X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pochwalil sie ze bada mnie sprzetem za 450tys.zl 😲.

Te wszystkie klocki wychodza przeciez z tej samej fabryki co lego. Jakbyscie porownaly pudełka, napisy, instrukcje to praktycznie identyczne. Tylko logo tak duzo kosztuje.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele przepraszam, że tak Wam się wcinam. Mam pytanie do Ciebie, bo coś kojarzę, że kiedyś pisałaś o zmianie w piersi. Mi na ostatnim usg wyszła taka 3-4mm zmiana póki co do obserwacji i kontroli za 6 miesięcy. Już raz miałam biopsje, obawiam się, że teraz tez się na tym skończy. Powiedz mi na czym u Ciebie się skończyło?

P.S. Gratuluję drugiego synusia :) . Wiem, że marzylas o coreczce, ale zobaczysz, że posiadanie dwóch synów ma swoje plusy. Później nawet nie będziesz sobie wyobrażać, że mogłoby być inaczej (wiem to od koleżanek)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie! :) U mnie też miała być Oleńka, a stanelo na Uleńce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:10

Iza34 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo piersi. Czy Wy zaciazone robilyscie jakieś usg piersi, lekarze wysylaja was na takie badanie czy mowia ze to nie ma sensu?

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother wszystkiego najlepszego dla syna!

Iza kiedyś wyczytałam żeby mówić że się ma termin 2 tyg później w rzeczywistości żeby właśnie uniknąć ciągłych pytań: JUŻ?

Pap pewnie robiłaś ale zapytam... Chodzi mi o posiew na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie? No i racja czasem stymulacja w inne dni albo innymi lekami (ja np brałam równocześnie clo i letrozol) pomaga.

mother84 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A propo piersi. Czy Wy zaciazone robilyscie jakieś usg piersi, lekarze wysylaja was na takie badanie czy mowia ze to nie ma sensu?
    Iza moja Pani dr nie kierowała mnie na usg piersi Ale raz przez przypadek trafiłam do innej to dała mi skierowanie ( w końcu mam w pakiecie ) i robiłam, wyszło wszystko ok.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytalam bo sa rozne opinie. Jedni uwazaja ze w czasie ciąży i laktacji nie trzeba badac bo w piersiach zachodzą ogromne zmiany i tak nic nie wyjdzie, inni ze to jest zbyt dlugi okres i nalezy kontrolowac. Ja robilam usg na własną reke i wyszly mi torbiele.

Ale mnie głowa napitala.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Zapytalam bo sa rozne opinie. Jedni uwazaja ze w czasie ciąży i laktacji nie trzeba badac bo w piersiach zachodzą ogromne zmiany i tak nic nie wyjdzie, inni ze to jest zbyt dlugi okres i nalezy kontrolowac. Ja robilam usg na własną reke i wyszly mi torbiele.

Ale mnie głowa napitala.

Iza oczywiście, że trzeba robić w czasie ciąży czy laktacji. Jeśli jakiś lekarz twierdzi inaczej tzn że jest niekompetenty. Ja sama nadal karmię piersią. Oczywiście obraz usg jest zmieniony, ale dobry radiolog poradzi sobie z oceną. Mi np zniknęły teraz wszystkie drobne torbiele, a było ich trochę. Pewnie dzięki karmieniu. Niestety wyszła też ta mała zmiana, najprawdopodobniej jakiś włókniak/gęsta torbiel, muszę skontrolować za 6 miesięcy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam bym takie klocki kupiła, właśnie dlatego, bo syn ich przecież do buzi nie bierze, ale mąż zastanawia się czy mają certyfikaty, bo niby są takie same, ale LEGO wchodząc na rynek europejski ma certyfikat, a te chińskie to tylko tam są w Chinach. Ale to jest jego rozumowanie, a ja na bank zamówię dla syna, a co! 😝 Jak zobaczyłam dziś te ceny to szok! ☺️
    Iza spokojnie, już bliżej niż dalej 😉 nie obejrzysz się, a córcia będzie z Wami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 21:58

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja cos czuje ze jeszcze weekend odpoczniesz i w tygodniu się zacznie 🙈 buziaczki 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wracalismy z mezem do domu to mu powiedzialam ze przydalby mi sie leniwy weekend "na kanapie" i bez dziecka. Ale to nierealne. No i juz po wszystkim stres odszedł to migrena zapukala 🤕😩. Moj standard-bol glowy z nerwow. Ale jedno jest pewne- moje dziecko nie bedzie skorpionem 👍 (bez urazy i podtekstow dla obecnych tu skorpionow).

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, to może jednak 27.11.? Polecam! 😂 Malutka miałaby urodziny wraz z forumową ciotką 🤪🤪

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wytrwałości!! Ja pamietam, ze na końcówce ciąży miałam codziennie telefony - w szczególności od mamy i teściowej 🙃

Co do usg piersi ja miałam wykonywane chyba 2 mce przed ciąża, wiec już nie musiałam robić, ale pani doktor zalecała wykonywać raz w roku - niezależnie czy jesteś w ciąży czy karmisz.

Synu wstał po 6 🙄🙄 spijam duży kubek kawy☕️, bo mężu znowu w pracy!
    Mother udanych urodzin!!
    Miłego dnia wszystkim!!!! ☀️☀️☀️

Iza34, mother84 lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jak wracalismy z mezem do domu to mu powiedzialam ze przydalby mi sie leniwy weekend "na kanapie" i bez dziecka. Ale to nierealne. No i juz po wszystkim stres odszedł to migrena zapukala 🤕😩. Moj standard-bol glowy z nerwow. Ale jedno jest pewne- moje dziecko nie bedzie skorpionem 👍 (bez urazy i podtekstow dla obecnych tu skorpionow).

Zajrzałam dzisiaj właśnie z myślą, czy już jesteś e szpitalu ;) w tygodniu tyle roboty ,że nie miałam czasu nawet
    Głowa do góry może na dniach wszystko ruszy. Lekarz Cię zbadał, wiesz że wszystko dobrze więc nic się nie martw;) A może tak Cię lekarz wybadał, że akurat coś szybciej ruszy kto wie ;) trzymam kciuki

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Iza trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie! :) U mnie też miała być Oleńka, a stanelo na Uleńce :)

Urszula to piękne imię :D :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 20:44

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Adele przepraszam, że tak Wam się wcinam. Mam pytanie do Ciebie, bo coś kojarzę, że kiedyś pisałaś o zmianie w piersi. Mi na ostatnim usg wyszła taka 3-4mm zmiana póki co do obserwacji i kontroli za 6 miesięcy. Już raz miałam biopsje, obawiam się, że teraz tez się na tym skończy. Powiedz mi na czym u Ciebie się skończyło?

P.S. Gratuluję drugiego synusia :) . Wiem, że marzylas o coreczce, ale zobaczysz, że posiadanie dwóch synów ma swoje plusy. Później nawet nie będziesz sobie wyobrażać, że mogłoby być inaczej (wiem to od koleżanek)

Hej dzięki za gratulacje 😊 co do zmian w piersiach to miałam 3 małe w jednej i zostały mi one usunięte biopsja mammotomiczna nie było to miłe.. wyszły,że były to groczolakowlokniaki. Jeszcze mam jednego w drugiej persi ale on już jest większy więc do wycięcia..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    A mmie dzis dopadła taka rozpacz, spadek nastroju, czuje ze ten cykl znowu stracony, jestem bliska płaczu...

Kochana tule Cię mocno 😘 takie dni są ciężkie wiem o tym.. głowa do góry ♥️

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    A mmie dzis dopadła taka rozpacz, spadek nastroju, czuje ze ten cykl znowu stracony, jestem bliska płaczu...
    Ech Emrica najgorsze są takie dni. Może weź relaksująca kapiel, napij się wina i zobacz jakiś romantyczny film - oczywiście skończy się płaczem ale jutro wstajesz i walczysz dalej :) czasami warto też udać się do psychologa. Ja podczas poprzednich starań dostałam leki przeciwdepresyjne i one chyba pozwoliły mi się odbić od dna.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica głowa do gory, czasem tak bywa. Ogolnie tez taka fatalna pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu 😌 zima idzie wielkimi krokami ...brrrr

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ