznie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was jest z Radomia?
    Ja od 3dni w poludnie zasypiam normalnie na stojaco.Masakra jakas.Tez tak macie?Dzisiaj moj 29dc takze czekam na @.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:24

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile testuj ;)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 jak ja nawet nie wiem czy owu byla w tym cyklu....szkoda testu.Moje cykle ostatnio to 32dni.A to spanie to moze wina pogody?cholera wie...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa, otóż opowiem pokrótce moja historie: mam córkę 3,5 roku i staramy się o 2 dziecko zaszłam w ciaze jednak w grudniu poroniłam miałam łyżeczkowanie w 10 tyg, trochę odpuściłam później zmieniłam lekarza miesiączki były nie regularne rozwaliła mi się gospodarka hormonalna totalnie- mam 3 cykl z duphastonem nie mierYlam temp dostałam duphasyon na uregulowanie cyklu. Miesiączkę miałam od1-5 maja a później od 25 do Ok 30 maja cykle mam między 25-27 dni, byłam u ginekologa 8 czerwca było już po owulacji wiec u mnie występuje od razu po miesiączce serduszkowalismy akurat mniej więcej co dwa dni a w niw które dni nawet codziennie - po duphastonie zwiększyła mi się ochota na seks, nawet na duphastonie pare dni przed miesiączka zaczynały się lekkie plamienia w tej chwili mija 23 dzień nie mam plamien ani nic czuje ciągniecie w brzuchu od Wczoraj jajniki całe kuly aż plecy w nie których momentach bolały sluz mam biały żadnych plamien który miały by wskazywać na miesiączkę niewiem co nyslec za wcześnie na test myślicie ze dopadła mnie kolejna dolegliwość czy dupaaston tak działa juz

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Z tego co pamiętam Adele miała badana wrogość śluzu. A iui niestety w wielu przypadkach kończy się niepowodzeniem. :/
    Ja osobiście uważam że w moim przypadku to strata kasy.
    Wiec jaki masz plan działania dalej?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ewi a ile mniej wiecej kosztuje iui? Z ciekawosci pytam
    Zależy gdzie. Ale w przedziale 600-800 zl plus badania przed

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja myślę że zajdę w ciążę bez niczego. Jak moja głowa odpocznie i będę na swoim. Narazie warunki nie sprzyjaja. A jak ma być ciąża to będzie. U Ciebie iui nic nie przyniosło. Mam znajomą której też nie pomogło. Czasami jest mi przykro że mam jedno dziecko ale jeśli nie wyjdzie to się z tym poprostu pogodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Czy ja dobrze rozumiem,ze iui to zaplodnienie nasieniem partnera przez lekarza? Czyli tak jak by "wstrzykniecie" plemnikow bezposrednio do macicy w odpowiednim czasie? Tak wiecie-łopatologicznie.

Lopatologicznie to tak tylko nasienie jest odpowiednio przygotowane, same zdrowe pkemniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was jest z Radomia?
    Ja od 3dni w poludnie zasypiam normalnie na stojaco.Masakra jakas.Tez tak macie?Dzisiaj moj 29dc takze czekam na @.....

Ja mieszkam w pomiedzy Warszawa a Radomiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacja to zapłodnienie mechaniczne. Największe szanse są na 3/4 raz ponoć. Ale różnie bywa :( a niestety wszystko kosztuje

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie :( Boje sie ze tylko kase strace, ale i tak sprobuje te 3 cykle pod rzad.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Adele a ty sobie robilas badania na wrogi śluz? Skoro macie dobre badania a nie chcesz podejsc to iui to warto zrobic to badanie to moze iui cie przekona do sievier

Tak miałam robione to badanie i wszystko wyszło ok

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a wrogosc sluzu robilas no ze sluzu czy przeciwciala przeciwplemnikowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie-czy clo mozna brac bez robienia monitoringu i zasyrzyku na pekanie licząc ze pecherzyki same popekaja i nic sie nie stanie? No bo ja mam recepte, leki nie wykupione, w tym cyklu to za pozno ale moze następny? Czy lepiej nie ryzykowac?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza miałam ze śluzu. Ja bym raczej nie ryzykowała nigdy nie wiadomo jak się zareaguje. Chociaż na aromku przez 3 cykle miałam tylko jeden monitoring...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powiem Ci za jakiś czas jak pójdę do gina :) ja w tym cyklu brałam bez monitu a dwa cykle bez zastrzyków. Mniemam że jeśli by nie pekly to bym nie dostała @w terminie. Więc chyba pękają. Zobaczymy teraz

‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ