X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Musze sprawdzic na kiedy obstawialas. Jutro nie moge bo mam zamiar rosół ugotowac i do zamrażarki 😁. Dzis mam inne plany obiadowe, poza tym dom nie sprzatniety. Co mam tesciowej dac ta satysfakcje ze 3 raz u mnie odkurzy (w przeciagu 10 tyg.) jak ja bede w szpitalu? O nie, sama to zrobie.

Ja zdążyłam przed porodem 10 dni wcześniej wybawić się na weselu :D nic to nie dało :p wkońcu i tak była cc i dzień wcześniej wysprzątałam cały dom jakby perfekcyjna pani domu miała przyjechać :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Musze sprawdzic na kiedy obstawialas. Jutro nie moge bo mam zamiar rosół ugotowac i do zamrażarki 😁. Dzis mam inne plany obiadowe, poza tym dom nie sprzatniety. Co mam tesciowej dac ta satysfakcje ze 3 raz u mnie odkurzy (w przeciagu 10 tyg.) jak ja bede w szpitalu? O nie, sama to zrobie.

Ja obstawiam 21.11 - urodziny mojego taty :D a że on był naprawdę super gość to fajna data ;)

Iza34 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana głowa do gory!! Z takim nastawieniem będzie coraz gorzej, zajmij się sobą, ciesz się życiem wpadnij w wir świątecznych zakupów i samo się zadzieje 😃
    Iza wlasnie mamy już wymarzone dzieciątko wiec chyba nie ma się co przejmować, ja wczoraj chyba miałam dzień refleksji. Życie samo zweryfikuje jak to będzie. Najważniejsze żeby było zdrowe.
    A ja który obstawiałam hm... chyba 20.11 😁
    W przyszłym tygodniu wreszcie zajmę się pokoikiem dla maluszka trzeba ogarnąć szafę i poprasować rzeczy żeby je powkladac i może wreszcie spakuje torbę będę spokojniejsza 😉

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 12 dni przed porodem na weselu i też dupa 😂

Mi przy drugim było wszystko jedno jaka płeć, bardziej mnie wkurzali wszyscy w koło bo nas tak żałowali, że nie mamy parki. A nikt nie pomyślał, że wcześniej poroniłam i prawie rok się starałam. A teraz jednak bym chciała chłopca, mój mąż bardzo.

Mother ja po poronieniu też miałam problem. Mi się wydaje, że to głowa mi chamowala. W ogóle wydaje mi się, że tabletki na uspokojenie mi pomogłaly. Nawet czytałam, że czasem są kobietom starającym się zalecane.

Przy dwójce jest roboty więcej na pewno. Ale każda z nas ma dzieci, które chodzą już do szkoły czy przedszkola to tyle jest łatwiej, że jest się samemu z niemowlakiem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza głowa do góry na pewno dasz radę, masz już duża córcię i na pewno będzie Ci dużo pomagać ;))

Ja mam ten problem ze mój synek ze mną w domu, szukamy przedszkola, ale jest takie obłożenie, ze nie ma nigdzie miejsc:( najgorzej jak będzie trzeba czekać do września 😭😭😭
    Już nawet mężowi mówiłam, ze strach mnie ogarnął, bo synek jest strasznie mamusiowy, w nocy nie daj Boże żeby ojca zobaczył 🙈 wiec niewiem jak ja będę funkcjonować, No ale zobaczymy, obym się pozytywnie zaskoczyła :D

Załamana - wiem co czujesz, pamietam to pierwsze „rozczarowanie” przy staraniach o drugie dziecko. Musisz sobie w głowie poukładać, ze niestety czasem tak jest 🤷🏼‍♀️ Tym bardziej ze dopiero odstawiłaś tabletki, miało prawo tak się zadziać. dajcie sobie czas :)

Pije kawkę i się ogarniam, bo mam dziś badanie 3 trym :D
    A w weekend jedziemy do rodziców i zaplanowałam randkę z mężem, nic jeszcze nie wie hihihi, pewnie nasza ostatnia, na następna pewnie trzeba będzie czekać ze dwa lata 😂😂😂

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs to udanej randki hihi korzystajcie póki możecie, ja już nie pamietam kiedy spędziłam z moim M taka fajna dłuższa chwile... ale to remont to coś. Może do rozwiązania coś jeszcze się uda wykombinować hehe

evs6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę cicho i nic nie mówię ale mam "syndrom odstawienia", (chyba przez moje lezenie)- kiedys bylam tylko ja, teraz juz nie, tata ma czytac i położyć spać i nie przeszkadza corce ze ja czegoś tam nie robie co kiedyś nie bylo innej opcji. Z jednej strony to dobrze a z drugiej troche mi przykro bo nawet jak ja chce to ona nie. Więc teraz staram się w miare sil i możliwości odrabiać z corka lekcje (bodajże byc obok bo dobrze sobie radzi) i w coś się pobawic, zagrac. I jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Przykro mi ☹️ wiesz już,że owu miałaś później nie w 10dc a gdzieś myślę ok 15-16dc. Tak jak Iza napisała to dopiero początek nastaw się na kilka cykli psychicznie na spokojnie żeby rozczarowania tak nie bolały. Ja się zaczęłam martwić po 7cs 😉 głowa do góry ! Kolejny cykl kolejna szansa! ♥️ Zaraz będą dni płodne i będziecie działac 😉

A ile ma twoje pierwsze dziecko ? Bo chyba nam się nie chwalilas ? Długo się o nie staraliscie ?

5 latek ma ;) A zaszlam z nim w ciążę w 1 cs po tabletkach, dlatego teraz jestem chyba tak rozczarowana ;(

Dziękuję kochane za wsparcie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 13:26

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele gratuluję drugiego syna ☺️

Iza wchodzę i czekam na wiadomości z porodówki już ! 😜

Adele27 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Adele gratuluję drugiego syna ☺️

Iza wchodzę i czekam na wiadomości z porodówki już ! 😜

Narazie nic z tego. Dzis mam lenia, ani nie chce mi sie sprzatac ani rodzic 😁. Ograniczylam sie do zrobienia obiadu i sprzatniecia prania z suszarek.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamana_girl wrote:
    5 latek ma ;) A zaszlam z nim w ciążę w 1 cs po tabletkach, dlatego teraz jestem chyba tak rozczarowana ;(

Dziękuję kochane za wsparcie ;*

Ja też zaszłam z synkiem w 1cs więc również się dziwiłam,że za 1 razem się nie udało ..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ja też zaszłam z synkiem w 1cs więc również się dziwiłam,że za 1 razem się nie udało ..

A za którym razem ?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana Adele udało się po 3,5 roku starań

Adelax noooo szykuj lepiej rzeczy i torbę :) tak dla świętego spokoju 😁

Evs6 powodzenia na wizycie :) czekamy na wieści

Adele Ty 18 listopada obstawiałaś :) a co do iui to nie, nigdy nie podchodziliśmy, nie byliśmy w klinice, mieliśmy być rok temu we wrześniu, ale nie zdążyliśmy, bo zaszłam. Teraz plan jest taki, że operacja w grudniu, a potem w przyszłym roku klinika pewno. Androlog mówił że
    zrobić kontrolę nasienia po 3 miesiącach od operacji i wtedy decyzja, czy inseminacja czy IVF.
    Wg niego szanse na naturalną ciążę są małe (wiek, wywiad).

aLunia u mnie przed poronieniem było 17 cykli starań to strach się bać ile będzie teraz 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 16:16

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze u nas wszystko Ok:)
    Synek robi sobie fikołki w brzuchu, bo w pon jak byłam w szpitalu na usg był głowa w dół, a dzisiaj znowu pupa do dołu 😂
    Widziałam piękna buziuchne i już widzę podobieństwo do pierwszego synka ❤️
    Powiem Wam, ze dopiero dziś poczułam jak już bardzo chce go przytulić 🤗🤗

Adele27, Iza34, AdelaX, mother84, pola89, aLunia, Emrica, jangwa_maua, DoveLove lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs super wieści 🥰🥰

Załamana tak jak pisze mother mi się udało po 3,5roku.. więc nie jestem dobrym przykładem 😛

mother jest plan to dobrze 😉

evs6, mother84 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs już niedługo będziemy tulić nasze szkraby ☺️ Fajnie ze wszystko ok.
    Załamana to że my się tak długo starałyśmy nie oznacza ze u Ciebie będzie podobnie. Dajcie sobie czas ok 3 miesiące i jakby nie wychodziło to przeszłabym się do lekarza

evs6 lubi tę wiadomość

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila z rossmana wiec udam się niedługo po pieluszki. Dove love dzieki za info bo rzadko korzystam z tego maila wiec nawet bym nie wiedziała. Kolejny raz się o tym przekonuje ze dobrze ze Was mam 😍😍😍

DoveLove lubi tę wiadomość

• evs6 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother kciuki za plany ✊✊ mam nadzieje, ze życie Was zaskoczy ;)

mother84 lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs6 ogromnie się cieszę, że wszystko w porządku z maluchem :) gratulacje :) jeszcze trochę i będziecie razem 😍

evs6 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Monika92 Nowa

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was starała się o drugiego malucha znacznie dłużej niż o pierwszego? Za pierwszym razem udało nam się po miesiącu, a teraz pół roku i nic...

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ