Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
AdelaX wrote:Ja tez zwalam na te moje przypadłości ale zobaczymy. Kal a jesteś na jakiejs diecie? Ja się starałam ale ciezko. Na razie to próbuje się trzymać stałych posiłków i pic dużo wody.Akceptacja!
-
nick nieaktualnyJa powiedzialam do 35-tki i koniec czyli za niecaly miesiac. Zdazylam😂
A dzis byl brat męża. Oni wiedza o naszym problemie, wiedza ze jezdzilismy do tego zielarza, ze jezdzilismy po lekarzach itp. No i brat męża dzis pyta czy te ziola pomagaja, to mowie ze tak ale o ciąży nie powiedzielismy, narazie nie chcemy nikomu wiecej mowic. Pozniej bratowa mowi ze jej kuzyn byl mocno otyly, schudl i po 15 latach staran o drugie (o matko, kto by tyle dal rade) udalo sie im i to syna beda mieli i taka ta bratowa zachwycona i mowi ze jak moj tak schudl to tez pewnie sie uda. A my nic, cisza, nic nie mowimy. Jak wszystko bedzie ok to powiemy w święta.
Jeju, zaczelam zagladac do lodowki wieczorami 🙁 -
nick nieaktualny
-
Ja też wierzę w to, że jak się odpuszcza to wychodzi. Ja z córką zaszłam w ciążę w cyklu w którym teoretycznie nie było możliwości na ciążę, zaraz po tym jak się już pogodziłam z myślą, że nigdy nie będę mieć dzieci, po 6 latach starań i kupie wydanej kasy, jak rzuciłam dobrze płatną pracę bo dostałam się na wymarzony staż hehe. Do tego przez cały cykl przytulanki mieliśmy dwa razy -na początku i na końcu cyklu, więc teoretycznie ominęliśmy dni płodne. Teraz mąż mi mówi, że chyba żeby się udało znów muszę rzucić pracę i szczerze coraz bardziej się nad tym zastanawiam Ps. Też jestem rocznik 86starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
pap86 wrote:Prooosze Cie.. odstawie kawe i po 15cyklach zajde? Hahaha. Ale dobra-nie wysmiewam Ciebie, nie odbierz tego zle.
Ale już czuję jak brzuch mnie boli więc się nie nastawiam. A przynajmniej staram się nie nastawiac. I znowu nie śpię.
-
U mnie owu musiała być bo mam po lewej stronie mega wielka gule na brodzie 😂🙈 dawno nie było.
Dziewczyny ja w życiu nie myślałam że będę mieć problemy z zajściem. Tym. Bardziej że zaczęłam w sumie przed 30. Wydawało mi się że jestem młoda i zdrowa i pójdzie szybciutko. A tu taki zonk. Jestem weteranka na tym wątku 🤷♀️ no ale ja wierzę trochę w opatrznosc. Wiem że będziemy mieć drugie, tylko nie wiem.kiedy 😁 może jak się lepiej poukłada w innych sferach i będzie luz na "bani"
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Ja w czerwcu kończę 35, też chciałam z drugim zdążyć przed urodzinami haha także tego...dwa cykle mi zostały😂
Jeeeeny laski, wczoraj jak wróciłam od znajomych do domu nagle czuję że mnie z tyłu lekko nad kolanami swędzi. Wiecie co. Na obu nogach mam opuchnięte i swędzi jak diabli! Co to może być? Jest lekko czerwone bi takie duże bo to plamy wielkości ok. 10 cm... Ja się wykończę. Jak nie urok to sraczka. Pomyślałam najpierw że może coś mnie ugryzło, ale na dwóch nogach symetrycznie? Jeansy miałam...może w busie jakiś robak, pluskwa czy coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:54
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
A moze my rocznik 86 juz jestesmy za stare i komorki jajowe juz nie te? o tym wspominal mi moj gin ale powiedzial,ze to mozna by sprawdzic tylko przy in vitro przez embriologa.
Izka daj jeszcze raz na priv te namiary na zielarzaSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja myślę że my potrzebujemy więcej leków 😂 jakiś steryd, coś na krew typu clexane . Te zestawy działają i dziewczyny zachodzą po wielu nieudanych cyklach i latach starań.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualnypap86 wrote:A moze my rocznik 86 juz jestesmy za stare i komorki jajowe juz nie te? o tym wspominal mi moj gin ale powiedzial,ze to mozna by sprawdzic tylko przy in vitro przez embriologa.
Izka daj jeszcze raz na priv te namiary na zielarza
Pap kochana a wytrzymasz do wieczora? To jeszcze wiecej ci o nim napisze. A teraz szykuje sie, jedziemy do wawy do centrum stomatologii, jak juz mam ta wizyte to pojedziemy mimo ze tesciowej sie to nie podoba i niechetnie zostanie z moja corcia która nie nadaje się jeszcze do szkoly z ta infekcja. A takiego mam stresa i glupia nie wiem czym ja sie stresuje, spac nie moglam i zaczyna mi doskwierac wieczny glod ale to objaw ciąży 😥 -
Hugo takie rzeczy to podają tylko w klinikach od invitro po 182746przeprowadzonych badaniach (oczywiscie za gruuuubą kase). Wiesz zrobic sobie te badania na mutacje z testdna mozna ale sama wiesz,ze wielu ginow to zlewa lub ewentualnie mowi "ok to heparyna od pozytywnego testu" a tu zonk-nie ma pozytywnego testuSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Ja obecnie lykam wit d, kwad foliowy,dupka dwa razy dziennie i acard na noc(po co? Nie wiem :p chyba troche mniej mi kolacze serce wtedy).
A we czwartek ide na usg piersi do szpitala (tam co i Izka chodzi) na kontrole guzka.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Hugo takie rzeczy to podają tylko w klinikach od invitro po 182746przeprowadzonych badaniach (oczywiscie za gruuuubą kase). Wiesz zrobic sobie te badania na mutacje z testdna mozna ale sama wiesz,ze wielu ginow to zlewa lub ewentualnie mowi "ok to heparyna od pozytywnego testu" a tu zonk-nie ma pozytywnego testu
Nie no nie robią masy badań. Luci miała super gina, zgral jej leki i bach ciąża. Te sterydy nie są głupie. Pomagają żeby organizm nie atakował zarodka.
Z heparyna wiem że przy mutacjach dają ale nie przy ivf bo po iui Też dziewczyny mają.i zachodzą! No ale jak coś nie gra to się myśli o każdym rozwiązaniu.
Ja do zielarza mam daleko 🙈😉Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Hugo ktory dzies masz dc?
Ja dzis 19. A testuje zeby odstawic dupka w Prima Aprillis 😂 mysle,ze wcale nie bedzie mi do smiechu. Ale patrzcie-to tez dziwne,ze kazą testowac w 26dc po 10dniach brania dupka. A co jak np na tescie jeszcze nic nie widac albo jak dopiero co doszlo do zagniezdzenia? pewnie bete lepiej zrobic. Hm.. mam ranną zmiane wtedy wiec nie zrobie bo nie mam w poblizu laba z pobraniami do 13:00Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:44
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie 16 dc 🙂 zapodalam rano luteine. Po pracy skocze do gina tu obok po receptę. No najlepiej jest robić bhcg z krwi przy dupku czy luteinie. Ja po zastrzyku mogę mieć dwie kreski do 10.dni albo i 12 więc już w ogóle nie wiem kiedy będę testować czy w ogóle będzie sens dziś 3/4 dpo zależy jak liczyć bo były dwie 😂 na. Upartego też mogę 1 go testować, to będzie 10 dpo i 11 po zastrzyku.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana