X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tesc bardziej zainteresowany niz tesciowa, no i wiecej mysli. A corka sobie poradzi, wie gdzie ma ubrania to sobie wezmie, najwyzej skloci sie z babcia, ta pojdzie obrazona do siebie, przysle dziadka i tak to bedzie wygladalo. Ale ja sie tym nie przejmuje, musza sobie jakos poradzic. Powiesilam tylko na lodowce kartke z lekami jakie trzeba dac, plan lekcji oraz rozkład lekcji i przerw. To najważniejsze. Wszystko jasne i czytelne.

Szkoda nerwow na przejmowanie sie tesciowa. I pewnie jak powiem ze nie chce odwiedzin w szpitalu to znow sie obrazi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 22:12

Kasia 1805, evs6 lubią tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moj tesc bardziej zainteresowany niz tesciowa, no i wiecej mysli. A corka sobie poradzi, wie gdzie ma ubrania to sobie wezmie, najwyzej skloci sie z babcia, ta pojdzie obrazona do siebie, przysle dziadka i tak to bedzie wygladalo. Ale ja sie tym nie przejmuje, musza sobie jakos poradzic. Powiesilam tylko na lodowce kartke z lekami jakie trzeba dac, plan lekcji oraz rozkład lekcji i przerw. To najważniejsze. Wszystko jasne i czytelne.

Szkoda nerwow na przejmowanie sie tesciowa. I pewnie jak powiem ze nie chce odwiedzin w szpitalu to znow sie obrazi.
    Trzymam kciuki za szybki poród :)

Iza34 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewi. Co tam u ciebie?

Chyba predzej wysnie sobie ten porod niz sam sie zacznie. Juz druga noc z rzedu mi sie sni ze sie zaczyna lub ze juz urodzilam a w rzeczywistości nic sie nie dzieje. No nic, czekamy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy któras tu wysika nam II kreski?? 🙂

Ja wczoraj miałam tragiczny dzień.. cały prawie przespałam. Dziś z kolei krzyż coś mnie boli więc też leżę ..

Zaczynam się rozglądać za prezentami na święta... Mam 10 dzieci do obdarowania ehh cudownie 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 08:26

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie szukam, głównie dla corki. Bo reszte - zrobie spychologie, niech rodzice cis wybiora i kupia bo ja to niby kiedy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no i dobrze ty to nie masz czasu się prezentami przejmować..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niecierpliwie czekam na dwie kreski na wątku!!! Staraczki co tam u Was?

Ja tez mam kilkoro dzieci do obdarowania, kilka prezentów już zamówiłam ale jeszcze nie wszystkie. W tym roku raczej swieta nie są w mojej głowie jak zawsze teraz na czym innym będę skupiona ☺️

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po staremu 😜🐵 też się wzięłam za ogarnięcie prezentów. Objawów jak zwykle brak. Suple muszę kupić jakieś bo mnie nogi bolą czwarty dzień już 🤦‍♀️ reumatyzm albo nie wiem o co chodzi.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny u mnie lipa w tym cyklu, dziś 22 dc a owu ani śladu, śluz był przez 8 dni ale skoku nie było więc albo moje pco się odnawia albo jeszcze coś innego się kiepści :/ trzymam kciuki mocno za pozostałe dziewczyny. Mother i Hugo już za niedługo będą wiedziały :)

Ja od wczoraj sama z córką bo mąż pojechał na rozmowę kwalifikacyjną o pracę. Z jednej strony życzę mu żeby ją dostał a z drugiej strony oznacza to dla nas rozstanie bo to ponad 200 km od nas wtedy myślę że koniec starań (trudno wycelowac z owu na weekend) no i nie będzie widział jak córka rośnie :/ chyba depresja mi wraca

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa o kurcze takie rozstania się ciężkie.. ja sobie na dłuższą metę tego nie wyobrazam.. najdłużej byliśmy pół roku w takiej rozlace,że mąż na weekend wracał i było ciężko dość..
    A co do owu to brałaś kiedyś inofem czy coś tego typu ?

Hugo brak objawow to znaczy,że wszytko z twoja głowa jest ok hehe martwilabym się jakbyś listę objawow wypisała 😝 jak zawsze trzymam kciuki tak czy siak 🤞

Hugo87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja Inofem mam do sprzedania jak coś cała paczka 😉 nie zdążyłam wziac bo zaszłam w ciaze a naprawdę poprawia gospodarkę hormonalna. Możecie poczytac o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 09:15

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już myślę o prezentach. Teraz ma być Black friaday i później cyber monday to może coś upoluje.

Trzymam kciuki za owocny czas✊

Miska kurde no niewiadomo co lepiej, ale takie rozstanie to strasznie żal.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prezenty mikołajkowe już mam dla dziewczyn :D zgodnie z listem napisanym przez starszą :p
    Jeszcze muszę ogarnąć coś pod choinkę ale to już na spokojnie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na mikolajki nie mam pomysłu dla syna.. ten oczywiście o Lego tylko gada.. 🤦 miejsca już w pokoju nie ma na te budowle... Ale szczerze to on nic innego nie robi tylko buduje więc chcąc nie chcąc pewnie kupimy klocki..

Aaaa i kupiłam mu dziś piżamę w Pepco z Miki i kilka skarpetek mikolajkowych bo jak na mikolajki to coś musi być w mikołaje 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:18

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka chce lego friends a jak patrze na ceny to wlos sie jezy, mam wrazenie ze ceny poszly w gore ze 2-3 razy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Iza to mamy podobny problem z LEGO hehe tak ceny są kosmiczne przeciętnie min.100zl trzeba wydać ... Jakbym tak stanela na giełdzie z kolekcją mojego syna to bym na prawdę dobrze zarobiła 🤣

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moja corka chce lego friends a jak patrze na ceny to wlos sie jezy, mam wrazenie ze ceny poszly w gore ze 2-3 razy.
    To mój zobaczył jakąś Super stację Tomek i przyjaciele w reklamie w tv, ja patrzę cenę a tu 500zł 😵😱 więc nie ma mowy. Ale na szczęście on się ucieszy ze wszystkiego i nawet mu ta stacja przez myśl nie przejdzie 😉 A co do lego to ostatnio ktoś powiesił na bramie jakieś ulotki i gazetki z Selgros i jedna gazetka to same zabawki z czego połowa to lego i jak to zobaczył to oczywiście chciał wszystkie zestawy😁 Na drugi dzień wyrzucilam te gazetki do kotłowni, a on jak wrócił z przedszkola to się pyta gdzie jest ta gazetka z lego bo on chce sobie popatrzeć 😅, a ja że już wyrzucilam no to on oczywiście w płacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:48

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory kupowalam glownie podroby, jakosc identyczna jak oryginalnych ale nic z tego co chce nie moge teraz znalezc. U nas wszystko jest w jednym pudle, najpierw zlozy, pobawi sie i fruu do reszty klockow. I mi zal kasy na takie cos.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te zabawki reklamowane w tv są wszystkie drogie.. mi szczęka opadła jak wyszły te lalki LOL duże gdzie cena za jedną właśnie ponad 400zl !! Pogięło...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja do tej pory kupowalam glownie podroby, jakosc identyczna jak oryginalnych ale nic z tego co chce nie moge teraz znalezc. U nas wszystko jest w jednym pudle, najpierw zlozy, pobawi sie i fruu do reszty klockow. I mi zal kasy na takie cos.

No to u mojego jest inaczej.. każdy zestaw składa i trzyma na regale bądź kilku regałach 🤦 .. bawi się bardzo często, nie gubi części mało tego.. ma posegregowane klocki wielkoscia itp w pudelkach hehe dlatego wolę mu kupić te klocki niż co innego co właśnie rzuci w kat po kilku dniach. Widze,że je szanuje to też nie żal wydac ta kasę

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ