X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP kiepsko. U mnie 20 dc i chyva możemy sobie przybic piątkę. Też nic z tego. Tyle że u nas już jakiś 28cs albo i lepiej.. Nawet nie liczę już. Bez sensu.
    Moje nieszczęście sięga zenitu ostatnio.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku jejku, co ja widzę????
    Lucecita widzę, że Ci się udało!! (Wiem, rewelacyjny mam zapłon, ale rzadko tu zaglądam ;) ). Gratulacje!!! :D
    Wiesz już kto u Ciebie mieszka?

A co z Adele i Kat?

Mój Filipek skończył już rok i od września chodzi do żłobka. Radzi sobie świetnie, co jest dla mnie wielkim szokiem, bo to taki synuś mamusi. Nadal karmimy się piersią, choć już tylko w nocy.

Drugie macierzyństwo jest zupełnie inne. Spokojniejsze. Mi daje dużo więcej radości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis nerwa na tesciowa a dostalo sie mezowi. Kuzwa spychologie uprawia. Nie powinnam sie wsciekac bo to powazna sprawa ale widac jak tesciowa powaznie to traktuje.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś beta hcg - 14214

Przedwczoraj - 11829

Nie wiem jak na tym etapie rośnie beta, ale chyba nie jest ok?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a co mówi kalkulator bety?

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. On chyba liczy tylko te początkowe bety...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labende tak to beta rosnie ale czy w odpowiednim tempie to nie wiem. Ktory to u ciebie tydz., 7-8? Bo mam przrd soba normy z diagnostyki i jakies z neta calkowicie odmienne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ czai sie za rogiem. Juz plamie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende kiedy masz wizyte u gina?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj bede brala Summavit D. Brala ktoras? Nic specjalnego - wit.D, kwas foliowy i jod. Endokrynolog polecila brac. Zastanawia mbie ten jod przy nadczynnosci ale jak lekarz polecał to chyba nie ma obaw.

Ale mnie glowa boli, znow przed @.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na dziś na 16:00 bo mam już dość.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende trzymam kciuki. Wierze ze masz dosc.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest okropna sytuacja. Ten miesiąc mnie nie oszczędza. Jeszcze mam problem z adaptacją córki w przedszkolu... To kolejny stres.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende, dobrze, że idziesz dziś na wizytę. Można zwariować z takiej niepewności. Czekamy na wieści :)

Pierwsze dni w przedszkolu? Trzeba jej dać czas...z czym macie największy problem?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende trzymam kciuki.

Ja ostatnio humoru nie mam, coraz częściej zastanawiam się czy chcę in vitro...tyle kasy...będziemy musieli przez parę lat odmawiać sobie praktycznie wszystkiego...coraz więcej mam dylematów. Żebym miała jeszcze gwarancję, że się uda...ale patrząc na statystki i czytając na forum to średnio to widzę.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother no wlasnie gwarancji nigdy nie ma. Ja mowie do 3 razy i koniec. Czytam ze dziewczyny podchodza 5,7-8 razy. Skad na to kase brac? I sile? Ale sluchac takich osob ze po co wydawac kase przeciez i tak nie wyjdzie, lepiej wyszykowac mieszkanie, kupic samochod a dziecko adoptowac to tez nie jest najlepszy pomysl. Ja z in vitro mam 2 dylematy- ze ktos sie o tym dowie, boję sie ze tu na wsi z podejsciem niektorych ludzi my lub nasza corka mozemy to odczuć, a drugie to ze jakby sie udalo a zostalyby mrozaczki to co dalej? Wogole pani dr nam uświadomiła ze nasze dzieci sa mocno obciazone genetycznie chorobami jak tarczyca, cukrzyca, otylosc, mowila pod katem adopcji zarodka a ja mysle pod katem dziecka czy aby na pewno swiadomie powinnismy dazyc do jego poczecia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender daj znać koniecznie. Czekamy na wieści.!

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pecherzyk urósł i jest zarodek 2,2mm bez akcji serca. Pytała czy ciąża może być 2 tyg. do tyłu. Powiedziałam, że nie ma opcji bo wtedy już test był pozytywny i beta 230. Mówi, że jeśli nie to to prawdopodobnie zarodek się właśnie na tych 2mm zatrzymał i jest to poronienie zatrzymane. Beta rośnie lekko poniżej normy na ten etap. Mam poczekać do wizyty 18 września i wtedy na 100% się okaże. Jestem załamana. Wolałabym puste jajo. Dalej nic nie wiem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja tak mialam w pierwszej ciazy.. identyko.poronienie zatrzymane. Tez musialam z taką informacja czekac 2tyg a potem u mnie potwierdzenie diagnozy i zabieg w szpitalu bo samo nie ruszylo (a ja nie chcialam czekac). Pozniej zaszlam szczesliwie w drugą zdrową ciaze. Bardzo zle znioslam tamtą informacje,ze zarodek nie rosnie. Nie ma co Cie pocieszac i mowic,ze moze bedzie eszcze dobrze. Ginka wie co mowi ale musi poczekac zeby potwierdzic diagnoze.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co warto pamietac w takiej sytuacji to,ze organizm czasem sam lepiej "wie" co dalej bo czasem geny sie zle laczą.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ