X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To nie są ciezkie rzeczy do robienia tylko pracochlonne. A zajecie jakies musi byc. No i jak to mowia- jak sie ma miekkie serce to trzeba miec twarda d...
    Rozumiem, że nie ciężkie.. Hmm.
    Ale jednak moja głowa nie potrafi pojąć tego, że robisz coś na co nie masz ochoty.

Wiadomo pracy nie lubimy, ale comiesięczny przelew na konto już tak..

Ja nie lubię robić rzeczy do słoików - to nie robię. 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 13:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, gotowac tez zbytnio nie lubie ale jesc smacznie to juz tak. Szefem kuchni nie jestem ale gotowanie takie na co dzien mi wychodzi. To samo jest z przetworami. Wielu rzeczy nie lubimy robic a robimy.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja mam złota teściowa, bo ona zawsze masę przetworów robi :)
    Ja póki co nie robię, ale myśle jak moje dzieci będą dorosłe to dla nich i ich rodzin tez zacznę ;)

a5e703bbfa.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jakbym miała nie robic tego czego nie lubię to chyba bym nic nie robiła. Czasem po prostu poświęcamy się żeby innym było miło a czasem po to by nam samym było milo

mother84 lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jednak jestem całkiem inna. 😀 Staram się w życiu robić rzeczy, które lubię..
    Lub polubić te do których mam jakieś "ale". Jak np praca 😊😊

Za nic w świecie nikt mnie nie zmusi bym stała w garach cały dzień. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 16:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, siostra przyjechala, zlapala sie za odkurzacz i umyla mi podlogi. I jeszcze na pozniej oferuje pomoc.

evs6, April_27, Emrica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po porodzie cykle, tzn ich długość się zmieniają?
    Czy faza lutealna pozostaje taka jak przed, czy jednak może ulec wydłużeniu?

Moja plamienia.. Hmm nie rozkręcają się.. A wręcz różowy śluz dzisiaj miałam tylko podczas badania szyjki.. Na papierze cały dzień 0..
    Nie wiem o co Kaman..
    Nigdy przed porodem nie miałam czegoś takiego..
    Raczej 1 dzień plamien i 🐒 przyszła..

• evs6 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Moja plamienia.. Hmm nie rozkręcają się.. A wręcz różowy śluz dzisiaj miałam tylko podczas badania szyjki.. Na papierze cały dzień 0..
    Nie wiem o co Kaman..

Mnie po porodzie wrócił normalnie, a który z kolei to Twój okres po urodzeniu dziecka? Każda z nas jest inna i być może Twój organizm potrzebuje trochę więcej czasu na przestawienie :) albo test rob 😉

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 okres dopiero.. 😊
    Przed porodem miałam krótką faze lutealna.

Hmm. Nie mam testów w domu. A sklepy w niedzielę rząd postanowił zamknąć 🤦🏻‍♀️
    No zobaczymy, może przez weekend sprawa się rozwiąże..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 23:38

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze owufriend nie wykrył w tym cyklu owulacji bo temp na to nie wskazywała, jednakże będąc u ginekologa dowiedziałam się że śluz i szyjka wyglądają na owulację. Kilka już dni po zacAl mnie pobolewav brzuch, mam wzdęcia, zgagę, wrażliwe piersi i temperatura rośnie. Albo coś jest na rzeczy albo dosyane @ prZedwczesnie a te moje temperatury mogę sobie w dupę wsadzić bo noc mi nigdy nie powiedzą.

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Nie wiem o co Kaman..

Jestem po dwóch porodach i cykle mam takie same :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    Kurcze owufriend nie wykrył w tym cyklu owulacji bo temp na to nie wskazywała, jednakże będąc u ginekologa dowiedziałam się że śluz i szyjka wyglądają na owulację. Kilka już dni po zacAl mnie pobolewav brzuch, mam wzdęcia, zgagę, wrażliwe piersi i temperatura rośnie. Albo coś jest na rzeczy albo dosyane @ prZedwczesnie a te moje temperatury mogę sobie w dupę wsadzić bo noc mi nigdy nie powiedzą.

Jak dla mnie temp jest mało wiarygodna c do wykrywania owulacji. Może Ci ją zafałszować stres, gorzej przespana noc czy nawet ból głowy :/ lepiej moim zdaniem skupić się na innych objawach :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Nie wiem o co Kaman..

U mnie po porodzie identycznie jak przed,ale tak jak piszą dziewczyny- każdy organizm jest inny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina a może to krwawienie implantacyjne? ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    April_27 wrote:
    PLPaulina a może to krwawienie implantacyjne? ;D
    13 dpo? Nie sądzę..

Po prostu 🐒się wolno rozkręca. Co mi się ani trochę nie podoba..

W pierwszej ciąży plamilam do chyba 16tc.. Ale czułam to inaczej niż teraz..
    Teraz czuję pms, zbliżający się okres. Czai się za rogiem ale coś nie przychodzi.. I strasznie ten cykl jest długi jak na mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 13:27

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujesz Paulina. Ja miałam pierwsze pojedyncze plamienie w pn, potem wt cisza, potem sr i czw znowu jednorazowe plamienie, w pt zaczęło się typowo okresowe już plamienie i @ w SB. Zazwyczaj nie plamię przed @, a jak już to z dzień czy dwa przed, a nie tak. Też miałam już dość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 16:04

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie cykl całkowicie rozregulowany. Najpierw bardzo długie cykle miałam około 36 dni a teraz mam 26.

Iza nieobraz się ale mam wrażenie, że za dużo oczekujesz od teściowej. Jakbyś mieszkała sama to byś była zdana tylko na siebie i chyba tak trzeba podchodzić do sprawy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo milych wakacji! U mnie nic. W sensie urlop w domu, na krotki wypad na Mazury i nad morze jedziemy w przyszlym tyg jak poprawi sie pogoda. W temacie staran nic sie nie dzieje, nie zabezpieczamy sie ale co z tego. Planow dalej brak.nie chce mi sie poki co wwacac do bzykania na sile bo trzeba. Zdecydowanie wole teraz ten czas,ze mozna a nie trzeba :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hugo milych wakacji! U mnie nic. W sensie urlop w domu, na krotki wypad na Mazury i nad morze jedziemy w przyszlym tyg jak poprawi sie pogoda. W temacie staran nic sie nie dzieje, nie zabezpieczamy sie ale co z tego. Planow dalej brak.nie chce mi sie poki co wwacac do bzykania na sile bo trzeba. Zdecydowanie wole teraz ten czas,ze mozna a nie trzeba :)
    Oj ja bym się racZej nie dała rady zmuszać... Tyle dobrze że ja podczas owulacji jestem jak samiec alfa - zawsze i wszedzie

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 20:47

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ