WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, tak dopiero w tym cyklu brałam castagnus i ovarin.
    Dla pocieszenia powiem Ci, że też obawiałam ten cykl jako bezowulacyjny ;)
    Jeśli będzie jak w pierwszej ciąży, to msm 2 tyg luzu i zacznie się rzyganko....
    Akurat na święta.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha podobno nigdy nie jest tak jak w pierwszej ciąży...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie z Wami!!! Cały czas zaglądam i pamiętam o Was!!!

Santoocha gratuluję serdecznie :)

Kobietki padło gdzies pytanie o pierwszą ciażę i objawy to ja napiszę: W pierwszej ciazy około 10dpo bardzo silne wzdęcia i ból brzucha i to było najdziwniejsze bo pierwszy raz coś takiego miałam (obstawiam ze było zagnieżdzenie wtedy) W obecnej ciązy już takich odczuć nie miałam tylko jakieś takie przeswiadczenie że sie udało no i wykres temperatur układał się niemal identycznie jak w ciązy pierwszej.

Co do zachodzenia w kolejną ciąże to nawet lekarze potwierdzaja ze duzo łatwiej jest w ciągu 1-2 lat od poprzedniej bo organizm jeszcze "pamięta" ten stan i dąży do niego. Ale spokojnie, wszystkim Wam się uda i juz wkrótce będziecie tu wklejać piekne teściochy z tłustymi krechami :) Trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna!!!!

A u nas wszystko wyszło na prosta, na USG prenatalnym pan doktor stwierdził ze juz nic złego nie powinno sie dziać wiec wracam do życia :) Pomiary wszystkie wyszły ok, no i póki co mamy tendencję na dziewczynkę - szok ogromny bo przytulańsko było centralnie w owulacje więc jesli sie potwierdzi to tylko dla mnie znak ze coś takiego jak celowanie w płeć jest bujdą na resorach ;)

Pozdrawiam Was Dziewczyny i do dzieła!!!

Existenz lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Aaagata85 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha gratulacje! Nudnej życzę :D

Adele - ja przed zrobieniem testu miałam mega dziwne sny, potem plamienie przez tydzień. Jak juz ciąża była potwiwrodzona to klucie i ciągnięcie w dole brzucha, zupełnie inne niż przy owu i @.

santoocha lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból w dole co jakiś czas na przemian z uczuciem cegły na nim od 5 dni. Śluzu nadmiar. A dziś wodnisty i ovu znowu przepowiada ze płodne się zaczynaja. Ach ta temperatura

Czwartek i znowu powrócił wykres do 16 dc ze była ovu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 08:40

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja dziewczny. 3 miesiące temu kupiłam mikroskop owulacyjny. Codziennie sprawdzalam i nic null zero zbliżającej się ovu. Dziś spojrzałam pierwszy raz przez prawe oko a tam paprotki. Więc albo ovu się zbliża albo ciąża.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mogę i ja dołączyć??
    My staramy się o rodzeństwo dla córy już od 1,5 roku :/
    Obecnie to nasz 20 cykl starań....

Wydawac by się mogło ze będzie tak łatwo, bo w pierwsza ciaże zaszłam w drugim cyklu - poroniłam i kolejna w 3 cyklu starań....a teraz już mi powoli nadzieja przechodzi ze kiedyś zajde :/

Po swietach idzie mój M na badanie nasienie i z wynikami zaczynamy coś "działać" w temacie, bo tracimy nadzieje ze naturalnie bez stymulacji lekami nam się uda.

Existenz lubi tę wiadomość

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domis :)
    No po 1,5roku to juz raczej trzeba jakies badania porobić :) a w ktorym dc jestes ? Juz po owulce czy przed ?

Exustenz
    Ja to sie nie znam na takich wynalazkach :P to one tez ciaze pokazują ?

U mnie dzis 4dpo jeszcze tyyyyyle czekania. Troche mnie martwi to, ze cycki od owulki znow strasznie bola ze sie dotknąć nie moge co mi sie tylko kojarzy z normalnym cyklem i z nadejściem @... Wiec troche przez nie tracę nadzieje czy sie udalo..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa
    Fajnie, ze sie odezwalas :) cieszę się,ze wszystko u Ciebie w porządku i trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie :)

Luccecita
    Testujesz jakos na dniach ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tracić Proszę dziewczyny nadziei. Mikroskop owulacji służy do pokazania owulacji. Codziennie rano nanosić się ślinę na szkiełko i jak wyschnie to obserwujemy. 3 dni przed ovu pokazują się paprotki zamiast kropek. 2 dni przed jest ich więcej a w dzień ovu pokrywają całe szkiełko. Ślina w czasie ovu zawiera więcej soli.
    Ponoć jak jest się w ciąży to codziennie pokazuje paprotki. ... no zobaczymy w końcu nadzieja ostatnia umiera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:31

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele dziś mój 8 dc....wiec owu na dniach ;) dziś śluz wodnisty - dziwny ten cykl, dziwna tempka, wiec nie wiem kiedy owu będzie :P
    ogolnie cykle mam krótkie 26-27 dni.
    Do tego mój ma prace wyjazdowa i często jest poza domem...wiec trafic w te dni jest podwojnie ciężko :/

Ja już bylam raz na monitoringu, wszystko ok.
    badania krwi niby ok wychodzą....
    mam niedoczynność tarczycy i nieszczęsne Hashimoto ale, i w poprzedniej ciąży miałam :/

A moje M ciężko zaciągnąć na badanie :/ ale jak mu uświadomiłam ile to już czasu trwa to się zreflektował :P

Czytam włąsnie wasz watek i widze ze już spora część jest w drugiej ciaży :) super :)

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele mnie tez od jakiegoś czasu piersi bola po owu :o
    i do tego rosna o rozmiar...

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli mogę to chętnie do Was dołączę. O pierwsze dziecko starałam się ponad rok, dlatego zdecydowałam iść za ciosem. Póki co starania mocno na luzie, bo to dopiero I cykl po porodzie (wciąż karmie piersią, a mój gin twierdzi ze póki karmie to szanse na ciąże praktycznie zerowe). W każdym razie mocno Wam dziewczyny kibicuje i rozpoczynam obserwować swoje dni ;)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis jak ja Cię rozumiem. Mój mężczyzna życia w Londynie pracuje. Przylatuje co drugi tydzień na parę dni. Ale w sobotę przylatuje i dopiero w lutym po naszym wyjeździe na narty wróci. Już się przyzwyczaiłam i jakbym go miała 24h przy sobie to tez bym marudzila.
    Dziś koleżanka chciała zabić moja nadzieje ze te ciężkie podbrzusze i bóle to przez miesniaka na macicy. No ale w cale w to nie wierzę.
    Andzia to dzielna jesteś ja czekałam 8 lat ale to stanowczo za długo - zawsze coś kosztem czegoś. Ile chcesz karmic?
    Adele Czy Ty jutro testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 22:06

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia podziwiam że tak szybko o kolejnym myślicie ;)

....Chociaż teraz patrząc z perspektywy czasu żałuje że nie zaczelismy wcześniej "działać".... :(

My chcemy mieć trojke :P wiec jak wreszcie w drugim nam się uda to starania o trzecie zaczniemy już po pol roku :P
    Chyba ze podejdziemy do invitro i dwa zaradki się przyjmą :P ;)

Existenz teraz mój już trochę patrzy kiedy sa TE dni i tak planuje trasy żeby ten tydz być w domu.

tak bym chciała żeby ten grudzień był szczęśliwy...

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast "tak bym chciala" trzeba zamienić na "będzie szczesliwy" w sumie nie przemyslalam tego. Powinno być w czasie teraźniejszym. Jest szczęśliwy.
    Kurcze w dzień po obiedzie dopada mnie poduszka i musze drzemkę zrobić i jak widać właśnie później są tego skutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:33

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec grudzień bedzie szczęśliwy!!!! :)

Adele27 lubi tę wiadomość

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia witaj :)

Existenz
    U mnie dzis dopiero 5dpo wiec za 2 dni sprobuje zatestowac choc wiem, ze to za szybko :P

Moj mąż tez zaczął wyjezdzac jak zaczęliśmy starania. Wracam tylko ba weekend a owulke miałam jak na złość w tyg. Wkurzające to bylo juz jest na miejscu i w sumie to 1 cykl jak dzialalismy caly tydzień :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny...
    Ja od 2 dni mam śluz wodnisty...ale temperatura wcale nie chce wzrosnąć...
    Wczoraj przez godzine żle isę czułam i miałam mdłości, myślałam że to rotawirus...ale po godzinie mi przeszło...
    Mógłby mi się już zakończyć ten cykl, bo ciągnie isę w nieskończoność...
    Chyba za tydzień pójdę znów na usg...I niech mi da coś na wywołanie okresu...
    Bo już mam dość takich cykli...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Adele, no może w weekend zatestuje ;)

wczoraj zbadałam progesteron- 8 dpo 24,78 ng/ml

Usunęłam wczoraj drugą osemkę, okazalo się, że jest bardzo zniszczona, w srodku był stan zapalny, o ktorym nie miałam pojecia :/ a stan zapalny zeba moze ponoć utrudniać zajście w ciąże! także cieszę się, że się zdecydowałam, może tu tkwił problem? w koncu stan zapalny w zebie nie zrobil się wczoraj , tylko musiało to trwać miesiącami :/

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ