Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witam sie z Wami!!! Cały czas zaglądam i pamiętam o Was!!!
Santoocha gratuluję serdecznie
Kobietki padło gdzies pytanie o pierwszą ciażę i objawy to ja napiszę: W pierwszej ciazy około 10dpo bardzo silne wzdęcia i ból brzucha i to było najdziwniejsze bo pierwszy raz coś takiego miałam (obstawiam ze było zagnieżdzenie wtedy) W obecnej ciązy już takich odczuć nie miałam tylko jakieś takie przeswiadczenie że sie udało no i wykres temperatur układał się niemal identycznie jak w ciązy pierwszej.
Co do zachodzenia w kolejną ciąże to nawet lekarze potwierdzaja ze duzo łatwiej jest w ciągu 1-2 lat od poprzedniej bo organizm jeszcze "pamięta" ten stan i dąży do niego. Ale spokojnie, wszystkim Wam się uda i juz wkrótce będziecie tu wklejać piekne teściochy z tłustymi krechami Trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna!!!!
A u nas wszystko wyszło na prosta, na USG prenatalnym pan doktor stwierdził ze juz nic złego nie powinno sie dziać wiec wracam do życia Pomiary wszystkie wyszły ok, no i póki co mamy tendencję na dziewczynkę - szok ogromny bo przytulańsko było centralnie w owulacje więc jesli sie potwierdzi to tylko dla mnie znak ze coś takiego jak celowanie w płeć jest bujdą na resorach
Pozdrawiam Was Dziewczyny i do dzieła!!!Existenz lubi tę wiadomość
-
Santoocha gratulacje! Nudnej życzę
Adele - ja przed zrobieniem testu miałam mega dziwne sny, potem plamienie przez tydzień. Jak juz ciąża była potwiwrodzona to klucie i ciągnięcie w dole brzucha, zupełnie inne niż przy owu i @.santoocha lubi tę wiadomość
-
Ból w dole co jakiś czas na przemian z uczuciem cegły na nim od 5 dni. Śluzu nadmiar. A dziś wodnisty i ovu znowu przepowiada ze płodne się zaczynaja. Ach ta temperatura
Czwartek i znowu powrócił wykres do 16 dc ze była ovuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 08:40
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ale jaja dziewczny. 3 miesiące temu kupiłam mikroskop owulacyjny. Codziennie sprawdzalam i nic null zero zbliżającej się ovu. Dziś spojrzałam pierwszy raz przez prawe oko a tam paprotki. Więc albo ovu się zbliża albo ciąża.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Hej mogę i ja dołączyć??
My staramy się o rodzeństwo dla córy już od 1,5 roku
Obecnie to nasz 20 cykl starań....
Wydawac by się mogło ze będzie tak łatwo, bo w pierwsza ciaże zaszłam w drugim cyklu - poroniłam i kolejna w 3 cyklu starań....a teraz już mi powoli nadzieja przechodzi ze kiedyś zajde
Po swietach idzie mój M na badanie nasienie i z wynikami zaczynamy coś "działać" w temacie, bo tracimy nadzieje ze naturalnie bez stymulacji lekami nam się uda.Existenz lubi tę wiadomość
TP 21.07.18
-
Witaj Domis
No po 1,5roku to juz raczej trzeba jakies badania porobić a w ktorym dc jestes ? Juz po owulce czy przed ?
Exustenz
Ja to sie nie znam na takich wynalazkach to one tez ciaze pokazują ?
U mnie dzis 4dpo jeszcze tyyyyyle czekania. Troche mnie martwi to, ze cycki od owulki znow strasznie bola ze sie dotknąć nie moge co mi sie tylko kojarzy z normalnym cyklem i z nadejściem @... Wiec troche przez nie tracę nadzieje czy sie udalo.. -
Nie tracić Proszę dziewczyny nadziei. Mikroskop owulacji służy do pokazania owulacji. Codziennie rano nanosić się ślinę na szkiełko i jak wyschnie to obserwujemy. 3 dni przed ovu pokazują się paprotki zamiast kropek. 2 dni przed jest ich więcej a w dzień ovu pokrywają całe szkiełko. Ślina w czasie ovu zawiera więcej soli.
Ponoć jak jest się w ciąży to codziennie pokazuje paprotki. ... no zobaczymy w końcu nadzieja ostatnia umieraWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:31
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Adele dziś mój 8 dc....wiec owu na dniach dziś śluz wodnisty - dziwny ten cykl, dziwna tempka, wiec nie wiem kiedy owu będzie
ogolnie cykle mam krótkie 26-27 dni.
Do tego mój ma prace wyjazdowa i często jest poza domem...wiec trafic w te dni jest podwojnie ciężko
Ja już bylam raz na monitoringu, wszystko ok.
badania krwi niby ok wychodzą....
mam niedoczynność tarczycy i nieszczęsne Hashimoto ale, i w poprzedniej ciąży miałam
A moje M ciężko zaciągnąć na badanie ale jak mu uświadomiłam ile to już czasu trwa to się zreflektował
Czytam włąsnie wasz watek i widze ze już spora część jest w drugiej ciaży superTP 21.07.18
-
Hej, jeśli mogę to chętnie do Was dołączę. O pierwsze dziecko starałam się ponad rok, dlatego zdecydowałam iść za ciosem. Póki co starania mocno na luzie, bo to dopiero I cykl po porodzie (wciąż karmie piersią, a mój gin twierdzi ze póki karmie to szanse na ciąże praktycznie zerowe). W każdym razie mocno Wam dziewczyny kibicuje i rozpoczynam obserwować swoje dni
-
Domis jak ja Cię rozumiem. Mój mężczyzna życia w Londynie pracuje. Przylatuje co drugi tydzień na parę dni. Ale w sobotę przylatuje i dopiero w lutym po naszym wyjeździe na narty wróci. Już się przyzwyczaiłam i jakbym go miała 24h przy sobie to tez bym marudzila.
Dziś koleżanka chciała zabić moja nadzieje ze te ciężkie podbrzusze i bóle to przez miesniaka na macicy. No ale w cale w to nie wierzę.
Andzia to dzielna jesteś ja czekałam 8 lat ale to stanowczo za długo - zawsze coś kosztem czegoś. Ile chcesz karmic?
Adele Czy Ty jutro testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 22:06
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Andzia podziwiam że tak szybko o kolejnym myślicie
....Chociaż teraz patrząc z perspektywy czasu żałuje że nie zaczelismy wcześniej "działać"....
My chcemy mieć trojke wiec jak wreszcie w drugim nam się uda to starania o trzecie zaczniemy już po pol roku
Chyba ze podejdziemy do invitro i dwa zaradki się przyjmą
Existenz teraz mój już trochę patrzy kiedy sa TE dni i tak planuje trasy żeby ten tydz być w domu.
tak bym chciała żeby ten grudzień był szczęśliwy...TP 21.07.18
-
Zamiast "tak bym chciala" trzeba zamienić na "będzie szczesliwy" w sumie nie przemyslalam tego. Powinno być w czasie teraźniejszym. Jest szczęśliwy.
Kurcze w dzień po obiedzie dopada mnie poduszka i musze drzemkę zrobić i jak widać właśnie później są tego skutki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:33
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Andzia witaj
Existenz
U mnie dzis dopiero 5dpo wiec za 2 dni sprobuje zatestowac choc wiem, ze to za szybko
Moj mąż tez zaczął wyjezdzac jak zaczęliśmy starania. Wracam tylko ba weekend a owulke miałam jak na złość w tyg. Wkurzające to bylo juz jest na miejscu i w sumie to 1 cykl jak dzialalismy caly tydzień -
Witajcie dziewczyny...
Ja od 2 dni mam śluz wodnisty...ale temperatura wcale nie chce wzrosnąć...
Wczoraj przez godzine żle isę czułam i miałam mdłości, myślałam że to rotawirus...ale po godzinie mi przeszło...
Mógłby mi się już zakończyć ten cykl, bo ciągnie isę w nieskończoność...
Chyba za tydzień pójdę znów na usg...I niech mi da coś na wywołanie okresu...
Bo już mam dość takich cykli... -
nick nieaktualnyHej,
Adele, no może w weekend zatestuje
wczoraj zbadałam progesteron- 8 dpo 24,78 ng/ml
Usunęłam wczoraj drugą osemkę, okazalo się, że jest bardzo zniszczona, w srodku był stan zapalny, o ktorym nie miałam pojecia a stan zapalny zeba moze ponoć utrudniać zajście w ciąże! także cieszę się, że się zdecydowałam, może tu tkwił problem? w koncu stan zapalny w zebie nie zrobil się wczoraj , tylko musiało to trwać miesiącami