X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś odebrałam wynik progesteronu 9 dpo 17,63 więc jest ok, tarczyca też w porządku... Wszystko niby w porządku a tak ciężko zaskoczyć

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis
    ładny progesteron :)

jak długo się staracie ?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita
    To mnie chyba tez pokarało bo tak samo gadałam aż wręcz krzyczalam na porodówce :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapytam... dlaczego progesteron mierzycie w drugiej fazie..? Ja badałam tylko na początku cyklu. Ginka nic nie mowila żeby zbadać pozniej. Ale może powinnam. Kiedy najlepiej?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz
    No wykresik ladny masz ciekawe co z tego bedzie :)

Chabasse
    Jak progesteron jest za niski w drugiej fazie to moga byc problemy z zagniezdzeniem zarodka lub utrzymaniem ciazy

chabasse lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się staramy tak od lipca, więc nie jest to może jeszcze bardzo długo ale już mnie to mierzi... ;) też mnie chyba pokarało bo po narodzinach mojej gwiazdki też stwierdziłam że nigdy więcej.
    Chabasse, prog najlepiej badać 7-8 dpo, wtedy jego poziom jest najwyższy i informuje czy ciałko żółte dobrze działa, jeśli nie to tak jak napisała Adele ciężko z zagnieżdżeniem i podtrzymaniem wczesnej ciąży

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    dzieńdoberek :) co do fazy lutealnej to te 10 dni mieszczą się może w dolnej granicy normy ale jednak to już granica. Ja w pierwszej ciąży obstawiam że zagnieżdżenie było 12 dpo bo czułam wtedy bardzo dziwne kłucie w dole brzucha którego nigdy wcześniej ani później nie doświadczyłam, temp po tym lekko jeszcze podskoczyła. Zafasolkowanie przy takiej fl jest z pewnością możliwe ale może być utrudnione bo czasem implantacja następuje późno.

u mnie dziś 10 dpo i nie wiem co mnie podkusiło ale zrobiłam sobie sikańca, już dawno nie robiłam tylko cierpliwie czekałam do @ więc stwierdziłam że zaszaleję. Oczywiście biel vizira... :(

Magdis jasne, gdybym miała od początku takie fl to na pewno bym "coś" z tym robiła. Ale ewidentnie to po kp i jak widać sporo nas z takim "problemem". Dlatego wolę organizmowi dać czas na regenerację. Jeśli się nie uda w najbliższych miesiącach to będę działać.

Jeszcze nic straconego, sikaj do skutku!

A niski progesteron nie daje czasem jakiś objawów? Typu plamienia i nieregularne cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:06

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi. Ja urodzilam pieewsze dziecko, na sali porodowej do mojego mena - to kiedy nastepne hahaha :D
    Od razu chcialam.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród wspominam bardzo dobrze, ale syn jest z tych bardziej wymagających więc czasem w myślach mi się zdarzało mowić, że chyba z drugim się na razie wstrzymam. Ale za chwilę znowu chciałam od razu mieć :D

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka
    ja miałam plamienia w 2 fazie, a progesteron w normie, takze roznie to bywa..

chabasse
    prog powyzej 10 ng/ml jest tez potwierdzeniem, ze owulacja wystąpiła

Adele
    to ja poród miałam bardzo szybki i lekki- na porodówce spędziłam... godzinę :D

gorzej było później, młoda tak mi dała popalić,że miałam dość, odliczałam tylko dni zeby w końcu posłać ją do pkola i wyjść z domu do ludzi hehe

• candela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liccecita godzina na porodówce? Nieźle.
    Mi odeszły wody o 23. 00.30 byliśmy w szpitalu bo miałam pozytywny GBS.
    o 1 zaczęły się pierwsze skurcze a 4.47 młody był na świecie :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. przyjechałam do szpitala z rozwarciem na 9 cm. powiedziały, że z drugim nie zdążę :P

także porodu się nie boję :D

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita - no tak, pewnie różnie to bywa, ale coś czytałam, że często niski progesteron daje objawy. Godzina na porodówce - ekspres! Mój też daje popalić, czasem wymiękam.

candela - u Ciebie też szybko :) Też miałam pozytywny GBS, ale u mnie się tak wody delikatnie sączyły, że nie sądziłam,że to już.

Ja na porodówce byłam 2,5h, a byłoby szybciej gdybym nie wzięła ZZO. Głupią decyzję podjęłam, mądry polak po szkodzie :P

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pierwszy poród ze ZZO. Nigdy wiecej. Drugi bez znieczulenia i szybciej. Skurczy do 8cm nie czuje, wiec spoko :P rodzenie to przyjemność :D

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenc - oj będzie zielono ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze porodu nie wspominam. Tragedii nie bylo ale 8h sie męczyłam i ledwo co urodzilam naturalnie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród wspominam bardzo dobrze mimo wywołania :) oxy itp. :P około 9 h.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez ZZO.
    Nie zdążyli mi dać bo mnie głupia położna o 1.30 odesłała na oddział przespać się. Wg niej miałam urodzić o 11 rano najwcześniej.
    Jak wróciłam do niej o 2.30 to już było po ptakach.

majamia, sprawdziło się, że drugi poród łatwiejszy?
    Mnie najbardziej przeraża, że mnie poród zastanie jak będę sama z małym i nikt mi nie pomoże...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Zakocona - a karmisz dalej? :)
    Jasne, że tak :)

Wredotka, ja bym nie umiała mojemu cycka zabrać, widzę, jaki jest dla niego ważny. Da się zajść karmiąc, jak widać :P

Ja rodziłam w DN, więc całkowicie naturalnie :) Poród trwał 12h, ale pewnie z h to było przedłużanie, bo miałam przy partych ziel wode płodowe i musieli KTG podłączyć, i miałam parte wstrzymywane trochę. Rodzenia to ja się doczekać nie mogę, ale ciąży jestem przerażona, bo poprzednia była bardzo ciężka pod względem ilości dolegliwości. A T jest bardzo wymagającym dzieckiem, który jest z nami/mną całymi dniami, a ja na dodatek pracuję z L we własnej firmie, więc na odpoczynek nie ma czasu kompletnie.

Co do nocnych pobudek, to odkąd chodzi później spać (21-22 i później), to o wiele lepiej sypia. I mniej się budzi. A miałam już kryzys kp i chciałam odstawiać. T w nocy nie toleruje ani swojego taty (histeria nawet jak go dotknąć próbuje, jak się obudzi) ani nie chce wody, bezsmoczkowy jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 18:48

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ale hardcore! Ze tez sie zagniezdzilo! Bo przy takich skurczach przy biegunce, to masakra.
    nic w tym hardkorowego nie ma :) Miałam tak samo. Już mdłości koszmarne wtedy też miałam ;) A biegunkę miałam 3/4 ciąży.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: