Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza a Twój mąż ma którego stopnia żylaki? Ja pokazałam dr usg i opis mojego bo ma drugiego stopnia, ale powiedziała że wyniki ma bardzo dobre i żylaków się nie czepiamy.
Zobaczymy co czas przyniesie.
Przez pisowcow mogę nie mieć teraz pracy, bo jeśli zlikwiduja progi doch to nie będzie aż tyle pracy i lipa. Więc nie czekam na przedłużenie umowy bo się mogę nie doczekaćSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo no czuję pozytywną energię, więc żeby tylko się udało trzymam kciuki
Jak tam dziewczyny pączka już zaliczyłyście?
Ja jednego, a drugi czeka na popołudniową kawę
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jeszcze nie jadłam czekam aż przyjdą. Mój synek w domu i ja razem z nim do jutra włącznie. Jakaś infekcja się przypaletala ale już lepiej. W Przedszkolu grasuje ospa więc w sumie dobrze ze go nie ma.
Mother pozytywna energia jest bo to Jeszcze ta faza cyklu depresja standardowo przyjdzie jakoś Za tydzień
Jak ta Inseminacja nie wyjdzie to niech się dzieje. Nie nastawiam się w żadną stronę że musi się udać. Czekam cierpliwie. Uskuteczniam bieganie póki co.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Hugo87 wrote:
Przez pisowcow mogę nie mieć teraz pracy, bo jeśli zlikwiduja progi doch to nie będzie aż tyle pracy i lipa. Więc nie czekam na przedłużenie umowy bo się mogę nie doczekać
Pomimo tego, że jestem w domu, to nie wiem co tam się dzieje w polityce. A czym się zajmujesz, że to dotknie Twojej pracy?
Wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok, młody jest 2 tygodnie do przodu, waży już 1,2kg13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyHugo my wiemy z usg ze zylak miał 2,5 mm i byla dodatnia proba Valsalvy i to kwalifikuje do operacji. Dziewczyny z tematu o zylakach strasza nieplodnoscia i powiekszeniem zylaka az bedzie bolalo. Poki co maz zrezygnował i jest szczesliwy. Mialam go zmuszac? Ja pamietam jaka ja bylam struta jak mialam isc na histero.
-
Paula_071 wrote:Pomimo tego, że jestem w domu, to nie wiem co tam się dzieje w polityce. A czym się zajmujesz, że to dotknie Twojej pracy?
Wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok, młody jest 2 tygodnie do przodu, waży już 1,2kg
Paula to super że dzidzia ładnie rośnie najważniejsze.
Ja pracuje przy 500+ wydaje decyzję administracyjne. Także jeśli zmienia ta ustawę to nie Będzie aż tak dużo Pracy, bardziej będzie to praca sezonowa jeśli każdemu się należeć będzie. No jedynie jak Dzieci zabierają czy inne zdarzenia losowe będą to w tedy będzie coś do roboty.. W zasadzie od początku miało być na każde dziecko. Teraz to kiełbasa wyborcza jak nic. No ale zobaczymy.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Iza34 wrote:Hugo my wiemy z usg ze zylak miał 2,5 mm i byla dodatnia proba Valsalvy i to kwalifikuje do operacji. Dziewczyny z tematu o zylakach strasza nieplodnoscia i powiekszeniem zylaka az bedzie bolalo. Poki co maz zrezygnował i jest szczesliwy. Mialam go zmuszac? Ja pamietam jaka ja bylam struta jak mialam isc na histero.
Iza mój chyba też ma zylaka 2,2 mm i dostał diosmine na 3 miesiące plus badanie nasienia kontrolne. No ale wg badania źle nie jest. Nie wiem od Czego to zależy z tymi wynikami. Jemu ten żylak trochę doskwieral/denerwowal. Tak jakby gilgotal i stąd w ogóle poszedł na to badanie.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Hugo a ile macie prób iui w ramach NFZ? Trzy?
Paula super że maluszek rośnie
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hugo ciesze sie dobrymi wiadomosciami u Ciebie! a skoro "rpbisz" w 500+ to powiedz bo glosy sa u mnie w znajomych podzielone -to mw byc 500zl NA PIERWSZE czy tez na jedno? Wiecie mozna to dwojako rozumiec-na pierwsze tez jesli mam wiecej dzieci albo na jedno, ktore mam.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP u nas narazie nic nie mówili. A wg tego jak mówią pisowcy i piszą to ma być na wszytskie dzieci bez progu doch więc nam staraczka z jednym by skapnelo to 500 + jest sporo rodzin które mają jedno dziecko i dobrze stoją finansowo więc nie pobierają bo im się nie "należy" generalnie powinny wszytskie dzieci dostawać albo po 300 albo po 500 w rodzinach w których przynajmniej jeden z rodziców pracuje, no chyba że nie mogą pracować z przyczyn losowych. W końcu każda z nas tutaj pracuje na te 500 a nam się nie należy.. Źle jest skonstruowana ta cała ustawa.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Paula masz rację. Tyle że patusy, czyli jakas połowa która nie pracuje, nie liczy na żłobki bo po co im skoro siedzą sobie na dupach i nie pracują. Więc ich można tylko pieniędzmi przekupic. Szkoda tego programu. Generalnie w normalnych krajach są te pieniądze dla dzieci. U nas w wielu przypadkach kasa idzie na potrzeby rodziców glownie.
My nie raz komuś zabieramy, wstrzymujemy. Przychodzą i płaczą że nie mają co jesc. No ale kurde. Nie jest wina państwa że dziewuchy zamiast się uczyć i mieć chociaż średnie wykształcenie rodzą dzieci w wieku 16 czy 17 lat, a później płacz i lament. To jest ciężki temat ogólnieSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Ja już 2 pączki zaliczyłam ale już chyba starczy, wciągnęłam je do kawy jak makaron
Ja tez jestem w programie i będę miała inseminacje na NFZ, wydaje mi się ze są 3 ale nie wiem czy nie więcej.
Hugo nie nakręcaj się inseminacja bo znam przypadki ze dziewczyny były bardzo rozczarowane jak nie wyszło wiec ja na to idę chyba po prostu jak na badanie.
Co do 500+ to słyszałam ze od lipca ma być 500 zł na każde dziecko bez względu na dochod tak?
-
AdelaX nie nakręcam się ale nie traktuje tego jako badanie. Zawsze jest to szansa skoro naturalnie się nie da, bo już mam 2, 5 roku za sobą, ale spokojnie nie nastawiam się ani w Jedna ani w drugą stronę.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana