X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce drugiego dziecka. Może nawet czasem bardziej niż ja. Wszystko o co go poproszę to zrobi. Leki ładnie bral. Nasienie zbadał. Jedyne w czym mnie wkurzal to twierdził,że ja się za bardzo spinam i za bardzo o tym myślę.. teraz jka mu mówiłam,że trzeba będzie wszystko znów od nowa porobić to też się nie sprzeciwia.. tak moim zdaniem powinno być skoro mu zależy.. o lekarzach jak gadaliśmy też się,że możliwe,że trzeba będzie jeździć do innego miasta itp..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Adele - mogę wiedzieć jaki to lekarz?

Lekarz Jarosław Dębniak

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mój mąż chce drugiego dziecka. Może nawet czasem bardziej niż ja. Wszystko o co go poproszę to zrobi. Leki ładnie bral. Nasienie zbadał. Jedyne w czym mnie wkurzal to twierdził,że ja się za bardzo spinam i za bardzo o tym myślę.. teraz jka mu mówiłam,że trzeba będzie wszystko znów od nowa porobić to też się nie sprzeciwia.. tak moim zdaniem powinno być skoro mu zależy.. o lekarzach jak gadaliśmy też się,że możliwe,że trzeba będzie jeździć do innego miasta itp..

I tak powinno byc i u mnie tez tak jest tylko ja teraz załapałam takuego mego dola ze nie wiem jak sie z tego wygrzebac. Nie wiem czemu tak mi zle. Moze dlatego ze ostatnio miedzy mna a mężem zrobil sie wielki dol.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie znam. Oby coś zdziałał ;) a jeszcze lepiej jakby udało się wcześniej ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Mam dość :((( Dziś rano pojechałam do kliniki na monitoring potwierdzić czy była owulacja i była...wszystko OK ciałko żółte itd. znowu dostałam na najbliższe 2 tyg. Dupka i Luteinę i babeczka mówi że zerknęła w moje badania, a dziś była inna lekarka i proponuje mi kroplówkę tzw. wlew INTRALIPID, ja o co kaman ? Koszt takiej kroplówki to 400 zł i spływa 4h nie byłam na to przygotowana moja mama zajęła się synkiem więc musiałam dzwonić do niej czy by mogła dłużej i do męża czy nas na to stać ? Zupełnie nie jestem w temacie tym bardziej że badanie które wykazało jakiś tam komórek mniej niż normę wykonywałam w sierpniu i co ? Teraz po 2 miesiącach stwierdzili że coś jest nie tak czy naciągnęli mnie na kasę ? Wydałam Na ten cykl 1000 zł z wizytami i lekami, a pewnie nic z tego nie wyjdzie! Tą kroplówkę biorą dziewczyny przed transferem, ona tak jakby powoduje że te złe komórki nie atakują zarodka i możliwe jest zagnieżdżenie. Siedziałam w klinice 5h wyszłam po południu wykończona, nie tylko fizycznie, ale też psychicznie. Dziewczyny które ze mną leżały na kroplówce nie miały dzieci trochę jak na Ufo patrzyły że mam jedno a teraz jakiś problem. Oczywiście też rozmawiałyśmy o In-Vitro i one w szoku że mój mąż przeciwny i nie chce. Poczułam że mają mega wsparcie w tym wszystkim swoich partnerów, a ja? Mąż w domu dał mi znać że to mega dużo kasy i się tego nie spodziewał. Na pytanie o inseminację którą lekarka zaproponowała od razu powiedział - znasz moje zdanie. Powiem Wam czuje nie moc. Prawda jest taka że gdyby chciał drugiego dziecka to by było a on ewidentnie odrzuca tą myśl. In-Vitro Nie Inseminacja Nie Adopcja Nie nie daje mi żadnej opcji i kompromisu po prostu mam się z tym pogodzić i koniec. Chce mi się ryczeć, jestem nieszczęśliwa :(
    Zaprogramowana..jak się czujesz..?..jeśli mogę wiedzieć..dlaczego aż tyle kosztuje Was monitoring i stymulacja cyklu..?..mój dr brał 150 zł w tym były 3 wizyty monitorujące plus leki i zastrzyk wiadomo..pytam bo zastanawiam się czy nie zmienić dr od niepłodności bo o ile jest świetny w do prowadzeniu ciąży to potem wszystko zostawia naturze i nie wspomaga choćby luteina i acardem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż sie wczoraj zalamal jak zobaczyl na papierze swoje wyniki nasienia z sierpnia, do tej pory nie byly wydrukowane, ja mu powiedzialam co tam jest ale najlepiej zobaczyc samemu.

Trudny z nas przypadek. Ok.20% par boryka sie z nieplodniscia z czego w 20% przypadkow wina lezy po obu stronach czyli tak jak u nas. Z jednej strony ciezka sprawa, z drugiej moglismy byc w gorszej sytuacji np.jak by nie bylo wogole plemnikow albo owulacji u mnie.

• zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergmotka85 wrote:
    Zaprogramowana..jak się czujesz..?..jeśli mogę wiedzieć..dlaczego aż tyle kosztuje Was monitoring i stymulacja cyklu..?..mój dr brał 150 zł w tym były 3 wizyty monitorujące plus leki i zastrzyk wiadomo..pytam bo zastanawiam się czy nie zmienić dr od niepłodności bo o ile jest świetny w do prowadzeniu ciąży to potem wszystko zostawia naturze i nie wspomaga choćby luteina i acardem..

Jest OK, już lepiej. Zresztą rozmawiałam z mężem w weekend wieczorem, mieliśmy dość poważną rozmowę i znam już jego zdanie - nie zmieniło się. Dość długo rozmawialiśmy o adopcji - jasno określił że raczej nie będzie w stanie pokochać nie swojego dziecka i traktować go na równi z naszym synem. Mamy wrócić do tej rozmowy po stymulacjach być może w styczniu kiedy już zrezygnujemy z leczenia. Moje stymulacje w klinice są drogie na miesięczny koszt składa się:

- witaminy na 30 dni cały pakiet FERTINEA (200zł)
    - 2 x wizyta USG jedna 80 zł (160 zł)
    - Zastrzyk ovitrelle (110 zł)
    - Leki na podtrzymanie Duphastan ( 40 zł)
    - Luteina na podtrzymanie ( 6 zł)
    - Nie wliczam już AROMEK ( bo mam już jedną paczkę w której jest 50 tabletek na kilka cykli)

Całość cyklu stymulowanego w klinice wychodzi średnio 550 zł a w tym doszła ta kroplówka za 400 zł stąd prawie 1000 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 11:56

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<
  • zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 16 dc nic nie czuję - zero sensacji. Test mam robić dokładnie za tydzień , akurat pech chciał że wypada to dokładnie w dzień 4 urodzin mojego syna. Więc zapewne wyniki odczytam dopiero późnym wieczorem żeby nikt Nam tego wyjątkowego dnia nie zepsuł ;) Objawów jakiś negatywnych po tym wlewie do żyły z Ultralipid nie zaobserwowałam także ogółem jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:18

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprogramowana zycze ci aby ten cykl byl szczesliwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam sobie akupunkture z kaktusa- lapalam spadającego. Kocham kaktusy ale czasami milosc boli.

• Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalałam w tym miesiącu..byłam niemalże na 100% pewna że jestem w ciąży..chyba Miovarian narobił mi zamieszania w hormonach..okres mi się spóźnił..i potwornie bolały mnie piersi..rozsądek podpowiadał mi że to byłby cud gdyby udało się tak szybko tym bardziej że bzykaliśmy się 2 dni przed potencjalną owulacją a potem nic bo niespodziewanie dopadła mnie infekcja grzybicza..M. kupił test ciążowy i stwierdził że bez pomocy raczej Nam się nie uda..musimy o tym jeszcze pogadać ale jeśli nie uda się do końca roku to idziemy do lekarza od niepłodności..obawiam się że bez badań amh i nasienia się nie obędzie bo dr pewnie stwierdzi że te sprzed 2 lat są nieważne..

• Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    Dziś 16 dc nic nie czuję - zero sensacji. Test mam robić dokładnie za tydzień , akurat pech chciał że wypada to dokładnie w dzień 4 urodzin mojego syna. Więc zapewne wyniki odczytam dopiero późnym wieczorem żeby nikt Nam tego wyjątkowego dnia nie zepsuł ;) Objawów jakiś negatywnych po tym wlewie do żyły z Ultralipid nie zaobserwowałam także ogółem jest dobrze.
    Trzymam kciuki..oby się udało..myśl pozytywnie i staraj się nie myśleć o ciąży..będzie dobrze..

• MarinLeo Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozostały mi po staraniach 6 sztuk conceive plus, inofem ok 100saszetek oraz ovarin 45 tabletek. Ogólnie nie wiem czego to zasługa, ale zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań i już nie było mi to potrzebne. Obecnie jestem w 31tc. Jeśli któraś jest chętna to odsprzedam zestaw bądź osobno. Dodam, że używałam na przemian inofem i ovarin ok. 2 miesiące wcześniej zanim zaczęliśmy się starać. Jeśli któraś jest chętna to zapraszam. Email [email protected]
    Pozdrawiam i życzę powodzenia

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś boli Jajnik lewy. Ale nie wiem czemu w sumie bo pęcherzyk był w prawym w tym cyklu :/ któraś niebawem będzie testować? Bo jakoś osatnio na wątku mało. Która sika :P

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Mnie coś boli Jajnik lewy. Ale nie wiem czemu w sumie bo pęcherzyk był w prawym w tym cyklu :/ któraś niebawem będzie testować? Bo jakoś osatnio na wątku mało. Która sika :P

Hugo mnie często bolał np.prawy a owu była z lewego itp. Ja dziś mam śluz ładny a mąż UWAGA - ma katar.... Więc wiadomo o co chodzi... Wrrr może jakoś da radę ...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w sierpniu bolal lewy, poszłam do gina a ten ze z prawego, albo bolalo jak diabli, z kazdym krokiem czulam bol a gin ze pusto, endo cienkie i wszystko wskazuje na cykl bezowulacyjny a byl 14dc. Tak wiec nie ma co w to wierzyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj mąż dzis chodzi wsciekly na swojego ojca, jeszcze jego matka dolala, ja sie wyzalilam i mam chodzaca bombe. Dobrze ze to nie ja.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo a po co mamy sikac na testy jak znamy odpowiedz hahahaha. Ja mam dzis dopiero 20dc. Jeszcze 8dni do @, ale w 25dc juz bede swirowac i szukac sluzu przy szyjce zabarwionwgo ktory oznacza brak ciunzy.snilo mi sie dzisiaj,ze wysikalam pozytywny test i szybko wyrzucilam do kosza kiedy maz pytal jaki wynik.zbieram kase na badania meza i moją droznosc.i w nowym roku robie. Nie ma co wydawac kasy na testy :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez pomiaru temperatury nie jestem w stanie okreslic czy i kiedy mialam owu. Wiem który dzis dzien cyklu i tyle. Ja to nawet kwasu foliowego w tym cyklu nie biore. Wiem ze bylby to cud jakby się udalo ale boje sie czy ten lek na serce mi nie zaszkodzi.

I dzis z mezem rozmawialam bo powiedzial ile kasy musimy wyplacic pracownikom, ja od razu przeliczylsm to na ilosc podejsc do in vitro i mu mowie ze w tej chwili bez kondultacji z kardiologiem to i tak balabym sie isc na punkcje pod narkoza. Musze chyba odzalowac tych 120zl i isc prywatnie bo leki biore a serducho szaleje, najbardziej w nocy, wizyta na NFZ za 1,5 mies.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasy nie ma a moj samochodzik jak na złość znow potrzebuje mechanika. Albo kupca. Zal mi go sprzedawac ale ilez mozna w niego pakowac.

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ