Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Adele przepraszam, że tak Wam się wcinam. Mam pytanie do Ciebie, bo coś kojarzę, że kiedyś pisałaś o zmianie w piersi. Mi na ostatnim usg wyszła taka 3-4mm zmiana póki co do obserwacji i kontroli za 6 miesięcy. Już raz miałam biopsje, obawiam się, że teraz tez się na tym skończy. Powiedz mi na czym u Ciebie się skończyło?
P.S. Gratuluję drugiego synusia . Wiem, że marzylas o coreczce, ale zobaczysz, że posiadanie dwóch synów ma swoje plusy. Później nawet nie będziesz sobie wyobrażać, że mogłoby być inaczej (wiem to od koleżanek)Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Mother wszystkiego najlepszego dla syna!
Iza kiedyś wyczytałam żeby mówić że się ma termin 2 tyg później w rzeczywistości żeby właśnie uniknąć ciągłych pytań: JUŻ?
Pap pewnie robiłaś ale zapytam... Chodzi mi o posiew na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie? No i racja czasem stymulacja w inne dni albo innymi lekami (ja np brałam równocześnie clo i letrozol) pomaga.mother84 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Iza34 wrote:A propo piersi. Czy Wy zaciazone robilyscie jakieś usg piersi, lekarze wysylaja was na takie badanie czy mowia ze to nie ma sensu?
-
nick nieaktualnyZapytalam bo sa rozne opinie. Jedni uwazaja ze w czasie ciąży i laktacji nie trzeba badac bo w piersiach zachodzą ogromne zmiany i tak nic nie wyjdzie, inni ze to jest zbyt dlugi okres i nalezy kontrolowac. Ja robilam usg na własną reke i wyszly mi torbiele.
Ale mnie głowa napitala. -
Iza34 wrote:Zapytalam bo sa rozne opinie. Jedni uwazaja ze w czasie ciąży i laktacji nie trzeba badac bo w piersiach zachodzą ogromne zmiany i tak nic nie wyjdzie, inni ze to jest zbyt dlugi okres i nalezy kontrolowac. Ja robilam usg na własną reke i wyszly mi torbiele.
Ale mnie głowa napitala.
Iza oczywiście, że trzeba robić w czasie ciąży czy laktacji. Jeśli jakiś lekarz twierdzi inaczej tzn że jest niekompetenty. Ja sama nadal karmię piersią. Oczywiście obraz usg jest zmieniony, ale dobry radiolog poradzi sobie z oceną. Mi np zniknęły teraz wszystkie drobne torbiele, a było ich trochę. Pewnie dzięki karmieniu. Niestety wyszła też ta mała zmiana, najprawdopodobniej jakiś włókniak/gęsta torbiel, muszę skontrolować za 6 miesięcy.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
No ja tam bym takie klocki kupiła, właśnie dlatego, bo syn ich przecież do buzi nie bierze, ale mąż zastanawia się czy mają certyfikaty, bo niby są takie same, ale LEGO wchodząc na rynek europejski ma certyfikat, a te chińskie to tylko tam są w Chinach. Ale to jest jego rozumowanie, a ja na bank zamówię dla syna, a co! 😝 Jak zobaczyłam dziś te ceny to szok! ☺️
Iza spokojnie, już bliżej niż dalej 😉 nie obejrzysz się, a córcia będzie z WamiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 21:58
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJak wracalismy z mezem do domu to mu powiedzialam ze przydalby mi sie leniwy weekend "na kanapie" i bez dziecka. Ale to nierealne. No i juz po wszystkim stres odszedł to migrena zapukala 🤕😩. Moj standard-bol glowy z nerwow. Ale jedno jest pewne- moje dziecko nie bedzie skorpionem 👍 (bez urazy i podtekstow dla obecnych tu skorpionow).
-
Iza wytrwałości!! Ja pamietam, ze na końcówce ciąży miałam codziennie telefony - w szczególności od mamy i teściowej 🙃
Co do usg piersi ja miałam wykonywane chyba 2 mce przed ciąża, wiec już nie musiałam robić, ale pani doktor zalecała wykonywać raz w roku - niezależnie czy jesteś w ciąży czy karmisz.
Synu wstał po 6 🙄🙄 spijam duży kubek kawy☕️, bo mężu znowu w pracy!
Mother udanych urodzin!!
Miłego dnia wszystkim!!!! ☀️☀️☀️Iza34, mother84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Jak wracalismy z mezem do domu to mu powiedzialam ze przydalby mi sie leniwy weekend "na kanapie" i bez dziecka. Ale to nierealne. No i juz po wszystkim stres odszedł to migrena zapukala 🤕😩. Moj standard-bol glowy z nerwow. Ale jedno jest pewne- moje dziecko nie bedzie skorpionem 👍 (bez urazy i podtekstow dla obecnych tu skorpionow).
Zajrzałam dzisiaj właśnie z myślą, czy już jesteś e szpitalu w tygodniu tyle roboty ,że nie miałam czasu nawet
Głowa do góry może na dniach wszystko ruszy. Lekarz Cię zbadał, wiesz że wszystko dobrze więc nic się nie martw;) A może tak Cię lekarz wybadał, że akurat coś szybciej ruszy kto wie trzymam kciuki -
agulineczka wrote:Adele przepraszam, że tak Wam się wcinam. Mam pytanie do Ciebie, bo coś kojarzę, że kiedyś pisałaś o zmianie w piersi. Mi na ostatnim usg wyszła taka 3-4mm zmiana póki co do obserwacji i kontroli za 6 miesięcy. Już raz miałam biopsje, obawiam się, że teraz tez się na tym skończy. Powiedz mi na czym u Ciebie się skończyło?
P.S. Gratuluję drugiego synusia . Wiem, że marzylas o coreczce, ale zobaczysz, że posiadanie dwóch synów ma swoje plusy. Później nawet nie będziesz sobie wyobrażać, że mogłoby być inaczej (wiem to od koleżanek)
Hej dzięki za gratulacje 😊 co do zmian w piersiach to miałam 3 małe w jednej i zostały mi one usunięte biopsja mammotomiczna nie było to miłe.. wyszły,że były to groczolakowlokniaki. Jeszcze mam jednego w drugiej persi ale on już jest większy więc do wycięcia.. -
Emrica wrote:A mmie dzis dopadła taka rozpacz, spadek nastroju, czuje ze ten cykl znowu stracony, jestem bliska płaczu...
Kochana tule Cię mocno 😘 takie dni są ciężkie wiem o tym.. głowa do góry ♥️ -
Emrica wrote:A mmie dzis dopadła taka rozpacz, spadek nastroju, czuje ze ten cykl znowu stracony, jestem bliska płaczu...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)