X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ostatnio myślałam o Tobie i latopalance że zaraz będziecie się rozpakowywac :) wielkie gratulacje :*

Z tym wiekiem to dla mnie przesada. Pracuje w tych świadczeniach i tam roczniki 75, 78 normalnie rodzą kolejne dzieci. A tzw. Patolka to już na potęgę lecą i nie dbają o siebie nic a nic.. :/

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ile kupuje sie prezent jak dziecko idzie do kolegi (bogatego) na urodziny?

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wg mnie kupuje się tyle ile nas stać i wg zainteresowań dziecka. Tani nie znaczy gorszy czy mniej interesujący. :)

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Gibonek a napisz cos wiecej o tej borowinie. Oklady to z tego blota/z tdj papki, i gdzie-na jajniki, bo sa tez jskues tampony borowinowe. Zielona jestem w tym temacie.

Tak okłady się robi z tego blotka fajne mam jeszcze kilka plastrów muszę sobie zrobić

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To była słaba noc. Od 3 godziny wisiałam nad wc i wymiotowałam. Młody się budził milion razy. Zamówiłam taksówkę, która mi przywiozła kompa i pracuję z domu. Jutro gin, chyba wezmę na tydzień l-4 bo się wykończę.

Ostatnio sobie myślałam że kto to wymyślił że ciąża to wspaniały błogosławiony stan, skoro się wymiotuję jest później ciężko i latasz do WC. Żeby to było krócej 4 miesiące i już ale 9 trzeba się męczyć. Ale po urodzeniu gdy się widzi dzidziusia zapomina się o wszystkim.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Paula teraz sezon na rotawirusy-moze podlapalas :/
    Gibonek jak splacaliscie za kogos kredyt to mozecie isc "na wojne" i pisac o splate tego do tej osoby przez ktora musielieliscie spalac. Poczytaj w necie. Moim zdaniem warto bo dlaczego musialas za kogos splacic 50tysi.. masakra. My mamy tylko kredyt 100tysi za dom. Ale i tak rozlozone na 30lat hahaha bo jak bralismy to bylam jeszcze na macierzynskim i tylko na tyle lat moglismy. Ale z drugiej str to dobrze bo placimy rate taka jak by "czynsz" za mieszkanie bo 500zl.

Wiem mogła bym tylko to moja teściowa.... Jestem za spokojna i za cierpliwa. Żyje z nią ale mamy osobne wyjścia. Mąż brał jej kredyt jak jeśćze miała gospodarkę tylko jeśli ktoś nie potrafi rządzić kasa to nigdy nie będzie miał ziemię sprzedała za grosze. Bardzo skomplikowana sprawa.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Znajdziesz kase na in vitro. Ja mam spory kredyt na mieszkanie, na auto (placane bo mialam za dobre serce jak to gibonek powiedziała, Żeby inni nie mieli problemu to peoblemr wzielam na siebie głupia) i dwa razy podeszlismy do pelnej procedury czyli ponad 30 tyś one kosZtowały. Bogaczami nie jestesmy. Na jedną procedure mielismy oszczednosci a na drugą kolejna pozyczka trzecia. Serce mnie boli że wielu rzecZy sobie odmawiamy ale chce dac rodzenstwo mojemi synowi bo nie chce zeby byl sam jak my z mezem odejdziemy z tego swiata. Teraz robimy badania ktore sa drogie jak cholerka. I mnie fragmentacja dna kosZtuje 450 zl a immunologia to zabojstwo cenowe ale musze soe przebadać bo nie chce podchodzic do trzeciej ostatniej ivf żeby znów sie nie udalo. Splacimy poŻyCzkę drugiej ivf to bierzemy kolejna na 3 ivf :) i pojde do drugiej pracy ale zrobię co w mojej mocy. A wiem że jestesmy juz krytycznym przypadkiem :(

U nas dna w Bydgoszczy 300 zł w vitalabo wg ceny są z kosmosu.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Za ile kupuje sie prezent jak dziecko idzie do kolegi (bogatego) na urodziny?

50 zł max może być sama zabawka bez słodyczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Wiem mogła bym tylko to moja teściowa.... Jestem za spokojna i za cierpliwa. Żyje z nią ale mamy osobne wyjścia. Mąż brał jej kredyt jak jeśćze miała gospodarkę tylko jeśli ktoś nie potrafi rządzić kasa to nigdy nie będzie miał ziemię sprzedała za grosze. Bardzo skomplikowana sprawa.

Wiem co nie co na ten temat. Jest i ziemia i tesciowa i klotnia o pieniadze przynajmniej byla ta klotnia do czasu przepisania ziemi, mąż powiedzial "koniec, przepisaliscie, przejalem wasz kredyt, teraz ja tu rzadze, kasą tez". Uuuu, nie po nosie bylo tesciowej, myslala ze ziemie przepisze a kase dalej bedzie trzymac a my bedziemy sie prosić na chleb.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka! Chyba od Ciebie brzusia przejela Izka (nowa). Moja kuzynka dzis ma wywolanie porodu, moze wreszcie ja przejme hehe w nastepnym cyklu (tiaaaaaa hahahaha). A dzis w nocy snily mi sie oczywiscie 2kreski na tescie i ciaza ale do tego pozniej pozar tak wiec kto to wie o co chodzi.. a to byly andrzejki wiec podobno trzeba zapamietywac sny hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio snily sie 2 kreski, ale to bylo tak realne, az plakalam w tym snie.

• Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka..Twoja beta rośnie w szalonym tempie czyli Maleństwo się rozwija..bardzo sie cieszę..ja okres dostałam dziś..masakra..poczytalam Wasze posty i chyba Miovarian zamienię na inny suplement..

Izka86Ss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do gina a przede mna 8 babeczek.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu 8babek to jakies...3h czekania..

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 80% będzie drugi chłopak :) Mój brat ma 2 synów, męża brat też syna. Nie będzie żadnej dziewczyny ;)

DoveLove, Urszulka89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula rosnijcie dalej zdrowo :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze zeby zdrowko dziecko mialo! A macie jakies typy na imie? :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergmotka85 wrote:
    Izka..Twoja beta rośnie w szalonym tempie czyli Maleństwo się rozwija..bardzo sie cieszę..ja okres dostałam dziś..masakra..poczytalam Wasze posty i chyba Miovarian zamienię na inny suplement..
    Ooo to dlugo sie spoznil...

No beta rosnie, ale dziewczyny z tymi blizniakami to chyba zartujecie jesli chodzi o ta bete... bo mnie troche nastraszylyscie

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mi ostatnio snily sie 2 kreski, ale to bylo tak realne, az plakalam w tym snie.
    Beda dwie za niedlugo

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko ok, czysto, nie ma nic co mogloby powodować te bole w 2 fazie cyklu. Usg piersi nie zrobilan bo najlepiej robic w czasie @. A, jestem swiezo po owu (musiala byc niedawno bo jeszcze rano byl przezroczysty ciagnacy sluz).

Ale mam porade odnosnie męża-najlepiej zeby poszedl do innego androloga/urologa. Wg.tego gin.testosteron nie ma wielkiego wplywu na plemniki szczegolnie ze mąż bierze buzdyganka ktory podnosi testosteron a mimo to kolejne wyniki wyszly gorsze. O braniu ovitrelle przez mezczyzn na wzrost testo.to potwierdził to co pisza w necie ze jest dobrze podczas kuracji a po odstawieniu testosteron spada jeszcze bardziej. Stwierdzil ze to niemożliwe zeby czynnosc jader wygasals u 39-latka, ze byc moze to sprawka zylaka ktory wczesniej mial 2,5mm i trzeba to jeszcze skonsultowac.

‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ