X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs o podobna relacje mi chodzi.. 😉 choć z synem mam bardzo dobra nawet mi doradza w sklepie z ciuchami 😛 no lekarz nie był pewien co do płci więc poczekamy zobaczymy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 22:07

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych też była dziewczyna ale podchodziłam z rezerwą do tego jeszcze. Po kolejnym już się cieszyłam że dziewczyna 😁

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam w nocy spac a rano wstalam z bólem brzucha. Ciagle mam w glowie wczorajsza wizyte i propozycje cc. I nawet tak wczoraj pomyslalam czy sie nie zdecydowac bo jak cos pojdzie nie tsk podczas sn, dziecko sie przydusi, zakleszczy. A wogole czy po takim polegiwaniu bede miala sily na sn? I widze ze mąż przybiera checi do cc. Marudze.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no musisz się na spokojnie zastanowic. Tak żeby tobie było dobrze

A ja dziś rozkminiam to zdjęcie z USG i porównuje z tym co mama gin wrzuciła fotke z płcią i no kurde jak nic raczej chłopak będzie 😛

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mam kuzynkę, która 4 lata temu miała cc a teraz w kwietniu urodziła naturalnie. Lekarka podczas porodu jej mówiła cały czas, że w każdej chwili mogą zrobić cc ale udało się sn.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja tez szukalam ale w necie zdjec warg sromowych i porównywalna z moim zdjeciem usg 😁. I tez na bank wychodzila dziewczynka.

Moja tesciowa wymyslila dzisiaj ze bedzie ogladac i dotykac moj brzuch bo chce ruchy poczuc. O nie, nie ma mowy. Niech swoj dotyka, moze poczuje swoje jelita 😂🤣. Moj brzuch to moj brzuch, nie dam.

Korci mnie sn ale sie boje.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza mam kuzynkę, która 4 lata temu miała cc a teraz w kwietniu urodziła naturalnie. Lekarka podczas porodu jej mówiła cały czas, że w każdej chwili mogą zrobić cc ale udało się sn.

Tesciowa uwaza ze drugie cc po 7 latach to za szybko. A co to przeszkadza? Jak maja po 3 cesarki w ciagu tych 7 lat i jest dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Tesciowa uwaza ze drugie cc po 7 latach to za szybko. A co to przeszkadza? Jak maja po 3 cesarki w ciagu tych 7 lat i jest dobrze.
    Ja miałam cc 14 Msc temu. ☺️ I sn raczej nie planuje.

Koleżanka w czerwcu po 4 latach od cc urodziła sn. I sobie chwali. ☺️

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Nie moglam w nocy spac a rano wstalam z bólem brzucha. Ciagle mam w glowie wczorajsza wizyte i propozycje cc. I nawet tak wczoraj pomyslalam czy sie nie zdecydowac bo jak cos pojdzie nie tsk podczas sn, dziecko sie przydusi, zakleszczy. A wogole czy po takim polegiwaniu bede miala sily na sn? I widze ze mąż przybiera checi do cc. Marudze.
    Iza ja szczerze - bez najmniejszego wahania idę na już 3cc i w sumie polecam.
    U mnie różnica między 1,a 2cc była równo 3 lata, a teraz będzie rok i 9miesięcy. Wcześniej tzn.W drugiej ciąży mogłabym rodzić sn, ale teraz się boję nawet jeśli różnica byłaby z 10 lat to wolę cc. Przy sn za dużo (przynajmniej dla mnie) może się wydarzyć i wiadomo na starość gorsza kondycja tamtych mięśni i gorsze trzymanie moczu 😉
    Jakiś miesiąc temu moja znajoma urodziła 3dziecko sn i tak wszystko źle się potoczyło, że jest teraz roslinka 😢 więc po takich historiach cieszę się, że będę miała cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:05

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Adele ja tez szukalam ale w necie zdjec warg sromowych i porównywalna z moim zdjeciem usg 😁. I tez na bank wychodzila dziewczynka.

Moja tesciowa wymyslila dzisiaj ze bedzie ogladac i dotykac moj brzuch bo chce ruchy poczuc. O nie, nie ma mowy. Niech swoj dotyka, moze poczuje swoje jelita 😂🤣. Moj brzuch to moj brzuch, nie dam.

Korci mnie sn ale sie boje.
    Masakra jakaś, nawet moja mama nie wpadlaby na taki pomysł 😅😅

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza no musisz się na spokojnie zastanowic. Tak żeby tobie było dobrze

A ja dziś rozkminiam to zdjęcie z USG i porównuje z tym co mama gin wrzuciła fotke z płcią i no kurde jak nic raczej chłopak będzie 😛
    Doskonale Cię rozumiem 🙂 dla też jak mi potwierdzi na kolejnym usg że to płeć żeńska to o moim dzidziusiu będę mówić ONA i pojadę wybrać farbę do pokoju 😉 A no i oczywiście też oglądałam zdjęcia w necie jak to tam wygląda w tym tc 😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwietniu żona chrzrstnego mojej Hani urodziła sn. Poród wywoływany bo dziecko malutkie.

I mówi, że trauma. Poszyta jest tam na dole jak świnia. Tak popekala.

A wszystko dlatego że na siłę ją do porodu sn zmusili. 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u dziewczynki na zdjeciu usg widac 2 rownolegle jasne kreseczki, to wargi sromowe.
    I dzieki za posta o twoich cc. Ja bardziej wlasnie boje sie o dziecko. Tak to wyjma i juz.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kasia u dziewczynki na zdjeciu usg widac 2 rownolegle jasne kreseczki, to wargi sromowe.
    I dzieki za posta o twoich cc. Ja bardziej wlasnie boje sie o dziecko. Tak to wyjma i juz.
    Dokładnie, ja często rozmawiam na ten temat z siostrą cioteczna, że teraz takie różne rzeczy się dzieją, oczywiście nie przekreslam porodów sn, ale ja jakoś już się boję. Poza tym nie mam 22 lat tylko 32 i nie wiem też jak mój organizm (na który nie mam co narzekać) by zniósł normalny poród. Więc wolę "jak mi wyjma" i po strachu. Wiadomo że to zabieg i trochę poboli, ale przynajmniej dziecko się nie męczy.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d0ab238dd89f.jpg

Nie widzę tutaj 2 równoległych kreseczek.. 😛

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    d0ab238dd89f.jpg

Nie widzę tutaj 2 równoległych kreseczek.. 😛

Ja tu nic nie widzę, taki znawca ze mnie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja tu nic nie widzę, taki znawca ze mnie.

Ten cypelek co wystaje obok niego biała strzałka. Wiem zdjęcie sredniej jakości

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia szwagierka miala 40lat i lekarze chcieli zeby rodzila sn tylko dziecko nie chcialo a ona nie zgodzila sie na wywolywanie. Ja mam 35 lat, zawsze pracowalam fizycznie i ta kondycja jakas byla. Teraz za mna cala zeszla zima bez pracy, od poczatku ciąży ruch minimalny a teraz prawie wogole to nie wiem czy ja bede miala sile na sn. Mam 3 tyg.zeby zdecydowac.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6 lat temu miałam Cc, teraz nastawiam się na SN ale zobaczymy co lekarz powie.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny uważam że więcej może zdarzyć się po CC niż SN. Poza tym wychodzę z założenia że można spróbować SN a zawsze w razie czego zrobią CC.

U mnie w rodzinie wszystkie kuzynki, mama, ciocie rodziły przez CC i mnie wmawiano że też tak skończę. Tak mnie zdenerwowały tym że się zaparlam że dam radę SN. Poród miałam bardzo szybki jak na pierworodke. Wyjechałam z domu o 1.20 a o 3.05 moja Ania była na świecie. Nie mam traumy , uważam to za jedną z najpiękniejszych chwil w życiu. Bolało ale bez przesady. Byłam naciętą to fakt ale teraz w niczym mi to nie przeszkadza :)

Hugo87, AdelaX, aLunia lubią tę wiadomość

‹‹ 1565 1566 1567 1568 1569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ