X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap widze ze pizgasz zlem . Wcale ci sie nie dziwie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX siedze tu na topicu 15cykli to wiem co mowie :P

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    AdelaX siedze tu na topicu 15cykli to wiem co mowie :P
    Ale w końcu na pewno się uda, kurde musi!!!

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX dzieki :) nic nie musi. Po prostu jak jiz naprawde strace sily na to to koniec z walką. To wtedy dam sobie jeszxs czas do konca tego roku ale jiz bez lekow, lekarzy itd. Dobra, niewazne.
    Sikne w niedziele rano zobaczyc jedną kreske :P

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap no nieeee, wredota jedna niech się nawet nie zbliża do Ciebie! A poszła i to już!
    Ja dziś byłam u lekarza, mam tydzień L4, bo kaszel za długo trwa. Jakieś leki itp.i jak zaleczę kaszel to ta neuralgia międzyżebrowa przejdzie. Poza tym muszę się Wam pochwalić że zarezerwowaliśmy wakacje na czerwiec, oby tylko mężowi urlop przenieśli to będzie super. Stwierdziliśmy, że trzeba korzystać i żyć chwilą haha. Synek będzie przeszczęśliwy, bo za granicą byliśmy z nim jak miał rok to nic nie pamięta ;)
    Ja właśnie spijam kawę, leżę i odpoczywam.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to gdzie sie wybieracie?

Jeny, ja w czerwcu to kregoslup bede lamac w truskawkach, oj na pewno joga na bol plecow sie przyda. Smialam sie do meza ze mata pod pache i co redlanka to kilka cwiczen zeby moc dalej robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obecnie staram się o drugiego malucha. Mam córkę prawie 5 letnia z poprzedniego nieudanego zwiazku. Obecnie mam męża od 2 lat z którym rok temu w styczniu zaszlam w ciążę i w marcu poronilam. Od tamtej pory nie może się nam udać. Może to wszystko siedzi w mojej psychice :/

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ja wciąż czekam na informacje o 2 kreskach ;-)

Mother zazdroszczę, my w tym roku może kilka dni nad morzem spędzimy ale to i tak dużo bo czeka nas generalny remont i musimy oszczędzać, może odbijemy sobie kiedyś wakacje za granica. Gdzie się wybieracie, polecam Grecję :-)

Iwonexxx nowy związek, świeżość i bobas sam przyjdzie w najmniej nieoczekiwanym momencie. Ale jak się nie uda jeszcze kilka cykli to rozpoczęłabym jakieś badania. Robiliście coś? Mąż badał nasienie?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, albo mata pod pachę i co któryś krzaczek z truskawkami z mężem na małe co nieco haha.
    Iwonexxx, witaj i powodzenia :)
    My teraz do Turcji, w Grecji byliśmy właśnie z synkiem ostatnio ;)
    Ale mnie plaster paliiiiii...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    PAP ja wciąż czekam na informacje o 2 kreskach ;-)

Mother zazdroszczę, my w tym roku może kilka dni nad morzem spędzimy ale to i tak dużo bo czeka nas generalny remont i musimy oszczędzać, może odbijemy sobie kiedyś wakacje za granica. Gdzie się wybieracie, polecam Grecję :-)

Iwonexxx nowy związek, świeżość i bobas sam przyjdzie w najmniej nieoczekiwanym momencie. Ale jak się nie uda jeszcze kilka cykli to rozpoczęłabym jakieś badania. Robiliście coś? Mąż badał nasienie?

Oby i tak bylo. Otóż narazie stawiamy na naturalne cykle. Dajemy sobie czas do maja. Pierwsza ciąża była że tak powiem zaskoczeniem bo odstawilam tabletki i w pierwszym miesiącu zaszlam. Czego się nie spodziewalismy.. Mąż nie robił badań jedynie zrobił test accu sperm wyszedł pozytywnie chociaż nie wiadomo czy do końca można wierzyć takiemu testowi.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonexxx tak masz racje dajcie sobie czas byle nie za długo. W kwietniu już rozglądaj się za wizyta u lekarza. Mój mąż nie robił accu sperm wiec nie powiem Ci czy to wiarygodne. Choć myśle ze po części tak.
    Ja ponad pół roku postawiłam na naturalne cykle a potem lekarze.. i tak mijają 3 lata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother nierealne ale dobre. Ani w sadzie zni w truskawkach to jeszcze nie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Iwonexxx tak masz racje dajcie sobie czas byle nie za długo. W kwietniu już rozglądaj się za wizyta u lekarza. Mój mąż nie robił accu sperm wiec nie powiem Ci czy to wiarygodne. Choć myśle ze po części tak.
    Ja ponad pół roku postawiłam na naturalne cykle a potem lekarze.. i tak mijają 3 lata.
    My też stawiamy na naturalny cykl skoro wtedy się udało to teraz też musi :)

AdelaX lubi tę wiadomość

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie u nowej Pani dr. Jestem bardzo bardzo zadowolona. Wszytsko jasno i konkretnie. Jestem z nią umówiona 15 go w klinice przy szpitalu. Będę akurat w 2dc więc super. Zrobi. Mi badania potrzebne jeszcze do IUI. I chyba zaczniemy Odrazu stymulacje lametta bo.niestety dziś ma 10 dc a już po owu jestem i lipa trochę celowac i Nie wiadomo kiedy będę mieć owulacje a na tym aromku jest w stanie bardziej to przewidzieć.
    Także teraz czekać pozostaje.

PAP wiem o czym mówisz o tych plecach ale. Mnie np teraz bolą cały czas. :/
    Póki nie ma @ to można jeszcze mieć nadzieję.

Emrica, AdelaX, pola89 lubią tę wiadomość

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo 10dc i juz po owu? Dobre. Szybka jestes.

Ja tez mam pewne podejrzenia co do swojej owu, wrecz niemozliwe i az maz twierdzi ze to nierealne. Zobaczymy co kolejne dni pokaza.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonexx witamy ;) w robilas jakieś badania po poronieniu ?

Hugo kurcze szybko miałaś ta owu ! Ty teraz byłaś na jakiejś stymulacji,że tak szybko ? Sorki bo nie pamiętam już... Zdążyłaś coś działać z mężem w ogóle ? :P

U mnie leci dzień za dniem po owu jak zwykle luteina i czekanie...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo no to super, że babeczka dobrze rokuje :) niech się za Was bierze i może w końcu iui się uda :) a ta owulka to szybko faktycznie.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie miałam żadnej stymulacji w tym cyklu. I owu była znowu z prawego jajnika jak w Ostatnim cyklu. Coś tam działalismu, ale wiadomo jak jest :) sprawdziła ten cukier, ta mutacje. Powiedziała że za dużo leków to też nie dobrze. I że jej pacjentki "fajnie zachodzą w ciążę po lammecie".
    Nie miałam za bardzo boli owulacujnych. Jedynie byłam "ładniejsza" we wtorek. A wczoraj po bieganiu mnie zalal już kremowy biały śluz to jak szłam do niej to wiedziałam że w tym cyklu już po ptakach. Także za dwa tyg zaczynamy stymulacje :)

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiła mi Odrazu cytologie. Kazała prolaktyne zrobić ale to da mi skierowanie na. NFZ i chlamydie jeszcze do IUI. Bardzo fajna babeczka. A iui też na NFZ do programu mnie bierze :)

Dwa dni byłam tak zmęczona, nie mogłam funkcjonować. Przy tych potencjalnie dniach płodnych nie mam mocy.
    Czekalam na tą wizytę już :)
    Fajnie że mnie poprowadzi

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo powidzenia.

Hugo87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ