X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jeszcze nie jestem w fazie lutealnej ;) a byłam już na stymulacji Aromkiem ale niestety nie zaszłam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na monicie na pierwszym cyklu z Clo miałam endo 6mm i mówił że nie ma tragedii.. W okolicy owulacji powinno mieć 8 mm minimum. Ja przy piciu wina miałam cieńsze niż jak nic nie stosowałam.

• Smile Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak Wam pisze ze swojego doświadczenia bo u mnie na clo pęcherzyki rosły ale endo było kiepskie i nic nie wyszło.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 oczywiście mocno trzymam kciuki żeby było wszystko super:)nie to że się mądrze:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Adele27 oczywiście mocno trzymam kciuki żeby było wszystko super:)nie to że się mądrze:)

W ogóle tego tak nie odebrałam ;) każda informacja jest cenna ;) ja nie wiem jakie miałam w poprzednich cyklach Endo więc nie mam porównania nawet przy stymulacji.. no nic pije winko codziennie może coś tego jeszcze będzie ...

A mętlik mam jak nie wiem z podaniem tego Pregnylu.. czytam na stronkach klinik nieplodnosci,że już się podaje jak mają 18mm... I jestem coraz bardziej głupsza. Dla mojego gina idealny do podania pęcherzyk ma ok.24mm..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sluchajcie - JUTRO MAM WOLNE! ciesze sie jak dziecko bo nie pamietam juz kiedy ostatni raz mialam wolny dzien, wolna niedzielę. Jedziemy jutro do komisu obejrzec samochody. Z moich truskawek niewiele wzielam ale nie tylko z truskawek mamy dochody. A dzis az żal z domu wychodzic taki ziab, o 5 rano bylo 8st, poszlam do lazienki i spowrotem do lozka na godzinke.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dziewczyno nareszcie jakąś odskocznia :) wypad rodzinny, z córką?

Smile gratulacje!!

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • sylwia1891 Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę do Was;) W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszymcyklu (lepsze niż wygrane w totka!) a teraz już mamy pierwsze niepowodzenie. Wiem, że jest tu mnóstwo kobiet, które długo się starają, ale jak coś się udało raz to chciałoby się powtórkę :)

ug37io4p39sdoy5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Iza dziewczyno nareszcie jakąś odskocznia :) wypad rodzinny, z córką?

Smile gratulacje!!

Jedziemy tylko do komisu ale corke zabieramy. Musimy kupic samochod bo nie mamy czym jechac na wakacje. A moja córka rok temu zapierala sie nogzmi rękami ze nie chce na wakacje a w tym roku tak sie napalila ze przez sen spiewala "wakacje, jedziemy na wakacje". A wakacje jeszcze nie zaklepane bo nie ma kiedy.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie napewno była za cienkie endo ale czy wino orzechy pomagają? Na każdy organizm inaczej reagują. Napewno zmienię lek ale teraz daje sobie spokój mąż niech pójdzie badania zrobić ja się śmieje że pójdę się przepchac:)
    Dziś dzień ojca narazie leżę w łóżku, moja Jule na 1230 na urodziny zawioze i skocze do sklepu. Później pojadę do taty z kwiatkiem i czekoladkami bo dziś Dzień Ojca.

Najlepsze jest to że kolega mojego męża chciał się umówić ze mną, to trzeba mieć odwagę he he i jeśćze pisał mi że mój się nie dowie. Może by się nie dowiedział ale jak by się dowiedział to on by na 100 % chodził w gipsie ha ha Powiedziałam żeby dał sobie spokój bo ja i tak z nim nie pójdę do łóżka i dobrze by było jak by nie psol naszych relacji wg on pracuje z moim mężem moj mąż go wziął do pracy a teraz wrócił na wakacje na 2 tyg i pisze i dzwoni w jakiś głupich sprawach do mnie. Oczywiście on ma dziewczynę, ale chyba to ten typ co lubi zdradzać. Jeśćze mu powiedziałam że że mną trzeba chodzić rok zanim pójdziemy do łóżka. Ja to mam przejebane z tymi facetami. Zawsze się jakiś uczepi ale ja mojemu mężowi nie mówię, bo nie chce żeby się wkurwil i nie potrzebnie żebyśmy się klocili.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami się zastanawiam jak to by było jak bym ułożył sobie życie inaczej 2 tyg temu miałam propozycje np taka facet 40lat full kasy dom samochód życie przepiękne mam zostawić męża i zamieszkać z dzieckiem z nim. Fajnie jest lepiej żyć mieć już wszystko gotowe itp. Ale wiecie co chyba za bardzo kocham tego mojego męża. I chyba nie potrafiła bym zdradzić, chociaż moje rodzeństwo już miało skoki w bok i chyba nie wiem czy warto. Chociaż mój mąż też nie jest święty bo pisał kiedyś z inną kobieta i czasami sobie myślę trzeba było się rozwiesc chociaż bym miała spokój i wolna rękę. Ale jak człowiek zakochany to wszystko chyba wybaczy no ja bym zdrady cielesnej już nie wybaczyla. To było z jakieś 6 lat temu. Nie myślcie sobie ze teraz jak on siedzi za granicą to kogoś ma , nie ma i jak by miał wiedziała bym o tym napewno.Ja się cieszę z tego co mam mam piękna córkę, mam gdzie spać chłop nie pije, nie bije, a wiem na kogo mogłam lub mogę trafić.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powodzenia w zakupach i napisz gdzie się wybieracie na te wakacje bo ja nie mam pomysłu, narazie jest myśl żeby jechać do Holandii na 2 tyg.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jedziemy tylko do komisu ale corke zabieramy. Musimy kupic samochod bo nie mamy czym jechac na wakacje. A moja córka rok temu zapierala sie nogzmi rękami ze nie chce na wakacje a w tym roku tak sie napalila ze przez sen spiewala "wakacje, jedziemy na wakacje". A wakacje jeszcze nie zaklepane bo nie ma kiedy.
    Hehe mój synek przez sen to woła "tatojek". Ciągle traktorkami się bawi :)
    A my w lipcu uciekamy na Mazury do przyczepy kempingowej.

Podziwiam Was dziewczyny za determinację. A zwłaszcza chęć chodzenia na krew i monitoringi. Ja na razie tylko wykorzystuję żel borowinowy.

Ewi jakie masz dalsze plany?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Iza powodzenia w zakupach i napisz gdzie się wybieracie na te wakacje bo ja nie mam pomysłu, narazie jest myśl żeby jechać do Holandii na 2 tyg.

Pierwsza mysl-Miedzyzdroje. A samochod to mąż chce mi kupic hybryde peugot 3008 z automatem. Chce zebym go zobaczyla bo dla siebie juz dawno by kupil. Drugi typ to opel Meriwa najnowszej generacji. A jakby mąż tylko dla siebie kupowal to bylby ford s-max.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli uda nam się z drugim dzieckiem, też bym chciała s-maxa. Teraz gnieciemy się w Mazdzie 2, więc marzy mi się auto, w którym jest dużo miejsca dla wszystkich.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S-max taaaaki wielki dlatego ja nie chce. Ale codziennie widze czerwonego i jest piekny.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:

Podziwiam Was dziewczyny za determinację. A zwłaszcza chęć chodzenia na krew i monitoringi. Ja na razie tylko wykorzystuję żel borowinowy.

Żel borowinowy? A czo to? Opowiadaj

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:

Jeśli chodzi o nnie to walcze dalej, do upadłego.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 00:38

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica witaj :) 8 miesiecy na Clo?? Rany... Zrob przerwe, bo niestety Clo psuje sluz i o ile dobrze pamietam endo :/ Moze cie przestymulowali?

U mnie @ jak diabli, zwijam sie od rana z butelka cieplej wody na brzuchu. Lykam no-spe jak cukierki. Pfff...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ